Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét

2016. 11. 02. 07:00
Szerző: Kenny
Kategória: Cikkek, Interjú
Lássuk mit mondtak a játékosok és Belichick edző a pihenő hét előtti utolsó mérkőzés után.

Bill Belichick, HC

Mit szól hozzá, hogy Rob Gronkowski megdöntötte a Patriots TD rekordját?
Imádom. Imádom a jelenlétét.

Látott már bárki Gronkhoz hasonlót, aki elkapásban és blokkolásban is ennyire teljes értékű tight end?
Nagyon sok jó játékos van és volt a ligában, de egyértelmű, hogy Gronk nagyszerű munkát végez. Keményen küzd. Nagyszerű játékokat hajt végre passzjátéknál és kiválóan blokkol amikor futunk. Megtesz bármit amit kérünk tőle. Nagyon önzetlen játékos. Nagyszerű őt edzeni. Mindemellett nagyszerű vezér is. Eddig nem kellett ezzel foglalkoznia, de ezzel az új szerepkörrel is megbirkózik.

Nagyon hasonló volt az eheti és a múlt heti pontszerzése, mivel mindkét esetben úgy tűnt, hogy a momentum az ellenfél oldalára vándorol, erre a fiúk egy ilyen nagy játékkal válaszolnak.
Igen, egy nagyszerű támadással válaszoltunk a pontszerzésükre. A Bills kihozta a safetyt a pálya közepéről, így ott üres tér nyílt. Gronk megverte Robey-t (Nickell Robey-Coleman) aminek következtében lépéselőnybe került, ami egy impresszív megmozdulás volt.

Tom Brady 39 évesen olyan jó vagy még jobb mint volt 29 évesen?
Úgy gondolom, hogy az egész csapat jól játszott ma. Tudja, Tom nagyszerű munkát végzett, de nagyon sok játékosunk teljesített kiválóan a mai nap folyamán. Egy nagyszerű csapatgyőzelmet arattunk.

Chris Hogannak adott TD előtti játékban egy nagy ütést kapott Brady, majd a következőben megdobta a hosszú TD passzt. Mennyire kemény játékos Brady?
Hát igen, Tom egy kemény játékos. Ezt látjuk tőle már az első napjától kezdve, ez soha nem volt probléma. Mentálisan és fizikálisan is egy kemény játékos.

Tudom, hogy még bíztok Stephen Gostkowskiban és abban amire képes, de jó lenne ha ezt bizonyítaná is számotokra.
Steve a liga egyik legjobb rúgója. Teljesen megbízunk benne. Ha rúgásra kerül a sor, senki nincs aki jobb lenne mint ő. Senki jobbat nem tudok kiküldeni a pályára mint Steve.

Mi a jelentősége, hogy 7-1-el mennek pihenő hétre?
Semmi. Csupán fel kell készülnünk a Seattlere. Az NFC West következik számunkra mivel a Seattle, San Francisco és a Rams csapatai jönnek, de ez nem egészen olyan, mint amikor a szezon elején az AFC North csapataival játszottunk, mivel ezt a három csapatot nem ismerjük annyira. A Seattle esetében nagyon tisztelem Pete Carroll edzőt és a Seahawks football programját, ami egy nagy teszt elé fog állítani minket.

Több olyan eset is volt, amikor több játékosotok volt a pályán, illetve egy esetben kevesebb. Volt bármi technikai probléma vagy inkább emberi hiba okozta ezeket a helyzeteket?
A támadók cseréltek, de függetlenül ettől jobban kell végeznünk a cseréket, nem szabad, hogy befolyásolja, hogy mi történik vagy mi nem történik a másik oldalon.

Mennyire volt meghatározó Danny Amendola visszahordása a második félidő elején?
Nagy játék. Kiemelkedő blokkolás. Egész a 30-40 yardos vonalig jutott. Lerázott magáról néhány szerelési kísérletet. Amióta itt van azóta csinál meg nagy játékokat fontos mérkőzéseken. Punt visszahordás, kirúgás utáni visszahordás, blokkolás. Megtesz bármit amit kérünk tőle. Nagyon önzetlen játékos. Ez is egy nagy játék volt tőle. Az első félidő végén elértünk egy mezőnygólt és ez a visszahordás segített abban, hogy kicsit növeljük az előnyünket mindjárt a második félidő elején. De hozzá tartozik, hogy az egész visszahordó csapat jól dolgozott, mert megteremtették neki a lehetőséget, hogy elindulhasson és megcsinálja ezt a nagy játékot.

