Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét

2015. 11. 11. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek
Idén már-már megszokottá válik, hogy a nyilatkozatokban érdemi információkat kapunk. A héten szerintem BB onside kick megjegyzése a jövőre vonatkozóan volt az egyik legjobb.

Bill Belichick, HC

Meglátásom szerint ez egy jó győzelem volt ma. Meg kellett dolgoznunk érte, és voltak olyan srácok, akik előléptek annak ellenére, hogy eddig nem voltak annyira játékban és jól teljesítettek. Ismét jó játékokat hajtottunk végre minden csapategységben, ami említésre méltó. A Washington egy jó csapat és főleg abban jó, hogy jól védekezik le a red-zone-t és megszerzik ott a labdát. Volt egy jó nyitó drive-unk, ami megadta nekünk a lehetőséget, hogy előnyből játszunk, ami nagyon hasznosnak bizonyult. Továbbra is van néhány játék, ahol látszott, hogy fejlődnünk kell, de összességében mindenki jól tette a dolgát. Ahogy már említettem sokat vártunk el néhány játékostól, olyat is, hogy valaki ne a megszokott pozíciójában játsszon, de végül jól tették a dolgukat. Jó volt nyerni, és a folytatásra is maradunk az NFC Keleti csoportjában.

Amikor valaki csatlakozik hozzátok, a normál folyamatok része, hogy több pozícióra is felkészítitek?
Elképzelhető. Nem mindenki játszik sok pozícióban. Van aki igen, van aki nem. Néhányan csak egy pozícióban játszanak, de nem kerülheted el, hogy legyenek olyan játékosaid, akik sokoldalúak. Ha hét falembered van aktív roosteren vagy csak hat ahogy nekünk volt ma, vagy mondjuk négy CB-d akikből hármat játszatsz, akkor szükséged van az egy tartalékon kívül olyan játékosokra, akikkel tudod helyettesíteni a kiesőket. Ez az egész kihatással van mindenre, beleértve a rúgó felállásokat is. Ha kiesik egy srác mint például Jamie Collins, akkor megváltozik a védelmi rotációd, ami kihatással van a special team rotációdra. Mindössze annyi embered van, hogy van akinek két-három pozíciót is be kell töltenie. De a foci már csak ilyen.

A támadófal sérülései ellenére ment a futójáték, hogy értékeli ezt a teljesítményt?
Mindig jó ha mozgásban tudod tartani a labdát és pontokat szerzel, mindegy, hogy futva vagy dobva teszed ezt, de ma LeGarrette Blount jól futott a lyukakon amiket nyitottunk neki, ami után saját erőből is szép yardokat ért el. Az elkapóink is jól teljesítettek és elkapások után még sok yardot tettek hozzá a teljesítményhez.

A sérülések a támadó falban kényszerítették arra, hogy limitálja a védelmet a QB-n?
Igen, kénytelenek voltunk változtatásokat eszközölni. Josh [McDaniels], Googe [Dave DeGuglielmo] és a támadásért felelős edzők jó munkát végeztek ezzel az átszervezéssel. Természetesen gyakoroltuk ezeket a szituációkat, de ahogy a mérkőzés halad előre éreztük, hogy bizonyos elemekre nincs szükség és azokra fókuszáltunk amiket igazán hívnunk kell, ez az amit tettünk, ez az amiben a srácok jó munkát végeztek.

Mi a véleménye Cameron Fleming és Bryan Stork játékáról Tackle pozícióban?
Azt meg kell néznünk a videón. Biztos vagyok benne, hogy voltak jól kivitelezett elemek és javításra szorulók is a játékban. Keményen küzdöttek. Képesek voltunk mozgásban tartani a labdát és első kísérleteket, illetve pontokat elérni. Dicséret illeti őket is ezért. Nagyot küzdöttek és felkészülten tették a dolgukat, ezzel lehetővé téve, hogy mások fussanak a labdával vagy dobják azt.

