Menetrend
Szavazás

Mérkőzés utáni nyilatkozatok - Rájátszás

2014. 01. 13. 13:33
Szerző: Caedus
Kategória: Interjú

Blount van olyan jó, mint Al Bundy.


LeGarrette Blount, RB

Sikeres futójáték.

„Nem tudtok, hogy sikeres lesz-e vagy sem. De kimentünk és végrehajtottuk a játéktervet, ami kemény és fizikális játék volt. Mindenáron meg akartuk szerezni a győzelmet. Ha nem jön össze a futás, akkor még mindig ott van nekünk a 12-es játékos, aki csodálatos dolgokra képes.”

Győzelem Tom Brady touchdown passz nélkül.

„Ha a mérkőzés előtt ezt mondják nekem, nem hittem volna el.”

Nézte a kivetítőt a 73yardos touchdown futásánál?

„Nem néztem amíg nem játszottam tisztára magam, utána pedig azt figyeltem, hogy van-e valaki mögöttem. Nem voltak és a többi már történelem.”

Az első rájátszás mérkőzése.

„Imádom. Egy nagyszerű Coltsot sikerült legyőznünk. Megyünk és megnézzük a filmet, mert biztos nem volt tökéletes a teljesítményünk, de többnyire jól játszottunk. A támadófalunk fantasztikus és nekem mindannyian ProBowl-erek.”

Rekordokat állított fel a mai este a 169yarddal és a 4 touchdownnal.

„Sokat jelent számomra, hogy bíztak bennem és odaadták nekem a labdát. A támadófal előtt meg kell emelnem a kalapom, mert nagyszerűen játszottak és néha hozzám se tudott érteni az ellenfél.”

Az önbizalma az egekben?

„Magabiztos vagyok. Nagyszerű fal dolgozik előttem. Ők sosem adják fel és én sem fogom. Ha továbbra is így tudunk futni, akkor nem lesz semmi probléma.”

A futó játék miatt Tom Bradynek nem sok szerep jutott a mérkőzésen.

„Ez mindent elmond a támadófal teljesítményéről. Nem hiszem, hogy ennél jobban tudtak volna játszani. Egész szezonban nagyszerűen játszottak és bár többnyire csak Logan Mankinst emelik ki tőlük, de mindenkit megillett a dicsőség mert nagyszerűen nyitnak utat Ridleynek, Vereenek, Boldennek és nekem.”

Mit jelent bejutni az AFC döntőbe?

„Az utóbbi 3 évben folyamatosan ott volt a csapat és még csak kopogtatott az ajtón, de nem tudta átlépni a küszöböt. Még nem tudjuk, hogy kivel játszunk, de amint eldőlt megyünk és felkészülünk belőlük.”

A Patriots fizikálisabb csapat, mint a többi?

„Úgy megyünk ki a pályára, hogy tudjuk azt. Ebben az elvben gyakorlunk és megyünk ki a pályára.”


Jamie Collins, LB

Győzelemről.

„Sikerült pótolni a hiányzókat és a beugrók jó teljesítettek.”

Különbség a rájátszás és az alapszakasz között.

„Különböző persze, de számomra ugyan az. Ki kell mennem és tenni a dolgom.”

A csapat került előtérbe.

„Ez a rájátszás, ha valaki kiesik, a következő ember pótolja. Én legalábbis úgy látom.”


Julian Edelman, WR

Jobb lenne, ha csak egy szerepkörben számítanának önre?

„Van egy régi mondás: minél többet tudsz, annál többet érsz. Szeretem a puntokat visszahordani vagy azt csinálni, amit az edzők kérnek tőlem. Bármit megteszek, ha az segíti a csapatot. Nagy dolgok vannak előttünk és az edzők mindig azt mondják, hogy a legjobb játékosok fognak kezdeni. Szóval büszkének kell lenni rá.”

Elkapóként élvezte a futók játékát?

„Jó móka volt. Akarod a labdát, de néha jó ha fut vele a csapat, főleg ha pontokat tesznek fel a táblára. LeGarrette, Rid, Shane-O nagyszerű volt. Az volt a legfőbb célunk, hogy pontokat tegyünk fel a táblára. Jó szórakozás volt mert nyertünk, remélem jövőhéten is tudunk.”

Tom Brady nem csinált ma sokat.

