Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 12. hét

2016. 12. 08. 23:02
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek
Úgy tűnik, hogy ez egy ilyen hét. Mikulás és a munka miatt én is elcsúsztam a cikk megjelentetésével, de remélem kárpótol benneteket Bill, aki olyan nyíltan beszél ahogy eddig még nem nagyon hallottuk.

Bill Belichick, HC

Ez egy elég szokatlan, de egyértelműen érdekes hét volt a számunkra. Nagyszerű élmény volt látni a srácokat a 2001-es csapatból és mindezt összekötni a Rams elleni összecsapással, amin jó teljesítményt tudott felmutatni a csapat. Tom Brady megdöntötte a rekordot ami nem szól másról mint a győzelmekről. Visszagondolok az elsőre még 2001-ben az Indianapolis ellen, hát azóta sok víz folyt le a folyón. Mind támadó mind védő oldalon jól kezdtünk, és ezért előnyből tudtunk játszani. Természetesen volt néhány játék amit jobban kellett volna megoldanunk, de azért eleget megcsináltunk. A mérkőzés folyamán jól vigyáztunk a labdára. Ahogy egész héten mondogattam a Rams ellen a rúgókon nagyon sok múlott.

Mi az a tulajdonság Tom Bradyben ami erre az elit szintre juttatta, hogy 201 győzelmével vezesse a ligát az irányítók között?
Azt gondolom, hogy Tom azt teszi amit mindig is tett. Keményen készül mind fizikálisan mind mentálisan és teszi ezt a pályán és azon kívül is. Felvételeket elemez, tudja a játéktervet, ismeri az ellenfelet és sok tapasztalattal rendelkezik. Minden mérkőzésen van pár játék, ami csak a tapasztalatán múlik. Ez amolyan megérzést, hogy mindig a jó dolgot tegye a jó szituációban. Az ellenfelek csak röpködnek körülötte, de ő mégis képes a pályán tartani a szemét és csak a célpontjaira koncentrálni. Ezenfelül kiválóan érzi a zsebben, hogy honnan jön a nyomás. Ez így egy elég hosszú lista lett. Nem gondolom, hogy képes lehetsz több mint kétszáz mérkőzést megnyerni, ha csak egy-két dolgot csinálsz jól.

Mennyire volt csalódást keltő, hogy három és fél negyeden keresztül jól játszott a védelem, de a legutolsó driveban TD-t engedett az ellenfélnek?
Nyílvánvalóan tudtunk volna jobban teljesíteni abban a játékban. Kenny Britt egy nagyon jó útvonalat futott. Egy jó dobás volt. Legyőztek minket egy dupla testcsellel.

Félidőben Lawyer Milloy köszönetet mondott a szurkolóknak. Egyetért azzal, hogy a 2001-es csapat segített letenni az alapköveit azoknak az értékeknek amit most is követnek?
Mindenképpen. Az egy nagyszerű csapat volt. Kínlódtunk a szezon első felében és csak 5-5-el álltunk a szezon felénél, de 9 győzelmet arattunk Hálaadás után. Azon győzelmek nagyrésze nem volt valami szép. Jó szituációs foci volt, jó állóképességgel. Képesek voltunk megcsinálni a kellő játokot a szükséges időben. Jól teljesítettünk a védelemben. Jók voltunk rúgásban, mert nagyszerű rúgónk volt. Antowain Smith sok kemény yardot termelt a számunkra. Tom Brady nem adta el a labdát. Troy Brown nagy játékokat csinált meg mind rúgásokkor, mind a támadóknál. Ha ezt mind összeadod, akkor megkapod a csapatot amelyik megtalálta az utat. A legjobbukat adták. Nemtudom, hogy ők voltak-e a legjobb képességű játékosok, de a legjobbukat adták, ezért is lehettek bajnokok. Minden héten kemény 60 perces küzdelmek vártak ránk, az Oakland, a Pittsburgh és leginkább a St. Louis ellen. Könyörtelenek voltak, hittek magukban, hittek egymásban, hittek abban amit csinálnak. Nagyszerű volt, hogy ma újra köszönthettük őket, jó volt, hogy újra itt voltak ha nem is mindannyian, de nagyon sokan eljöttek.

Nehéz döntés volt az első driveban 4&1-nél a támadókat választani?
Nem, bízunk a csapatunkban, ha ilyen szituációba kerülnek. LeGarrette egy érdekes játékot hajtott végre. Meg kell néznünk a felvételeket. Úgy látszott, hogy befelé indult, ahol meg tudta volna csinálni az első kísérletet, de hirtelen kifelé vágott és TD-t szerzett. Szóval ez egy jó döntés volt a részéről, de ehhez kellett a jó blokkolás is. Josh és Dante jó rövid yardos játéktervet raktak össze, mert sokat meg tudtunk belőlük csinálni. Jó volt egy ilyen nagy játékkal indítani a mérkőzést és megszerezni a vezetést.