Volt bármi jel amiből azt gondolta, hogy egy korai onside kick sikeres lehet?
Azt gondoltuk, hogy jól jöhetünk ki abból a játékból. Kicsit szerencsések voltunk, de a srácok jól reagálták le a helyzetet és gyorsan cselekedtek annak ellenére, hogy ezeket a labdákat nehéz megszelídíteni. Jó játékot hajtottunk végre, egy új játékkal bővült a rúgó játéktárunk, szóval remélhetőleg minden héten tudjuk alkalmazni párszor.

Brandon Bolden TD-je előtt időt kértetek. Hogy volt felrajzolva az a play?
A negyedik negyedben voltunk és megvoltak az időkéréseink, viszont a játék amit hívtunk nem nézett ki valami jól, amit megbeszéltünk és azt gondoltuk, hogy valamit változtatnunk kell. Ez az egyik előnye, hogy vezetésből játszol. Soha nem akarunk rossz játékokat játszani, de úgy gondoltuk, hogy egy jobbat is tudunk hívni annak megfelelően amit láttunk az ellenfél felállásából. Tom jó munkát végzett azzal, hogy nem indította el a játékot amit hívtunk az alapján ahogy felálltak ellenünk. A következő felállás jól nézett ki a hívott játékunkhoz, de ami még fontosabb, hogy Tom és Brandon jól hajtották végre.

Mennyire volt fontos, hogy Brandon Bolden előre tudott lépni, mikor Dion Lewis kiesett a játékból?
Nagyon! Brandon nagyon jól játszott, de ugyanebbe a kategóriába tartozik még sok srác a linebacker sorból vagy a támadófalból. De igen, Brandon sok tapasztalattal rendelkezik ebben a csapatban amiket több fronton is megmutat, legyen az futás, passz, blokkolás, special team. Ő egy okos srác, akire mindig számíthatsz és értékes tagja ennek a csapatnak. Szükségünk volt rá, és ő előlépett.

Tom Brady, QB

Mi az első gondolat, mikor olyan srácok mint Dion Lewis megsérülnek?
Ez egy fizikális játék és kemény dolog elveszteni egy ilyen speciális játékost. Remélem, hogy rendben van. Nem tudom pontosan, hogy hogyan van, de mind a legjobbakat reméljük.

Mi volt az oka, hogy időt kértél közvetlenül Brandon Bolden TD-je előtt?
Egy bizonyos játékot hívtunk, és nem voltam biztos benne. A játékok előtt van valami elképzelésem, hogy milyen nehéz lesz azt kivitelezni, és így megéri-e elindítani. De itt úgy gondoltam, hogy a vezetés birtokában és a meglévő időkéréseink mellett egy kicsit még tudunk gondolkodni ezen a szituáción. Ezután változtattunk a helyzeten és Brandon megcsinált egy nagy játékot. Sokat dolgozunk és jó volt látni ahogy megcsinálja nekünk a nagy játékot és pontokat szerez. Ő egy nagyszerű játékos. Szeretem Brandont és azt amit a csapathoz tesz hozzá. Egy ideje már velünk van és vezetői képességeiről is tanúbizonyságot tett. Egy kiemelkedő játékos, jó barát, ezért jó volt látni a játék végén a kezében a labdával.

A játékterv része volt, hogy a futásokat is beindítjátok?
Nagyszerű volt. Sokat birtokoltuk a labdát az első negyedben, jó driveokat vezettünk, amiben a futó játék nagy szerepet játszott. Minél inkább kiegyensúlyozott a futás és passz játékunk, annál jobb az irányítónak, szóval ennek örülök. Voltak szép futásai, akkor is amikor nem volt lehetőség, mert ő olyan típus, hogy egyszerűen keresztül fut embereken. Volt olyan futása, mikor egy csomó szerelésből is kifordult és 15-17 yardot is megtett a harmadik negyedben egy TD drive során. Jó volt látni, remélhetőleg több ilyet fogunk csinálni a későbbiekben.

