Menetrend

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - Divizió elődöntő

2015. 01. 13. 08:00
Szerző: Danna
Kategória: Interjú
Nézzük mit mondtak a játékosok közvetlenül a Ravens elleni mérkőzés lefújása után.

Tom Brady, Quarterback

Az, amit a meccs második félidejében csináltatok, feltett pár ráncot a homlokomra. Át tudnál menni a Julian Edelmannal csinált dupla passzon és hogyan választották ezt az őrültséget, ami teljesen felkészületlenül érte őket?
Igen, a dupla passz meg volt egész szezon alatt. Nagyon jó volt, hogy Josh (McDaniels) tökéletes időben hívta be. Tulajdonképpen tökéletesen nézett ki. Csillag blitz rögtön jött. Megindultak, nyilvánvalóan próbálták letámadni, Julest Danny kicsúszott a szorításból és Jules dobott neki egy gyémántot. Gyönyörű játék volt. Szükségünk volt rá. Sok játékra volt szükség. Hátrányból játszottunk, ami nem az a mód, ahogyan játszani akartunk. Ezekkel a srácokkal játszani úgy, hogy vezetnek, amikor kétszer is 14 ponttal mentek nem feltétlenül ez volt a terv, nagyon sok jó végrehajtásra volt szükség, és nagyon nagy lélekjelenlétet mutat, hogy és örülök, hogy ezt kihúztuk.

Hányszor mondta Julian Edelman, hogy tényleg tud dobni?
Mondta. Jobban megdobta, mint én magam. Megpörgette. Tökéletes spirál és íve volt. Kéne létrehozni valami szabályt, hogy ne dobhassa jobban, mint én, de jobban dobta. Nagyon cuki volt.

Milyen mozgás volt a fal emberek között, amitől John Harbough olyan ideges lett? Mit csináltál és miért volt miatta felháborodva?
Nem vagyok biztos benne. Nem tudom miért. Talán ő… megkérdezte őt valaki?

Mit csináltatok ti srácok? Mit is mondtatok, hogy kit nem tudnak védeni és kit igen? Ki választható és ki igen és hogy csinálhatod ezt legálisan?
Nem tudom. Ki tudja. Talán azoknak a srácoknak tanulmányozni kéne a szabálykönyvet és felkészülni. Mi tudtuk mit csinálunk és megcsináltunk pár fontos játékot. Ez jó fegyver volt számunkra. Talán még lesz valami a tarsolyunkban.

John Harbaugh tisztán csalásnak nevezte és szerinte a liga ezt még át fogja nézni.
Nézze meg a liga. Nem tudom mi a csalás ebben. Ki kell, hogy találják.

Át tudnánk venni a tuchdownnal járó támadás sorozatot és, hogy mit látott, amikor passzolt Brandon Lafellnek?
Igen, az egy emberfogás volt és Jojo nagyon elszabadult, ez megkönnyítette nekem a dolgot. Egy hibátlan elkapást csinált. A keze valamiféle „karbarikád”, elkapta a baljával és rá tudta tenni a jobbat, nagy játékot csináltunk.

Ezt hívtad a line of scrimmagénál (LOS), ez volt a játék?
Több dolog is volt, amin dolgoztunk odakint. Mindig jól kommunikálunk, a vonalnál próbáljuk szervezni a dolgokat és oda tettük őket ahova akartuk.

Milyen nagy volt az elkapás, amit Dany Amendola hajtott végre, hogy megszerezze a first downt?
Óriási, igen, óriási. Bemutattak egy blitzet és tudtam, hogy az a corner rá fog várni, próbáltam minél gyorsabban oda dobni a labdát, meg tudott fordulni és mozogni is előre. Nagyon jól mozgott, ami egy nagy first downba torkollott, hatalmas játék volt.

Mennyire voltál koncentrált az utolsó percekben? Láttál márt nagy meccseket? Mire figyelsz az oldalvonalnál? Mire gondolsz, mi megy át a fejeden?
Igen, az egy negyedik kísérlet volt kb két perces szünetnél, az egy kiváló játék volt (Owen) Danielstől. Akkor vesztettünk a momentumból, de később jó nyomást gyakoroltunk Flaccora és ő fel is dobta a végzónába, amit Duron Harmon szedett le. Jó volt őt látni, hogy leszedte még egy irányító passzát, ráadásul egy akkora pillanatban, mint amikor tette. Nagyon sok játék kellett a győzelemhez. Sok játék, aminek nem tudod mi lesz a vége, de mi keményen harcoltunk. Nem volt tökéletes a megvalósítás, de jó volt megnyerni.

