Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 3. hét

2015. 09. 29. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Hírek

Már akkor is érdemes lett volna lefordítani a nyilatkozatokat, ha semmi más nem hangzott volna el, csak ez: „Személy szerint nekem Ő minden idők legjobb irányítója. Az gondolom, hogy Ő a legjobb irányító, aki valaha ezt a játékot játszotta.”

De ha ez nem elég, akkor annyit elárulhatok, hogy egy valaki kibújt a kétszavas válaszok paravánja mögül, és tényleg mondott néhány személyesebb mondatot arról, hogy milyen érzés Patriots színekben rúgni a bőrt. (hát nem elmondtam ki volt az?!)

 

Bill Belichick, HC

 

A mai egy szép győzelem volt. Úgy láttam a csapatunk keményen és jól játszott. Jól telt a felkészülési hét, és ebből sokat sikerült átmentenünk a mérkőzésre is. Mindhárom egység jól teljesített, egy igazán jó csapatmunka volt. Ki tudtuk használni a jó kezdő pozíciót a támadások során. A védelem is jól kezdte a mérőzést, mert gyorsan visszaszerezték a labdát a támadók részére. Annak ellenére, hogy a mérkőzésen nem igazán kellett punt-olnunk a Special team is tette a dolgát a visszahordásoknál, megakadályozott egy fake punt-ot, és Gostkowski rúgásai is pontosak voltak. Összességében egy nagyszerű csapatmunka volt. Büszke vagyok arra, ahogy edzettek, felkészültek és ahogy játszottak. Reményeink szerint az előttünk álló extra hétben tudjuk javítani a hiányosságainkat, és felkészülten elutazni Dallasba.

 

Több embert is kipróbáltál a secondary-ben, mit gondolsz annak az egységnek a teljesítményéről?

Majd megnézzük a videón. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan dolgok ahol fejlődnünk kell. Nagyon sokan játszottak ma – sokan szerepeltek a secondary-ben, linebackerek, a srácok a falban, receiverek, minden TE. Ha jól gondolom minden falemberünk játszott ma, sokan tettek hozzá a mai csapatgyőzelemhez.

 

Mi történt a fake punt során, mikor Matthew Slater-nek sikerült megcsinálni a játékot?

Igazából ez egy olyan játék volt, amit edzésen is gyakoroltunk. Slate jól olvasta a játékot, őt pedig nagyon nehéz lefutni a pálya széle felé. Matt ügyesen követte le a mozgást és a végén megcsinálta a szerelést. Mindig ébernek kell lenni, hogy meglásd nem egy fake rúgás, vagy esetleg onside kick következik. Ez az éberség a munkájuk része, amit jól végeztek mint csapategység, mivel a pálya mindkét oldalát fedezték a futással szemben, mivel nem tudhattuk, hogy melyik irányba fog menni a futás.

 

Említetted, hogy az edzésen gyakorolt dolgokat sikerült átmenteni a pályára. Ha jól láttam minden labdabirtoklásból pontot szereztetek. Hogy sikerült végig koncentráltnak maradni és nem kiengedni a végére?

A héten ez volt az egyik nagy témakör amivel foglalkoztunk, hogy gyorsan kezdjünk, és játszunk keményen a végéig. Egyértelmű, hogy ebben nem teljesítettünk jól múlt héten, és félidőben illetve a harmadik, negyedik negyedben emlékeztettünk mindenkit, hogy 60 percig kell jól játszani, és úgy befejezni a mérkőzést. A játékosaink megfogadták ezt, és jól teljesítettek ebből a szempontból. A fiúk keményen játszottak, ahogy a Jacksonville is, aki nagyon szép és kemény driveot vitt végig a mérkőzés végén. A Jacksonville egy nagyon jó csapat, viszont sokan hiányoztak az aktív keretből, például safety-ben is egy múlt héten igazolt srác játszott náluk. A nehézségek ellenére az edzők jól felkészítették a hiányosan felálló Jacksonville-t, de a mai napon a mi fiaink jobb focit játszottak.

