Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 15. hét

2012. 12. 18. 07:00
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Vállalható vereség a Friscotól és majdnem sikerült egy a csoda, hogy felálljon a csapat négy touchdown hátrányból.Vince Wilfork, DL

 A végére sikerült felpörögnie a csapatnak.

 „Az elején túl mély gödröt ástunk magunknak. Ilyen játékkal egy csapatot se tudtunk volna megverni. Hiába voltak meg a lehetőségeink, nem tudtunk élni velük. Minden elismerésem az ellenfelünké, idejött és kihasználta a hibáinkat. Ma ők voltak a jobb, ez egyértelmű.”

 Mit mondana a csapatnak a mérkőzés után?

 „Folyamatosan kell jól játszani. Az utóbbi hetekben, hónapokban sikerült is. Ma este viszont az nem. Néha sikerültek játékok, de többször nem. Szörnyű félidőt produkáltunk, majd kimentünk egy negyedre és minden összejött. Össze kell tartania a csapatnak, ez egy próba amit ki kell állnunk. Tudtuk, hogy fizikálisan és mentálisan is nehéz mérkőzésünk lesz. Átaludtunk egy félidőt és ez sokba került nekünk.”

 A Frisco meglepte a csapatot?

 „Nem, azt csinálták amihez értenek. Ők végrehajtották a játékokat, mi nem. A Frisco magas szinten játszott és a különbség csak túl nagy volt. Amikor belelendültünk, akkor feljöttünk, sőt túl is szárnyaltuk őket játékba. De ez nem volt elég. A nap végén az ő nevük mellé került a W.”

 Meglepődött, hogy mennyire nem ment a játék a csapatnak az elmúlt hetekhez képest?

 „Bosszantó, mint minden vereség. De egy jó csapattól kaptunk ki. Tanulságos lesz a filmezés. Igazából nem arról van szó, hogy a Frisco annyira jó lett volna, igazából saját magunkat lőttük lábon. De mit tehetsz most már? Tovább élsz és tanulsz a hibáidból. Kijavítod a hibát és továbblépsz. A céljaink nem változtak ettől. A következő mérkőzésre figyelünk csak. Ma este mi nem a Patriots voltunk.”

 Amikor kiegyenlített a csapat, úgy tűnt, hogy a lendület a Patriots javára fordítja a mérkőzést.

 „Az egész mérkőzésen úgy éreztem, hogy van esélyünk, csak el kell kezdenünk felépíteni a játékokat. Amikor az sikerül, akkor pontokat teszünk fel a táblára. A nap tanulsága, hogy ha harminc percet elpazarolsz egy mérkőzésből, akkor nehéz lesz visszakapaszkodnod. Nekünk szerencsénk volt, hogy majdnem sikerült. Most majd megnézzük a filmet és javítjuk a hibákat. Tudja, nem sírhatunk dolgokon és kihagyott lehetőségeken. Tanulni kell a hibákból, javítani azokat, jobban játszani és továbblépni. Ez egy kritikus pillant számunkra, hogy sikerül-e felejteni.”

 Steve Gregory, S

 Hozzá kellett szokni a Frisco fizikális játékához?

 „Nem, olyanok voltak, mint amire számítottunk.”

 Mennyire elkeserítő a vereség a kiemelés szempontjából?

 „Rossz érzés. Mindennap, minden edzésen azért küzdünk, hogy amikor pályára lépjünk nyerjünk. Amikor ez nem sikerül, akkor az ember elég pocsékul érzi magát. A kiemelés meg olyan, amilyen. Még van hátra pár meccs, mostantól azokra koncentrálunk.”

 Pozitívumok abban, hogy visszajött a csapat a mérkőzésbe?

 „Az elején megöltük magunkat, nem játszottunk jó focit.”

 Jerod Mayo, LB

 Sikerült valamit nyernie a csapatnak abból, hogy felállt a padlóról?

 „Nem tudom, nem nyertünk. Megnézzük a filmet és meglátni fogjuk a dolgokat. Az biztos, hogy ez nem lesz elég ilyen szintű ellenfelek ellen.”

 Meglepte a védelmet Kaepernick?

