Menetrend

Mi lesz a játékosokkal?

2015. 02. 08. 17:39
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

A nepatriotsdraft.com munkatársa, CJ Sousa, elemzi a Pats játékos helyzetét és lehetőségeit. Lássuk ő mit gondol a különböző posztokról.

Super. Bowl. Győztesek. Volt idő, amikor ez a dolog elképzelhetetlen volt a Pats háza táján, míg egy másik periódusban, ez szinte követelmény volt. A lényeg, hogy Tom Brady megkapta a negyedik gyűrűjét és ha te is olyan vagy, mint én, akkor már azon gondolkodsz, hogy miként lesz meg az ötödik.

A 39., Eagles elleni, Super Bowl óta sok víz lefolyt a Dunán, nem volt egy egyszerű időszak. Azóta a Pats több meccset és divízió győzelmet aratott, mint bármelyik másik csapat a ligában. De valami mindig hiányzott, hiszen minden Február bizonyos szintű hitetlenséggel indult.

2006. Januárja, a Dinasztia a Mile High Stadionban karnyújtásnyira volt egy újabb lehetőségtől, de akkor jött Champ Bailey 100 yardos INT return TD-je. Bár mindenki sokkban volt, de nyugodtak tudtunk maradni, hiszen „Jövőre visszatérünk”.

Aztán jött a 2006-os AFC döntő, ami szörnyű volt, na nem csak azért mert Jeff Saturday (Colts akkori Centere – a szerk.) futott TD-t szerzett, de akkor úgy éreztem, hogy a Rex Grossman-nel felálló Bearstől is kikapott volna a csapat, ha bejutnak a döntőbe.

2007. Még mindig fáj. Annyi kihagyott lehetőség. Bár tudnék bármi mást is mondani arról a napról, de azóta sem tudtam megnézni az összefoglalót arról a pár óráról. A XLIX. SB győzelem azért halványított valamit a fájdalmamon, de nem tűnt el akkor sem.

2008. Matt Cassel. Te megpróbáltad barátom, tisztelet érte.

2009. Welker sérülése a súlytalan Houston ellen a 17. héten, majd egy borzalmas playoff vereség hazai pályán, talán a legfájóbb az egész TB-BB éra alatt.

2010. Szerintem ez volt Brady legalulértékeltebb éve. Talán ha Chung nem ejti el a labdát a fake punt kísérletnél, a Divisional Roundban, másképp is alakulhatott volna. Akárhogy is, a Jets egy súlyos 45-3-as alapszakasz vereség után jött Foxboroba és leradírozta a Patset a pályáról.

2011. Eltekintve a Ravens győzelmétől az alapszakaszban, ez a 2011-es AFC bajnoki meccs volt a legjobb meccs a Gillette történetében. De Gronk megsérült és lényegében harcképtelen volt a döntőben. Illetve Welker csúnya dropja borzolta még a kedélyeket, ami ha nem így alakul, akkor a győzelmet biztosíthatta volna. Valamint, ha hozzáadjuk Mario Manningham ritka jó játékát, akkor... hagyjuk, mindenki tudja mi történt.

2012. Talib sérülése és Ridley fumble-je voltak a kulcsmomentumok, hogy a Pats megint bukjon, most a Ravens ellen.

2013. Még Washington tábornok sem tudott volna egy ilyen foghíjas csapattal győzni. Ez az idény tipikus esete volt, a csak szerencsével nyerhetünk SB-t szezonnak. Ha egy csapat elveszti a legjobb falembereit, támadó játékosait, védelmi kapitányait, akkor szinte lehetetlen sikerrel venni az akadályokat, mindegy mennyire jó egységről beszélünk.

Egyértelmű, hogy Super Bowlt nyerni az egyik legnagyobb teljesítmény a sportban. Mindennek klappolnia kell és még így sem biztos a győzelem. Nézzük meg a Patriots rosterét, mérlegeljük milyen változások jöhetnek az elkövetkezendő hetekben, hónapokban.

Irányítók:

Itt semmi nem fog változni. Nem látok semmi okot, hogy a Pats egy harmadik QB-t is bevegyen az aktív keretbe. Vicces tény: Garoppolonak eggyel több SB gyűrűje van, mint Dan Marinonak.

Futók:

Nem számítok itt sem túl nagy változásra. LeGarette Blount, Brandon Bolden, Jonas Grey, James White és Tyler Gaffney mind szerződéssel rendelkeznek jövő szezonra. És a napokban a volt Pittsburgh játékos, Dion Lewis, is aláírt egy future contractot.