Aggódtál a támadófalban felgyülemlő sérülésektől?
Azok a srácok nagyon keményen játszanak. Úgy értem, hogy hat támadó falemberrel mentünk neki a mérkőzésnek és Seabass [Sebastian Vollmer] sérülése után ez sok feszültséget okozott a srácokban. Néhányukat összezavarta a helyzet és nem tudták, hogy pontosan mit is fogunk csinálni. De mind keményen játszottak és büszke vagyok rájuk. Például Bryan [Stork] jobb tackle-t játszott, míg Flem [Cameron Fleming] bal oldalon játszott tackle-ben… Nem tudom, hogy mikor gondoltuk ezt ki, de ez történik, ha nyomás alatt vagy.

Valamennyire egyszerűsíted a dolgokat, ha ilyeneket kell megoldanod menet közben?
Jó kérdés. Mindig kihívás ha több változóval kell számolnod. És a tény, hogy a srácok soha nem edzettek abban a pozícióban amiben játszottak, nem akarsz olyan játékokat hívni amik… úgy értem, szerintem soha nem edzettek így, ezért bármi amit hívunk új nekik. Ezért is gondolom azt, hogy jó munkát végeztünk ma. Megmaradt a kiegyensúlyozottságunk és kihasználtuk, hogy meg tudtunk csinálni néhány harmadik kísérletet a második félidőben, ami lehetővé tette, hogy előre haladjunk a labdával. És aztán a TD drive ami Brandon TD-jével ért véget egyszerűen kiemelkedő teljesítmény volt ezektől a srácoktól. Szóval ez elég kritikus volt, de jó volt erőteljesen befejezni a mérkőzést.

Rob Ninkovich, DE

Miben látja a védelem fejlődésének az okát a legutóbbi négy mérkőzésükön?
Minden héten próbálunk fejlődni és jobbak lenni. A kommunikáció is fejlődik mindannyiunk között. Ez nem pusztán egy dolog, mi mint egy egység próbálunk javulni ahogy a hetek szaladnak előre. A fiatal srácok tapasztalatot szereznek, ami nagy dolog. Rengeteg fiatal játékosunk volt a szezon elején, akik nagyon hamar kaptak játékidőt, akik egy kicsit a pályán tanulták a játékot. Tehát mint egység leszünk jobbak és fejlődünk hétről hétre.

Hogy tervezed a folytonos fejlődést a sérülések árnyékában?
A sérülések szerencsétlen velejárói az NFL-nek. És ebben van tapasztalatom, mivel én is voltam sérült korábban. Arra kell fókuszálnod amit tenned kell és amit tenni tudsz, ez is csak része az egésznek amivel együtt kell élned. Ahogy a szezon halad előre kénytelen vagy boldogulni olyan dolgokkal, amelyekre nincs ráhatásod, ezért nem tehetsz mást, mint folyamatában alkalmazkodsz és haladsz tovább előre.

A csapat fejben erős és ezért nem engedik, hogy a sérülések kifogásokká váljanak?
Szóval, még egyszer, azt gondolom, hogy ez egy mentálisan erős csapat, ami már az offseasonben elkezdődik a sok beleadott munkával, amivel mentálisan erős hangulatba kerülsz. Tehát ismétlem, szerencsétlen, hogy vannak sérültjeink, de nem tehetsz mást, mint előre nézel és törsz előre. És hogy meglegyen benned a „következő ember feláll” mentalitás.

LeGarrette Blount, RB

(A támadó fal munkájáról)
Elképesztő munkát végeznek. Mindent megtesznek ami ahhoz szükséges, hogy a támadók lendületben maradjanak. Segítenek, hogy megmaradjon az egyensúly és ezáltal lehetőségünk legyen megnyerni a mérkőzést. Néhányan megsérültek, néhányan előreléptek. Ez része annak ahogy készülünk.

(Dion Lewis sérüléséről és Brandon Bolden játékáról)
Szerencsétlen. Dion az egyik legközelebbi barátom a csapatból. Remélem a legjobbakat vele kapcsolatban. Brandon egy nagyszerű atléta, aki képes futni, aki képes elkapni. Része a speciális egységünknek és előre lép, amikor eljön az ideje.