„Tom sokat csinált. Ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna. Ő megcsinálja a játékokat és a helyes úton tart minket. Sok ember nem érti, hogy mit jelent egy olyan irányítóval játszani, aki bármikor képes játékokat megcsinálni. Egy olyan irányítónk van, aki bármikor képes megfordítani mérkőzéseket. Szóval amit mondott, az nem igazi.”


Stephen Gostkowski, K

Puntolás.

„Ilyenre nem tudsz felkészülni. Sajnos Ryan nem tudott visszatérni a pályára. Remélem minden rendben van vele. Nagyszerű munkát végzett idén. Szerencsém volt a puntokkal és örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Nehéz örülni a sikernek vagy élvezni a mérkőzést, amikor egy társam sérülten a partvonal mellett.”

Milyen tapasztalata volt puntolásban?

„Nagyon más, mint a rúgás. Izgultam, hogy el tudjam kapni a labdát. Ez volt az első alkalom az életeben, amikor puntolnom kellett. Kihívásnak tekintettem és nem izgultam el. Azt hiszem, a jó első punt miatt tudtam jól teljesíteni. Nem próbáltam túl sokat csinálni, hanem rábíztam magam Slater és Kannoris Davisre. Nem hittem volna, hogy valaha puntolnom kell. A puntolás nem egyszerű a labda elkapás, időzítés miatt és akkor ott van még, hogy mennyi időt töltsön levegőben a labda. Főleg az elkapás részétől féltem, mert esett az eső. Felvettem egy kesztyűt és a legjobbamat adtam. Kicsit mérges vagyok Bill Belichickre, a végén elrontotta a punt átlagomat.”

Tom Brady, mint holder.

„Nem hiszem, hogy meg tudott volna sérülni közbe. Idegesebb voltam, hogy miként oldja meg a dolgot, mint a puntolások miatt. Nem igazán van alkalmam együtt dolgozni vele. Nagyszerűen készítette elő nekem. Ő egy nagyszerű atléta, de nem annyira jó felépítésű mint Ryan Allen, de attól jó munkát végzett.”


Dont'a Hightower, LB

Az volt a terv, hogy belekergessék Luckot a hibákba?

„Mindig azon vagyunk, főleg egy olyan jó csapat ellen, mint a Colts. Andrew Luck egy nagyszerű irányító, amit meg is mutatott múlt héten a Kansas City ellen. Mindig jó labdát szerezni, mert tudod hogy Brady, Blount, Ridley meg fogják oldani a dolgot.”

Jamie Collins játéka.

„Az elejétől fogva figyelem a játékát és igazán atletikus. A csapat egyik legatletikusabb játékosa és nem kellett sok idő neki, hogy hozzászokjon az iramhoz. Sokakat meglephetett a teljesítménye, de minden nap ilyen dolgokat csinál az edzéseken. Számomra nem volt meglepetés.”

Magabiztosabban mozog a pályán.

„Igen, még akkor is az voltam, amikor rengeteg negatív kritikát kaptam. De úgy érzem, hogy most már elég jól megy a játék. Minden héten javulni szeretnék és az meg fog térülni hosszútávon.”


Devon McCourty, DB

T.Y. Hilton megérdemelte a hírnevét?

„Igen, de azt hiszem Talib szépen levette a pályáról. Ő az ellenfél első számú elkapója, sok labda megy felé és nem lehet nulla elkapással tartani. De Hilton nagyszerű játékos.”

Hitte volna, hogy Jamie Collins tud ilyen jól játszani?

„Ha megnézi a felvételeket, láthatja hogy hétről-hétre javult. Erről szól az egész. A fiataljaink egész évben keményen dolgoztak, most pedig kifizetődik a dolog. A kemény munka meghozta a gyümölcsét és boldog vagyok emiatt. Sok nagyszerű mérkőzése lesz neki, abban biztos vagyok.”

A Colts támadásának a lelassítása volt a kulcs?

„Megpróbáltuk limitálni a nagy játékokat. Azt hiszem jó munkát végeztünk a labdaszerzésekkel. Sikerült nyomás alatt tartani őket.”


Matthew Mulligan, TE

Futókról.

„Könnyű blokkolni, mert elképesztő futóink vannak. Olyan játékosok, akik bármit meg tudnak csinálni a pályán. Nagyszerű munka volt és kicsit kiélvezzük a sikert, viszont utána már készülünk a következő ellenfélre.”

Hat futott touchdown egy meccsen.

„Nem volt még ilyen meccsem. Játszottam már sokat futó csapatba, de sosem értünk el hat futott touchdown egy meccsen. Nagyon jól teljesítettek a futók és ez mindent elmond a futóink minőségéről.”