Érdemes figyelni: Shane Vereen kulcsszerepet játszott a Super Bowl győzelemben, hiszen a Pats elég sokat mozgatta a labdát a levegőben. Számítok rá, hogy Vereen visszatér következő szezonra. Ridley-nek szép évei voltak a Patsnél, de jövőre már másik csapatnál fog szaladgálni.

Potenciális jelöltek: Amennyiben Vereen visszaigazol, akkor nem számítok semmilyen mozgásra ezen a területen. Ha mégsem, akkor egy elkapás specialista RB szóba jöhet, mint például LaMichael James, Chris Polk vagy Joe McKnight. De alapvetően senki újjal nem számolok itt.

Elkapók:

Az utóbbi évek legnagyobb kérdőjelei közé tartozott ez a csoport. Mind LaFell, mind Edelman jobban játszott, mint azt a szerződésük sugallná, magyarán bagóért vannak a csapatnál. Danny Amendola is kontraktus alatt van, de nála valamilyen átalakításra számítok. Rajtuk kívül, Dobson, Boyce és Tyms is érvényes szerződéssel bírnak 2015-re.

Érdemes figyelni: Számomra Aaron Dobson helyzete érdekes. Amendolanak itt kellene maradnia és fog is. A Ravens elleni kickoff fumble-t kivéve a Pats egyik legjobbja volt a playoff során. Dobson, a korábbi második körös pick, még mindig sok támogatóval rendelkezik a csapaton belül, de kifut az időből. Megvan a tehetsége, a kérdés csupán mihez kezd vele. Ez lesz az első offseasonja, amikor teljesen egészséges, úgyhogy mielőtt gondolatban már kirúgjuk, várjuk meg mit alkot az edzőtáborok alatt. Amennyiben Dobson be tudná váltani a hozzáfűzött reményeket, akkor a Pats egy történelmi szezont is összehozhat 2015-ben.

Potenciális jelöltek: Reálisan nézve a dolgokat, senki eget rengetőre nem számítok itt. LaFell és Edelman tuti befutók. Hiszem, hogy Amendola is marad, ahogy Mr. Lehetőség is (Dobson). Kérdés igazság szerint, kiket lehetne még extrába hozni? Van pár nagyobb név idén is a FA aspiránsok közt: Demaryius Thomas, Michael Crabtree, Cecil Shorts vagy épp Torrey Smith. Ahogy a futóknál, úgy itt is inkább a need&money lesz a döntő. Játékosok, mint például Nate Washington vagy Jeremy Maclin, még jók is lehetnének, de én talán inkább draftról szereznék valakit, hiszen egy nagyon mély draft class jön velünk szemben.

Tight Endek:

A mindannyiunk által ismert Gronk itt lesz jövőre is. Tim Wright úgyszintén. Igaz, az utóbbi mérkőzéseken kissé csöndben volt, de a lehetőség óriási a másod éves ex-Rutgersesben. Szerintem Hoomanawanui gondban lesz a fizetése miatt, a cap miatt problémái adódhatnak.

Érdemes figyelni: A mostani újoncok közt ott lehet a következő Aaron Hernandez (játékát tekintve)? Ha fogadnom kéne, akkor nem, de a Pats a magasabb körök egyikében megpróbálhat valakit behúzni, hátha beválik.

Potenciális jelöltek: Ha mindegy egyes alkalommal, amikor Devin Funchess-t összehozták a Patsel, kaptam volna egy Dollárt, akkor már most elkezdhetném szervezni a következő Super Bowl hétvégémet. Ahogy mondani szokás, passzolhat is a rendszerbe, de nem hiszem, hogy a Pats egy első körös picket áldozna rá. 3. vagy 4. kör? Talán.

Támadófal:

Marcus Cannon, Cameron Flemming, Ryan Wendell, Sebastan Vollmer, Bryan Stork és Nate Solder mindannyian a Pats kötelékének tagjai 2015-re és számításom szerint mindannyian ott lesznek legalább a végső 75-ben. Connolly-nak és Devey-nek is kifelé áll a szénája, illetve Josh Kline is ízlés kérdése.

Érdemes figyelni: Arra számítok, hogy a Pats vezetősége nagy figyelmet fog fordítani a területre. Bár a Ravens ellen halványabban teljesítettek, de a Colts és a Seahawks ellen is magasabb fokozatba kapcsoltak. Ettől független 2 vagy 3 ember, főleg a belső területekre, simán elképzelhető.