14 ponttal mentek ellenetek az első félidőben és a másodikban. Hogyan maradhatott ilyen nyugodt és összeszedett és hogyan tudta vissza hozni a csapatát így?
Lassan kezdtük a mérkőzést 14-re mentek és dobtam egy interceptiont a félidő előtt, ami nem az az állás, amivel a félidőre menni akarsz. Aztán ők újra pontot szereztek a harmadik negyedben és akkor volt egy jó támadás sorozatunk, azzal táncoltunk vissza. Aztán jött a két passzos tuchdownunk és azzal mentünk a negyedik negyedre. Nagyon sok energiába telt a csapatnak, de ezért voltunk itt. Ki kellett mennünk és jó játékokat kellett csinálnunk. Szerintem a srácok igazán azt csinálták, amit kellett nekik.

A meccs előtt sejtették, hogy  bele kell nyúlni mélyen a tarsolyba, mi kell a győzelemhez?
Ahogy mondtam már rég a tarsolyban volt az a dupla passz. Mindig vannak hasonló játékok kéznél, csak jó időben kell bedobni őket. Nagyon jó hívás volt Joshtól jó ötletünk volt és képesek voltunk végrehajtani.

A Brandon LaFellnek dobott passza nagy tartalékokra vallott és még 4 vagy 5 játék előtte is. Mikor vetted észre, hogy előrébb húzódtak és úgy kezdenek játszani? Mi történt a szemeddel?
Itt máshogy védekeztek és amikor átálltak emberfogásra, akkor volt esélyünk. Jojo hibátlan utat futott és jól elszakadt.

Vártad őket? Vagy csak túl akartál jutni rajtuk?
Ha megkapod a lehetőséget, akkor élned kell vele. Minden védelemnek megvannak a maguk erősségei és gyengeségei. Ha nyomást gyakorolnak rád, akkor ki kell játszani azokat és örülünk, hogy ez most sikerült. Ha szemből gyakorolnak rád nyomást, vagy csak szimplán, akkor túl kell őket dobni. Ha a külső elkapóimat lefedezik, akkor a belsőknek dobom. Ha a belsőket fedezik le, akkor a külsőknek dobom. Ez egy sakk játszma. Megcsináltunk néhányat korán és későn is. amikor szükség volt rá.  

Szemed jól van?
Igen minden rendben lesz.

Megmutatták neki az interceptiont a vonal mellett. Mi játszódott le a fejedben? Elmeséled mi történt?
Igen, az egy szörnyű játék volt a számomra. De végül kiegyenlítettünk 14 pontnál. Esélyünk volt, hogy megfordítsuk az első alkalommal egy 2 perces támadással, de egy szörnyű döntést hoztam.

Amikor látta, hogy ebből pontot szereztek, az nehéz volt a számára?
Teljes mértékben, mindig nehezen viselem, de leginkább akkorm amikor én adom nekik a lehetőséget.

Tudatosan figyelted a pass rush idejüket? Ahogy a meccs haladt előre úgy nézett ki, hogy le tudod rázni a nyomást magadról gyorsabb dobásokkal. Volt olyan, amit úgy éreztél, hogy jobban kell csinálnod, mint, ahogy a meccs előre haladt?
Igen, ha ilyen kemény nyomást tudnak rád gyakorolni, akkor pár belső mozgást kell végezni és gyors visszatámadás végett passzolni kell. Néha, ha lehet, hosszú célpontokat is figyelni kell. Volt pár gyors passzunk, leginkább a második félidőben, amire szükségünk volt. A társak jó játékokat csináltak. Mindent megtettek, hogy előre haladjunk és pontokat szerezzünk.

Figyelembe véve a nagy labdaeladási arányt az NFL en belül, hogyan segíti egy ilyen nagy fordítás a csapat összekovácsolódást a rájátszásban az alapszakasszal szemben?
Ez után a hétvége után csak négy csapat van talpon. Minden csapat nagy reményekkel indítja a szezont, ahogy a mi csapatunk is és az, hogy még talpon vagyunk az nagyon jó érzés. Nagyon nagy lehetőség áll előttünk ahhoz, hogy a hazai pályán játszhatunk bajnoki mérkőzést. A legjobb hetünkre lesz szükség. Nyilvánvalóan a legjobb és a második legjobb csapat fog játszani, az egyik legjobb csapat az AFC-n belül, aki kiérdemelte a jogot, hogy pályára lépjen. Mi kiérdemeltük és büszkék is vagyunk, de további céljaink vannak.

A meccs végén mi történt ott, három térdelést hajtottatok végre és a Baltimore támadói vissza jöhettek a pályára. Hogyan történhetett?
Nem tudom. Az edzőt kérdezzétek!