Tom Brady, QB

Mit gondolsz arról, hogy Rob Gronkowski megdöntötte a franchise TD rekordját?
Igen, ez egy nagyszerű teljesítmény. Ő egy nagyon dinamikus játékos. Nagy passz játékokat csinál meg, legyen az mélységi, közepes vagy rövid távú. Nagyon nehéz őt szerelni. Nagyszerűen végzi a dolgát amióta velünk van, így dicséret illeti a keménységét és mentális felkészültségét. Sokat beszéltünk vele a keménységről, hogy le tudja győzni a karrierjét eddig nehezítő akadályokat.

Mit tud elmondani a mai Gonk TD-ről?
Nagy játék volt. Egyenes útvonalat kellett futnia, de közben úgy tűnt, hogy blitzelni fognak, de utána mintha meggondolnák magukat kicsit visszább léptek és ez adott nekem egy kis időt. Gronk egy az egyben maradt Robeyval [Nickell Robey-Coleman], akit megvert befelé, majd megpróbáltam eljuttatni hozzá a labdát, ami után ő egy nagy játékot csinált. Nagyszerű futás követte az elkapást. Nagyon nehéz őt megállítani, amikor a védelem közepén fut keresztül. Ugyanezt csinálta a Pittsburgh ellen is a múlt héten. Összességében ez egy nagy játék volt.

Meglepett, hogy kivonták a safetyt a pálya közepéről?
Azt gondolom, hogy ez annak a következménye, hogy eltérő dolgokat csinálunk és megpróbáljuk őket kibillenteni a megszokott egyensúlyukból. Néha ők próbálnak meg elkapni, de itt rajtunk volt a sor. Egy nagyon jó védelem ellen játszottunk akik jó felállásokat alkalmaznak. Soha nem tudhatod, hogy mikor kapsz egy lehetőséget, de mi megkaptuk és éltünk vele.

Gronk TD-je előtt felcsillant a szemed, amikor láttad, hogy egy magasságban és súlyban is gyengébb játékos védekezik egy az egyben rajta?
Igen… én csak próbálom megtalálni a srácokat, akik szabadon vannak. Ez az amit megpróbálok megtenni és ennél a játéknál Gronk volt az aki szabadra játszotta magát. Egész nap azért dolgozik, hogy meglegyenek a lehetőségei. Gyakran ketten is védekeznek rajta, és nyomást helyeznek rá a pálya külsejéről és belsejéről is, de ennél a játéknál egyenesen el tudott menni, ami jó lehetőséget teremtett.

Már a labda feladása előtt kiszúrtad ezt a lehetőséget, vagy játék közben alakult így?
A Bills nagyon jó abban, hogy a snap előtt elrejtse, hogy mit fognak csinálni, minden felállásuk egyformának néz ki. Akkor kell reagálnod, amikor feladták a labdát, ha van egy jó párosítás, akkor van egy jó párosítás.

Idegenben ellened szurkolnak. Tudom, hogy nem hallod, hogy pontosan mit mondanak, de a hangsúlyból lehet érezni. Hogy érzed magad ilyen környezetben?
Hát igen, ez jó. A legjobb rész a vége. Sok tapasztalatunk van abban amikor 70.000 ember szurkol ellened, de a végén csak 5.000 Patriots szurkoló marad, akik elkísérték a csapatot idegenbe. Ez egy nagy motiváció a számunkra, hogy ilyen kemény helyeken és ilyen erős csapatok ellen is játszani tudjunk.

Kérlek beszélj kicsit Danny Amendola szerepéről. Nincsenek kiemelkedő statisztikái, de úgy tűnik, hogy minden mérkőzésen van 2-3 sorsfordító megmozdulása mint a mai visszahordás vagy a TD elkapása.
Danny mindig kész nagy vagy fontos játékokat megcsinálni. Nagyszerű küzdőszellemmel van megáldva. Mindent megad a csapatnak. Mindig tudja, hogy mikor milyen játékot kell megcsinálnia, legyen az a térdelés az end-zoneban vagy egy visszahordás amit ma is bemutatott.