Potenciális jelöltek: Őszintén szólva, nagyon nehéz megjósolni kit talál a Pats érdemesnek arra, hogy küzdjenek is érte. Ha olyanokat nézek, akik mobilak és több pozícióban is bevethetőek, akkor mondjuk Rob Sims és Orlando Franklin jöhetnek be a képbe.

Védőfal:

Ahogy a támadóknál, úgy a védőfalnál is a kezdő adott, csak a mélyítésre kellene koncentrálni. Csak képzeljük el, mennyivel könnyebb dolga lenne Chandler Jonesnak és Ninkovich-nak, ha lenne segítségük. Vince Wilfork, Dominique Easley, Chris jones, Zach Moore és Sealver Siliga is szerződéssel rendelkeznek jövő szezonban.

Érdemes figyelni: Alan Branch és Akeem Ayers. Mindketten szezon közben jöttek, de fontos szerepet játszottak a meccsek során. Branch kulcsszereplő volt a futás ellen a rájátszásban, míg Ayers – főleg Chandler Jones sérülése alatt – bizonyította, hogy hatékonyan tudja siettetni az ellenfél irányítóját, ha megadják neki a lehetőséget. Azon az állásponton vagyok, hogy mindkettővel meg kellene egyezni és visszahozni őket következő szezonra is, főleg Ayersre igaz ez. Szerintem jövőre még hatékonyabb lehetne, hiszen az egész offseasonben tanulhatná a rendszert.

Potenciális jelöltek: A Patriots draftolni fog pár játékost ide. Legalább két pass rusht segítő emberre számítok, hiszen ez az egyik legmélyebb draft az utóbbi években, ha a siettetőket nézzük, így kiváló az alkalom a csapat fejlesztésére. A drafton túl is vannak ám említésre méltó nevek, akiket a megfelelő pénzért jó lenne megszerezni: Jerry Hughes, Adrian Clayborn, Jarvis Jenkins, Sam Acho, Derrick Morgan, Brandon Graham és Anthony Spencer, mind olyanok, akik legalább egy próbát megérnének.

Linebackerek:

Következő szezonban, talán a legerősebb kezdő trió jön össze a ligában, a Patriots zászlaja alatt. Számolva Mayo visszatérésével (szerződésmódosítás elképzelhető), három Pro Bowler fogja a kezdőt alkotni. Jonathan Casillas, egy másik évközben érkező, ugyancsak maradhat a megfelelő pénzért. Darius Flemming pedig lehetőséget kaphat küzdeni a végső 53-ba kerülésért.

Érdemes figyelni:  Jerod Mayo helyzete. A legutóbbi szerződéshosszabbítás óta várjuk a pillanatot, amikor gond lesz Mayo nagy fizetése. A következő két évben 10,3 és 10,1 millióval fogja terhelni a sapkát. Ilyen kondíciók mellett valószínűleg döntenie kell, hogy a vilforki (átstruktúrálás és maradás) vagy a mankinsi (nincs egyezség és megy) utat választja majd.

Potenciális jelöltek: A kezdőbrigád adott. Itt is főleg a mélység a problémás, amit kevésbé prosperáló, de sokoldalú játékosokkal lehet megoldani. Nekem elsőre a Tampa Bay Bucs játékosa, Danny Lansanah jut itt az eszembe. Szerintem a Pats legalább egy, de lehet két LB-t is draftol idén.

Cornerbackek:

Brandon Browner, Logan Ryan és a Super Bowl hős, Malcolm Butler is valószínűleg visszatér a következő szezonra. Darrelle Revis – szerintem – szintén. Úgy gondolom a Pats inkább kifizetne 20 milliót Revisnek, mint hogy a Jets vagy a Bills csapatában lássa 2015-ben. Kyle Arrington bár a Super Bowlban nem volt meggyőző, mégis a liga egyik legjobb slot cornere, így engem nagyon meglepne, ha BB-ék kivágnák a csapatból. Alfonso Dennard is maradhat, de nála a fizetése problémás lehet.

Érdemes figyelni: Darrelle Revis. Szerintem az egész offseason legnagyobb sztorija lesz. Amennyiben Revis marad, úgy a corner pozíció azonnal kiesik a javitandó posztok közül és szinte azonnal toronymagas esélyessé válik a csapat egy újabb AFC bajnoki címre. Maximum a draft hátsó köreiben egy special teambe jó játékost látok elképzelhetőnek vagy egy olcsó szabad ügynököt.

