Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 13. hét

2015. 12. 16. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek, Hírek
Két vereség után a csapat visszatért a helyes útra, és időközben a csoportot is megnyerte a Dolphins vereségével. Azt hiszem, hogy Tom Brady mindig kimért válaszai közül kitűnik, amit ma Gronkról mondott. Egyszerűen nem szokott senkit ennyire nyíltan kiemelni és már-már pótolhatatlannak nevezni.
 

Bill Belichick, HC

Mindenekelőtt azt kell mondanom, hogy büszke vagyok a csapatunkra. Egy kemény héten vagyunk túl. Egész héten keményen küzdöttünk, beleértve a felkészülést, az edzőpályán elvégzett munkát, a védőfelszerelésben végzett edzéseket. A mai mérkőzésen a játék mindhárom fázisában stabilan teljesítettünk. Minden egységünk mutatott be jó játékokat. 60 percig küzdöttünk és megtettük amit kellett. Jól teljesítettünk, de előre tekintünk és a jövő heti Tennessee elleni mérkőzésre készülünk. Jó érzés győzelemmel távozni innen délről. Ők egy jó csapat, sok jó játékossal, akik keményen játszottak. Úgy éreztem, hogy sok srác lépett elő és megmutatta milyen kemény. Erre van szüksége a csapatnak, mindenkinek ki kell vennie a részét a győzelemből.

A védelem első hetesének teljesítményéről
Azok a srácok jó munkát végeztek. Sok ember játszott, de ez az amit az első vonalban játszunk. A linebackereink jó munkát végeztek, jól fedezték az ellenfelet, engedtek három nagy játékot, de összességében keményen küzdöttek, jól szereltek és képesek voltak harmadik kísérleteknél megállítani az ellenfél támadását és mezőnygólon tartani őket, majd megállították őket negyedik kísérletnél a harmadik negyedben.

Mit tud mondani Leonard Johnson (CB) játékáról?
Ő a liga egy nagyon tapasztalt játékosa. Előtte is játszott ebben a pozícióban, és egész héten keményen dolgozott a csapattársaival együtt, így jó kommunikáció alakult ki.

Meg tudja mondani, hogy mit tudtak tenni DeAndre Hopkins WR ellen?
Jó munkát végzett a pálya szélén. Ő egy jó elkapó. Ez kemény dolog, jól láthatóan ketten védekeztünk rajta. Néhány szituációban Malcom Butler egyedül maradt vele, ami nagy versengéshez vezetett. Szükségszerű, hogy ketten védekezzetek rajta, mert egy nagydarab elkapó, jó kezekkel, aki tulajdonképpen mindig szabadon van a méreteiből adódóan. Jó volt a passz siettetésünk és megnehezítettük a dolgát, hogy szabadra játssza magát, így kényszerítve hosszú labdatartásra az irányítót.

Mennyire nagy győzelem ez a két vereség után?
Az NFL-ben minden hét fontos hét. Minél kevesebb mérkőzés marad hátra annál fontosabbak. Négy volt hátra, a mait is beleértve. Most már csak három maradt. Tehát most háromból lesz egy, ezért egyre nő a fontosságuk.

Ön szerint J.J. Wattot lassította a törött kéz?
Nekem elég aktívnak tűnt. Folyamatosan változtatták a helyét a pályán, volt, hogy nem a vonalon állt fel, volt, hogy külső linebacker pozícióban volt, vagy csak oldalt cserélt. Mindenhol ott volt. Több olyan pozícióba helyezték, ahol nem kellett a kezével blokkolnia. Nagyon gyors és jól kerüli meg az ellenfelet. Volt, hogy azt gondoltuk, hogy meglesz a futás, de Ő vagy Clowney egyszer csak előlépett és megcsinálta a szerelést.

