Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 2. hét

2012. 09. 17. 11:24
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Meglepő vereség, mintha ki lett volna fordítva magából a csapat. Remeklő védelem, gyengélkedő támadók. Nézzük, hogy mit mondtak a mérkőzés után a játékosok.

Stephen Gostkowski, Kicker

Kihagyott mezőnygól a végén.

„Meg volt a lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Jól játszottam addig a percig és jó formában éreztem magam. Ritkán adódik ilyen lehetőséged, hogy megnyerd a meccset a csapatodnak. Sokkal jobban kellett volna megoldanom. Ott volt a kezemben a lehetőség, de elszúrtam, és ez pocsék érzés. Cserbenhagytam a csapatot és a szurkolókat, de nem tudom meg nem történté tenni. Kimentem és tettem a dolgom, de nem elég jól.”

Tudta, hogy nem fog bemenni, amint elrúgta a labdát?

„Amikor kimentem úgy éreztem, hogy minden rendben, de nem volt a legtisztább rúgásom. Amikor felnéztem, láttam, hogy mellé ment. Néha a labda nem arra megy, amerre akarod. Dagadó önbizalommal mentem ki a pályára, talán kicsit nagyképűen is, de nem lesz több ilyen eset. Az ilyen dolgok gyorsan visszahoznak a földre.”

Mindegy, hogy három pontost rúg vagy mérkőzést eldöntő pontokat?

„Minden rúgás más. Az ember ki tud fejleszteni dolgokat, hogy fejben ott legyen, ma ez nekem a végén nem sikerült. Meg volt az esélyem, hogy eldöntsem a mérkőzést, de csődöt mondtam.”

Logan Mankins, Guard

A csapat megérdemelte a vereséget a mezőnygól kihagyása nélkül is?

„Igen, nem fociztunk jól. Nem tudtunk touchdownt szerezni az utolsó negyedig, csak mezőnygólokat rúgtunk, büntetések, negatív szereplés a támadók részéről. Nem játszottunk a legjobban.”

Egyetért azzal, hogy nem sikerült jól a múlt heti edzés?

„Igen, az egész csapat így érez. Nem mentek jól a dolgok az edzésen és ez ma meg is mutatkozott. Nem játszottunk jól. Ha jól játszol, mint mi egy hete, akkor nyerhetsz. Viszont ha rosszul játszol egy jó csapat ellen, akkor veszíteni fogsz.”

Aaron Hernandez elvesztésének a hatása a támadókra.

„Nem tudom. Nem érek rá, hogy ezen rágódjak. Arra ott vannak az edzők, és akik a játékokat hívják. Én csak kimegyek és teszem a dolgom.”

Rob Gronkowski, Tight End

Mennyire nehéz ez a vereség?

„Nagyon. Nem játszottam jól. Az első három negyedben rosszul mentek a dolgok. Gyorsabban és jobban kell kezdenem a mérkőzéseket. Összességében, mindenben fejlődnöm kell. Nem játszhatok még egyszer ilyen rosszul.”

Büntetéseiről.

„Bosszantó, nem követhetsz el ilyen hibákat kint a pályán.”

Mennyire komoly Hernandez sérülése?

„Még nem tudom. Remélem minden rendben, mert ő egy nagyszerű játékos és a csapatnak szüksége van rá.”

Stephen Gostkowskié a vereség, vagy pedig a csapat mondott csődöt?

„Egyértelműen a csapaté. Stephen jól munkát végzett addig a percig. Nem az övé a vereség, inkább lehetne az enyém. Büntetést fújtak rám a touchdownnál. Nem engedhetsz meg ilyen dolgokat. Egyértelműen nem Stephen Gostkowski hibája a vereség. Ő egy nagyon jó játékos és rúgó.”

Támadók felébredtek az utolsó negyedben.

„Nem hagyhatunk mindent az utolsó támadásra. Jobban kell játszanunk az egész meccsen.”

Kihagyott két pontos az utolsó negyedben.