Potenciális jelöltek: Ha Revis valahogy mégsem hosszabbít, úgy a Pats aktívan kereshet egy jobb játékost a FA-n. Tramon Williams, Antonio Cromartie, Kareem Jackson és Brandon Flowers (valamint Byron Maxwell – a szerk.) lennének az én elsőszámú jelöltjeim ebben a kevéssé barátságos szituációban.

Safety:

Ki gondolta volna tavaly Augusztusban, hogy Patrick Chung ennyire fontos szereplője lesz a csapatnak? Chung, másodvirágzásában kiváló párja lett DMC-nek, mint keményen ütköző safety. Tavon Wilson és Duron Harmon is villantottak a 2014-es szezonban, valamint alacsony a fizetésük is, így szerintem maradni fognak mindketten. Bár Nate Ebner aláírt 2015-re is, de nála érzem a lehetőséget, hogy megválik tőle a csapat.

Érdemes figyelni: Devin McCourty újraszerződtetése. A nagynevű free agentek közül nála tartok legkevésbé az elválástól. Nem látom okát, hogy otthagyja a csapatot. Ha nem sikerül hosszú távú szerződést összehozni vele, akkor marad a franchise tag, ami még mindig olcsóbb, mint teszem azt egy corner esetében. Ahogy eddig tudjuk DMC még hosszú évekig a Pats játékosa akar maradni.

Potenciális jelöltek: Amennyien vannak most a secondary csapatrészben, nem számítok mozgásra, kivéve, ha DMC mégsem marad. DMC után a nagyobb nevek: Antrel Rolle, Louis Delmas és Stevie Brown.

Kicker:

Igen, Stephen Gostkowski is szabad ügynök lesz. De nem, nem fog menni sehova. Bár ő nem nyert SB-t a csapatnak, mégis egy kiváló játékos, aki megbízható teljesítményt nyújt, amióta átvette a stafétát Vinatieritől.


Ahogy látható tehát, a Pats legnagyobb harca azokkal a vadakkal (másik csapatok) lesz, akik el akarják vinni a szabad ügynökeiket. Számomra viszonylag egyszerű a képlet: megtartani Revist, mindegy mi az ára. Ha mégsem, akkor jobb ha BB-nek van egy B és C és D terve is.

Ha egy kicsit tovább nézünk, úgy nagyon könnyen elképzelhető, hogy 2016. Februárjában a Pats San Franciscoban is a győzelemért fog harcban. Denver jelenleg egy cap rémálom. Egyrészt rendezniük kell a QB kérdést, másrészt ki kell találniuk mi legyen a védelemmel, hiszen olyan előnytelen szerződésű játékosok vannak ott, mint Ware vagy épp Talib és Ward.

Indianapolisban az elmúlt két évben folyamatosan fejlődtek, de idén is kijöttek a hiányosságok, ami miatt hosszú még az út mire a Patset elverik. Szerintem a Steelers és a Ravens lesznek a legnagyobb ellenfelek és még az is előfordulhat, hogy a Steelers azonnal, a szezonnyitón próbára is teszi a csapatot. Ugyancsak nem írnám le a Chargerst sem, igaz mintha ezt az elmúlt 8-10 év mindegyikében mondtam volna, de akkor is igazam van.

Gratulálok a hosszú és rögös út végén elért 4. Super Bowl kupához. Nem is olyan soká indul az út az 5-ért.

Forrás: www.nepatriotsdraft.com


A szerkesztő véleménye:
Sok esetben egyet kell értsek CJ Sousa-val, azonban mégsem mindenben. BB üzleti mentalitásából kiindulva Wilfork és Mayo is veszélyben lehet, túl sok az a 18 milliós cap amit ők ketten foglalnak.

Revist szerintem nagyon meg akarják tartani, de nem hiszem, hogy 20 milliót ki akarnak fizetni neki. Igaz, ha most ők akarják eljátszani a denveri mindent egy lapra szituációt, akkor miért is ne. Brady lehet egy 5. győzelem után szegre akasztaná a stoplist és máris szabadul fel hely, plusz 2 év múlva Wilfork se lenne ott meg Revis sem. Nagyot tisztulna a sapka. Persze ezek most kicsit elvadult ötletek. Én Gostot és DMC-t mindenféleképp megtartanám. DMC szerintem értelmes keretek közt fog mozgolódni a fizetési igényével, nagyot csalódnék benne, ha a pénz dominálna nála. Ayers és Casillas is hasznos lenne jövőre. Egy CB-t hoznék draftról, független a Revis helyzettől, Ryan vagy Dennard helyett.