Többet dolgozott az edzéseken Blount?

„Amikor megkapják a lehetőségek, akkor mindent beleadnak. Blount és Ridley is nagyszerű formában van. De nem egy emberen múlik, hanem a csapaton. Nem mondhatják azt, hogy csak Blount csinált meg mindent, hanem 10 ember. A csapat odateszi magát és megadja a futóknak a lehetőséget.”

Fizikális játék.

„Mindig megpróbálunk fizikálisan játszani, ezt próbáltuk egész szezonban. McDaniels nagyon szereti, amikor úgy játszunk. A fizikális és kemény játékok miatt billen sokszor felénk a mérleg nyelve.”


Stevan Ridley, RB

A futás idén különösen fontos.

„A csapat nagyon együtt van és a támadók szépen összeálltak. Az elkapóink nem csak útvonalat futnak és elkapnak, hanem széthúzzák a jelenlétükkel a pályát és nagyszerűen blokkolnak. Igazi csapatmunka volt.”

Blounttal inspirálják egymást.

„Igen, Blount elképesztő és nagyon nehéz elkapni. Ha utol akarom érni, fel kell gyorsulnom az offszezonban. Az egész futó osztag jól érzi magát és összetart. Megpróbáljuk a legjobbunkat adni, amikor kimegyünk a pályára.”

Magabiztosság.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkapom a lehetőségeket. Nehéz évem volt, de az edzők kitartanak mellettem és engedik, hogy segítsem a csapatot. Megpróbálom a legtöbbet kihozni az adott lehetőségekből.”

Tanult Blount játékából?

„Nem szabad feladnod. Haladnod kell előre. Az élet egy nagy utazás teli kihívásokkal és hullámvölgyekkel. Nézzék Blountot, még nem játszott rájátszásba, kidolgozza a lelkét és nagyszerű teljesítményt nyújtott. Én pedig három éve vagyok itt és folyamatosan részt vettem a rájátszásokban. De mindez nem számít, csak a mostanira koncentrálunk. A csapat rengeteg dolgon ment keresztül idén, de megtaláltuk a módját a győzelemre. Az emberek azt mondták, hogy nem játszunk jól és nem jutunk tovább, de az edzőink és mindenki éhezi a sikert. Megpróbáljuk a legjobbunkat adni és még februárban is játszani.”


Matthew Slater, WR

A csapat special team teljesítménye.

„Elég jól volt a győzelemhez, de nem lesz elég innentől fogva. Voltak büntetések, amiket meg kell szüntetni. Bosszantóak a zászlók, de pár csak abból volt, hogy mindent megtett az ember, de rossz szöget választott. Összességében elég volt a győzelemhez, de ennél többre lesz szükség.”

Gyakorolta Gostkowski a puntolást?

„Nem igazán gyakoroltuk. De a mérkőzés megmutatta, hogy milyen játékos is Gostkowski. Egész éve szenzációs volt, most pedig ilyen fontos mérkőzésen kijött és nagyon jó mezőnypozíciókba juttatta a csapatot.”

Mit jelent az AFC bajnoki címéért játszani?

„Különleges. Minden év az, de az idei különösen. Annyi sérültünk volt idén, szinte olyan érzés volt, hogy minden héten egy fogaskerék kiesik a gépezetből. A csapat nem adta fel és ment előre és erőt merített ezekből a dolgokból. Nagyon jók a vezetőink és a liga egyik – ha nem – a legjobb edzője van nálunk.”


Nate Solder, T

Az volt a terv, hogy ennyit fussanak vagy pedig csak úgy kialakult a mérkőzés során?

„Mindig megpróbálunk futni ,de néha nem jön össze. A támadó koordinátort kellene megkérdezni, mi csak azt tettük, amit nekünk mondtak.”

Milyen a támadófalban játszani és odébb tenni játékosokat?

„Kemény mérkőzés volt, ahol nagyot küzdöttünk. Csináltunk jól dolgokat, de van hova fejlődni.”

Mennyire magabiztos a futójáték?

„Mindig toppon kell lenned, minden futásnál a legjobbadat kell adnod. Ma bizonyítottunk ismét.”

LeGarrette sebessége.

„Ő egy nagyszerű játékos. Örülök, hogy egy csapatban vagyok vele.”


Aqib Talib, CB

Második rájátszása a csapatban.