(Előlépni a csapat érdekében)
Ha a számomat hívják egyszerűen ki kell mennem és teljesítenem. Tennem amit kell. Minden nap erre készülök. Fel vagyok készülve, hogy bármikor amikor szükségük van rám kimenjek és megtegyem amit kérnek. Ez ennek a szervezetnek a természete. Minden nap és minden héten vannak olyanok akiknek elő kell lépniük. A playbookban szerepelnek a srácok és biztosnak kell lennünk, hogy képesek megtenni amit kell, amikor a számukat hívják. Dion megsérül, ezért Brandon előre lépett. Sérülés sújtotta a támadó falat és Bryan Stork előlépett.

Brandon Bolden, RB

(A TD elkapásáról)
Kezdetben nagyon jó volt a védelem. Egyszerűen „nézd a labdát, kapod a labdát”, és az end-zone végében találtam magam a labdával. Nagyszerű dobás volt Tom-tól, ami után csak némi koncentráció kellett, hogy elkapjam. Nem hagyhattam, hogy bárki más kapja el. A labda a levegőben volt és ha megpróbálta volna a védő megjátszani, akkor védővé változok és megpróbálom levinni. Ez volt az egyetlen lehetőség.

(Elő lépni a csapat érdekében)
Tégy minket bárhova, bármilyen szituációba, mi ki fogjuk találni, hogy hogyan keveredjünk ki belőle. És mindez a rendszer tetején kezdődik Bill-el [Belichick]. Bill mindenkit felkészített bármire és mindenre. Ez az amit ma ott a pályán láttál. Bármi megtörténhet. Sok minden történt odakint, de mindenki felkészült volt. Büszke vagyok mindenkire aki tette amit tennie kellett.

Malcolm Butler, CB

(Fejlődés az edzőtábor után)
Nyugodtan megyek ki és hagyom a dolgokat kibontakozni. Ahelyett, hogy bepánikolnék, kimegyek és nyugodtan játszom. A saját technikámat játszom és próbálok jó focit játszani.

(Logan Ryan interceptionjáról)
Nagy játék volt, mert visszaadta a labdát a támadóknak. Logan oda tudott érni, és megcsinálta a játékot amit gyakorolunk. Logan nagyszerű játékos, aki kihasználja a lehetőségeket, ahogy azt ma is tette.

Cameron Fleming, OL

(Bal tackle-be váltásról)
Amikor szólnak, hogy ezt kell tenned, felkészültnek kell lenned rá. És én felkészült voltam.

(Az utolsó eset mikor bal tackle-t játszott)
Soha.

(Valaha edzés során játszott bal tackle-t)
Gyakoroltam. Dolgoztunk a rotáción, ha esetleg valami történne. Fel voltunk készülve.

(A pozícióról amit középiskolában játszott)
Jobb tackle

(Tom Brady „vak” oldalán játszani)
Érdekes. Soha nem voltam odaát azelőtt, ami menő. Szerettem.

(A bal és a jobb tackle közötti különbségekről)
Lábat kellett váltanom. Ez ugyanaz a pozíció, csak a másik oldalon. Olyan mintha mindent át kellene billentened a fejedben a másik oldalra.

Brandon LaFell, WR

(A mérkőzés egészéről)
Jól éreztem magam. Már a bemelegítés során jónak éreztem a lábamat, ami nem fájt annyira mint általában. Tom többször megtalált a labdával a játék elején, ami megadta a ritmust.

(A mélységi elkapásáról)
Ember! Úgy éreztem, mintha egy punt-ot kapnék el. Ilyenkor nehéz levenned a szemed a labdáról és arra koncentrálni, hogy merre helyezkednek a védők, de úgy voltam, hogy „labda, labda”, csak ezt mondogattam magamnak, hogy „labda, labda, labda”. De egy örökkévalóságnak tűnt mire megérkezett.