WR szintén érdekes kérdés. Nekem Dobson és vele együtt a 2013-as draftszakosztály kuka úgy ahogy van. A kezdők megvannak, Amendolával szimplán megegyeznék, hogy maradjon occsóbbért. Szerintem belemenne. Ő is látja, hogy kissé sokat kap a teljesítményéhez, plusz érte nem hiszem, hogy nagyon kapkodna másik csapat, plusz maradhatna az aktuális bajnoknál.

A szezont látva Ofal nagyon kell, vannak jó játékosok az első 3-4 körben a drafton, valamint a pass rush amit nagyon fejleszteni kell, mert túl sokat nem láttunk belőle idén sem. Csak ne megint egy Easley-t, mert megbököm magam.

A csapat jó, meg kell tartani a legjobbakat vagy minőségi módon pótolni őket és meglehet az az ötödik is :)

Hozzászólások

2015. 02. 08. 18:01
sixt
Nagyon klafa cikk !! Köszönet érte. Már most liba bőrös lettem ahogy olvastam
2015. 02. 09. 11:54
soos78
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000459436/article/2015-nfl-unrestricted-free-agents-by-position

Sziasztok ezt olvasta már valaki? Aki ért hozzá kommentálhatná, Van benne egy pár év akit meg akartunk tartnai, nem?
2015. 02. 08. 18:06
Nehéz egyetérteni azzal, hogy Ayers majd megtanulja a rendszert és akkor többet játszik. Chandler Jones helyetteseként megmutatta, nincs szükség tanulási időszakra.

Egyszerűen Jones mellett már nem számítottak rá pass rusherként. Pedig lehetett volna lehetőség, hogy Chandler Jones eggyel beljebb megy (mint Michael Bennett) és mellé jön Ayers edge rushernek.

Érdekes lesz látni, miként képzeli el a stáb a harmadik pass rusher személyét és szerepét.
2015. 02. 08. 18:15
frazer0819
Jones szerintem is jó lenne beljebb. A guardok általában nem nagyon vannak hozzászokva olyan sebességgel mint ami neki van.
2015. 02. 08. 18:15
frazer0819
2015. 02. 09. 09:04
vizi8
Jones nem elég DT pozícióba, 118kg és a Guardok 135-150 között mozognak, alacsonyak, így a kezdő sebességük relatív gyors.Plusszban ott van a center aki a falak között a leggyorsabb,így bármikor kivált ha szükségét érzi a csapat.
Én abban bízok, hogy a Moor gyerek többet lesz a pályán jövőre, csak az a kérdés melyik oldalon, mert a Pats nem cserélgeti a gyenge és erős oldali endeket. Azt is el tudom képzelni, hogy az Easley gyerek megy Ninko tehermentesítésére, Moor Jonesra és húzúnk egy pass rushert középre.
2015. 02. 08. 18:23
Studi
DMC,Revis,Ghost,Vereen,Ayers,Branch maradjon, fontossági sorrendben.
Ridley,Wilfork,Mayo mehet, ha nem hajlandóak áldozni, még akár Dola is.
Itt van egy másik jó cikk: http://www.patsfans.com/salary-cap/?p=1373
Beteg elképzelések szerint akár 43 misit is spórolhatnánk!
2015. 02. 08. 18:36
A PO végre megmutatta, hogy Amendolának helye van a csapatban. Gronk, Edelman és LaFell mellett is lehet döntő szerepe a támadójátékban.
2015. 02. 08. 18:41
narbony78
Ez igaz DoM, de ennyiért? Nem kapunk hasonló kalibert olcsóbban?
2015. 02. 08. 19:09
Felesleges kockáztatni. Végre működött valami. A nagy leépítések és fizucsökkentések közepette nem szabad elfeledni, hogy a sérülések szerencsésen elkerülték a csapatot. Ez se lesz mindig így. Nem baj a posztok többségén lehet depthoről, minőségi beugrókról beszélni.
2015. 02. 09. 12:04
mgabor74
Így van! Egy esetleges /ne adj isten/ Edelman sérülésnél - amire azért volt példa már - Ő tutira jól tudná helyettesíteni. És lássuk be nem egyszerű ez a system mindenkinek. Ilyen gyorsan elfelejtették volna egyesek az elmúlt évek ezirányú sikertelen projektjeit?
2015. 02. 08. 19:17
babakocsi5
Kb. 1,6 millát spórolunk Dolán idén. Szerintem ennyiért nem szabad elküldeni
2015. 02. 08. 19:34
crucified
Szerintem is. A PO-ban atombiztos volt Dola. Nélküle nem lenne meg a 4. gyűrű.
2015. 02. 09. 00:18
TMR
Olyan jó volt végre nézni egy rájátszást Welkeri dropok nélkül. Butaság lenne elküldeni Dola-t
2015. 02. 08. 19:57
Lucius
+1
Nem mellesleg nagyon kijön Edelmannel és TB-vel.
2015. 02. 08. 18:42
Studi
DoM, hogy látod VW és Mayo lehetőségeit?
2015. 02. 09. 00:01
ArsnL
bár mindenkinek a véleménye ugyan annyit számít, de szerkesztőkét talán mindenki egy kicsit komolyabban veszi, ezért köszönöm, hogy végre egy komolyabb véleményformáló is leírja, hogy igen Amendolanak helyet kell biztosítani