 

Tom Brady elérte a 400. TD átadását. Mit gondol erről?

Tom és Steve [Gostkowski] is nagy mérföldkőhöz értek ma. Nagyon sok mérkőzést kell játszanod ahhoz, hogy ezt elérd, és mellette konzisztensen, kitartóan kell teljesítened. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen embereket edzhetek.

 

Tom Brady, QB

 

Milyen érzés a 400-as klub tagjának lenni?

Nagyszerű nap volt, jó érzés volt a pályán lenni. Azt gondolom mindenki nagyon élvezte. Nagyszerű teljesítmény volt a támadók részéről és egy újabb csapat győzelemmel gazdagodtunk. A srácok megcsinálták a játékokat, szóval boldog vagyok.

 

Megkérdezted Danny Amendola-t, hogy miért adta oda a labdát a szurkolóknak?

Nem érdekel. Az csak egy labda. De nagyon élveztem a napot. Danny azt csinál amit akar, mert egy gyönyörű elkapást mutatott be.

 

Mit jelentett számodra, hogy a 400. TD után a szurkolók a nevedet kezdték skandálni?

Az évek során sok támogatást kaptunk a szurkolóinktól. Én mindig azt remélem, hogy tudunk olyat mutatni, ami okot ad nekik az ünneplésre. A szurkolóink nagyszerűek. Sok nagyszerű csapatnak voltam tagja, és sok jó játékossal kerültem össze az évek során. Továbbra is azt mondom, hogy nem érdekel, hogy dobjuk vagy futjuk, amíg pontokat érünk el és győzünk, addig én boldog vagyok. Az egy hét szünetben lesz egy kis időnk pihenni, majd visszatérünk a munkához, és fejlődünk ahol kell, hogy elérhessük a 4-0-s eredményt.

 

Hogy érzed, sikerült a csapatnak 60 percet játszania ma?

Játszani akartunk… Múlt héten 50 percig jól játszottunk, de az utolsó 10 percben amit mutattunk az nem a legjobb játékunk volt. Ennek megfelelően egész héten arról beszéltünk, hogy a kezdetektől a végéig a legjobbunkat kell adnunk kivitelezésben, koncentrációban, és ezt sikerült megcsinálnunk. Ez az amit csinálnunk kell, mert az ellenfeleink erős csapatok, akiket nehéz legyőzni. Ha bármikor is nyersz egy mérkőzést, az nehéz munka eredménye. A mai nap a játékok kivitelezésével nem volt probléma, ezen az úton kell tovább haladnunk.

 

Tanultatok valamit a tavalyi lassú kezdésből, ami segít ebben az évben?

Azt gondolom, hogy következetesebben játszunk. Sok veterán játékosunk van főleg támadó oldalon, ami mind segíti a hibátlan kivitelezést. Az edzőkkel egy jó játéktervet állítottunk össze mára, amit sikerült jól kivitelezni.

 

A most mutatott játékod a valaha volt legjobb?

Tudod, én csak örülök, hogy 3-0-al állunk. Köszönöm.

 

Devin McCourty, S

 

Az INT előtt mit beszéltetek meg, hogy védekeztek?

Nem emlékszem, hogy pontosan mit mondtam. Úgy emlékszem, hogy volt egy kis változás a felállásunkban, amire motionnel válaszoltak, így mi is változtattunk. Azután csak olvastam a QB szemét…

 

Mennyire fontos egy Jordan Richardsnak, hogy éles meccsen kap lehetőséget? Mit láttál tőle?

Jól játszott. Nagy erőbedobással játszott és megcsinált néhány játékot amikor keresztbe kellett bejátszania a pályát. Mindig hasznos egy fiatalnak ha játéklehetőséghez jut. A srác keményen dolgozik, így rászolgált a lehetőségre.