„Imádom. Ahogy készülünk rá egész héten és TV meg minden ezen lovagol. A legjobb érzés itt lenni.”

Tom Brady.

„A támadók elég jónak tűntek. A futások nagy részénél Tom látta a védelmet, hogy mire készül és emiatt futottunk. Nem passzolt annyit, de olvasta a védelmet és azzal segítette a csapatot. Semmi baj nem volt vele.”

Védelem hozzáállása T.Y. Hiltonhoz.

„Jó játéktervvel érkeztünk a mérkőzésre, de kétszer is mögénk tudott kerülni. Az egyik legfontosabb pont volt a felkészülésbe, hogy ne hagyjuk őt szétfutni minket. Elég jól ment a dolog, de nem tudtuk teljesen kivenni a játékból.”


forrás: www.patriots.com

Hozzászólások

2014. 01. 13. 13:47
Wolverine89
bárcsak jövőhéten is ilyen interjúkat olvashatnánk! Köszönjük a cikket.
GoPats!!!!!
2014. 01. 13. 14:24
Bandi
Ghost nagyon laza.
2014. 01. 13. 14:50
Bulow
Egy interjúban cinkelni BB-t és TB-t legalábbis bátorságra vall... :)
2014. 01. 13. 19:32
Bulow
Ráadásul ha ilyen jól nyomja a puntot, akkor majd szegény Allent is kivágjuk, és Gost egy fizuért csinálja majd mind a kettőt. Végül is már az új holder is megvan... :)
2014. 01. 13. 14:56
Whitealert
Gost lazán beszólt BB-nek a punt átlaga miatt. :D
2014. 01. 13. 14:57
OFF:
tisztelt szerkesztők... nem lehet megoldani hogy a szavazásnál mindegyikre lehessen szavazni?
a CSAPAT volt a "meccs embere" és mindenkire szavazni akarok :D
(végülis az én voksom Collins-ra ment, mert a többiektől már megszoktuk hogy képesek ilyen meccsekre (de furcsa ez 1 év után lemondani Gost-ról...), de Collins volt az új ismeretlen "elem" és ezek után nem is fogja elhagyni a pályát remélhetőleg és all-down player lesz
2014. 01. 13. 15:23
Ha beírom a csapatot is, akkor akár szavazás se legyen. ;)
2014. 01. 13. 15:29
2014. 01. 13. 15:24
"Blount van olyan jó, mint Al Bundy."

Telitalálat!
2014. 01. 13. 16:00
Whitealert
2014. 01. 13. 15:56
Edelman UP!!! Bele sem merek gondolni ;), hogy a "politikailag korrekt" megfogalmazás mögött/alatt mit gondolt valójában a kérdező riporterről :D :D :D
2014. 01. 13. 21:33
lupus
Van egy olyan urban legend,hogy OLineman előtt ne próbáld szidni a QB-t! Lehet benne valami,ha Edelmannel próbálkoztak.
2014. 01. 13. 16:08
anulu82
meglátásom szerint a nyomás az AFC döntőben a Bronchos-on lesz. ez talán akár felszabadultabbá is teheti a csapatot. valamint nem lennék most Fox helyében. az ok, hogy nincsenek sztár elkapóink, de ha és amikor nagyon kell, akkor nagy játékokra képesek.
valamint bejött a futás is a képbe, mint potenciális fegyver, 3 olyan RB-vel, akiket elég nehéz levédekezni.
nagyon bízom a csapatban és remélem, hogy egy ilyen sérülésekkel teli szezon után mehetünk még egyszer East Rutherford-ba. de szép is lenne...
2014. 01. 13. 16:15
szenti78
+1
ilyen megtizedelt csapattal már a playoff is egy kisebb csoda, ott pedig minden meccs ajándék, szóval a nyomás valóban a Denveren ás legfőképp Manningen lesz. Mindenki őket várja a döntőbe a rekordhajhász szezon után, de én úgy látom, hogy Pats pont jókor került bombaformába és ezt a lendületet ki kell használni.
Hasonló lesz szerintem a gameplan itt is, sok futással és ha kell egy-két lézerrel. Remélem a KT/AD párosból valaki azért bevethető lesz.
HAJRÁ PATS!!!
2014. 01. 13. 17:26
Burkus
Welker mondta, hogy az alapszakasz meccs után BB "megjósolta" a vasárnapi meccset, azt mondta neki, "Hamarosan találkozunk újra veletek, biztos vagyok benne."