Devin McCourty, Safety

Mit érzel a mai mérkőzés után?
Ez őrület, tudod. Készülni egy olyan meccsre, amiről tudod. hogy nehéz lesz és tudjuk. hogy harcra kényszerülünk. Nem hazudok nektek, nem hittük azt, hogy mennek majd ellenünk 14 ponttal. Ez a csapat egy harcos csapat. Mi csak harcoltunk és harcoltunk és vártuk, hogy megforduljon a mérkőzés. Voltak nagy játékok, megállítások és aztán a támadók megszerezték a vezetést, ezek kulcsfontosságúak voltak. Erről szól a rájátszáson belüli foci.

Milyen volt Duron Harmon része?
Nagy volt. egész szezonban ott volt, készen állt a játékra. Alig várta, hogy megkapja a lehetőséget akármilyen szituáció is legyen, ő tudja, mi történik és megcsinálja a játékot.

14 pont hátrányba kerültetek nem egyszer, hanem kétszer. Kételkedtetek valamikor is?
Nem. Ezt úgy értem, hogy veterán csapat vagyunk. Vannak játékosaink, akik részt vettek már őrült csatákban. Itt lenni nekem azt is jelenti, hogy ha úgy néz ki, hogy a csapattal a meccsen kívül vagytok akkor is a legjobbunkat adjuk, érted. Azzal, hogy a támadóink mindig képesek pontokat tenni a táblára, mi a védelemben azt mondjuk magunknak, hogy csak szerezzünk labdát vagy állítsuk meg az ellenfelet, ha ezt tesszük az offense pontokat tud szerezni.

Mint csapatrész mi a legnagyobb dolog, amit tanultak, mik a legkeményebb apróságok, amit tanultak a játékról tanultak?
Azt hiszem, azt kell, mondjátok magatoknak, „Menj és csináld meg a játékot a labdával.” Most már nem törődhetsz azzal, hogy merre van az elkapó. Nem találhatsz ki dolgokat és különböző technikákat, hogy távol tartsd a labdától. Még ha el is kapod, akkor is meg kell csinálni a játékot. Ha elkapnak, hogy előbb nyomod le a srácot egy másod perccel, akkor már repül is a zászló; ha megfogod, repül a zászló. A labdával kell megcsinálnod a játékot.

Szólnak-e bírók olyasmiket, hogy ez túl közel volt, erre vagy arra figyelj?
Egy kicsit, látom a bírákat és inkább a cornereknek és kinti srácoknak segítenek egy picit. Az tudjuk, ha egy hívás nehéz, akkor a támadóknak fognak kedvezni. A mi csapategységünkben van egy csomó játékos, aki csak kimegy és játszik. Nem fogok egy meccsen sem a szabálytalanságokon gondolkozni. Ha megcsinálsz pár játékot, akkor benne van, hogy több szabálytalanságot vétesz.  

Duron Harmon interceptiona után eldőlve látszott a meccs sorsa, de a Ravens visszakapta a labdát 14 másodperccel a vége előtt. Hogyan álltatok össze a végére és mi volt a nehéz az utolsó játék alatt?
Először azt veszed észre, hogy az oldalvonal mellett minden felrobban, mintha vége lenne a meccsnek, az edzők üvöltöznek, hogy még egy játék, még egy játék. Aztán felálltok a játékra és csak arra koncentráltok. Ebben a csapatban nincs olyan játék, amit ne csináltatok volna újra és újra a gyakorlás folyamán. Ezt az utolsó játékot egy csomószor csináltuk a mi támadóink ellen. Amikor pályára léptünk onnantól tudtuk, mit kell csinálnunk. Számomra a labda elütése jól sikerült, de Loges (Logan Ryan) csak követte a játékosát és nem figyelt a labdára. Ez azt mutatja hogy a csapat mindig készen áll a szituációs focira, és érti. Én leütöttem a labdát és Logan figyelt arra, hogy Torrey Smith ne érhesse el. Szóval számomra ez a 11 játékos, aki egyszerre a pályán van mindig tudja mi a szituáció és mit kell akkor tenni!

Meglepett voltál, hogy vissza kellett jönnöd egy játékra és milyen érzés, amikor Rob Gronkowski védőt játszik?
Az király, nem sok alkalom van amikor Gronkkal együtt játszhatunk. A legnagyobb dolog nekem és Duronnak, amikor szólunk neki, hogy jöjjön álljon be! Minden, ami utána történik, az, hogy ő is játszik. Amikor az offense megy fel a pályára nem foglalkozunk idővel meg ilyesmivel! Ezzel az edzők foglalkoznak és ők döntik el azt hogy mit mondanak nekünk játékosoknak. Még éppen megőrültünk Duron interceptionje után, amikor szóltak, hogy egy playre még játszhatunk. Nagyon jól dolgoztak, hogy még akkor megtudtuk, amikor az oldalvonalhoz értünk.