 

Úgy érzed a csapat ma 60 percig játszott?

Ma komoly munkát végeztünk el, de egyértelmű, hogy a mérkőzés során volt pár játék, ahol megvertek minket, amiket ki kell elemeznünk. Biztos vagyok benne, hogy ezekről hallani fogunk az edzőktől, de összességében megvan a W, amivel boldognak kell lenned.

 

Belichick edző beszélt a félidőben arról, hogy 60 percig tart a mérkőzés?

Minden héten hallunk róla – 60 percig kell játszani, és minden játékot olyan jól befejezni ahogy csak lehet. A második félidőben ennek megfelelően játszottunk és megcsináltunk néhány kulcsfontosságú harmadik kísérletes játékot, amivel megállítottuk az ellenfelet, ami után a támadóink képesek voltak mozgásban tartani labdát, és végül a legutolsó driveban addig megtartani azt ameddig csak kellett. Az gondolom a védelemben jobbnak kell lennünk.

 

Danny Amendola, WR

 

(Brady 400. TD passzának elkapásáról)

Félúton voltam vissza a padhoz, amikor tudatosult bennem, hogy odaadtam valakinek a 400-as labdát. De visszakaptuk, és Tom megkapta. Nagyszerű passz volt, egy jó játék után, amelynek a végén hat ponttal gazdagodtunk. Ez megfelelően erős kezdés volt.

 

(Hogyan érzi magát attól, hogy ő kapta meg a 400. passzt)

Még nem igazán gondolkodtam róla, de Tom egy kiváló játékos. Rengeteg TD passzt dobott, és szuper érzés egyike lenni annak a 400-nak.

 

(Beszéltek a kispadon a 400. TD passzról?)

Csak egy pacsi, de komolyan. Tom egy olyan versenyző alkat, hogy nem igazán érdeklik a rekordok és hasonló dolgok, csak az, hogy megnyerje a mérkőzéseket.

 

(A támadók teljesítményéről)

Az a megérzésem, hogy nem minden támadó játék volt hibátlanul végrehajtva, mert voltak olyan labdabirtoklásaink, amikből csak három pont született. Az az egyértelmű megérzésünk, hogy azokból is hatot kellett volna szerezni, mert minden driveban ez az egyértelmű célunk. Ne érts félre, a három pont is jó egy drive végén, de a TD még jobb. Ez az amiért kimegyünk a pályára.

 

LeGarrette Blount, RB

 

(A több játéklehetőségről)

Mindig játszani akarsz. Mindig az a cél, hogy ott légy a pályán a társaiddal, és megmutasd amit tudsz, ezért jó dolog ha ezt megteheted és felveheted a játék ritmusát, ami közben pontokat szerezhetsz.

 

(60 percnyi játékról)

Még mindig nagyon sok ponton tudunk fejlődni. Sok dolgot kell még csiszolnunk, hogy valóban képesek legyünk 60 perc jó focit játszani. Még nem sikerült ezt teljesen kivitelezni, de majd meglátjuk meddig jutunk.

 

(Felvenni a támadók ritmusát)

Ez egy nagyszerű támadósor. Nagyon jók vagyunk. Van bennünk potenciál, hogy még jobbak legyünk. Van még sok dolog amin dolgoznunk kell. Nem voltunk még tökéletesek és nem is leszünk. Ez még csak a szezon eleje, ezért sok mindenen kell még javítanunk.

 

(Tom Bradyről)

Személy szerint nekem Ő minden idők legjobb irányítója. Az gondolom, hogy Ő a legjobb irányító, aki valaha ezt a játékot játszotta. Nem sok ember mondhatja el ezt, de őrületes érzés a valaha volt legjobb QB-val játszani, úgy, hogy Ő még nem végzett a feladatával!

 

Julian Edelman, WR

 

(Arról, hogy ma minden összeállt)

Kimentünk, és ott teljesítenünk kellett, és ezt sikerült megtennünk. Egy nagyszerű csapatgyőzelem volt.