„Újra meg kellett néznem a helyzetet. De meg kellett volna szereznem a labdát. Tom Brady oda dobta, ahol lennem kellett volna.”

Kyle Arrington, Cornerback

A csapat koncentráltsága.

„El kell ismerni az ellenfelet, megérdemelten nyertek.  Minden probléma a héten kezdődött edzés közben. Mindenki ezt fogja mondani. Bárhogy igyekeztünk, semmi se jött össze: elrontott hívások, rossz kommunikáció és minden más, meg is látszott a mai mérkőzésen. Meg voltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Minden elismerésem az ellenfélé.”

Nem a koncentráltság hibája, hanem nem hajtották végre elég jól a dolgokat.

„Szoros mérkőzés volt, csata minden yardért. Tavaly nagyot hajráztak, sorra szerezték a győzelmeket és most folytatják azt a sorozatot. Ők az utolsó percig harcolni fognak, mi pedig nem tudtuk felvenni a kesztyűt.”

Mennyire lenne fair Gostkowskit hibáztatni a vereségért?

„Egyáltalán nem lenne helyes. Mindenkinek van olyan mérkőzése, amikor azt kívánja, hogy bárcsak visszamehetne az időben és kijavíthatná a hibáit. Nekem is volt legalább két elhibázott szerelésem. Előfordul mindenkivel, tanulni kell belőlük és előre nézni.”

Arizona játszani jött.

„Igen, tudtuk azt nagyon jól. Jól játszottak az elmúlt mérkőzéseken és megnyerték azokat. A végsőkig küzdenek és az utolsó percig játékban maradnak. Mindig megtalálják a módját, hogy nyerjenek.”

Brandon Lloyd, Wide Receiver

Túlélni a mai vereséget.

„Meg kell találni, hogy mit csináltunk jól és mit rosszul. Ilyen egyszerű. Még rengeteg mérkőzésünk van hátra, nincs értelme leragadni ennél a meccsnél és rágódni rajta. Össze kell szednünk magunkat.”

Megváltozott a mérkőzés menete, miután Hernandez megsérült?

„Alkalmazkodtunk. Nem gondolkodtam a dolgokon, csak végrehajtottam a változtatásokat.”

Mitől tudott két touchdownt is szerezni a végén a csapat?

„Mindig csak a következő játékra koncentráltunk. Mindent megtettünk és próbáltunk pozitív yardokkal zárni. Minden támadást ebben a szellemben vezettünk, csak a végén nagyobb a nyomás rajtunk.”

Csapatnak gyorsan el kell felejtenie a mai mérkőzést és a Baltimore ellenire koncentrálnia.

„Azt tesszük, mint a győzelem után. Elemezni a filmeket, javítani a hibákat.”

Steve Gregory, Safety

Larry Fritzgeraldot egy elkapáson tartani.

„Az szép is jó, de nem nyertük meg attól a mérkőzést. Így is 20 pontot szereztek, mi pedig kevesebbet. Nem tudtuk megállítani őket.”

Büntetés az oldalvonalnál.

„Őszintén szólva, nem tudom. Okosabban kell játszanom. Az ilyen játékok gyorsan történnek. Nem tudtam, hogy tovább jön-e felém, vagy kimegy. Én rámentem, ilyen a foci.”

Biztató jelek a védelem részéről.

„Előfordulnak az ilyen dolgok. Néha hirtelen változtatni kell a védelemnek. Ezeket gyakoroljuk az edzéseken, és hogy miként reagáljunk azokra. A három yardoson van az ellenfél, neked pedig mezőnygólon kell tartanod őket.  Mi ilyen dolgokat gyakorlunk hétről hétre.”

Danny Woodhead, Running Back

A mérkőzésről.

„Nehéz, mivel kikaptunk. Úgy éreztük, hogy a kezünkben van a meccs, de valami közbe szólt. Nem tudtunk annyi pontot szerezni, mint ők. Jobban kell játszanunk, és több pontot szerezni, mint az ellenfél.”

Visszahívott touchdown.