http://www.patriots.com/news/2015/11/08/patriots-postgame-quotes-1182015

Hozzászólások

2015. 11. 11. 07:30
1976gabi
beszarás,ezek a manusok ennyit gyakorolják,hogy ha kell idegen pozíciókban jól játszanak.szerintem ez az egyik különbség a mi csapatunk és más csapatok között.nem látom,hogy más edzőnek ennyi esze lenne mint bb-nek a focihoz.
ezek a srácok pedig öntik a szót sablon nélkül.ez marha jó
2015. 11. 11. 07:42
"ezek a srácok pedig öntik a szót sablon nélkül.ez marha jó"
Ez a része nem teljesen igaz ha az eredeti cikket nézzük, mert fordítás közben "cenzúráztam" azokat a kérdés válasz kombinációkat (amiből volt vagy 10), hogy az O fal fantasztikusat nyújtott, de nem foglalkozunk a sérülésekkel, csapatként nyertünk. Ezekből minden szövegrész közé szúrj be nyugodtan 2-3 darabot, akkor megkapod az eredeti cikk teljes hosszát. :) Főleg Ninko-nál volt feltűnő, hogy minden mondatot úgy kezdett, hogy: "akkor mondom még egyszer".
2015. 11. 11. 10:00
ArsnL
no offenz

de ez a -nák (Butler-Lafell-nél), nagyon bántja a szemem...
2015. 11. 11. 10:19
Chatmansky
Én sem szándékozom okoskodni, már egyszer meg tettem az "igekötő gate-nél", de ilyenekre figyeljetek oda! Mégis csak ez a hivatalos magyar Pats oldal... Amit imádok és mély tiszeletem a szerkesztőknek.
A mecsről: azért komolyan felértékelődik ez a W a sérülések miatt. Hiába tűnt magabiztos győzelemnek és ez jó. Jók vagyunk, na. :-)
2015. 11. 12. 20:31
Pat Patriot
Szerintem először inkább a saját portád előtt...
1) megtettem, nem pedig meg tettem
2) mégiscsak, nem pedig mégis csak
2015. 11. 11. 14:05
Kéretik részletezni, Butler és LaFell neve 1-1 alkalommal van a cikkben, ott meg nincs ragozva.
2015. 11. 11. 15:45
Chatmansky
Javítottátok. Köszi! Csak azért írtam, nehogy egy véletlenül idetévedt bostoni fan rosszul tanuljon meg magyarul... :-)
2015. 11. 11. 18:15
Szuper, a "kollégák" gyorsak voltak.
Viszont arra azért figyelnék a helyedben, ha már a nyelvtani apróságokba kötök bele, hogy tőled hogy fogja megtanulni az idetévedt bostoni fan a "mecs" helyesírását... ugye-ugye... Hajlandóak vagyunk elfelejteni, hogy ez egy RAJONGÓI oldal, aminek a szerkesztői önkéntesek. Jómagam például műszaki ember lennék, így messze vagyok attól, hogy egy ilyet 100%-osra írjak.
Meg hogy kicsit a mélyére láthassatok a dolognak: tegnap a 4 éves fiam hozta az amerikai (!) foci labdáját és dobálni szeretett volna apával... nah őt zavartam el, hogy ma reggel (hibár ragozással) de olvashassátok a nyilatkozatokat...
2015. 11. 11. 18:55
Chatmansky
Nem rosszindulatból írtam... Ne haragudj!
2015. 11. 11. 20:52
MajnemizBond
Senki sem feltételezi, hogy rosszindulatból írtad volna, de hidd el ezek a kommentek teljesen feleslegesek.
2015. 11. 11. 20:54
Nem haragszom, és továbbra is szívesen javítom a hibákat, de egy tárgyi tévedés sokkal inkább eléri az ingerküszöböm mint egy elgépelés vagy nyelvtani hiba.
De ahogy a cikk szellemisége mondja: We are onto következő interjú, de jövő hétig sokat akarunk edzeni és fejlődni, mert a folyamatos fejlődés és a tökéletesség hajszolása a csapatunk célja, ez viszi előre ezt a szervezetet! :)
2015. 11. 11. 22:05
max350
2015. 11. 12. 00:41
ArsnL
nem vagyok nyelvtan náci nem is nagyon szoktam belekötni, mert a nagy része tényleg elírás, viszont a -nák, -nék vagy pl a legjellemzőbb muszáj és egyéb ly/j-s szavak helyesírási hibái számomra (de akkor lehet egyedül vagyok) felérnek a tárgyi tévedéssel
2015. 11. 11. 10:46
darth king
Egy kis PS csere-bere (két OL jött):