Mondana valamit a második negyed végi teljesítményről?
Nagyon jó focit játszottunk, olyat amilyenre nem voltunk képesek az elmúlt négy hétben. A védelem megállította az ellenfelet. Megkaptuk a labdát a kétperces figyelmeztetés környékén, megcsináltunk egy első kísérletet, majd be tudtuk vinni a labdát az end-zoneba amikor 15-20 másodperc maradt csak az órán. Jó volt a speciális csapat teljesítménye, és így jó helyzetből indulhattunk. A támadók jól teljesítettek, mert képesek voltak felhasználni az időt és pontokat elérni. A második félidőt is jól kezdtük, de két játékunkat is visszahívták, így csak mezőnygólt tudtunk rúgni. Az a 10 pontos szakasz sokat segített, hogy megnyerjük a mai mérkőzést.

Danny Amendola WR
Több pontot értünk el és jobban teljesítettünk mint csapat, amiben a védelem kiemelkedőt nyújtott.

Mi változott az által, hogy Rob Gronkowski TE is a pályán volt?
Az alap dolgainkat csináltuk ami alatt ő ott volt velünk a pályán. Ő egy nagyszerű játékos. Egyenlőtlen szituációt teremt amikor linebackerrel szemben áll fel, és egyébként is ő egy nagyszerű játékos, ezért jó, hogy ott volt velünk.

Befolyásolja a hangulatot, hogy a pályán van?
Teljes mértékben. Nagyszerű játékos, és minden esetben amikor a pályán van, akkor nagy játékokat csinál, így boldogok vagyunk, hogy ott van velünk.

Tom Brady QB

Hogy teljesített a Patriots ma este?
Ez egy nagyszerű csapat győzelem volt. Nagyon sokan kivették belőle a részüket. Keményen küzdöttünk, és a védelmünk káprázatosan játszott. Támadásban elégséges volt amit csináltunk. Kihasználtuk a lehetőségeinket és nem csináltunk igazán nagy hibákat, ami igazán fontos volt. El tudtam juttatni a labdát az end-zoneba amikor erre szükség volt.

Mennyi erőt adott, hogy ilyen jónak láthatta a védelmet?
Nagyon sokat adott. A foci része, hogy azt játszd amiben erős vagy és a védelmünk az elmúlt négy-öt mérkőzésen hihetetlenül jó. Jó amikor a pályán vannak. Általában nem gondolkodsz el ezen, de a védelmünk nagyszerűen működött a rövid pályás helyzetnél az elejetett punt után, és megállított egy negyedik kísérletet, szóval nagyszerű munkát végeztek.

Izgatottabb lettél, amikor kiderült, hogy Gronkowski tudja vállalni a játékot?
Igen, nagy játékokat mutatott be a mérkőzés során. Nagyon befolyásolja, hogy mit csinálunk támadásban, büszke vagyok rá. Volt egy nagy TD elkapása. Ő egyértelműen egy nagyon fontos eleme annak amit csinálunk. Nagyon jó, hogy velünk volt a pályán.

Megnyugtatott Rob Gronkowski jelenléte a red zone szituációkban?
A foci bizalmon alapszik, ami egyértelműen megvan Gronk irányába. Nagyszerű játékos, csapattárs, blokkol, véd, elkap. Kihasználja az erősségeit.

Rob Gronkowski TE

Mikor tudtad meg, hogy játszani fogsz ma este?
Nem is tudom igazán. Nem igazán gondolkodtam ezen. Csak végigmentem a szokásos heti folyamaton az edzésekkel és folyamatosan egyre jobban éreztem magam. Jól mentek a dolgok és nagyszerű érzés volt újra kimenni a pályára a csapattal.

Hogy van a térded?
Jól.

Hogy érezted a térded miközben futást blokkoltál?
Egyszerűen jól éreztem maga, hogy újra pályán lehetek. Jó volt felvenni a védőfelszerelést a néhány hetes kihagyás után. Jól éreztem magam, hogy újra focizhatok a csapattársaimmal.

A visszatérés utáni első meccsen a TD szerzés volt a „hab a tortán”?
Mindig jó érzés megcsinálni egy játékot és touchdownt szerezni. A hab a tortán a győzelem volt.