 

(A Tom-al fojtatott beszélgetéséről a 400. TD után)

Nem volt semmi beszélgetés. Gratulálsz neki és már a következő lépésekre koncentrálsz. Ez egy hihetetlen teljesítmény, de nem vagy meglepett. Nagyszerű látni, hogy Tom elérte a 400-at, de tovább kell mennünk.

 

(Tom Brady továbbra is lenyűgözi, vagy ez a teljesítmény tőle magától értetődő?)

Magától értetődő. Megállás nélkül dolgozik, így értheted miért. Nagyszerű látni, hogy Ő vezeti a csapatot.

 

(Győzelemmel menni by week-re)

Csodálatos győzelemmel menni pihenni, főleg egy korai bye week-re, ahol van lehetőséged javulni.

 

(Tud a támadósor még ennél is jobb lenni?)

Tud jobb lenni. Voltak olyan helyzetek, ahol csak mezőnygólig jutottunk, illetve voltak harmadik kísérletek, amik nem első kísérlettel zárultak. Van amin még dolgoznunk kell és fejlesztenünk kell magunkat.

 

Stephen Gostkowski, K

 

(Tudatában volt-e annak, hogy NFL rekordot ér el?)

Sajnos igen, mivel kiírták az óriás kivetítőre még a meccs előtt. Ez nem olyan dolog amire különösebben koncentrálok, de menő volt elérni. Mindig vidámdolog jól teljesíteni és győzni, vagy csak egy csapat tagja lenni, akik sok pontot érnek el. Sok lehetőségem volt mezőnygólokat és extra pontokat rúgni. Mindig élmény kimenni a pályára és jól végezni a dolgodat.

 

(Felnézett-e olyan játékosokra, mint Adam Vinatieri és Matt Stover)

Persze, természetesen. Vinatieri volt az első játékos a rúgók között, akire mint igaz fegyver tekintettek. És Matt Stoverre, természetesen. A srácok, akik sokáig és következetesen végezték a dolgukat. Ez az amit minden nap próbálok én is elérni, minden alkalommal amikor kimegyek a pályára. Ha jól mennek a dolgok, akkor könnyű, de nagyon nehéz, ha a dolgok rosszra fordulnak. De nem tehetsz más, mint, hogy sodródsz az árral, és próbálsz olyan jó lenni amennyire csak lehetséges. A liga legjobb holderével dolgozhatok együtt. Van egy csomó srác akik hajlandóak blokkolni előttem minden alkalommal. Garantálhatom nektek, ha csak a labda közelébe érnek a védők, az edzőink egész héten üvöltenek a blokkoló srácokkal. Joe Cardona csak most kezdte, de hibátlan munkát végez snappek közben. Ez is csapatmunka. Jó olyan csapatban játszani, amely a játék minden elemére hangsúlyt fordít és megbecsüli. Szuper érzés, hogy tonnányi rúgást végezhettem el a New England Patriotsnak.

 

(Milyen érzés ha a liga legjobb rúgóival említik egy lapon?)

Nem úgy gondolok erre. 3-0-al állunk. Ez egy nagyszerű győzelem volt. Szuper, ha meg vagyok nevezve egy ilyen felsorolásban. Ez egy olyan dolog - amelyre ha majd visszatekintek az aktív pályafutásom után - akkor el tudok dicsekedni vele a gyerekeimnek. De most pusztán büszke vagyok, hogy jó meccset játszottunk és külön büszke vagyok arra, hogy nyertünk és most a közelgő bye weekre tekintek előre. (Szerk: új szlogen, bár angol eredetiben nem így hangzott el: „We are onto bye week!”)

 

Rob Gronkowski, TE

 

(A folyamatos fejlődésről)

Minden héten jobban akarunk játszani. Soha nem lehet minden tökéletes a pályán, és mindig tanulni akarsz az elmúlt héten elkövetett hibáidból. Ki kell menni és megismételni amit jól csináltál, és dolgozni azon, hogy kijavítsd a hibáidat.

