Menetrend

Mezeladások a 2009-es szezon előtt

2009. 09. 01. 09:42
Szerző: temp
Kategória: Hírek
Az amerikai szurkolók is gőzerővel melegítenek a hamarosan kezdődő szezonra. A legújabb mez eladási statisztikák TOP 20-as rangsorát a Vikingshez szerződött Brett Favre vezeti annak ellenére, hogy a mezt csak néhány hete lehet kapni.
Egyetlen Patriots játékosként Tom Brady szerepel a rangsorban a 8. helyen, de ha figyelembe vesszük, hogy előtte csak 3 olyan játékos szerepel, aki nem váltott csapatot a szezon előtt (Polamalu, Roethlisberger esetében valószínűleg a Super Bowl győzelem is segítette az eladásokat, valamint Romo), akkor bátran kijelenthetjük, hogy Tom még mindig a liga legnépszerűbb játékosai közé tartozik. 1. Brett Favre, Vikings 2. Jay Cutler, Bears 3. Troy Polamalu, Steelers 4. Michael Vick, Eagles 5. Ben Roethlisberger, Steelers 6. Tony Romo, Cowboys 7. Mark Sanchez, Jets 8. Tom Brady, Patriots 9. Adrian Peterson, Vikings 10. Eli Manning, Giants 11. Terrell Owens, Bills 12. Peyton Manning, Colts 13. Hines Ward, Steelers 14. LaDainian Tomlinson, Chargers 15. Jason Witten, Cowboys 16. Larry Fitzgerald, Cardinals 17. Joe Flacco, Ravens 18. Matt Ryan, Falcons 19. Aaron Rodgers, Packers 20. Michael Crabtree, 49ers

Hozzászólások

2009. 09. 01. 09:46
temp
Crabtree érdekes a listán, mivel gyakorlatilag még alá sem írt :)
2009. 09. 01. 11:03
_bb
Érdekes az is, hogy a "friss igazolásokat" és a "SB győzteseket" leszámítva Tony Romo az első TB-t megelőzve.
2009. 09. 01. 11:11
temp
ezt néztem én is. A friss igazolások nagy száma ugye nem meglepő, ők mindig nagyon előkelő helyen vannak a mezeladások tekintetében.
2009. 09. 01. 12:08
bara
viszont a 4. helyezett...
2009. 09. 01. 12:17
bara: na igen. a tengerentúlon sem mindenki rakétamérnök és beveszik az "egyszer hibázott, kapjon második esély" dumát. Szerencsére nem játszunk idén az eagles-szel, mert akkor évek óta az lenne az első Patriots meccs, amit semmi pénzért nem néznék meg.
2009. 09. 01. 13:50
Pat Patriot
Én már kifejtettem a véleményemet Vickkel kapcsolatban, de hátha még valakit érdekel.. :). Számomra ő egy senki. Amíg el nem kezdte azokat az undorító dolgokat az állatokkal, addig remek játékos volt. Ha ugyanez TB-ről vagy Randyről, esetleg Tedyről derült volna ki, akkor is ez lenne a véleményem. Én speciel nem vagyok rá kíváncsi. És az "adjunk neki még egy esélyt" c. dumát sem respektálom. Felőlem adhat a szezonban 78 db TD-passzt, csinálhat 69 db futott TD-t, akkor sem érdekel. Ő számomra meghalt.
2009. 09. 01. 14:18
Maniac84
Szerintem meg Vick megbűnhődött azért amit tett, szerencsére mint látható van nfl csapat is amelyik ezt így gondolja.
Azt meg soha nem fogom megérteni, hogy miért kell jobban utálni/büntetni valakit az állatkínzásért, mint a feleségverésért vagy lövöldözésért. Félreértés ne essék, szerintem megérdemelt mennyiségű börtönt kapott az ügyért, csak más súlyosabb tetteknél van aki felfügesztettel meg pár meccses eltiltással megússza.
2009. 09. 01. 14:44
Maniac84: nekem nem az állatkínzással van bajom, és nem kiáltok súlyosabb büntetésért. A problémám az, hogy úgy van beállítva a dolog, mintha az egész ügybe véletlenül, egyszeri alkalommal csöppent volna bele, teljesen jóhiszeműen., és még ő az áldozat, és szegényt még az NFL-ben sem hagyják egyesek játszani (lásd a NAACP nevetséges ellentüntetését..).

Éveken keresztül szervezett és üzemeltetett illegális kutyaviadalokat, államhatárokon keresztül, aminek amerikai szakértők szerint három dologhoz van köze: szervezett bűnözés, kábítószer és illegális szerencsejáték. Ez bűnözői életvitel.

Még az elmúlt hetekben is csődeljárás alatt állt.

Letöltötte a büntetését? Igen. Hagyni kellene, hogy ilyen múlttal és jelen helyzetében millió dollárokat vágjon újra zsebre, és példaképként tisztelegjen NFL mérkőzésen az egész ország előtt? Nem. Tanúsított megbánást? Igen. Miért? Mert elkapták. Megígérte, hogy megváltozik és jó fiú lesz? Igen. Miért? Hogy újra az NFL-ben játszhasson.

Hasonló helyzetben lévő tanárok, óvónők közül vajon hányan kapták volna vissza az állásukat? Örülhettek volna, ha a sarki fűszeres alkalmazza őket. Engem ez zavar.