Hogy játszottad magad üresre a 45 yardos elkapásod során?
Oh igen, úgy értem, csak futottam az útvonalam, ami eltartott egy ideig, egyszerűen nem is láttam merre van Tom. A következő dolog amit láttam, hogy a labda repül felém, de egyszer csak szem elől tévesztettem a stadion miatt. A világos területre léptem, mert tudtam, hogy a labda jön felém. Amikor már csak 6-8 méterre volt tőlem, akkor láttam meg újra, hogy ’nah ott van’ és csak meg kellett csinálom az elkapást.

Sürgették a visszatérésed a két vereség miatt?
Igen is meg nem is. Természetesen szeretnék mihamarabb visszatérni, hogy a csapattársaimmal focizhassak. Amikor ki kell hagynod egy mérkőzést, akkor azt nagyon nehéz kívülállóként nézni, mert ott szeretnél lenni, hogy meg tudd csinálni a játékokat, de a másik oldalon meg okosnak kell lenned, ahogy azt mi is tettük. A szervezet és jómagam is csak a felépülésemre koncentráltunk, és amikor már minden jó volt, csak akkor tértem vissza.

Volt olyan pont a felkészülési hét során, amikor valami megváltozott?
Kérem beszéljünk csak a mérkőzésről. Játszottam. Keményen dolgoztam, hogy visszatérhessek. Hiányoztak a csapattársaim meg az egész. Csak a mérkőzésről szeretnék beszélni.

Volt olyan pont a Denver elleni mérkőzésen amikor úgy érezte, hogy már nem térhet vissza a szezonban?
Most Houstonban vagyunk. Beszéljünk erről a mérkőzésről.

Mennyi figyelmet szentelsz azoknak a srácoknak, akik alacsonyan próbálnak blokkolni?
Én csak futok a labdával. Néha nem is tudom, hogy hogyan szerelnek. Ez egy ilyen gyors játék, gyors mozgás, gyors szerelés. Nem látod, hogy ki akar szerelni. De természetesen figyelsz rá amikor csak tudsz, és próbálod elkerülni.

Mennyire kielégítő, hogy kiharcoltátok a playoff szereplést?
Az a jó, hogy ide jöttünk és győzelemmel távozunk. Ez az egyetlen ami számított a csapatnak. És ez minden amit meg akartunk tenni. Nyerni és visszatérni a győzelmi vágányra. Nagyszerű, hogy megvan a rájátszás, de jövő héten a Tennesseere kell koncentrálnunk. Még maradt néhány mérkőzés a szezonból. Csak a következő heti ellenfélre fókuszálunk.

http://www.patriots.com/news/2015/12/14/patriots-post-game-quotes-1213

Hozzászólások

2015. 12. 16. 08:39
pat68
Összeesküvés elmélet: Mi történt az elmúlt hetekben, hogy Gronk csak a meccsről volt hajlandó beszélni?!
2015. 12. 16. 08:46
Szerintem ez alapvető utasítás a játékosoknak, hogy sérülésről nem beszélünk. Pl Edelman sem volt hajlandó soha beszélni az SB-ben szerzett nyílvánvaló agyrázkódásról.
Összeesküvésként annyi, hogy a sérüléssel lehetett bármi vagy akár semmi is, nem beszél róla.
Nekem az a rész sokatmondóbb, hogy a teljes szervezet okosan ("smart") járt el azzal, hogy kihagyta az előző mérkőzést.
Nekem ez azt jelenti, hogy ha égett volna a ház, akkor már előző héten is játszhatott volna, de akkor az kockázatot hordozott volna, így döntöttek a kihagyás mellett.
2015. 12. 16. 11:53
pat68
Igazából csak poénnak szántam, elismerem gyenge lett. Teljesen megértem, hogy nem akar beszélni a sérülésről, a rehabilitációról és a csapat belső ügyeiről!
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 13. hét bejegyzéshez