 

(A csapat győzelemről)

Mindenki részt vállalt belőle. Megkérdőjelezhetetlenül egy csapatgyőzelem. A támadók jól tették a dolgukat. A védelem visszaszerezte a labdát, turnovereket csinált, és mindenki összedolgozott. Ez az ami nagyszerű ebben a játékban. Mindenki összedolgozik.

 

(60 percnyi fociról)

Egész biztos, hogy kimentünk és mind a 60 percben kemény focit játszottunk, de ez az ahogy játszanunk kell. Egészében nézve ez egy jó mérkőzés és nagy csapatgyőzelem volt.

 

Dion Lewis, RB

 

(Összességében a mérkőzésről)

Egész héten keményen dolgoztunk és a mérkőzés során hibátlanul végeztük el a feladatot. Továbbra is van mit fejleszteni, de egy jó kezdésen vagyunk túl.

 

(Tom Bradyről)

Minden bizonnyal ő a legjobb. Keményen dolgozik. Egy profi sportoló és egy szuper csapattárs.

 

Keshawn Martin, WR

 

(Az első Patriots meccséről)

Komfortosan éreztem magam, és a játékokat egyaránt. Jó érzés volt pályára lépni. Az elmúlt héten végig gürizve tanultam, hogy mindent megértsek, szóval nagyon jó volt ma kimenni a pályára.

 

(A Houston és a New England rendszere közötti különbségről)

Eltérő egy kicsit, de vannak benne hasonló elemek is. Úgy érzem, hogy jó döntés volt idejönni, mivel a rendszer hasonló, és itt pályára kerülhetek.

 

(Brady 401. és az Ő első Patriots TD-jéről)

Nem akartam mást, mint kimenni és minden felém dobott labdát biztos kézzel behúzni. Annál a játéknál kaptam egy nagyszerű passzt, amiből TD lett.

 

Matthew Slater, ST/WR

 

(A pontállás, vagy az időpont sugallta, hogy fake punt következik?)

Szerintem a szituációból érted meg. Szükségük volt egy nagy játékra. Szükségük volt valamire amivel meccsben tudtak volna maradni, ezért nagyon figyeltünk erre minden alkalommal, amikor pályára kerültünk. Ahogy említettem, jó volt a kommunikáció közöttünk, és mindannyian nagyon figyeltünk, hogy ne történjen semmi meglepetés. Az egész hét felkészülése és az edzők munkája is benne volt abban a játékban.

 

(A támadók 51 pontjáról)

Azt gondolom nem is puntoltunk ma. Nem volt lehetőségem, hogy punt fedezetbe menjek fel a pályára. Olyan csapattársaink és edzőink vannak, hogy nem igazán lepődsz meg ilyenen. Ennek ellenére egy nagyszerű és felkészült csapat ellen játszottunk.

 

Forrás:

http://www.patriots.com/news/2015/09/27/patriots-postgame-quotes-927

Hozzászólások

2015. 09. 29. 07:48
1976gabi
remélem azért buliznak egyet a 400. alkalmából,mert megérdemlik.
hajrá fiúk,csak így tovább
2015. 09. 29. 09:31
anulu82
nagy győzelem volt. csak bújkál bennem a kisördög, hogy ha lesz, akkor mikor hullámvölgy a szezonban. Goddell felé egy nagyon szép fricska lenne a 19-0!
2015. 09. 29. 09:33
nincs 19-0... nem is beszélünk róla...
Ha lesz elég győzelem a cserék fognak játszani... ha fent olvasod, láthatod, hogy a végső győzelem az egyetlen cél, semmi rekord nem számít...
2015. 09. 29. 12:36
lesliemus
legyen igazad!