Vannak egyéb érzései azzal kapcsolatban, hogy a védelem hatalmas mennyiségű yardokat és pontokat engedett?
Nincs, megnézzük a filmet, de most a legfontosabb az, hogy lehetőséget adjunk magunknak, hogy újra dolgozni jöhessünk. Emlékszem az első évemre a rájátszásban nem gondoltam rá egyáltalán és kikaptunk az első meccsen. Most már arra gondolok minden egyes meccsen, hogy esélyt adjunk magunknak arra, hogy játszunk a jövő héten. Majd Bill (Belichick) jönni fog és megmondja, hogy mit csináltunk rosszul és mit csinálhatnánk jobban a következő meccsen. Ez nem változik meg soha, de ma csak örülünk, hogy be kell jönnünk holnap dolgozni.

Figyelemmel kísérted amikor Julian Edelman tuchdownt passzolt Danny Amendolának?
Igen, tudjátok Julian egy korábbi irányító és mivel kint volt a szélen, ezért nem kellett átnéznie a fal fölött vagy ilyesmi. Egy nagyon jó passzot dobott.


Danny Amendola (WR)

(második TD elkapásáról)
Egész évben gyakoroltuk ezt a játékot. Ez is bizonyítja, hogy Juliannak kiváló kezei vannak és egy remek sportoló. Hajszálpontosan dobta a labdát. Remek passz volt.

(milyen régóta gyakorolja a Patriots ezt a játékot)
Én és Julian nagyjából 5 éve gyakoroljuk. Ez a játék már egy jó ideje benne van a palybookban, de végül csak megérte a fáradságot. [többször közösen edzettek az uborkaszezon alatt korábban]

(kétszer visszajönni 14 pontos hátrányból)
Csak arra koncentráltunk, hogy a saját feladatunkat elvégezzük, függetlenül a meccs eredményétől. Egyszerre csak egy játék, bevinni a következő ütést. Végül meghozta az eredményt.

(meccs egy igazi „bunyó” volt)
Az volt. Nagyszerű csapatuk van és nagyon keményen játszottak. Védekezésben volt néhány jó megmozdulásuk és remek játékosaik vannak. De végül mi jöttünk ki győztesen ma este.


Brandon Bowner (CB)

(kétszer is 14 pontos hátrány a meccsen)
Ez a csapategységünk bizonyítéka. Csak a társunk és az akaraterőnk van. Harcosaink vannak, és szerencsés vagyok, hogy velük játszhatok. Imádom a srácokat. Ők az én testvéreim. A legjobb része az volt, ahogy harcoltunk. Hogy is mondta, kétszer 14 pontos hátrányban voltunk? Ez bizonyítja a csapategységünket és az akaraterőnek, hogy leküzdjük az akadályt.

(Duran Harmon INTjéről)
Jó hét van a háta mögött és néha az edzés megmutatkozik a meccsen is. Ez az eredménye a héten végzett kemény munkájának.

(a csapat lassú kezdéséről)
Ez benne van a játékban. Nem úgy mész neki a meccsnek, hogy arra gondolsz, ez megtörténhet… de megtörtént, a lényeg hogy harcolsz tovább. Az edzők játékokat hívnak, hogy megállítsuk az ellenfelet és ezt nekünk végre kel hajtanunk.


Julian Edelman (WR)

(TD passzáról)
Az edző dupla passzt hívott. Egy ideje már benne van a playbookban ez a játék, és végül elérkezett ennek az ideje is, láttuk a védelem felállását, ami kedvezhet nekünk és sikeresen végrehajtottuk.

(meglepődött-e, hogy behívták ezt a játékot?)
Nem. Mindent be kell vetned, ha egy ilyen csapat ellen nyerni akarsz. Kemény meccset játszottak. Az edzőinkben meg volt az agresszivitás, hogy meglépjék ezt.

(lobbizott-e a játék mellett?)
Csak végeztem a dolgomat.  Nem dobtam olyan jól, mint kellett volna. Nem tehetem meg, hogy lobbizok egy játék behívása mellett.

(mire gondolt, amikor behívták a dupla passzt?)
Csak menjünk fel a pályára és hajtsuk végre. Edzéseken már megcsináltuk párszor. Az edzésmunka meghozta az eredményét a meccsen. Láttuk korábban, hogy meg tudjuk csinálni, és sikerült ismét végrehajtani.

(mit mond el a csapatról, hogy kétszer is felálltak 14 pontos hátrányból?)
A csapat erős fejben, felül tud emelkedni a hibákon. Láthattuk ezt a szezon során, nem csak a meccseken, hanem az edzéseken is. Jó hét van a hátunk mögött. A dolgok nem alakultak a legjobban néhány helyzetben, de ez a játék része. Kétszer voltunk 14 pontos hátrányban, de megvolt az önbizalmunk, hogy képesek legyünk kimenni a pályára és végrehajtani a játékokat, amikor már muszáj.