 „Nem, az elmúlt három-négy meccsen megmutatta, hogy jó irányító. Jól mozog a lábával és pontosan is passzol.”

 A 49ers többet passzolt, mint várták?

 „Filmeken láttuk, hogy Kaepernick jól passzol. Nem tudtuk, hogy mennyit fognak passzolni, mert az idő esős volt. Gyorsan kezdtek és hamar vezetést szereztek. Utána küzdöttünk, de nem volt elég.”

 Mennyire kiábrándító a vereség?

 „Nagyon, mint minden vereség. Ez amiatt fáj nagyon, mert jó játéktervvel készültünk, de egyszerűen nem voltunk ott a pályán. Nem tudtunk labdákat szerezni, pedig ez volt ránk jellemző egész évben.”

 Wes Welker, WR

 San Francisco játékáról.

 „Kijöttek és mindent beleadtak, teljes gőzzel játszottak és ezért minden elismerés az övék. Mi pedig nem, ez meg is látszott.”

 Pozitívumok?

 „Nincsenek, kikaptunk.”

 Mi nem ment az első félidőben?

 „Sok minden. Labdákat adtunk el és összességében rossz focit játszottunk.”

 Devin McCourty, DB

 Colin Kaepernickről.

 „Végig magabiztos volt, semmi se ingatta meg. Múlt héten a Miami ellen is megmutatta, fontos támadás volt, ő pedig fogta és megfutotta amit meg kellett. Kemény játékos.”

 A hét emberes blitz okozta a 49ers döntő touchdownját?

 „A mérkőzés folyamán különböző játékokat hívsz, megpróbálod az irányítót siettetni vagy pedig emberfogásra állsz. Kaepernick felismerte ezeket a dolgokat és alkalmazkodott.”

 Folyamatos jó teljesítmény.

 „Megnézzük a filmet és meglátjuk. Nem számít, ha egy meccsen jó vagy a többin pedig nem. Hétről-hétre kell jól játszani. Szóval rengeteg munkák van még.”

 A csapat teljesítményéről.

 „Végsőkig küzdöttünk, de ez nem mindig elég itt az NFLben. Nem egy ilyen erős ellenfél ellen. Jobban kell játszanunk az elejétől a végéig.”

 Brandon Lloyd, WR

 Pozitívumok?

 „Nem tudom, majd a filmek megmutatják.”

 Miben volt más a második félidő?

 „Sikerültek a játékok. Jobban vigyáztunk a labdára és elkerültük a harmadik és hosszú helyzeteket.”

 Félidőben sikerült megtalálni azokat a dolgokat, amin javítani kell?

 „Minden a végrehajtáson múlik. Vigyáznunk kell a labdára, el kell kapni a labdát.”

 Logan Mankins, G

 A 49ers első félidei teljesítménye meglepte a csapatot?

 „Tudtuk róluk, hogy erősen kezdenek és jó a védelmük, nekünk viszont semmi se jött össze. Labdavesztések, büntetések meg ilyen rossz dolgok.”

 A csapat büszke arra, hogy ledolgozta a 28 pontos hátrányt?

 „Szomorúak vagyunk mert kikaptunk, de ugyanakkor sikerült ledolgozni egy nagy hátrányt. Közel voltunk hozzá, hogy megfordítsuk. Ha ilyen mély gödröt ásol magadnak, ne lepődj meg, hogy ha nem tudsz kijutni belőle.”

 Miben változtattak a felzárkózás során?

 „Megcsináltuk a játékokat, vigyáztunk a labdára és sikerült azt járatni.”

 Aqib Talib, CB

 Colin Kaepernick.

 „Jól játszott. Tudtuk róla, hogy egy jó és tehetséges játékos. Ma ezt megmutatta.”

 Sokat változtattak a partvonal mellett?

 „Igen, változtattunk és ezen felül azok jól is sikerültek. De ezek után se tudtunk elég jól végrehajtani a játékokat. Túl sok nagy játékot engedtünk.”

 Stevan Ridley, RB

 A csapat teljesítményéről.