A Chris Hogan és Stephon Gilmore párharc az valami olyan volt amire már edzésen is készültetek, vagy a filmezés során feltűnt, esetleg csak a mérkőzés folyamán vált egyértelművé?
Ez valami olyan volt ami a mérkőzés elején vált láthatóvá, mármint, hogy Hogannek lehet esélye ebben a párharcban. Úgy látszott, hogy a hangsúlyt a pálya másik oldalára helyezik, így Hog oldalán egy az egyes védekezés maradt, ő viszont gyors és le tudja futni a védőket.

7-1-el menni pihenő hétre. Hogy érzel ezzel kapcsolatban?
Hát, ez még nagyon korai. Még hosszú út áll előttünk. Azt gondolom, hogy a 7-1 az jó, de az edző mindig azt mondja, hogy 7 győzelemmel semmire nem mész ebben a ligában, és igaza is van. Nagyon sok mérkőzés van még előttünk. Ez az az időszak, amikor igazán kezded érezni, hogy elkezdődött a futball szezon.

Rob Gronkowski, TE

Ez egy jó hely, hogy megdöntsd a rekordot?
Igen, mindenképpen. Nagy megtiszteltetés, hogy a szülővárosomban érhettem el ezt a rekordot. Hihetetlen érzés egyedüliként tartani a franchise TD rekordot. Köszönettel tartozom a csapattársaimnak és az edzőimnek. Stanley Morgen aki egy kiváló játékos volt, már fel is hívott hogy gratuláljon. Gratulált nekem, nagyon jó érzés volt, hogy a mérkőzés után egyből hívott amikor még az öltözőben voltunk, de természetesen a győzelem ténye sokkal fontosabb. Megtiszteltetés ez a mérföldkő, de továbbra is keményen kell dolgozni és minden nap keményen kell edzeni, hogy folytatni tudjuk.

Mesélj nekünk a TD elkapásodról.
Ez egy két játékos hívás volt. Az esetek ötven százalékában két játékot hívunk és amelyik jobbnak tűnik azt valósítjuk meg, így (Brady) jó döntést hozott a védelem olvasása alapján, így csak meg kellett futnom az útvonalam és ő egy hibátlan labdával talált meg.

Mesélj kérlek Danny Amendola visszahordásáról a kirúgás után.
Az a visszahordás sokat jelentett. Megváltoztatta a momentumot mindjárt a második félidő elején. Megkapta a kirúgást és visszavitte vagy a 25 yardosig? Csodálatos volt. A sok jó blokk mellett Amendola nagyot futott a labdával.

Érzed, hogy az emberek nem szeretnek errefelé, amikor a pályán vagy?
Igen, egyértelműen érzem. Ha 50 középső ujjat látsz az emberektől az első három sorban, akkor mindenképpen érzed ezt. Én érzem!

Talán az ujjukkal csak azt akarják jelezni, hogy te vagy a No1?
Oh nem, egyáltalán nem. Az arcukról egyértelműen nem ez jön le.

Más érzés volt úgy játszani, hogy a Bills legyőzött benneteket legutóbb?
Igen, tudod mi történt azon a mérkőzésen. Jó volt idejönni feltenni ennyi pontot a táblára és megmutatni nekik, hogy kik is vagyunk valójában.

Chris Hogannek is amolyan hazatérés volt a mérkőzés, beszéltetek erről?
Igen, nagyszerű volt. Boldog vagyok, hogy Chris is kapott TD-t. Az egy igazi bomba volt. A pálya közepén voltam, így a labda a fejem felett szállt el. Néztem és csak annyit futott át a fejemen, hogy „whoa”. Úgy nézett ki mintha egy madár szállna el… és utána láttam Hogant. Ahogy Hoganre néztem az gondoltam „Oh, lenyomta az emberét” és láttam ahogy megcsinálja az elkapást és TD-t ér el belőle. Boldog voltam, hogy sikerült neki, megérdemelte. Nagyszerű srác, jó csapattárs és keményen dolgozik.

Mit tanultál Stanley Morgantől játékstílusban vagy mint játékos?
Őszintén szólva nem sokat tudok Stanley Morganről. Nagy megtiszteltetés lenne, ha személyesen találkozhatnák vele és megérthetném a játékát, illetve megismerhetném. Alig várom, hogy találkozhassak vele.