Megnézve a meccset újra, meglepett, hogy Blount csak 26 snapet játszott a 73-ból, nekem sokkal többnek tűnt, míg Vereen 24 snapjét nem vettem észre.

A CBS közvetítésben Hómanót emelték folyamatosan ki, mint aki kitűnő játékot nyújtott futásblokkolásban, neki volt a legtöbb támadó snapje 73/73! A másik nagyon hasznos játékos Develin volt, élményszámba menően tudott utat nyitni a futóknak.

Szerintem BB legnagyobb mágiája pályafutása alatt ez a mostani csapat. A gameplan is zseniális volt, Dierndorfék folyamatosan hüledeztek, hogy hogyan csinált futó csapatot a Patsből egy future HoF irányítóval. A Denver meccs előtt nem lebecsülendő előny a javunkra, hogy ő irányítja a csapatot, biztos megint kitalál valamit.
2014. 01. 13. 18:40
Ez csak azt mutatja, hogy Dierdorfék se konyítanak többet a szakmához, mint egy átlagdrukker, vagy ha igen akkor jól titkolják.

Minden fórumon azt tartották a siker receptjének, ha szétfutják a Coltsot, mert emberemlékezet óta nem találkozott a Pats ilyen gyenge front7-nel, tehát nagyon kedvező volt a matchup. Különösen, hogy nyár óta erre a sokat fut és abból play action hosszú passz támadójátékot akarták játszani, csak hol a futók hagyták el a labdát, hol a támadófal sérülte túl magát, vagy éppen nem volt egészséges elkapó. Az egész csomag még Gronkkal pár meccset ha tudott együtt játszani. A védelem elesettjeit már nem is említem.

Piszkosul nagy potenciál van/volt/lesz ebben a keretben. Ősz óta mondom. 2007 óta ez a legjobb roster.

Mindent elmond az erejükről, hogy még mindig versenyben vannak, amikor csak három meccs van hátra az NFL teljes idényéből annyi hit ellenére is.
2014. 01. 13. 20:08
Burkus
A Denver fala viszont erős. :(
2014. 01. 13. 20:25
A Colts front7-höz képest feltétlenül, de Vickerson és Von Miller nélkül és Lenonnal MLB-ben azért nem is egy világverő alakulat - főleg ha Wolfe még a Pats ellen sem tud játszani.

Lassan a teljes beharangozómat el lehet itt olvasni. ;)

Nem véletlen, hogy időjárási körülmények támogatásával is, de hogy annyira magára talált a futójáték az elmúlt két fordulóban. Kedvező volt a matchup. Ez még áll a Denver ellen, kérdés hogy lesz-e alkalom kihasználni vagy olyan helyzetet tud teremteni a Broncos, hogy hamer egy dimenziós támadásra (csak passz) kell váltani a Patsnek.
2014. 01. 13. 17:30
Gordon
Blounttal inspirálják egymást.

„Igen, Blount elképesztő és nagyon nehéz elkapni. Ha utol akarom érni, fel kell gyorsulnom az offszezonban. Az egész futó osztag jól érzi magát és összetart. Megpróbáljuk a legjobbunkat adni, amikor kimegyünk a pályára.”
Ridley megelőlegezi Blount számára az új szerződést:-)
2014. 01. 13. 18:00
max350
http://www.nemzetisport.hu/nfl/pats-colts-a-kulisszak-mogott-avagy-mi-tortenik-egy-nfl-merkozes-sajtopaholyaban-2307365#
2014. 01. 13. 18:25
cescf4
egy igazi élmény lehetett, ha más nem ezért biztos érdemes sportriporternek elmenni

