Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 17. hét

2017. 01. 04. 18:54
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek
Az utolsó alapszakasz interjúk a 'Tovább' után.


Bill Belichick, HC

Mi volt a véleménye Micheal Floyd WR mai teljesítményéről és erőfeszítéséről a TD-nél és utána a meccs folyamán?
Napról napra egyre jobb, mert keményen dolgozik. Természetesen nagyon sokat kell tanulni a mi támadó rendszerünkben, de minden nap jobban teljesít és ma ténylegesen segített minket.

Mit látott Michael Floydban, hogy úgy döntött, hogy elhozza Arizonából?
Ő egy tehetséges srác, nagy és erős, ami nagyon szimpatikus volt nekünk.

Elégedett volt a csapat gyors kezdésével, és hogy mindjárt az elején pontokat tudtak feltenni a táblára?
Jó munkát végeztünk és folyamatosan tudtunk előre vinni a labdát. Volt néhány büntetés ami hátráltatott minket és a red zoneban is megállították kétszer a támadóinkat, de ennek ellenére jól mozgattuk a labdát. Csak egy kicsivel kell jobban teljesítenünk, hogy az ilyen driveokat is jól tudjuk befejezni. Futottunk, passzoltunk, jó volt a balance. Mindenki produktív volt ma.

Mit csinált a Miami a második negyed végén és a második félidő elején, hogy TD-t tudtak szerezni?
Felgyorsították a támadásukat (up tempo offense). De ez nem egy olyan dolog volt amit soha nem láttunk tőlük. Jó játékosaik vannak, akik jó munkát végeztek. Egy kicsivel jobbat mint mi. Elrontottunk néhány szerelést. Sok jó játékosuk van, főleg ügyességet igénylő, labdás posztokon.

Olyan a csapat fizikális és szellemi állóképessége, amit elvár tőlük?
Ez egy fizikálisan és mentálisan is kemény csapat, ez nem is lehet kérdés.

Tom Brady, QB

Belichick edzőt is kérdeztem a mentális állóképességről és arról, hogy hogyan lehet kizárni dolgokat. Különleges a csapat abban, hogy csak a fontos dolgokra fókuszáljon?
Azt gondolom az év folyamán bizonyítottuk, hogy sok mindennel elboldogulunk. 14-2 az egy olyan eredmény ahol jó végezni. Jó érzés idejönni és megnyerni a mérkőzést. Ez mindig egy kemény hely volt, ahol keményen kellett küzdenünk. Jó dolog sorozatban nyolc győzelemmel végezni. Nagyon keményen dolgoztunk, ahogy teszi azt minden más csapat is, ezért is jó ebben a pozícióban lenni. Megpróbáljuk kihasználni az egy hét pihenő előnyét és felkészülni rá, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, akárki is jön szembe.

Nem volt kérdés abban ahogy játszottatok, nem tartalékoltatok, hanem teljes erőből teljesítettétek a mérkőzést. Ez egy tudatos megközelítés volt?
Ahogy már korábban is említettem, sokat beszéltünk az előző szezonról és arról, hogy annak mi lett a vége. Azt gondolom, hogy fontos dolog, hogy a lábunkat a gázpedálon tartsuk. Jól sikerült a mérkőzés, gyorsan kezdtünk. Volt egy pici momentumuk a második félidőben, de Jules megcsinált egy nagy játékot, illetve Mike kiosztott egy nagy blokkot. Jó volt látni, hogy mindenki kivette a részét a győzelemből, a futók, a tightendek, a falemberek nagyszerűen teljesítettek, ahogy az elkapók is. Remélhetőleg egészségesen teljes erőben várhatjuk az ellenfelünket, bárki legyen is az. Mindenképpen egy jó csapattal kell majd szembenéznünk, akik kiérdemelték, hogy ott lehessenek, és meglátjuk, hogy le tudjuk-e győzni őket.

Ez a 17. szezonod, van valami extra motivációd, hogy a rájátszásba kerültük? Van valami amit újra fel kell fedezned magadnak, vagy ez már rutinszerű?
Azt gondolom minden szezon új kihívásokat támaszt elénk. Azt gondolom, hogy különböző dolgokat tanulsz meg az évek során. Megtanulod amit meg lehet, majd próbálod használni ahogy a képességeid engedik. Tizenhét év az egy hosszú idő, így jó érzés idejönni és győzelemmel távozni, mert ez mindig is egy kihívásokkal teli környezet volt a számunkra. Most viszont megtaláltuk a módját, hogy legyőzzünk egy nagyon jó csapatot. A Miami egy rájátszás csapat és ha nyernek a hétvégén, akkor újra összekerülünk velük.

Mennyire erős momentum a támadók számára, ha a védelem labdát szerez és ezzel jó pozícióba hozza a támadókat?
Az nagyszerű és ezt sokszor csinálták meg az elmúlt négy öt hét során. Sok labdát szereztek és jó pozícióba hoztak minket. Ez a kulcs az elmúlt hetekben. Jó munkát végeztünk és mi megvédtük a labdát ebben a szezonban. Az egyenes kieséses szakaszban a labdabirtoklás, a lehetőségek kihasználása az egyik legfontosabb. A mai nap jól teljesítettünk ezen a téren, mert a védelem megszerezte a labdát, mi pedig eljuttattuk azt a pálya végéig és pontokat szereztünk belőle. Ez az egész nagyon fontos lesz az elkövetkező pár hétben.