Julian Edelman, WR

Voltak kétségeid amikor visszanézték a TD-t?
Ki tudja ezt mostanában? Kemény dolog ez.

Milyen volt nyerni az után ami Foxboroban történt?
Ha bármikor győzelmet aratsz egy csoport ellenfél ellen idegenben az egy nagy győzelem. Az elmúlt mérkőzés már a múlt, minden mérkőzés egy új találkozó. Más felállás, más szituáció. Megfelelően tudtuk kezelni.

Mit mond el Tom Brady állóképességéről, keménységéről, hogy Chris Hogannek akkora passzt tudott adni közvetlen egy kemény ütés után?
Évek óta ezt látom tőle. Megtiszteltetés vele együtt játszani.

Milyen érzés bejutni az célterületre?
Jó érzés. Jó érzés bejutni az célterületre.

Te elkaptad, viszont Amendola blokkolt. Így kellett lennie?
Hihetetlen blokk volt. Látod a csapattársaidat és az erőfeszítést amit megtesznek a pályán mint Dola. Ő egy nagyszerű csapattárs és nagyszerű játékos. Örülök, hogy ezzel a kis sráccal játszhatok együtt.

Malcom Butler, DB

Jön a pihenőhét, hogy teljesítettetek eddig?
Azt gondolom, hogy jól csináltuk, de a léc magas ebben a ligában, így van még hova fejlődnünk.

Volt valami amivel meglepett benneteket a Buffalo? Úgy tűnt nagyon felkészültek vagytok.
Nem, nem igazán leptek meg. Kimentünk és keményen játszottunk. Tudtuk, hogy erősen kell kezdenünk és visszaadni a labdát a támadóknak, hogy pontokat csinálhassanak. És ez az amit tulajdonképpen csináltunk.

Chris Hogan, WR

Volt valami extra érzés abban, hogy a régi csapatod ellen játszottál?
Igen, főleg az első mérkőzésünk után. Nem az volt életem legjobb mérkőzése, illetve a csapat sem teljesített valami jól, de idejöttünk és a legjobbunkat adtuk. Mindig mókás a volt csapatod ellen játszani.

http://www.patriots.com/news/2016/10/30/new-england-patriots-postgame-transcripts-1030

 

Hozzászólások

2016. 11. 02. 07:52
komzoz65
Volt most két nagyon erős, ami megfogott: TB: A legjobb rész a vége. Sok tapasztalatunk van abban amikor 70.000 ember szurkol ellened, de a végén csak 5.000 Patriots szurkoló marad, akik elkísérték a csapatot idegenbe.

Gronk: Más érzés volt úgy játszani, hogy a Bills legyőzött benneteket legutóbb?
Igen, tudod mi történt azon a mérkőzésen. Jó volt idejönni feltenni ennyi pontot a táblára és megmutatni nekik, hogy kik is vagyunk valójában.

Ez a két kiragadott idézet azért magyon sokat elmond erről a csapatról.
2016. 11. 02. 10:24
lukacstamas
Frontátvonulás lehetett, hogy ennyit beszélt BB. :-)
2016. 11. 02. 10:53
MatCauthon
Beszélni beszélt, de mondani nem mondott semmit :D Good old BB :D
2016. 11. 03. 02:06
hopi46
Egy unoka nagyon megváltoztatja a nagypapát. Én tapasztalatból tudom...:)
2016. 11. 02. 11:20
Burkus
"Milyen érzés bejutni az célterületre?
Jó érzés. Jó érzés bejutni az célterületre."
Te jó ég... :))))) Micsoda informatív interjú és milyen szellemes kérdés. Ha egy ilyen színvonalú párbeszéd egy magyar sajtótájékoztatón hangzana el, mémek tömege cikizné ki és téma lenne minden standuposnál. :)