„Amikor lehetőségem adódik, a legtöbbet próbálom kihozni belőle. A lehető legnagyobb helyet próbálták nekem csinálni. Mindent megtettem, de visszafújták.”

Mit mondott volna Stephen Gostkowskinak a mérkőzés végén?

„Hihetetlen rúgó. Csapatként kaptunk ki, ilyen ez. Támadók, védők, speciális csapategység, együtt focizunk, és együtt nyerünk vagy kapunk ki. Most nem tudtunk elég pontot szerezni. Ez egy ilyen sportág. Nem egy ember hibája.”

Matthew Slater, Wide Receiver

Elégedett lenne a csapat teljesítményével, ha nyer a csapat?

„Még ha nyertünk is volna, nem mondanám azt, hogy jól fociztunk. Mindenki játszhatott volna kicsit jobban. Mindent beleadtunk, de nem hajtottuk végre a játékokat.”

Blokkolt puntról.

„Nem igazán tudok nyilatkozni róla, de fontos pillanata volt a mérkőzésnek. El kell kerülni az ilyen helyzeteket.”

Összeszedni magukat a vereség után.

„Még tizennégy meccsünk van, nem kell pánikolni. Nem tehetjük azt, hogy most magunkba roskadunk, és ezen gondolkodunk. Össze kell szednünk magunkat és túllépni a dolgon. Megnézzük a filmet, javítjuk a hibákat az edzéseken, ami reméljük meg is fog látszani a jövő héten.”

Jerod Mayo, Linebacker

Kierőszakolt labdaszerzés.

„Nagy játék volt a részünkről. De azon kívül viszont volt jó néhány játék, amit meg kellett volna csinálnunk. Fejlődnünk kell és javítani a hibáinkat.”

Az utolsó percben dőlt el a mérkőzés sorsa.

„Mindig rossz kikapni. De még a szezon elején járunk, a játékosok győzelemre éhesek. Fel kell emelni a fejeket és előre nézni.”

Mennyire volt biztos a végén, hogy nyernek amikor Gostkowski odaállt?

„Nagyon, ismerjük őt. Ő egy kiváló játékos és már milliószor csinálta ezt. Biztos, hogy most ez fáj neki, de mi mögötte állunk és támogatjuk.”

Biztató védelem.

„Nem volt tökéletes, mi pedig az alá nem adjuk. Ez volt a második mérkőzésünk és 1-1-gyel állunk. Nehéz mérkőzésünk lesz a jövő héten és fel kell készülnünk rá.”

Tom Brady, Quaterback

Közel kerültek a végén a sikerhez. Meglepődött azon, hogy Gostkowski kihagyta a mezőnygólt?

„Ez egy csapatjáték, nem ilyen helyzetre kellene hagyni a végén a döntést. Szerencsénk volt, hogy a védelem a végén labdát szerzett. Meg voltak a lehetőségeink, de nem csináltuk meg a játékokat. Nem tudtunk folyamatosan jól játszani, és emiatt nem szereztünk elég pontot.”

Mennyit változtatott a terveken Hernandez sérülése?

„Ki tudja? Vele és nélküle is ugyan úgy kell játszanunk. Játékosok sérülnek meg, nekünk pedig alkalmazkodni kell. Nem ő volt az utolsó játékos, aki megsérül tőlünk. Ki kell találnunk, hogy miként tudjuk jól járatni a labdát a kieső nélkül is. Nem elég tizennyolc pontot szerezni.”

Az Arizona valami újjal lepte meg a csapatot?

„Úgy játszottak, ahogy előre tudtuk. Keményen védekeztek és nagy volt a nyomás rajtunk, hogy jó játékokat csináljunk. Pár sikerült, viszont nem elég.”

Ki döntötte el, hogy a 42 yard elég lesz? Tudtak volna közelebb is menni.

„Az edző hozta meg a döntést. A büntetés miatt öt yardot hátra kellett menni. Rengeteget sújtottak ma minket büntetésekkel. Támadókként nem tudtunk folyamatosan jól játszani. Ha nem tudsz nagy játékot csinálni, akkor szépen lassan kell haladnod, de nem tudsz haladni, ha két lépést előre és egyet hátra mész. Így éreztem ma. Csoda kellett ahhoz, hogy a mérkőzésbe maradjunk. Nem ez volt a legjobb napunk.”

