Menetrend

Mi a következő lépés a Patriots számára a pályán, miután Tom Brady fellebbezését elutasították?

2016. 07. 14. 17:12
Szerző: Rule
Kategória: Hírek, Cikkek

FOXBOROUGH, Mass. – Tárgyalás tartása nélkül elutasította a Szövetségi Bíróság Tom Brady-nek, a New England Patriots irányítójának fellebbezését, így fennmaradt a négy mérkőzésre szóló felfüggesztése. Mit jelent mindez a csapat számára a pályán?

Közeledik az edzőtábor: Bill Belichick általában arra hívja fel a riporterek figyelmét, hogy a cél az egész edzőtábor során az, hogy mind a 90 játékos, aki a csapat rosterén szerepel, felkészüljön a szezonra. Ez pedig abban nyilvánul meg, ahogy általában elosztja az ismétléseket a játékosok között; mindenki sokat kap belőlük.

Miután Tom Brady státusza továbbra is bizonytalan az első négy mérkőzés kapcsán – ami a Legfelsőbb Bíróságra benyújtandó fellebbezéstől függ -, feltételezhetően nem lesz érzékelhető változás abban, ahogy Belichick megosztja az irányítók között az ismétléseket az edzőtábor elején. A tavaszi edzőtábor során lényegében 50-50% százalék volt a munkamegosztás Brady és az első számú csere, Jimmy Garoppolo között, és valószínűsíthetően az edzőtábor elején ez folytatódni is fog (A harmadik számú irányító, Jacoby Brisset is bőségesen kapott munkát a tavaszi gyakorlások során). A kulcspont a harmadik előszezon mérkőzés környéke lesz, illetve az, hogy tisztább lesz-e Brady státusza akkorra. Amikor az alapszakasz első mérkőzésére, a játékterv kidolgozását magasabb fokozatba kell kapcsolni, Belichick akkorra változtathat ezen úgy, hogy valamelyik top irányító számára biztosít nagyobb munkaterhet.

Gerappa
A harmadik év egy nagy ugrás Garoppolo számára.
Az év során korábban Josh McDaniels, támadó koordinátor a játékosok hagyományos előrehaladásáról beszélt a csapat által alkalmazott rendszerben. Ugyan nem kifejezetten Garoppolo-ról beszélt, a szavai bizonyosan vonatkoztak rá is. Az első évében  McDaniels szerint egy újonc csak próbál a felszínen maradni és magába szívni mindazt az információt, amivel elárasztják, mivel hatalmas ugrás az főiskoláról az NFL-be kerülni. Másodéves korában, ez a rés szűkebb lesz ugyan, de még mindig a felzárkózásról szól. Végül, a harmadik évben, az edzői gárda azt várja, hogy egy olyan játékost fog látni, aki gyorsan tud játszani, és akihez gyorsabban jönnek a dolgok. Az edzői gárda pedig úgy érzi, ez az a pont, ahol a 2014. évi 2. körös választásuk, Garoppolo tart és bíznak benne, hogy a Patriots versenyképes lesz vele a középpontban, ha erre a verzióra kerül sor.

Az első négyből három mérkőzés otthon. A Patriots számára a sorsolás kedvezően alakult az otthoni – idegenbeli mérkőzések szempontjából Brady felfüggesztésének idejére. Az első mérkőzésre idegenben kerül sor (Arizona), főműsor-időben, melyet azonban otthoni mérkőzések követnek a Dolphins, a Texans és a Bills ellen. Arra az esetre ha Garoppolót kell bevetni, a hazai mérkőzések természetesen kedvezőbbek, mivel általánosságban nincs akkora stressz a kommunikáció miatt, ami elég kritikus a támadók hatékonyan működéséhez.