(milyen gyakran gyakorolták?)
Edzésen pár hetente előkerül, de mindig gyakoroljuk Dannyvel azon kívül. Régóta dolgozunk ezen titokban.

(mi volt a különbség a két csapat között egy ilyen kemény meccsen?)
A különbség végrehajtani a játékokat a kritikus helyzetekben. A Ravens egy halom játékot megcsinálta ma, mint ahogy mi is. De mi ezt a megfelelő időben tettük. Megemeljük a kalapunkat azok előtt, akik idejönnek és keményen játszanak, de mi mentünk tovább.


Rob Gronkowski (TE)

(összességében a csapat játékáról)
Egy csapatként játszottunk, mindig csak a következő játékra koncentráltunk. Tudtuk, hogy nem szerezhetünk 2 TD egy játék alatt, így csak a következőre figyeltünk, hogy megszerezzük a 1st downt. A védelmünk jól teljesített, csapatként játszottak, mint ahogy a támadók is.

(a meccs utolsó játékáról – Ravens Hail Mary)
Csak a labdára mentem, hogy leüssem azt, és biztos legyen, hogy a másik csapat nem szerezheti meg. Sikerült, jó munkát végeztünk, meg kell dicsérni a védelmet, azért amit a Ravens utolsó támadósorozata során tettek. Szereztek egy INT-et amivel megnyertük a meccset.

(Edelman TD passzáról)
Edelman passza csodálatos volt. Hajszálpontos. Nem is kérhetnél pontosabb dobást vagy jobb útvonalat Dannytől. Sosem tudhatod, hogy kinek a számát mondják be, mindenki előlépet ma és jó munkát végezett.  Félelmetes volt.


Duran Harmon (S)

(INTjéről)
Olvastam az irányítót (Joe Flaccot). Feldobta a labdát, ezzel adott egy esély nekem és végül le is szedtem. Boldog vagyok, hogy sikerült elkapnom és ezzel megszereztük a győzelmet.

(számított-e arra, hogy jön a hosszú passz, tudva, Flacco gyakran vállalja be ezeket)
Ez egy olyan dolog, amiről egész héten beszéltünk, Flacco nagyon bízik az elkapóiban, Torrey Smithben, Steve Smithben, fel fogja dobni a labdát és neked ekkor készen kell állnod, hogy megcsináld a játékot és én készen álltam rá.

(nehéz meccs)
Nagyon erős fejben az a csapat (Ravens). Erősek fejben, erősek fizikálisan és tudtuk, hogy 60 percig kell játszanunk, ha nyerni akarunk. Keményen játszottak a meccs legvégéig, remek volt a hangulat stadionban és egy nagyszerű meccs volt.

(hogyan értékeli a védelem teljesítményét)
Megcsináltuk a játékokat, amikor meg kellett, de nyilvánvalóan vannak hibák, amiket megnéznünk újra és ki kell javítanunk.


Josh Kline (OG)

(hogyan írná le a hangulatot a huddleban amikor 14 pontos hátrányban voltak?)
Játékról játékra kell haladni, megszerezni a 1st downt, hogy beinduljon a támadósorozat és meg legyen a lendület. Ezt tettük, csapatként nagyszerűen játszottunk.

(milyen gyakran dolgozott Edelman azon a dobáson?)
Ő volt az irányítónk az egyetemen (Edelman és Kline is a Kent Statere járt – szerk.), szóval elvárás volt, hogy jól dogjon, ezen kívül fogalmam sincs.

(dolgoztak-e ezen a játékon edzésen?)
Erről a Mestert (Bill Belichick) kell megkérdeznetek, bocsi.

(Wendell vagy Connolly adott-e valami tanácsot?)
Csak azt mondták, „Állj készen mindig, állj készen mindig”. Bármi amiben segíthetem a csapatomat az jó nekem és a csapatnak is.


Rob Ninkovich (DE)

(Ravens támadóiról)
Jól végezték a munkájukat, el kell ismerni azt, ahogyan ma játszottak.  Első drive: felgyorsított támadást játszottak (no huddle), mintaszerűen, folyamatosan nyomás alatt tartottak minket. Jobban kell végeznünk a dolgunkat a meccs elején. Néhány támadósorozat itt és néhány támadósorozat ott, túl sokáig tartott. Az a legfontosabb, hogy megszereztük a győzelmet. Holnap megnézzük a felvételeket és kielemezzük a játékokat, amiket jobban kell végrehajtanunk.