Devin Mccourty, DB

A labdaszerzések fontosságáról
A védelemben mi egész évben beszélünk róla. Az ellenfél támadói sokszor vezetnek hosszú támadásokat, de minden megváltozik, ha a végén megszerezzük a labdát. Ma két komoly lehetőségünk is volt. Két fumble-t is kiharcoltunk, de nem tudtuk mindet megszerezni. Az ellenfelünk megcsinált néhány játékot, de ha labdaszerzéssel tudod leküldeni őket a pályáról, akkor az mindent megváltoztat.

Készültetek külön arra, hogy RB Jay Ajayi sok yardot szerez az első érintés után, illetve az elkapók is sok yardot termelnek miután megcsinálták az elkapásokat?
Matty P. (Matt Patricia, védelmi koordinátor) minden héten felkészít minket. Ehhez a mérkőzéshez az volt a kulcs, hogy jól hajtsuk végre a szereléseket. Voltak rövid játékok, ahol nem tudtunk semmit tenni, vagy Ajayi nagy lyukakon tudott keresztül jönni. Annyi embert kellett a labda irányába mozgatnunk amennyit csak bírtunk és ezt meg is tudtuk csinálni a mérkőzés nagy részében. Amikor nem tudtuk megcsinálni, akkor gondoskodtak róla, hogy megfizessünk érte. Továbbra is az a cél, hogy a szereléseket jól tudjuk végrehajtani és annyi embert vigyünk a labda köré amennyit csak lehet.

Milyen volt a pálya? Nagyon úgy tűnt, hogy többen is csúszkáltak.
Igen, egy kicsit csúszkáltunk. Kicsit nyirkos volt. Bill erre is felkészített minket, ő mindenre odafigyel, látta a körülményeket a pénteki egyetemi mérkőzés során. Kijöttünk a bemelegítésnél és leteszteltük, volt amilyen volt. Kiválasztottuk a legmegfelelőbb cipőket és igyekeztünk magunk alatt tartani a lábunkat. Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen talajon kellett játszanunk.

Mi az eddigi tapasztalatod Michael Floydról?
Fókuszált. Amióta itt van igyekszik annyit tanulni amennyit csak lehet, minden nap keményen edz és ez ma kifizetődött neki. Megcsinált néhány játékot ma. Természetesen a TD nagy játék volt részéről, de az a blokk amit megcsinált Jules pontszerzése során az elképesztő volt, mindenki megőrült tőle a kispadnál. Beleillik a csapatba, keményen dolgozik. Mindenki a „Patriots Way”-ről beszél, de ez az amit ő csinál, követi azokat akiket kell és apró dolgokban próbál napról napra jobbnak lenni.

Martellus Bennett, TE

Mit gondolsz Michael Floyd blokkjáról?
Azt gondolom nagyszerű volt. Egy kiváló játék volt, minden srác másként csinál nagy játékokat és ez extra 50 yardot ért, mivel Julian nem olyan gyors [nevet], szóval valószínűleg elkapták volna. Julian jól olvasta a blitzet és csinált utána egy jó elkapást, majd Michael is hozzátette a magáét egy jó játékkal. Michel egy erős elkapó. Ezt láttuk már az első napon, hogy idejött. Mondtam is neki, hogy jöjjön át ide a TE-k közé, de egy egyszerű ’Nem’ volt a válasza.

Valamivel 700 yard fölött végeztél, illetve karrier csúcsot értél el TD-k terén. Mennyire jó móka ez így az első szezonodban a Patriotsal?
Menő. Kimegyek és csinálom. Nem kapok sok labdát, de ami jön azt próbálom mind elkapni. Ez volt amit szerettem volna elérni a mérkőzésen, szerettem volna 32 yardot szerezni, ami helyett meglett 33, szóval azt mondtam magamban: „Oké srácok innentől annak dobáljátok a labdát akinek csak akarjátok”. [nevet] Célokat tűzöl ki magad elé és a 650 nem hangzik annyira jól. 700 yardra már azt mondod, hogy „Oh yeah ez egy jó év volt.” Minden labda, minden yard számít, főleg ha a vége felé jársz.

Michael Floyd, WR

Mesélj nekünk a blokkodról Julian Edelman elkapásánál.
Ez csak az extra amit meg kell tenned a többiekért, hogy jól végezd a munkád. Azt gondoltam, hogy Lippett [CB] talán utol tuja érni. Szóval csak biztos akartam benne lenni, hogy egy szabályos blokkot csinálok, mert nem akartam utána levelet kapni egy kis papírral amin 10.000$ vagy valami hasonló szerepel. Azt gondolom ez egy szabályos ütközés volt.

Az elmúlt hónap mozgalmas volt számodra, mesélj nekünk erről az időszakról.
Jó helyre kerültem. Nem nézek vissza a múltra. Minden arról szól, hogy előre tekints. Büszke vagyok, hogy itt lehetek, és ezek az emberek vesznek körül. Érzem, hogy szükség van rám, és ez jó dolog.

http://www.patriots.com/news/2017/01/01/new-england-patriots-postgame-transcripts

Hozzászólások

2017. 01. 04. 23:07
Arnold Patsenegger
Bennett... akkora figura! Már csak a nyilatkozatai miatt is megérte idehozni :D :D :D
2017. 01. 05. 08:01
Lalika
Bennett for President! :D
2017. 01. 04. 23:33
hopi46
Dola ma edzett. Elvileg kellemes gondok jönnek...
2017. 01. 05. 15:53
Gabesz70
Egy Lippett nyilatkozatot nem lehetne ideszúrni? :D
2017. 01. 06. 13:15
TommyLee73
Még nem tud beszélni, de az orvosok azt ígérték hamarosan hazamehet a kórházból :)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 17. hét bejegyzéshez