Amúgy rég megbeszéltük már itt is, hogy egyszerűbb lenne, ha minden újságíró elővenné a stencilezett, győztes vagy vesztes meccs utáni Pats-interjúját az eredménytől függően, kár őket faggatni.
2016. 11. 02. 20:54
lupus
Evek ota mondom: tuti, hogy Patriots sajto anyagot csak gyakornokokkal csinaltatnak, vagy buntetesbol. Akit oda kuldenek, azt mero szivatasbol teszik.:)
2016. 11. 02. 16:35
Montesclan-pats
Miért van az, hogy a practice squad-ből bárkit le lehet igazolni ellenérték nélkül. Miért vitték el Sankey-t ? Nagyon örültem, hogy meg tudtuk szerezni, erre elviszik ellenérték nélkül. Így aztán tartalékja sincs egy csapatnak, mert bárkit elvihetnek. Lucien sincs akkor biztonságban ? Én azt hittem, hogy ők a biztonsági tartalékaink. Mi összeszedünk jó embereket, mások meg csak úgy elviszik, mi meg újra kukázhatunk az utcáról embereket, mint tettük legutóbb. Ezek szerint mi is leigazolhatnánk bárkit az 53-ba más tartalékcsapatából. Mert a practice squad-ből nyilván nem lehet a mi tartalékainkhoz igazolni.
2016. 11. 03. 02:47
hopi46
A PS-ből csak az 53-ba lehet elvinni valakit, ami új szerződést jelent a játékosnak és természetesen jóval több pénzt valamint játéklehetőséget.
A PS nem "játékos raktár". :)
2016. 11. 02. 18:37
DM
#Patriots new tight end is Matt Lengel according to a league source. Former Bengal played at Eastern Kentucky.
2016. 11. 03. 03:24
hopi46
A Bengals PS-ből jött (hello Montesclan-pats!) 2 m magas, 120 kg, 25 éves, Northeastern University.
2012 és 2013-ban ACL szakadás miatt "pihent", azaz nálunk a helye :)
2016. 11. 03. 07:03
Montesclan-pats
Ja ja értem én, tehát akkor ha valakit 53 ba kell igazolni, akkor mind a 32 csapat PS éből lehet válogatni. Így már érthetőbb, hogy a Denverbe tradelt TE-t A J Derbyt nem lehetett vissatenni PS- be mert onnan úgyis elvitte volna valaki, hiszen már voltak meccsei élesben talán még elkapása is. Egyébként is PS be visszatenni nem is lehet, csak elengedni és ha senki nem veszi fel a PS ébe, akkor lehet visszaigazolni, de ez igazságtalan. Mert mi nevelgetjük, de éppen nem fér be az 53ba és más elviszi. Ott van Tribbiani is ( ja nem bocs az Le Blanc) a Chicagoba jól beépült. Cyrus Jonesnak milyen karriert jósoltok nálunk. Azért drága volt, hogy mellőzött legyen, CB poszton még adni kellene neki egy esélyt, visszahordónak nem vált be. Az túl fontos poszt ahhoz, hogy még egyszer megpróbálja. Idén biztos nem
2016. 11. 03. 13:26
Arnold Patsenegger
Cyrus számomra érdekes. Nem tudom hogy a hozzáállásával van e a gond vagy viselkedésével. De én nagyon bízom benne, hogy végül kellemes meglepetés lesz...
2016. 11. 02. 18:49
April Wine
A PS-be meg hoztunk egy másik TE-t.
2016. 11. 03. 03:40
hopi46
TE Austin Traylor 23 éves rookie, 191 cm, 116 kg, Wisconsin, a Chargers PS-ből.
2016. 11. 03. 10:26
Pebal
off: hova lehet írni a szerkesztőknek privátban? köszi:)
2016. 11. 03. 12:19
Tzimisce
A PS játékosokról van valami összefoglaló infó valahol? Mennyi a fizetésük, mik a kötöttségeik stb. Azt tudom, hogy bárki elviheti őket 53-as rosterre. De pl. edzhetnek a csapattal?
2016. 11. 03. 12:22
nszgergo
persze hogy edzhetnek, ez a lényege
2016. 11. 03. 15:33
hopi46
Egy 2014-es adatot találtam:
"Azonban az NFL rendelkezik egy másik, speciális minimálbérrel. Ez a gyakorlócsapat (practice squad) játékosokra vonatkozik, akiknek minimálbére heti 6.300 dollár 2014-re, éves szinten pedig, ha mind a 17 hetet a gyakorlócsapatban töltik, a minimálbér limit 6.300 dollár*17 hét=107.100 dollár."
Lehet, hogy azóta némileg emelkedett.

(http://www.profootballbusiness.com/2014/02/minimalber-major-ligakban-2014.html)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - 8. hét bejegyzéshez