Mi a véleménye Stephen Gostkowski mai teljesítényéről?
Jó. Egy rúgás kivételével jól teljesített a kirúgásoknál, sokat töltött a labda a levegőben. Ez jó esélyt biztosított a számunkra, hogy levédekezzünk egy erős visszahordó együttest. Kihasználtuk a lehetőségeinket és növeltük az előnyünket, amikor annak volt itt az ideje. Jól teljesített az egység, jól megvédték a rúgót.

Tom Brady, QB

Mit jelent önnek a 201 győzelem és, hogy ezzel megdöntötte az NFL rekordot?
Hálás vagyok minden csapattársamnak, az edzőimnek, a családomnak és a barátaimnak. Jópár éve focizom, ami a győzelmekről szól és szerencsésnek mondhatom magam, hogy sok jó csapat tagja lehettem. Nagyon hálás vagyok.

Mennyire segített bennetek ma, hogy jól indítottátok a mérkőzést?
Hát igen, ez jó volt. Az első támadásunk jól alakult. LeGarrette Blount nagy játékot csinált egy rövid yardos szituációban. Nagyon gyors. Nem igazán tudják utolérni. Nagyon sok robbanékony játékot csinált meg és nagyon jó, hogy ilyen gyorsan tudtunk kezdeni.

Nem érzed képtelenségnek, hogy Te még mindig játszol, holott a 2001 csapattársaid nagyrésze már rég visszavonult?
Találkoztam velük tegnap este Kraft úr bankettjén, de nem tudtam sokáig maradni, mert ma korán kellett kelnem, hogy felkészült legyek. Szerencsés vagyok, hogy ilyen sokáig és sok játékossal tudok játszani. Sokat tanultam mindenkitől akivel valaha játszottam. Mindig figyelem a többieket és próbálok különböző dolgokat tanulni tőlük. Mindegy, hogy Drew Bledsoe-t vagy Jimmy Garoppolo-t nézem, mindig van valami amit tudsz tanulni.

Hogy sikerült az alkalmazkodás az első mérkőzésen amin nem lehetett veletek Rob Gronkowski?
Ahogy azt korábban is mondtam a héten, ő egy nagy veszteség a számunkra, mert nagyon meghatározó abban amit csinálunk, de megyünk és harcolunk tovább. Még mindig van sok játékosunk, akik tudnak harcolni helyette. Ezt kell tennünk, mert (Rob) nem fog visszatérni. Mind azt szeretnénk, hogy mielőbb visszatérjen, de addig is játszanunk kell.

Hogy teljesített ma Julian Edelman és Malcolm Mitchell?
Mindketten nagyszerűen játszottak. Minden elkapó jól teljesített, amikor rajtuk volt a sor. Julian nagy elkapásokat mutatott be és nagy játékokat csinált meg nekünk. Egész évben jó munkát végez. Szükségünk lesz rá, hogy tovább csinálja.

Ma kicsit szenvedtetek harmadik kísérleteknél. Mit kell változtatni, hogy jobban menjen a Baltimore ellen?
Úgy érzem nem voltam teljesen egészen egy hullámhosszon az elkapóimmal. Voltak játékok amiket jobban kellett volna megoldanunk. Frusztráló, ha többre számítasz, mint ami sikerül. Úgy gondolom mindenki próbálja a legjobbját adni, de meg kell néznünk a filmeken, hogy min tudunk még javítani.

Mennyire volt fontos, Stephen Gostkowskinak, hogy ma minden kísérletét értékesítette?
Jó volt látni, hogy azok a labdák a kapufák között mennek el. Meggyőző volt. Ő egy nagyszerű játékos, nincs sok kétségeim vele vagy a képességeivel kapcsolatban. Ő régóta egy nagyszerű, meghatározó játékos.

Julian Edelman, WR

(A győzelemről)
Nagyszerű győzelem volt, főleg egy olyan csapat ellen akiket nem ismersz eléggé, mert csak ritkán játszol ellenük. Egy nagyon atletikus csapat akik sok kihívás elé állítottak minket. Nem csináltunk valami sok TD-t. Azt gondolom, hogy nem csináltunk meg elég harmadik kísérletet, de mindig jó ha a végén a csapat megszerzi a győzelmet.

(Részese lenni Tom Brady rekorddöntő mérkőzésének)
Ez megtiszteltetés. Ahogy már mondtam, nyolcadikos korom óta nézem őt és már nyolc éve vele játszom, ami azért elmond valamit. Mindent megérdemel, megdolgozott érte. Neki kéne lennie a „liga arcának” a maga történetével, ahogy készül, ahogy a családjával bánik.

(Arról, hogy mi különbözteti meg Tom Brady-t az NFL többi személyétől)
Könyörtelen és folyamatosan fejlődik. Tom folyamatosan arra törekszik, hogy jobb legyen. Fejleszti a testét, korán fekszik, a megfelelő időben kel, hogy munkára bírja a szervzetét. Az egész lénye a fociról szól. Nagyszerű vezér. Nagy megtiszteltetés egy ilyen személlyel együtt játszani.