nem kell WW korábbi számaival dobálózni, ha használni akarjuk, akkor fogjuk is tudni és ez a SB-n nagyon kiütközött

elit sec/védelem, valamilyen szinten(nevezzük viszonylagos limitálásnak), letudja védekezni a Gronk-Edelman-LaFell(bármilyen jó szélső elkapót), de 4 v 5(ha ide vesszünk egy Vereen szerű, elkapásokkal megjátszható RB-t) már lehetetlen

kell ide Amendola, lássuk be
2015. 02. 09. 07:28
lolvin
Csak én látom ugy, h Wilfork kb pótolhatatlan egyenlőre? Mayo nélkül is ment a szekér, de emlékezzetek vissza mikor tavaly sérült volt Big Vince, jó, h jöttek uj emberek is de én Wilforkot megtartanám a jelenlegi fizetésével is, Mayo-t nem, felesleges is a csapatba ha nem sérül meg Collins vagy Magastorony, depthnek meg drága, az esetek többségében ugyis csak két LB van a pályán.
2015. 02. 09. 08:28
Nem csak te látod így, szerintem se lenne jó elküldeni, de a jelenlegi anyagi helyzetben utána nagyon kevés deadmoney maradna és személy szerint én valahogy kétlem, hogy megint belemenne egy fizucsükkentésbe vagy átstruktúrálásba (lepödjek meg).
2015. 02. 08. 18:42
narbony78
Szerintem Baby Vince-t nem cuttoljuk, mert hajlandó volt a módosításra. Mayo szerintem menni fog. Sokat sérült és Hightower legalább annyira megállta a helyét!
2015. 02. 09. 15:43
pat68
Vagy Mayo belemegy egy nagyobb arányú módosításba. Tény, hogy elit a posztján, de sokat volt sérült, szinte minden évben. Nem biztos, hogy nagyon kapkodnának érte.
2015. 02. 08. 18:43
narbony78
DoM, mennyi szabadul fel a Hernandez dead money-ból? Köszi!
2015. 02. 08. 19:11
2015-ben már nincsen Hernandez dead money. Azt nem tudom, hogy egyáltalán van-e arra esély, hogy a korábbiból valami jóváírást kap-e a Pats? Ezt a vonalat nem követtem, nem tudom, hogy milyen döntések születtek az ügyben.
2015. 02. 08. 19:11
http://overthecap.com/salary-cap/new-england-patriots/
2015. 02. 08. 19:37
Ha ezt megnézem akkor a legtöbbet a következőképp tud spórolni a csapat, nagy deadmoney nélkül:
- Revis: +20 milla (DM: 5 milla)
- Wilfork: +8 milla (DM: 860.000)
- Solder: +7,4 milla (DM: 0)
- Browner: +5,5 milla (DM: 0)
- Wendell: +2 milla (DM: 425.000)
- Hooman: +1,4 milla (DM: 140.000)
- Tavon Wilson: +960.000 (DM: 370.000)
- Blount: +1 milla (DM: 0)
- Dennard: +660.000 (DM: 14.000)
- Ebner: +660.000 (DM: 24.000)

Összesen: 47,58 milla minusz (DM: 6,83 milla, amiből Revisé 5)

Ezeken túl ott van Mayo: 10 milla cap ellen.