Még egy fontos dolgot érdemes észben tartanunk: még nincs vége. Ugyan ez egy visszalépés Brady számára - aki ahogy azt sokan várták, jó esélyt látott a beadványa tárgyalás tartása nélküli pozitív elbírálásra -, még mindig fordulhat az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságához. Eddig minden jel arra is utal, hogy Brady úgy tervezte, hogy így is fog tenni, ha erre van szükség az ügye rendezéséhez.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2016. 07. 14. 20:36
Whitealert
Sajnos nem hiszem, hogy az USA Legfelsőbb Bírósága kedvezően ítélne, vagy hogy elbírálnák az ügyet a szezon kezdetéig. Bár arra van esély, hogy felfüggesztik a büntetést addig, amíg kitárgyalják az ügyet, de hát kitudja. :/ Őszintén szólva szeretném látni Garoppolo-t játszani és annak is örülnék, ahogy valaki egy korábbi hozzászólásban az előző cikknél felvetette, ha a támadófal nem Brady előtt szerencsétlenkedne az első pár meccsen, és Brady már egy ütős fallal kezdhetné a szezonját.
Egy Cardinals drukker haverommal már a jó pár hónapja várjuk a szezonkezdetet, de idegenben 2. számú irányítóval nem hiszem, hogy olyan szoros meccs lenne. Aztán remélem jól meglepődök majd :)
2016. 07. 14. 22:26
Pat Patriot
Garoppolo azért elég sok dolgot elsajátíthatott az elmúlt években, van már, illetve kell hogy legyen olyan szinten, ami elegendő ahhoz, hogy egy ilyen összetett támadórendszert elvezessen. Már rég kivágták volna, ha nem látják rajta a fejlődést. És azt is látni kell, hogy igen sok playmaker van az Offense-ben, ami megkönnyítheti a dolgát. Mind a négy meccs kemény lesz, igen jó védőfalakkal kell szembenéznie a Patriotsnak, de Brady nélkül is van annyira jó a csapat, hogy legalább 2 győzelmet összeszedjen.
2016. 07. 15. 06:15
petichef
Szeretném hinni, hogy igazad van, mármint Garoppolo-t illetően. De azért ne legyünk túl optimisták se... Elég ha csak egy nevet mondok: Mallet. Sokáig volt ő is nálunk, mégis milyen homály volt...
2016. 07. 15. 06:53
petichef
2016. 07. 15. 11:53
Gordon
2016. 07. 15. 07:34
1976gabi
szerintem most már hagyni kéne az ügyet.már csak húzni lehet mint a rétestésztát.tisztább lenne ,ha elfogadná TB,aztán visszajöhet 19 meccsre a gyilkos tekintettel.
2016. 07. 15. 07:56
MemphisM
Sajnos az előző ítélet miatt nem lehet hagyni. Ez az utolsó ítélet óta már nem csak Bradyről és a labdákról szól. Ha ebben az ügyben nem teremt az NFLPA precedenst akkor bárkit bármikor bármiért eltilthat a liga önkényesen igazi bizonyíték híján. És itt van a kutya elásva és ezt nem értik meg a haterek hogy most az NFL és a #Fuckgoodell kezében van egy olyan precedens értékű per amivel konkrétan diktatórikusan tudnak irányítani. Sajnos Brady belekeveredett ebbe a politikai harcba. Ha Amerika bizonyítani akarja hogy ők mégsem a bűn és korrupció hazája akkor igen is a legfelső bíróságon pozitív döntés fog születni.
2016. 07. 15. 11:57
komzoz65
Szerintem sem valószínű az eltiltás felfüggesztése idény kezdetig, azután meg, hogy TB letöltötte okafogyottá válik az ügy számunkra. A Goodell túlhatalma miatti jogi eljárások még sokáig menni fognak, és végül sikerre is vezetnek majd, remélem meg is érem azt a napot.

Garoppolo mély vize egyszerűen megítélhetetlen jelenleg. Most legalább megtudjuk mire képes. Az első meccs durva, és nagyon is meghatározhatja a továbbiakat. Ha meccsben tartja a Patriotsot, akár egy szoros L-lel is, az már biztató. Ha nagy ruha lesz akkor, viszont Bill mester minden mágiájára szükség lesz a következő hazai meccsekre. Az ellenfelek ha megérzik az esélyt, akkor bizonyezek sem séta Garoppolóak lesznek. 0-2 két sima zakó után, igenis elgondolkodnának az újonc bevetésén, mert egy esetleges 0-4 után a rájátszás sem igazán reális. Persze orientáló lesz a most kezdődő tábor, hogy mit lehet és mit nem. ha a tábor után úgy ítélik meg, hogy nem bevethető az újonc, akkor ide még igazolni fogunk valakit.

Ellenben sikeres rajt esetén ha 2-2-vel vagy jobb mérleggel kerül RB-hez a staféta, és az égiek a kulcsjátékosainkat megkímélik, gyönyörű idény is lehet.
2016. 07. 15. 11:59
komzoz65
Természetesen TB-hez nem RB-hez, az utolsó mondatban.
Hozzászólás a(z) Mi a következő lépés a Patriots számára a pályán, miután Tom Brady fellebbezését elutasították? bejegyzéshez