Patriots sign OL Keavon Milton and OL Torrian Wilson to practice squad; Release WR Austin Hill and DB Floyd Raven, SR. from practice squad
2015. 11. 11. 11:49
loop80
2015. 11. 11. 12:35
Whitealert
Marha jó, idén mintha megtanultak volna nyilatkozni! :D

OFF: Bradyről, gyerekkoráról, a mostani bosszú hadjáratról egy marha jó cikk, elég hosszú, de megéri végigolvasni. Remélem innen is fordíthatnak a t. Szerkesztők!

https://www.washingtonpost.com/sports/redskins/deflategate-got-tom-brady-mad-and-the-rest-of-the-nfl-is-paying-the-price/2015/11/06/0a903f82-84a1-11e5-9afb-0c971f713d0c_story.html
2015. 11. 11. 14:06
Onnan tudtommal nincs jogosultságunk.
2015. 11. 11. 13:03
Whitealert
Nekem Bolden nyilatkozata tetszik a legjobban:
"Tégy minket bárhova, bármilyen szituációba, mi ki fogjuk találni, hogy hogyan keveredjünk ki belőle. És mindez a rendszer tetején kezdődik Bill-el [Belichick]. Bill mindenkit felkészített bármire és mindenre. Ez az amit ma ott a pályán láttál. Bármi megtörténhet. Sok minden történt odakint, de mindenki felkészült volt. Büszke vagyok mindenkire aki tette amit tennie kellett."
2015. 11. 11. 15:27
_Demetrius_
Ki az a DB Floyd Raven? Ismeri valaki?
2015. 11. 11. 15:29
_Demetrius_
csak mert most tettük ki! Viszont lett új OL! Ami örömhír! bár nem ismerem őket de a deep mindíg jól jön! Signed OL Keavon Milton and OL Torrian Wilson! Ismreitek őket?
2015. 11. 11. 18:10
Eredeti hírt nem kerestem csak ami fentebb van: "Patriots sign OL Keavon Milton and OL Torrian Wilson to practice squad; Release WR Austin Hill and DB Floyd Raven, SR. from practice squad"

itt a practice squad a mérvadó infó, tehát gyakorló csapatból cut és oda igazolás
2015. 11. 11. 19:45
hopi46
K. Milton (193 cm. 133 kg) Louisiana-Monroe Coll.
2013-ban draftolatlan újoncként került a Szentekhez aztán nyár végén elvitte a waiver-ről a Browns, majd elbocsájtotta 2014-ben, 2015-ben a Seahawks-nál volt a gyakorló csapatban és most szeptemberben cut. Nem játszott még NFL meccset. (Viszont Canton-ban született! :D)
2015. 11. 11. 20:10
hopi46
T. Wilson (188 cm, 144 kg) Central Florida, 23 éves, rookie szabad ügynökként került idén a Lions-hoz, ahonnan a keretszűkítésnél cut.
2015. 11. 11. 17:03
pm11
A végére jöjjön egy meghosszabbított szerződés is, ugyanis a Patriots két évvel megtoldotta Josh Kline kontraktusát. A New England támadófalából sorra dőlnek ki a játékosok, Kline azonban idén mind a nyolc mérkőzésen játszani tudott, sőt kezdőként lépett pályára ezeken a találkozókon, így aztán érthető a csapat részéről ez a lépés. A játékos szerződése egyébként a szezon végén járt volna le.
2015. 11. 11. 22:00
max350
Wes Welker a Ramsben folytatja...Na, erre kíváncsi leszek!
2015. 11. 12. 01:53
loop80
Nagy nulla lesz a produktuma...
2015. 11. 12. 01:50
hopi46
Gray-t kivágták a Delfinek!
2015. 11. 12. 01:53
loop80
"De má' mikor!!!"

(Joli/Üvegtigris) ;)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét bejegyzéshez