Ez összesen 57,8 millió.

Sajnos Wilforkot kinézem a vezetőségből, illetve Browner bármennyire jó, túl kecsegtető a deadmoney nélküli 5,5 milliós spórolás és ha arról van szó, akkor inkább Revis, mint Browner (pedig szeretem ahogy játszik).

Lehetőségek?
- Revis vissza éves 15 millióért
- Mayo vissza éves 5,5-ért
- Solder vissza progresszív szerződéssel, jövőre 6 milla
- Browner vissza 3,5 milláért

Ez eddig 30 milla elköltve és még van 27,5 millió. Ebből DMC kaphat 8 milliót, így még marad 19,5. Gost kap évi 3,5-et, marad 16 milla. Az újoncokra költ a csapat 5 millát, tehát 11 a fenn maradaó összeg.

11-ből lehet Ayers, Casillas, Branch-re költeni, illetve Wendell meghosszabít 1 évvel és felezik a pénzét az évek közt, ergo ő is csak 1 milla.

Valahogy csak ki lehet hozni. Ebben az esetben, az összes fontos FA megmarad, kiegészítő emberek is maradnak és "csak" egy vezéráldozat lenne, Wilfork. Akiért a szívem szakadna meg, de ha Seymourt a fénykorában kirakták, akkor egy döcögősebb veterán nem lehet akadály.
2015. 02. 08. 19:45
babakocsi5
Ha az 51-es keretből kirakunk valakit, akkor a helyére kerülő játékos fizetésével számolni kell,ami kb fél milla. Így nézve nem biztos, hogy megéri kirakni a lista végén lévőeket
2015. 02. 08. 19:59
Az utolsó két játékosnál igazad lehet, akkor minusz extra 1,1 millió, így marad még 10.
2015. 02. 09. 07:32
lolvin
Plusz Vereen kimaradt, a SB is megmutatta, és annó Faulk is, h mekkora szükség van egy jó 3. down backre...White ki tudja mire képes.
2015. 02. 08. 20:34
Tomk@
Wilforknál nekem is a szívem szakadna meg, de reális az ő elküldése, újabb csökkentésbe nem fog belemenni. Viszont a kérdés, hogy ki fogja pótolni, mert akik a rosteren vannak, hiába fiatalabbak nem érnek fel Wilforkkal.
2015. 02. 08. 20:37
crucified
Ez számomra is nagy kérdés. Branch és Baby vince vitte a prímet idén. A két öreg.
2015. 02. 09. 07:42
1976gabi
wilforkot nem lehet kirakni,akinek kraft puszit ad meccs előtt az érinthetetlen.szerintem ő szimplán abbahagya.
2015. 02. 08. 20:51
narbony78
2015. 02. 08. 20:54
narbony78
Ezek alapján csak 2 opció van. Vagy Wilfork megy, vagy Mayo!
2015. 02. 08. 21:03
Tomk@
Sajnos igen, és mivel Wilforkon többet lehet spórolni és Mayo csak 28 éves így az előbbi elküldésére van nagyobb esély.

Vagy bár ennél is a szívem szakadna meg, de Wilfork visszavonulna. (Máshova nem hiszem, hogy menne)
2015. 02. 08. 21:16
nszgergo
csak Mayo-t tudtuk pótolni, Wilforkot meg nem :)
2015. 02. 08. 21:25
Tomk@
Igen-igen ez is egy szempont.
2015. 02. 09. 10:05
narbony78
Elég nagy szempont!
2015. 02. 09. 07:43
1976gabi
mayo az elmúlt két évben nem volt,és nem hiányzott,de a kér titánnál bejön egy sérülés akkor szar van a palacsintában.kevesebb pénzért álom trió,és akkor előttük is lehetnek gyengébbek.
2015. 02. 08. 22:24
MemphisM
Szerintem nem küldi el BigVincet a csapat. Kétszer belement a rezsicsökkentésbe! Max raveszik hogy vonuljon vissza! Kap vmi pozíciót a csapatnál és nagy csinnadrattát!
2015. 02. 08. 19:18
Legutóbbi infóim szerint bármilyen kompenzáció csak akkor jöhet szóba, ha végül bűnösnek mondják ki Hernandezt.
2015. 02. 09. 07:33
lolvin
Az meg minimum még egy örökkévalóság mire döntenek az ügyben.
2015. 02. 09. 07:36
lolvin
Ha nem cutoljuk Hernandezt, akkor mi történt volna? Hogy játszik az aki börtönben van? Akkor is lett volna DM?
2015. 02. 08. 19:33
April Wine
A patscap-en van egy januári hír ezzel kapcsolatban.