(hogyan jött vissza a csapat kétszer 14 pontos hátrányból?)
Erősek vagyunk fejben és a csapat karaktere. Sosincs vége. Folytatni kell a harcot, meg kell próbálni a támadóinkat a lehető legjobb helyzetbe hozni, hogy pontokat szerezhessenek. Nekünk van a legjobb irányítónk a ligában, minél több esélyt adunk Tomnak, annál nagyobb az esélye, hogy megnyerjük a meccset. Még egyszer, úgy gondolom, minden azon dőlt el, hogy erősek voltunk fejben. A játék mindhárom részében.

(a védelem mentalitása a Ravens utolsó támadósorozata során)
Mindent meg kell tenned. Fel kell használnod mindenedet és meg kell csinálni a játékot. Bárki csinálja meg, mi mind örülünk neki. Erről szól a rájátszás. Egy játék itt, egy játék ott, bármelyik megváltoztatja a meccs kimenetelét.


Matthew Slater (WR)

(14 pontos hátránnyal szembenézni kétszer a meccsen)
Egy pillanatra sem pánikoltunk. Egymásnak mondogattuk „Hé ember, túl messze jutottunk, hogy feladjuk most!”. Bíztunk magunkban, hogy meg tudjuk csinálni a szükséges játékokat és visszajövünk a meccsbe. Amikor az egyik legjobb irányítóval van dolgod, aki valaha játszotta ezt a játékot, minden az ő (Tom Brady) vezetői képességével kezdődik, ami után jön Big V (Vince Wilfork) a védelemben és mi csak hiszünk abban, amire képesek vagyunk.

(meg volt-e a bizalom csapaton belül, miután FGn tartották a Ravenst a 4. negyedben?)
100%ig bíztunk az irányítónkban és abban, amire ő képes ezekben a helyzetekben. Időről időre bizonyítja is ezt. De tudtuk, hogy nehéz lesz. Jó védelmük van.

(milyen érzés egy ilyen meccs részesének lenni, amire még sokáig emlékezni fogunk?)
Amire emlékezni fogok a meccsről, hogy mennyire erős volt ez a Ravens. A csapatuk DNSe, a csapatuk karaktere… nem tudod eléggé dicsérni őket. Azok a srácok évről évre versenyben vannak, és meg kell küzdened velük minden centiért. Illetve a csapatunk jelleme fog megmaradni, amit mutattunk hátrányban, együtt harcoltunk, hogy legyőzzünk egy nagyszerű csapatot.


Nate Solder (OT)

(fontos-e, hogy menjenek a futások jövő héten?)
Mindig is azt akarjuk, hogy képesek legyünk futtatni a labdát. Mindig is azt akarjuk, hogy képesek legyünk futtatni a labdát és megvédeni az irányítót, úgy gondolom a támadófal 2 jelmondata: védd meg az irányítót, és blokkolj a futónak.

(a Ravens csapatáról)
Nagyszerű játékosok. Tudtuk ezt, az edzőik is kiválóak. Volt néhány remek megoldásuk és nehéz volt megállítani őket egy az egy ellen. Le a kalappal előttük.


Ryan Wendell (OG)

(a támadófal félidei változtatásairól)
Úgy gondolom, csak jobban akartunk játszani. Nagyon jók azok a srácok, okkal voltak itt. Különösen a fal közepén - Williams, Ngata és Jernigan – a srácok remekek, megvoltak a momentumaik, főleg az első félidőben. Örülök, hogy a második félidőben jobban teljesítettünk.

(falemberek élvezik, ha többet blokkolhatnak futáshoz?)
Nyerni szeretünk, akármibe is kerüljön. Amit Josh (McDaniels) mond, azt csináljuk.

(milyen hatással volt a csapatra Stork sérülése?)
A sérülés a játék része, megtörténnek, és mi készülünk rájuk. A srácok beszállnak a padról és jó munkát végeznek. Nem tudom eléggé dicsérni Josh Klinet. Beszállt a meccsbe és remekül teljesített.

(mit mond el az edzői stábról a trükkös játékok és felállások?)
Szerintem ez csak annyit mond el róluk, hogy ez a rájátszás, és bármire képesek vagyunk, hogy győzzünk. Nincs abban semmi jó, ha valamit magadban tartasz.

(Tom Brady 2. félidei játékáról)
Nem lehet szavakat találni Tom Bradyre. Megvan az oka, hogy mindenki ismeri a nevét. Tudja mit csinál. Versenyző alkat, de nem hagyja, hogy bármi is lenn tartsa őt. Mindig visszajön és a lehető legjobbját nyújtja.