 „A mai játékunk nem volt elég egy olyan jó csapat ellen, mint a 49ers. Köztünk az én játékom se volt megfelelő. Nem hagyhatod el a labdát és adhatod az ellenfélnek, mert ezeket a hibákat kihasználják ezen a szinten. De nem törhetünk le, sok munka vár még ránk.”

 Labdavesztések.

 „Saját magam vagyok a legnagyobb kritikusom. Senki se mérgesebb a fumbli miatt, mint Stevan. Részemről folytatni kell a munkát, mert hosszú még a szezon. Nem nézhetsz vissza és merenghetsz dolgokon, legyen szó győzelem vagy vereségről. Tovább kell lépni és folytatni amit elkezdtünk. Jobban kell vigyáznom a labdára, főleg fontos pillanatokban. Nem engedhetünk meg ilyen hibákat.”

 A 49ersről.

 „Kemény és nagyszerű csapat. Túl sok lehetőséget adtunk nekik. Nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Kihasználták a hibáinkat. Mint csapat, folytatnunk kell a munkát. Nincs világ vége, nem lesz semmi bajunk. Még sok foci vár ránk az idén.”

 Rob Ninkovich, LB

 A végeredményről.

 „Nem játszhatsz úgy, mint mi. Túl sok labdát vesztettünk és semmi se jött össze. 31-3 egy jó csapat ellen, szinte lehetetlen onnan megnyerni. Ez egy jó lecke volt számunkra. Inkább most kapjunk egy ilyet, min a rájátszásba. El kell ismerni őket, mert egy jó csapat a 49ers. Idejöttek és labdákat szereztek, kihasználták a hibákat és megcsinálták a játékokat. Holnap meg fogjuk nézni a felvételeket. Valószínűleg olyan hibákat fogunk találni, amiért le lesz üvöltve a fejünk. De el kell viselni és elfogadni, hogy nem játszottál jól és továbblépni.”

 31-3ről felállni.

 „Megmutatta, hogy erős a csapat. Sosem adjuk fel. Persze nem szeretnénk ehhez hozzászokni. Küzdöttünk és megpróbáltunk visszamenni a mérkőzésbe. Vissza szeretnénk csinálni pár játékot, ami döntően befolyásolta a mérkőzést. Még ha azt meg is tehetnénk, nem tudnék felhőtlenül örülni a sikernek, mert pocsékul kezdtünk, ahogy nem szabadna.”

 forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2012. 12. 18. 09:07
crucified
Wilfork fogalmazta meg a lényeget. Nem a Frisco volt jobb, hanem mi lőttük saját magunkat lábon. De a Frisco ezzel együtt egy jó csapat.
2012. 12. 18. 10:12
TMR
Kaepernick jó irányító elismerem, de eddig minden bejött neki. Megy a szekér. Az, hogy milyen jó az majd akkor fog kiderülni, mikor az első kudarcok érik.
Ami a Pats-et illeti az olvasható ki a mondandókból, hogy bizony nem nagyon érdekli őket, hogy majdnem megnyertük a meccset. Bár tudatalatt biztos ott van bennük, s nem csak nekünk, szurkolóknak jelentett sokat ez a 49ers elleni ütközet.
2012. 12. 18. 11:36
piszkosfred
Kaepernick tényleg jó, de azért ne misztifikáljuk túl. Szinte az egész meccsen a mi térfelünkről indíthatták a drive-okat, nem egyszer a red zone-unkból, így azért nem olyan nagy kunszt. Amikor a saját térfelükről indultak akkor max 2-szer tudta végigvinni a drive-ot, amitől azért nem vagyok hasra esve. Ahogy azt Wilfork is mondta: jó ez a frisco, de magunkat vertük meg.
2012. 12. 18. 15:56
Lucius
TB 2x annyi yardot paszolt össze, mint Kaepernick. Dobott egy INT.-et és ha jól emlékszem, talán egy használható futást engedélyeztünk neki. Jobb talán mint Smith, de azért nem egy RG III.
2012. 12. 18. 19:21
Pat Patriot
Bocs, azért megjegyezném, hogy az NFL történetében eddig 6 játékosnak volt több passzkísérlete egy mérkőzésen Brady 65-jénél. Az éllovas egy régi ismerős: Drew Bledsoe 70-nel.
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 15. hét bejegyzéshez