Két év önkéntes munka után egy állatmenhelyen talán elhinném, hogy megbánta amit tett, jó útra tért és megfontolnám, hogy újra játszhasson az NFL-ben.
2009. 09. 01. 17:42
Maniac84
DoM: Nem nagyon lehet vitatkozni az álláspontoddal, ha csak ezt az ügyet nézzük. Mostmár több mint 5 éve követem az nfl-t, és ezalatt az időszak alatt akadtak olyanok, akik ennél súlyosabb dolgokat követtek el, mégis megúszták olcsóbban, valamint a ligától is kaptak újabb esélyt. Akkor hol voltak azok az emberek akik most ennyire fel vannak háborodva a Vick ügyön? Az ügy súlyozásával van gondom elsősorban, sokkal nagyobb balhé kerekedett az egészből mint amit érdemelt.
Engem az a képmutatás zavar, hogy a lövöldözés, barátnőverés, balhék szórakozóhelyeken úgy tűnik, hogy bocsánatos bűnnek számítanak ebben a világban. Míg ha kutyaviadalt szervezel, akkor nehogymár ugyanúgy kapj még egy esélyt mint pl. egy Pacman Jones (aki nem mellesleg feleennyire se érdemelte meg azt az esélyt).
Egyébként meg, úgy látom, hogy nagyon nézőpont kérdése az egész, mert nekem meg pont nem úgy jött le a médiából, hogy egyszeri véletlen. Végig az volt az érzésem, hogy nekiálltak "démonizáni" Vick-et. Folyamatos utalgatások voltak arra, hogy aki állatot kínoz, vajon mire lehet még képes. Gyanítom, hogy emberölés nem tudott volna kiváltani nagyobb balhét mint ez.
2009. 09. 01. 19:09
Maniac84: Ez az eset szerintem azért fajult eddig, mert vmi olyasmi történt ami nagyon távol áll a többség mindennapjaitól, és egyszerűen elképzelhetetlen tartják, hogy ilyen egyáltalán megforduljon egy emberi lény fejében. Ha valaki mégis ilyet tesz egyszerűen kedvtelésből, szórakozásból ismétlődően, azzal valami biztos nincs rendben.

A napi hírek, az állandó erőszak a tévében annyira immuninsá tett minket az általad említett esetekre, hogy már meg se lepődünk rajta, ha ilyet hallunk.

Nem állítom, hogy helyes ez a hozzáállás, de valószínűleg ez húzodik meg a gondolkodásunk hátterében.

A média meg csak a média. Egy-két kivételtől eltekintve egy percet nem érdemes rájuk szánni.
2009. 09. 01. 19:45
Wakkow
Én már az elejétől fogva nem értem ezt a kutyaviadalos dolgot... amerikában erre ugranak az emberek, de ha belegondolunk nem ölt meg vagy nem tett nyomorékká senkit. Nem lövöldözött részegen és sebesített meg vele más embert. Nem vezettt ittasan és nem veszélyeztette az embereket.
Hanem a saját kutyáit, amiket harcra tenyésztett kínozta. Természetesen nem azt mondom, hogy ezzel nincsen semmi baj, de nem kell olyanokat írni, hogy "nekem Vick halott" meg , hogy "számomra megszünt létezni" . . . . ha 300 éve csinálja ezt akkor avval semmi gond nincs . . . ugyanolyan mint ha vadászni ment volna és megölt volna egy vaddisznót, csak a mai világban már mindeki "háziállat imádó"
O.J. Simson is egy remek futó volt, ha nem az egyik legjobb, de ő ennél súlyosabb bűnöket uszott meg (nem végleg)....
mindent összevetve még az összes amerikai sportriporter és az NFL összes befolyásos embere egyetért abban, hogy megérdemel még egy esélyt. Hiszen ő a mi szórakoztatásunk érdekében van a képernyőn. Nem kell szeretni, de el kell ismerni a játékát.
2009. 09. 01. 19:50
Wakkow
Így visszaolvasva kicsit félreérthető, tehát előbb pontosítok , hogy később ne keljen magyarázkodni.
Elitélem amit Vick tett, de én örülök, hogy kapott még 1 esélyt.
DoM ha te ezért nem nézel meccset akkor avval sajnos nem lehet mit kezdeni.....ez elég hülye indok.... ne az ellenfél miatt nézd a csapatod meccseit, hanem a CSAPATODért.
2009. 09. 01. 20:15
Wakkow: nekem nincs csapatom, csak történetesen amióta NFL-t nézek a Patsnek szurkolók. Amerikaifutballt magáért a játékért nézem, a hangulatért a küzdelemért és ez nálam nem fér össze azzal, amiről itt elmúlt hsz-ekben szó volt.
2009. 09. 02. 15:33
temp
DoMmal kell egyetértenem. gyakorlatilag az összes együttest szeretem az NFL-ben (na jó 1-2-t kevésbé), a játékot szertem a küzdelmet, és ugyanúgy örömmel nézte egy Colts-Texanst, ahogy egy Patriots-Jetset.
2009. 09. 02. 16:18
Wakkow
Ezzel nincs is gond. Én is minden meccset nézek amit tudok a tv-s közvetíts mellett laptopom még 2-3 meccset nézek illetve mindet követem egyidőben, és mindig valakinek drukkolok, mert van egy rangsor a csapatok között, de ha télleg a pats a kedvenc csapatom akkor mindenképp megnézem a meccsét, még ha gyerekgyilkosok ellen játszanak akkor is.

Nem kell Vicknek drukkolni, sőt nem kell a philinek sem szorítani, bár szerintem nagyon szinpatikus csapat.
Hozzászólás a(z) Mezeladások a 2009-es szezon előtt bejegyzéshez