(Arról, hogy milyen Rob Gronkowski nélkül játszani)
Ez mindig kemény, mert ő egy nagy részét képezi annak amiről ez a csapat szól és nélküle mindenkinek még jobban kell csinálnia a munkáját. Sokkal keményebb lesz nélküle, ez egészen biztos, de fejlődünk és magabiztosak leszünk.

(Arról, hogy mennyire fontos gyors pontszerzéssel kezdeni a mérkőzést)
Mindig az a célunk, hogy gyorsan pontokat szerezzünk. Nagyszerű, hogy egy olyan csapat ellen tudunk TD-t csinálni ilyen gyorsan akiket nem igazán ismerünk. Jó volt, hogy pályára kerültünk, és egyből meglett a TD.

Stephen Gostkowski, K

(Hogy segítette a magabiztosságát ez a mérkőzés)
Egy egy kezdet. Ez csak egy mérkőzés. Minden hét egy más kihívás. Minden héten lehajtott fejjel folytatod a küzdelmedet és uralkodsz az érzéseiden, bízol benne, hogy jól alakul.

(Arról, hogy hogyan javította ki a rúgó mozgását)
Minden héten finomhangolsz valamit. Ha New Englandben játszol, akkor találkozhatsz hideg vagy meleg időjárással, lehet szél vagy akár hó is. Ez naponta változik odakint, ez nem egy klimatizált helyiség, szóval minden nap finomhangolnod kell magad.

(A magabiztosságának megingásáról)
A sportban egy hullámvasút az élet. Mindig bíztam magamban ha sportról volt szó. Amikor kimegyek, hogy játszak, akkor elvárom, hogy jól csináljam. Senki sem keményebb velem mint én magam ha valamit rosszul csinálok és nem tervezem, hogy ez változni fog a közeljövőben.

Malcolm Butler, CB

(Két egymást követő héten is labdát szerezni)
Nagyszerű volt. Ahogy már korábban említettem, kevés esélyed van labdát szerezni, de ha elkezded, akkor jönnek. Csináltunk ma néhány sack-et és leszedtünk néhány labdát. Ezt próbáljuk fenntartani minden héten. Nem volt tökéletes amit csináltunk, de minden héten egy lépéssel közelebb kerülünk hozzá.

(TD-t engedni a Ramsnek a negyedik negyedben)
Rendbe kell tennünk a kommunikációnkat, okosan kell játszanunk és keményen kell befejeznünk minden mérkőzést. Örülök, hogy megvolt a vezetésünk, de ennél erősebben kell befejeznünk a mérkőzéseket.

(Tom Brady 201. győzelméről)
Egy legenda sétálgat az öltözőnkben. Tomnak van a legtöbb győzelme NFL irányítóként, de ő úgy jön dolgozni, mintha még nem ért volna el semmit. Felnézek rá, tisztelet és gratuláció neki.

Hozzászólások

2016. 12. 08. 23:29
dartib83
köszi a cikket, a fordítást.
Érdekelne, hogy a "finomanhangol" az melyik angol szó fordítása volt? :)
A finomanhagnol-ról mindig a Vizes nyolcas című film jut eszembe :)
2016. 12. 09. 06:43
(On what he changed to fine-tune his kicking motion)
"You fine tune every week.
2016. 12. 09. 11:31
dartib83
2016. 12. 09. 00:35
Pat Patriot
Annyi szépet és jót mondtak róla, hogy veszek egy Brady-mezt. Úgyis jön a karácsony... De előtte a 12. hónap 12. napja, amikor remélhetőleg elverjük a Ravenst.
2016. 12. 09. 08:38
Levis
Szia! Szeretnék én is egyet. Honnan érdemes rendelni?
Nem tudod, hogy mi a különbség a sima Home Game és a Home Limited Jersey között. Persze az áron kívül :-)
2016. 12. 09. 11:48
Érdemes figyelni az ajánlatokat, mert a 12/12-n szoktak Brady cuccokat alciózni.
2016. 12. 09. 13:27
timep76
Nagyon remélem, hogy nyerünk, hiszen 12.12-én hajnalban a meccs ideje alatt lesz 12 éves a fiam.
2016. 12. 09. 13:55
nszgergo
ez már nagyon durva :)
boldogat előre is :)
2016. 12. 09. 17:38
Arsenal
Boldog szülinapot a kisfiadnak, de nem 13-án hajnalban lesz a meccs?
2016. 12. 09. 07:01
Lucius
Azért BB-től Ghost csak egy "jót" kapott. Mert hát az egyik kirúgás nem volt az igazi… végül is csak a hét spec. team játékosának választották.
2016. 12. 09. 17:08
anti pass
Belichick annyit fecseg!
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 12. hét bejegyzéshez