(a többi 100 magyar bajnoki meg kész csapás :D )
2014. 01. 13. 18:48
tamaskerepesi aka DM
egy friss hír :)
http://boston.cbslocal.com/2014/01/13/report-broncos-cb-harris-out-with-torn-acl/
2014. 01. 13. 18:49
Helyette van DRC. Ha választani lehetett volna, akkor inkább Harris legyen a pályán. ;)
2014. 01. 13. 18:52
tamaskerepesi aka DM
Hát nekem aztán Édes mindegy felőlem Győzike és Fekete Pákó is lehet a Denverben akkor is nyerni kell :D :D :D :D
2014. 01. 13. 19:05
azimut
2014. 01. 13. 20:21
kubai
DRC is lement a meccs felénél sántikálva, utánna visszatért?
2014. 01. 13. 21:12
infidelitas
Én meg azt mondom, hogy inkább egy pár wr esett volna ki (pl.: d. thomas, j. thomas)...
2014. 01. 13. 19:46
orrrion
Azért el kell ismerni, a Denvernél sem kutyaütő az edzői team. Ugyanazt eljátszották, mint a Pats, csak kicsivel jobb és hatékonyabb passzjátékkal. Azt hiszem mind a két oldalon dolgozhatnak az agytekervények, hogy valamivel meglephessék az ellent. Brady és Manning , mint két futójátékot levezető QB, viccesnek tűnik. Eszméletlen videoelemzések lehetnek a héten,az biztató, hogy abban a pillanatban, amikor feltámadt a Chargers támadórészlege , zavar támadt a Broncos gépezetben. Hétvégén az a csapat fog nyerni, amelyik akaraterőben felülmulja a másikat. Ez pedig remélem a Pats lesz.Örülök a párositásoknak, a Frisco jobb meccset fog játszani, mint a Carolina tette volna.
2014. 01. 13. 20:55
hulith
Nagyon nehéz lesz a liga 2 legkevesebb futott yardot engedő csapata játszik egymás ellen és ha passzolni kell akkor
Manning-nek több a jó célpontja sajnos.
2014. 01. 13. 23:01
iceman
Sajna a pacik is elég jól futottak tegnap, a rövid passzos játékuk is meggyőző volt. A hosszú passzok ellen viszont nem az igazi a védekezésük (ahogy nekünk sem:(). Brady-nek viszont hiányoznak a biztos hosszú célpontjai. :( Ez most az a meccs lesz, amit szerintem a védelemnek kellene lehoznia, bármilyen áron nyomás alá kell helyezni Manning-et, ahogy az alapszakasz meccs második félidejében sikerült is, akkor dobni fog INT-eket. Támadásban működnie kell a futásnak, nincs mese és akkor párszor el lehet majd adni párszor a hosszú passzjátékokat is. Rövid passzokat szerintem nagyon jól védekezi le a Broncos.
2014. 01. 13. 23:09
azimut
collins elintezi a manning gyereket jo parszor majd,o a friss ero szetrobban az energiatol!mindenhol ott lesz! mint ahogy a colts ellen is! En Colliet varom hogy vegre bevonjak folyamatosan a jatekba! Brady bizzon mar benne o lehet a nyero ember! Itt mindenki ismer mindenkit,az fog donteni hogy a kevesbe superstarok mennyit tudnak hozza tenni a mecshez
2014. 01. 13. 23:25
wolandrules
Van néhány dolog, amiben bízhatunk:
1. tulajdonképpen a Denvernek nem volt éles meccse idén, nekünk a fél szezon playoff volt, szoros állásnál ez jól jöhet
2. "playoffManning"
3. a defense a végére azért összeállt, plusz jó a csapatszellem
4. nemigen tudhatják mire számítsanak
5. időjárás
6. Brady, plusz meglepetés célpontok, Vereen nagy meccse lehet
Amúgy szerintem hasonlót fogunk próbálni, sok futás, hosszú drive-ok, omahazzon csak a padon Manning, vagy faggyon meg, vagy mindkettő :D
2014. 01. 13. 23:41
"...omahazzon csak a padon Manning"
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee xDDD ez ütött! +9999999
2014. 01. 13. 23:43
Croaker
A meccs nem nálunk lesz tudtommal. Oda meg relatíve jó időt mondanak!
2014. 01. 13. 23:36
Montesclan-pats
Lenne egy kérdésem hozzátok.
A feleségem már kitanulta mellettem a sportot,és meglepett a véleménye Manningről,de elgondolkodtató volt.
A San Diego elleni meccsen látta, ahogy PM szivatja a védőfalat, és bár eddig mindig elismerte a teljesítményét,most egyértelműen az volt a véleménye, hogy ez egy meglehetősen sportszerűtlen, pszichés hadviselésre emlékeztet,amely nem illik az NFL-ről alkotott általam is generált elkézelésbe, hogy azért szeretjük, mert tiszta kőkemény őszinte sport,ahol a szimulálás, és megjátszás elitélendő. Ez engem is megvilágosodásként hatott, mert eddig elfogadtam, hogy dícsérték, hogy ezt milyen jól csinálja,DE a többiek is csinálnak egy fake-t, 1-2 beugratásszerűt főleg 4.és x-nél, de folyamatosan ilyen gusztustalanul végig szivatni az ellent, még PM-t sem láttam. Az oda-vissza jövögetések, mutogatások, teljesen összfüggéstelen mutogatások, amiket hajlamos mindenki zseniális védelemolvasásnak tekinteni, OMAHÁzások engem is kiborítottak. Gyakorlatilag semleges nézőként élvezhetetlenné tették a meccset, az időölésnek ez a fajtája kiegészülve a M féle szövegelésekkel NFL idegen. Félreértés ne essék, nem vagyok farizeus, ha mi csináljuk, tudom, hogy hasznos, de soha egy irányítót sem láttam még aki ilyen végtelenségig fokozta volna ezt. A védelmet teljesen kiejtette a ritmusból, már begémberedtek a guggolástól, és megalázó volt látni őket. Ez pedig nem NFL. Tudom, hogy része a játéknak a fake, de ez már nem az. A fake egy csapatszintű megtévesztő, trükkös játék, sőt lehet egyéni is,de nem sportszerűtlen, nem érzed úgy, hogy a cél a lelki, pszichés hadviselés. Tudom az elhangzó dumák, beszólások egymásnak erre szolgálnak, az erőfitogtatások, a sisak összekoccantások, de azokat dirty játékosok csinálják, nem a láthatatlan glóriával felruházott szenteltvízben fürdetett Pm.
2014. 01. 13. 23:50
ezzel nem értek egyet most,
ha volt olyan hülye (márpedig volt) a Chargers hogy 6x beugrottak az Omaházásra, akkor megérdemlik, ez ellenünk nem fog működni sztem, labdára indulnak a srácok és nem arra alapoznak, hogy esetleg kitalálják hogy mikor indul...