Vince Wilfork (DT)

(a csapat játékáról)
Ez a rájátszás. Minden meccs kemény lesz. Megértjük ezt. Ha Baltimor Ravens ellen játszol, mindegy, hogy itt vagy ott, nehéz meccsre számíthatsz. 60 percig játszottunk. Ez az amire szükség van. Hogy győztesként hagyhasd el a pályát a rájátszásban, 60 percig kell játszanod, vagy még tovább. Ma megmutattuk, milyen kemények is vagyunk. Rájátszás meccsen 14-0ás hátrányban bíztatni kell egymást, megcsinálni a játékokat amikor kell. Jó szituációs focira van szükség. El kell ismerni a játékosainkat és edzőinket, hogy ilyen helyzetbe segítenek minket.

(Baltimore korai vezetéséről)
Azokkal a korai pontokkal, olyan dolgokat csináltak, amiket tipikusan nem tennének a meccs későbbi szakaszaiban, de látni akarták, hogyan reagálunk rá. Elkaptak minket. Bevittek jó pár ütést, amint lecsillapodott a meccs, mi előléptünk, elkezdtünk az előre eltervezett módon játszani, hívtuk a saját játékainkat, lenyugodtunk és sokkal jobban játszottunk.

Fordította: MemphisM és tucituci

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 01. 13. 08:31
nszgergo
"Jobban megdobta, mint én magam." na jól van ám :P
2015. 01. 13. 08:32
nszgergo
ez csak jó ha így húzzák egymást, a lényeg a jó hangulat :)
2015. 01. 13. 08:38
pat68
Köszi a fordítást! A fiuk meglepően szószátyárok voltak!
2015. 01. 13. 10:19
MemphisM
2015. 01. 13. 08:39
anikom
Sziasztok, valaki tudna segíteni abban, hogy mi baja volt John Harboughnak azzal a játékkal? Már az NFL honlapján is olvastam, hogy szerinte csalás volt, de nem értem. Előre is köszi!
2015. 01. 13. 09:01
babakocsi5
Nem vagyok szakértő,de a passz legális volt. Hómanó ötödik falembernek állt be a bal szélre, de mivel a játék előtt Vereen bejelentette a bírónak jobb oldalon , hogy nem jogosult elkapó, így Hómanó azzá vált és Vereen lett az ötödik falemberünk, akinek nem előre felé mozognia:) Ez a játék kihasznált egy kiskaput, amit a szabálykönyv nyitva hagyott. Amúgy a bírói stáb jelezte a ravens felé Vereen bejelentését és kb lett volna 10 másodpercük lereagálni csak nem esett le nekik:) Rem kb. tudtam tisztázni a kérdést
2015. 01. 13. 09:02
babakocsi5
Ha Vereen előre indul , akkor repült volna a sárga zászló.
2015. 01. 13. 09:13
babakocsi5
http://sportgeza.hu/sport/nfl/2015/01/12/allt_a_bal_a_patriots-gyozelme_utan/
2015. 01. 13. 09:18
nszgergo
ez jól le írja.
Egyébként meg savanyú a szőlő,
1: pályára rohanás helyett időt kellett volna kérniük
2: ahogy a nyilatkozatban benne van, meg kell tanulni a szabálykönyvet :)
2015. 01. 13. 14:07
Traff7
Pont azért ment be a pályára, hogy megálljon a játék. Bevállalta a büntit, viszont időkérést nem égettek el.
2015. 01. 13. 10:20
anikom
Köszi, igen így már értem.
2015. 01. 13. 11:57
pat68
Valami olyasmit vettem ki, azt reklamálta, hogy nem szóltak időben nekik, így nem tudtak felkészülni! Szóval az a baj, hogy nem adta le a Pats előre a play-book-ot. A bíróknak a felálláskor jelezték a változásokat, akik 10-15 mp-l a snap előtt továbbították a védők felé. Volt idejük reagálni, csak fogalmuk sem volt, hogy mit! Csak sír, mert megszopatták.
2015. 01. 13. 18:12
max350
Ez a különbség egy zseni (BB) és egy iparos között(síró-rívó-rinyáló Hárbó testvérek)!!!!
2015. 01. 13. 09:23
Lalika
Kihasználtuk azt a kiskaput, hogy nincs időlimithez és személyhez kötve az ilyen játéknak a bejelentése :). Nem hibáztunk mert a játékos jelezte a bíróknak azok pedig a másik félnek, hogy nem maradt idejük reagálni mert indult a játék? Na max ezt kifogásolhatják.
2015. 01. 13. 09:24
Lalika
Igen, erre van az időkérés :)
2015. 01. 13. 13:19
lesliemus
sziasztok!