Amikor két elkapóval állnak fel, mit tesz hozzá Edelman a támadásokhoz?

„Julian folyamatosan jól teljesít, ezért megkapja a lehetőséget, hogy kimenjen és megcsinálja a játékokat. Jó elkapó és tight end gárdánk van. Ennél csak jobban tudunk játszani, mint ahogy ma tettük.”

Wes Welker megdöntötte Troy Brown rekordját.

„Ő egy zseniális játékos, amikor megcsinál egy játékot, az feltüzeli a csapatot. Arra pedig szükségünk van. Többször kell eljuttatnunk a labdát az endzoneba.”

Egyetért azzal, hogy Edelman Welker előtt szerepel?

„Ők gyakran váltogatják egymást. Egyszer ő van kint, egyszer Wes. Szeretem mindkettejüket, hiszen keményen dolgoznak. Az edzők döntik el, hogy épp ki megy ki a soron következő játékhoz. Nekem nincs beleszólásom.”

Mit mondott volna Stephen Gostkowskinak a végén?

„Néha kihagysz egy rúgást, eladod a labdát, nem szerelsz, elhagyod a labdát. Ezek benne vannak a játékban. Nem azon múlt, hogy kikaptunk. Sokat hibáztunk a mérkőzés folyamán. Remélhetőleg soha többet nem fog 42 yardos mezőnygólon múlni egy mérkőzésünk sem. Támadóként jobban kell játszanunk.”

Wes Welker, Wide Receiver

Az elején nem érezte a mérkőzés ritmusát, a végére belejött.

„Nem jól jöttünk ki az öltözőből. Nem sikerültek jól az edzések a héten, az edző meg is mondta, hogy szükségünk van nagy játékokra, hogy összeálljunk. Nem tudtuk megcsinálni azokat a játékokat, amikkel győztesen hagyhattuk volna el a pályát. Gyorsabban kell kezdenünk ennél.”

A heti edzés rányomta bélyegét a csapatra. Mi történt?

"Mentális problémák. Nem tettük a dolgunkat, nem hajtottuk végre a feladatokat. Kielemeztük a védelmüket, hogy kikre és mikre kell figyelni. Mindezek ellenére nem csináltuk elég jól a dolgunkat.”

Megdöntötte Troy Brown rekordját. Keserédes érzés egy ilyen mérkőzés után?

„Igen, mindig győzni akarsz.”

Sokat változott a játékterv Hernandez kiesésével?

„Igen, Aaron minden játéknál a pályán van. Más hívások kellenek, máshogy kell levezetni a támadásokat. Ezt ma nem tudtuk jól kezelni.”

Tudta, hogy nem fogják bevonni a játékba az első félidőben, nem úgy, mint a másodikban?

„Nem tudtam. Felkészülök és várok, amíg az én számomat nem mondják. Amikor lehetőség adódik, kimegyek és megpróbálom megcsinálni a játékot.”

Meglepő, hogy nem vonták be?

„Mindenki kint szeretne lenni a pályán. Mindenki azért küzd, hogy odakerüljön, főleg vasárnap.  Ezért dolgozunk, ezért fizetnek minket. Az edző dönti el, hogy szerinte mi a legjobb a csapatnak. Ezt én teljesen megértem, és segítem a csapatot, ahogy csak tudom.”

Sérülés miatt nem játszatták annyit?

„Nem, teljesen jól érzem magam.”

Mennyire lesz nehéz a csapatnak, ha hosszú időre elveszítik Hernandezt?

„Ő egy nagyszerű játékos. Rengeteg játékot csinált és minden edzésen odatette magát. Kemény elveszíteni egy olyan játékost, mint ő.  Többieknek össze kell kapniuk magukat és pótolni őt.”

Tom Brady jobban játszott a végén. Mi ennek az oka?