viszont ha a gondolat menetedet (vagy a feleségedét) követem akkor a no-huddle is épp ilyen "szemétség", hogy nem engedik a védelemnek hogy felálljanak rendesen vagy cserére legyen idejük!

ez is a taktika, hadviselés része szerintem

valamiben hasonlítunk (szeretjük ezt a sportot, a Patriotst és ezt az oldalt) és valamiben más a véleményünk!
GoPats!
2014. 01. 14. 00:09
Montesclan-pats
Van igazság abban amit mondasz, de szerintem a no-huddle, vagy a hurry up egy támadástipus, és az alkalmazkodásról szól a védelem ellen, ha ellenünk játsszák nekünk is, több csapat is alkalmazza, ezt csak PM ilyen szinten.
Nekünk is van egy trükkünk, amely súrolja a határt,a Nekimegyünk 4-nek aztán hirtelen feljön a punt csapat, ez még szerintem belefér, sőt van még egy fake,amely tetszett, talán a Detroit irányítója alkalmazta,1 yardon a meccsvégén időhiányban jelezve, hogy ledobja majd a földre, csak álljanak fel gyorsan, aztán hirtelen beugrott vele, és megnyerték a meccset. Szóval ez lehet, hogy csak ízlés kérdése. De nekem a mértékkel volt bajom a Broncos- Chargers meccsen.
2014. 01. 14. 00:33
"nem illik az NFL-ről alkotott általam is generált elkézelésbe, hogy azért szeretjük, mert tiszta kőkemény őszinte sport,ahol a szimulálás, és megjátszás elitélendő"

A 49ers/Panthers meccsen ennek nyomást sem lehetett látni. Az már nem is lélektani hadviselés volt a másik fél ellen, hanem valami egészen más.

A rájátszásban szinte minden egyes incomplete passznál az elkapó és az irányító közösen tüntet zászlóért. Idegbeteg edzők toporzékolnak az oldalvonal mellett és rohanják le a bírókat.

Sajnos egyre kevesebb a varázs. Hangulatában eddig is nulla volt egy NCAA meccs zenekarokkal teletűzdelt játékok közti szünetekhez, de ez a folyamatosan bíró megtévesztésére rájátszás és minden snap egy nagy halál már-már gyomorforgató - akárki csinálja.

A bíráskodás minőségéről már szólni sem kell, mert értékelhetetlen ÉS nagyon nehéz elképzelni, hogy a 49ers győzelmét nem vette meg senki a hétvégén, hogy minél jobban eladható legyen az NFC döntő.