valami hírt tudtok már browner sérüléséről? mennyire komoly? fog tudni játszani a cols ellen?
2015. 01. 13. 14:05
Tibi Twelve
IR csak holnap lesz de az is olyan megszokott ;-) Browner aztmondta jol van.Szerintem fog jatszani.remelem Stork is felepul.am a csere Ol is eleg jo volt
2015. 01. 13. 18:18
max350
A Broncos kirúgta Fox-ot!!!!
2015. 01. 13. 19:05
loop80
Szerintem ez nagyon rossz húzás volt Elway-től. Úgy tűnik, a Broncos "SuperBowl vagy semmi" taktikája nem az általuk áhított végeredménnyel zárul... Kirúgni egy 46-18-as eredményt elérő edzőt, személyes ellentétek miatt? Nevetséges! Szerintem a következő szezonban még játszani fog Peyton, de az összes fontos szabadügynökét aligha tudja megtartani a Denver. Kíváncsi vagyok arra is, hogy kiket tesz majd lapátra az új edző és kiket hoz helyettük...
2015. 01. 13. 19:43
Tibi Twelve
Ennek annyira volt értelme, mint lenne értelme kitenni JMDt nálunk, pár rossz hívás miatt...ha a következő denveri edző megközeliti ezt a mérleget már nagy siker.

Peyton meg akármekkora klasszis, playoffban közel nincs olyan jó, és a 19millája Brady fizetéséhez képest, nem túl csapatemberi állapot.
Lesz ott szerződésstrukturálás vagy nem lesz kinek dobni. SF be simán mehetne Fox
2015. 01. 13. 20:28
hulith
A vasarnapi vereseg az ő sara mitol nem lehetett rovidebb jatekokat hivni
ha nem megy a hosszu, a csapat demotivaltsagaban is benne van a keze
10 pont hatranyban ugy neztek ki az offense tagjai mintha 40 pknt mjnuszban lennenek.
2015. 01. 13. 20:46
azimut
Az biztos hogy nem olyan a karakter mint Brady,nem fejelget TD után játékos társaival meg üti a földhöz a labdát stb.... Ő csak simán örül ,maximum :D :D Nem tudja tűzbe tartani Őket
2015. 01. 14. 11:11
fatman
hát igen, jó volt látni az idény 2. felében, hogy van tűz Bradyben, ezért gondolom, hogy tényleg megcélozta, hogy legalább addig játszani fog, mint Favre...
2015. 01. 13. 21:47
frazer0819
Fox a 46-18 ellenére maximum top 15 edző legalábbis szerintem... Azt nem tudom hogy jobb lesz e az utódja ez még a jövő zenéje, de a rekord még nem minden.
2015. 01. 13. 22:57
MajnemizBond
Szerintem is ehhez a 46-18-hoz Fox-nak volt a legkevesebb köze. Azt hitte Manning a megváltó, mindent a kezébe adott és amikor neki ment annyira fogalma se volt mit kellene csinálni.
2015. 01. 13. 21:54
frazer0819
Revis nyilatkozata Steve Smith-ről nagyon tetszett.:)
He caught a touchdown earlier in the game and after that he got erased, so . . . ”
Persze a td nélkül jobb lenne de akkor is tetszenek a válaszai:D
2015. 01. 14. 11:02
ArsnL
azért Revis-nek most lehet inkább csendbe kellett volna maradnia, nagyon gyengén játszott
2015. 01. 14. 11:07
crucified
A nagyon gyengén azért erős túlzás szerintem....

A PI és a holding egyértelműen kétséges volt. Ennyi kontakt minden snapben van elkapó és védő között. A TD-t bekaptuk róla, de utána momentuma sem volt Smith-nek.
2015. 01. 14. 14:31
bence.szel
PI az nem kétséges, hanem nevetséges... Egész szezonban ez volt a 3 TD róla (1. Wallace szintén ilyen dadogó labdát tudott megszelídíteni, 2. Nelson megverte tisztán) ennyi sztem belefér, azon kívül Smith le volt véve egy az egyben, ahogy ő mondta.
2015. 01. 14. 16:45
ArsnL
önmagához képest volt gyenge(a PI tényleg vicc volt)

ez a stat meg tipikusan az, amivel azt magyarázol meg amit akarsz

lehet egy CB akkor is gyenge, ha 0 TD-t kapnak el róla a támadók, a mezőnyben meg róla kapjuk a 40-50 yardos big playeket (nyilván ez Revis-re nem igaz)

meg a hajunkra kenhetjük a remek alapszakasz D#-ünket, ha köv meccsen megint csődöt mondanak
2015. 01. 15. 13:45
bence.szel
Ez így van, de ahogy te is mondtad Revisről nem kaptak el 40-50 yardokat folyamatosan, szóval ezt is figyelembe véve tényleg belefért egy 3. TD a 17. meccsen, természetesen csak úgy, hogy nyertünk végül. :)
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - Divizió elődöntő bejegyzéshez