2007-ben az utolsó meccsen, amikor egy őrületes, fordításokkal teli meccset játszottunk a NYG-el, nem a cseresor ment ki...

go pats!
2015. 09. 29. 17:45
Egy győzelem kell csak, de az legyen februárban, ennyit kérek!
2015. 09. 30. 16:43
lesliemus
Ezzel nem is tudok vitatkozni és nem is akarok. Csak jeleztem, hogy 2007-ben hogyan döntött akkor az edzői stáb. Ennyi. Remélem én is, hogy egy tökéletes szezonért nem áldozzák be a kezdőket, kockáztatva egy sérülést. De Billy-bánál sose lehessen tudni...

Go Pats!
2015. 09. 29. 12:42
FunHun
2015. 09. 29. 13:12
azimut
Tavaly az első 3 meccsen hányszor sackelték Bradyt? meg az utóbbi években most kapta e a legkevesebb sacket az első 3 meccsen?
2015. 09. 29. 15:01
anulu82
ha jól halásztam az adatokban:
2014 1: 4
2014 2: 1
2014 3: 2

2015 1: 2
2015 2: 2
2015 3: 2
2015. 09. 29. 15:16
azimut
azt hittem kiugró lesz a különbség :) igaz lehet az egész szezont nézve majd az lesz ha ennyire megtudják védeni bradyt! mert nagyon nagy szerepe van a falnak abban hogy jól megy az O-nek
2015. 09. 29. 16:19
nszgergo
tavalyi is csak 21 sack lett a vége ha jól rémlik, pár éve még 40 is volt szval... :)
2015. 09. 29. 14:00
_Demetrius_
Látta valaki a Packers meccset? Én csak highlightsot néztem de nem vagyok meggyőzve! Szerintem egyátalán nem olyan acélos az a gépezet! Nem rosszak mert tényleg Aaron életveszélyesen jó de... Alig tudták megvédeni, olyan hosszú passzokat nyeltek be mint mi az első meccsen! Szerintem verhetőek!
2015. 09. 29. 23:31
B.Toma
Én láttam. Mindenki verhető, de azt is meg kell hagyni, hogy iszonyú jól játszottak, nagyon meggyőzőek voltak minden téren, és Rodgers is klasszis irányító. Ezeket nem lehet elvitatni, messze a legesélyesebb csapat, hogy a Pats ellenfeke legyen a SB-on ... :)
2015. 09. 29. 14:42
DefenseFan
Mindenki verhető csak azt kell kitalalálni hogyan :-)
2015. 09. 29. 19:37
cspeti98
Szituációs futballal 60 perc játékkal és azzal, hogy mindenki teszi a dolgát és több playt csinálunk meg mint az ellenfél. :D
2015. 09. 30. 07:18
boarder20
2015. 09. 29. 19:45
Montesclan-pats
" Ő még nem végzett a feladatával"- ez gyönyörű, ez akár Bradyről szóló összes írás és interjú szinopszisa, az életéről íródó könyv címe is lehetne.
Számomra szállóige Bradyről, és ha bármikor gyengélkedik a csapat, biztos leszek benne és tudni fogom:
Ő még nem végzett a feladatával.
Ez a mottó erre az évre. Nincs már olyan sok éve, így ki kell használni őket.
2015. 09. 29. 22:23
Dega
Remélem még van..!!!
2015. 10. 01. 23:36
Én azt remélem, majd utólag az lesz a cím: "Finished his job!" :) jelentsen ez "csak" ötödik gyűrűt, vagy kibontatlan Dolphins-pezsgőt...:) A tavaly eddigi időszakhoz képest nagyon-nagyon jók vagyunk...vélhetően a puhalabdasztorinak is köszönhetően...BB és TB kapott plusz töltényt csapatépítés szempontjából...:) Mert azért az, hogy az O-fal belseje, Tommy és a full offense így muzsikáljon szeptemberben, ennél ne legyen kellemetlenebb meglepetésem idén...:)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 3. hét bejegyzéshez