Ilyen környezetben Manning bohócként való ugrálása a legkisebb probléma. Az meg már évek óta nyílt titok, hogy cirkuszainak a nagy részét csak figyelmen kívül kell hagyni, mert éppen az a cél, hogy bármilyen reakciót kiváltson a védelemből, amivel elárulják magukat, akár a legkisebb mértékben.
2014. 01. 14. 00:40
Az lemaradt, hogy pre-snap előtti "hadműveletek" teljes egészében a játék része. Semmilyen kivetnivalót nem találok benne. Rémunalmasnak unalmas, de minden elemében szabályos és fair.
2014. 01. 14. 07:10
TMR
DoM, ez az én szövegem ;-)
Mármint a meccsmahináció.
2014. 01. 14. 07:26
daelaci
"nagyon nehéz elképzelni, hogy a 49ers győzelmét nem vette meg senki a hétvégén, hogy minél jobban eladható legyen az NFC döntő."

És kit vettek meg a bírókat vagy a Pantherst? A bírók valóban nem voltak jók, de a Párducok marha gyengék voltak, így inkább ők lehetnek a gyanúsítottak.
2014. 01. 13. 23:54
Montesclan-pats
Javítások: generált elképzelésbe illetve
Ez rám is megvilágosodásként hatott...

És még valami: Manning felé: Nagyon nagy elismerésem az ez évi dobóteljesítménye iránt,és tudom nagyon pontosan dob, de tegnap is láttam a félelmet a szemében a San Diego ellen,amikor jöttek fel, pedig minden külső szemlélő megmondhatta, hogy tök esélytelenek voltak, Allen kivételével mindenki elég betliszagú volt. TB szemében sosem láttam még azt a rettegést.

Ahogy Edelman beszél TB-ről, úgy soha nem fogják tisztelni PM.et a csapattársai.
És a győzelem kulcsa is összefügg mindezekkel: PM-et kell elbizonytalanítani, és ez nemcsak passrusht jelent, hanem megtévesztő védekezési formációkat stb.We in trust BB.
2014. 01. 14. 00:07
piszkosfred
Persze, az ember elismeri a jó teljesítményt akkor is, ha az az ellenfélnél van. Azt is látni kell azonban PM idei számai mögött, hogy hihetetlen kiszolgáló személyzete van. Az O-line elképesztő, PM gyakorlatilag elmeditálhat, hogy éppen kit válasszon, és még csak a közelébe se érnek. A célpontjairól meg ne is beszéljünk. És ráadásul az O-juk hihetetlenül szerencsésen megúszta az egész szezont komoly sérülések nélkül. Természetesen jó PM, de messze nem annyira, mint amennyire hype-olják odakint és idehaza is. Ha nyomást tudunk rakni rá, akkor nyerünk, ha azonban a közelébe se érünk, akkor az várhat ránk mint a chargers-re.
2014. 01. 14. 07:36
daelaci
A minden meccsen játszó irányítók közül Manninget sackelték messze a legkevesebbszer ebben a szezonban. Nagyon vigyáznak rá a csapattársai és ő is többnyire jól olvassa a védelmet.
2014. 01. 14. 00:15
Montesclan-pats
Hogy Trash Talk-hoz is csatlakozzak, a legutóbbi adáshoz, ez vajon,amiről írtam csibészség e avagy azon már túlmutat.
2014. 01. 14. 20:46
sgabcsi
Áruljátok már el hogy miért hype-olják szerintetek kint PM-et? Azt értem hogy igen,de miért? Miben érdemel meg több Hype-ot mint Brady vagy Rodgers stb...Volt ennek valami előzménye?
2014. 01. 14. 20:49
sgabcsi
Úgy látom az NFL.com cikkei alapján hogyminket tartanak a leggyengébbnek a 4 még állva maradt csapat közül.
Egyébként most úgy érzem hogy a Denvernek jóval több esélye van megnyerni a meccset figyelembe véve a teljes csapatot. persze ez még csak az esélyesé, és ezt meg is kell mutatni a pályán. Bízom a csapatban nagyon fogok nekik szurkolni, de nem lepődnék meg ha a Denver jutna be a SB-ba, csak nagyon szomorú lennék.
2014. 01. 14. 21:07
azimut
ha nem BB ek iranyitanak csapatot En se tartanam eselyesnek ,de mindig ki tudnak talalni valamit amivel meglepik az ellent! egyedul a labdavesztesekre nincs kihatasuk! ha abbol nem lesz egy sem akkor nyerunk!
Hozzászólás a(z) Mérkőzés utáni nyilatkozatok - Rájátszás bejegyzéshez