„Szerintem a no-huddle miatt. Sokat dolgozunk rajta és rengeteget gyakoroljuk. Nagyon hatásos, főleg a végén. Nehéz helyzetben voltunk, de végig tudtuk menni a pályán és pontokat szerezni. A mezőnygólok helyett touchdownokat kell szereznünk.”

forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2012. 09. 17. 17:59
cescf4
azért WW válaszai elég érdekesek, amúgy a szokásos PC nyilatkozatok :D
2012. 09. 17. 18:00
Burkus
Welker:
Sokat változott a játékterv Hernandez kiesésével?

„Igen, Aaron minden játéknál a pályán van. Más hívások kellenek, máshogy kell levezetni a támadásokat. Ezt ma nem tudtuk jól kezelni.”

Ez alátámasztja azt, amit amerikai elemzők írtak, hogy a playbook alapjaiban borult tegnap a sérüléssel. Elég aggasztó, hogy ennyire borít mindent egy ember kiesése. (Persze nem Brady-re gondolok, az más kávéház lenne, bár 2008-ban éppen JMD irányításával gyönyörűen kezelték a helyzetet.)
2012. 09. 17. 20:09
agent47
Megnéztem a meccset mégegyszer, és így az eredmény fájó tudatával a fejemben észrevettem egy szerintem hiányzó icipici kis homokszemet Hörni sérülése után a csapat játékán, mindhárom csapatrésznél. Ez az apró dolog a bizalom, amire ez az egész csapat épült, épül, és épülni is fog. Bradynek is meg-megingott néha a keze, ezáltal az O-fal többi tagja is kicsit feszültebben játszott, és fordítva. Az O-fal nem összpontosított kellőképpen, ezért Brady néha sietni kényszerült. Ez ugyanúgy igaz a defensünkre is, ahogy a special teamre. Nagyon sokan nyilatkozták, hogy csapatként szúrták el a meccset, de ez pont azért történt, mert mindenki kicsit egy emberként kezdett játszani, nem pedig csapatként. Jó persze, nem könnyű úgy a maximumot nyújtani, hogy egy fix csapattársad kidőlt mellőled, de ezen a szinten az ilyen dolgok nem szabad, hogy gondot okozzanak. Az edzők annyiból hibáztak, hogy nem tudták kellőképpen eggyé kovácsolni a csapatot, a meccs hátralévő részére, és mert ennyire egy játéksémára hegyezték ki a pontgyűjtést.
Mindezek ellenére hiszem azt, hogy a következő napokban BB a sárga földig alázza a csapatot a videoszobában, és Bóóóóltimóórban 1000%-ot beleadnak a fiúk, mert ők A Csapat!!!
2012. 09. 17. 20:12
agent47
Ja és a Cardinalsnak is van egy Myra-ja...
2012. 09. 17. 20:27
Gordon
sziasztok!
már a heti edzéseken gondok voltak?? mentális?? mi a *** van? lehet, hogy nem jól érzem de lehet, hogy egy kicsit valami miatt..(talán WW, nem tudom) JMD ellenes hangulat lenne. Nem akarom túlvizionálni a dolgokat de az első forduló szép győzelme után, hogy lehettek mentális gondok az edzéseken? nem hinném, hogy jóllaktunk volna egy w -vel és nem is egy hosszú L sorozat után vagyunk, hogy mentális gondok legyenek..
egy kicsit televan a púpom a nyomás alatt dumával is. minden hétvégén minden csapattag és vezető nyomás alatt van. Ez a munkájuk és egyben a hobbijuk , erre kell felkészülni . Én is ti is és szinte mindenki nyomás alatt van a munkahelyén és mi (legalább is én) nem keresünk 3-4-9 millio dollárt..
bocs de felhúztam magam a mentális dumán..

egyébként pedig nagyon örülök a D teljesítményének normálisan felépített play ből nem is kaptunk még td-t:-)
2012. 09. 17. 20:48
Lacus
Jogos a felháborodás, de azt is vedd figyelembe, hogy ők is emberek, és nem gépek, akiknek az egyik oldalon beadsz 8 millát, a másik oldalon meg kijön egy tökéletes szezon, szerintem legalábbis. Lehetnek magánéleti dolgok, hozzátartozó halála, kutyakölykök születése, az asszonynak fájt a feje este, akármi, és én pl épp ezért is szeretem ezt a csapatot, mert van lelke! És épp e miatt szakad meg a szívem Wes miatt pl...
2012. 09. 18. 08:15
lupus
Szerintem az 1emberre epulo playbook egy baromsag. Ezt a merkozest ugyanigy elveszthettuk volna akar a Papaval is. Tokmindegy.
A heten az edzes(ek) sem jott(ek) ossze,elofordul. Aki,valaha resztvett barmilyen csapatsportban,az tudja jol,hogy vannak ilyen hullamvolgyek. A nagycsapatok ebol kimasznak,a tobbiek benne maradnak es sirankoznak. A szurkoloikkal kezenfogva...
2012. 09. 18. 08:46
Burkus
Nyilván nem egy emberre épül. De egy-egy embernek meghatározó szerepe van. Welker nyilatkozata azért is meglepő, mert ilyen őszinte és informatív válasz ritkán hangzik el Pats sajtótájékoztatón. :) Tavaly gyak. elment a SB Gronk sérülésén, előtte elment egy PO meccs Welker sérülésén... A Pats-nél azért jellemző ez az egy-egy ember kitüntetett szerepe.
2012. 09. 18. 09:44
lupus
Szerintem ez tul van misztifikalva. Az,hogy Welkeren,Gronkon,illetve a seruleseiken milyen meccs ment el tobb,mint feltetelezes. Tul sok a 'ha'. Ezt a sportot nem 'ha'-ra jatszak. Az egyetlen ember,akinek a serulesevel komolyan borult a vilag az Tom Brady volt. Es mi tortent? 11-5-tel altalaban PO-ban van a csapatok 90%-a. Nekunk nem jott ossze. Viszont az se biztos,hogy Bradyvel jobb merlegunk lett volna. Persze valoszinu,de ha mar 'ha' legyen kover...
2012. 09. 18. 08:27
lupus
Friss Hernandez! Nem tudni pontosan nikor terhet vissza,oktober elejere prognosztizalja a http://m.espn.go.com/wireless/story?storyId=8391440&city=boston. Az tuti,hogy a Baltimor ellen nem lep palyara. Konkretat nem irjak a seruleset,de sajat tapasztalatbol azt mondom reszleges(teljessel jobban jarna) bokaszalag szakadas.
2012. 09. 18. 10:33
TMR
Lupus, miért járna jobban teljessel, mert azt műtenék?
Nekem mikor volt ilyenem azt mondta a doki az OBI-ban, hogy ezzel mem sok mindent tudnak kezdeni. Általában a műtétes "kezelés" sem eredményez gyorsabb felêpülést. Bár lehet nem kellene összehasonlítani a két egészségügyet.
Egyébkênt én simán elhiszem ezt a semmi sem jött össze szöveget. Mint már említettem a chaten, Liverpool szurkolò is volnék és ott ez megy már kb 1 éve (tavaly pl 32 kapufát rúgtunk, pech).
2012. 09. 18. 11:12
lupus
Ahogy irtam,sajat tapasztalat. A mutet rosszabbul hangzik,viszont az esetek 90%-aban tuti a vegeredmeny. Kinyitjak,osszeheggesztik,bezarjak,csizma,pihenes,kesz. Ezzel szemben a reszleges szakadasra(a randulast nem vesszuk eszre) van idod es vagy megerosodott,vagy nem. De,ha tul koran kezded el terhelni es raserulsz hatvanyosan novekszik a felepulesi ido.
2012. 09. 18. 14:07
Naaaa KÖSZÖNÖM!!!
Imáim meghalgatásra találtak BB részéről!
Kellen Winslow ma nálunk járt, megint...
remélem le is szerződtetik, és Fells mehet is az IR-re!
2012. 09. 18. 16:20
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 2. hét bejegyzéshez