http://www.patsfans.com/salary-cap/?p=1171
2015. 02. 08. 19:20
topin
Easley jó lesz, nincs vele semmi probléma..nem idénre tervezték őt, szépen felépítik és tarolni fog..ahogy HT is tette

2015. 02. 08. 19:32
crucified
Úgy legyen. Baby Vince is tarolt idén Easley-vel azonos súlyú sérüléssel.

Akers-t nem is értettem miért nem játszatták többet. Számomra az év legalulértékeltebb igazolása volt. Szenzációs a pali pass rusherként. Köszönjük a Titánoknak, hogy balf@szok voltak, mert elengedték.
2015. 02. 08. 19:39
Én szenzációs vagyok pass rusherként? De kedves vagy, köszi. De ha lehet kérnem, akkor legközelebb nagy P-vel írd a nevem, köszi :D
2015. 02. 08. 20:14
crucified
Áááááááááááááá, aljas vagy.

Egy percig néztem a képernyőt és nem értettem.)))

Szóval Paul43 NFL-szintű pass rusher és világverő szerkesztő.

Nos?:)
2015. 02. 08. 20:33
Hehe :)

Nem, sajnos egyik se vagyok. Csak szimpla szerkesztő és - bocs a kifejezésért - amcsifocibuzi :)
2015. 02. 08. 20:35
crucified
Nekünk az vagy és kész. Vitának helye nincs.

Köszönettel tartozunk Neked, Nektek.:)
2015. 02. 08. 21:55
2015. 02. 09. 07:45
1976gabi
az ellenfélnek(super bowl) sem volt siettetője az egész évben mégis döntőben voltak.a denver hol is volt?
2015. 02. 08. 19:33
crucified
2015. 02. 08. 19:54
nosbiglem
Egy kis kvíz, töltsétek ki, nagyon jó:)
http://www.quizfreak.com/can-you-name-these-11-ne-patriots/
2015. 02. 08. 19:58
A 9-es nem sikerült, a többi igen :) 11-ből 10, na jól van megnyugodtam :)
2015. 02. 08. 22:16
frazer0819
Nekem jó lett az összes, de beismerem 9-nél csak kizárásos alapon tudtam a választ :D
2015. 02. 08. 19:57
zebra
Úgy látom, a Bills nagyon belekezdett az idén. Pénzük is van elég. Jövőre az utóbbi évek legszorosabb csoporteredményére számítok. Főleg, ha Revist is elviszik...
2015. 02. 08. 20:28
crucified
Richie Incognito bezsebelve a Bills-nél.

De QB nélkül max. egy rájátszást nézek ki a Bills-ből.
2015. 02. 08. 21:04
zebra
Ott van Mallett a FA listán...
2015. 02. 08. 21:05
Az de masszív lenne :)
2015. 02. 08. 21:10
crucified
És Sanchez? Bástya elvtársként kezelitek? :)))))
2015. 02. 08. 21:33
loop80
Úgy-úgy! Sancho sz*rt sem ér. :)
2015. 02. 08. 21:54
Persze, Rexy összevásárolja a régi AFC döntőt játszó legényeket?
2015. 03. 10. 10:27
byrd
2015. 02. 08. 20:36
Tomk@
A jövő évi sorsolásról tudunk már valamit, hogy mikor kivel játszunk?
2015. 02. 08. 21:05
Azt már tudjuk, hogy kikkel, csak azt nem, hogy mikor.
Az mindig valahogy a tulajdonosi konferencia környékén jön ki, ergo március vége.
2015. 02. 08. 21:48
Annyi előzetesen biztosnak tűnik, hogy TNF meccsen kezd a Pats a Super Bowl bajnoka jogán egy AFC ellenféllel szemben.
2015. 02. 08. 21:55
Szept. 10-én ha jól tudom.
2015. 02. 08. 22:18
frazer0819
Kintiek azt mondják valószínű a Steelers ellen.
2015. 02. 08. 22:48
Nem örülnék, az még korai, akkor még nem tudunk utazni sajna :(
2015. 02. 08. 23:20
frazer0819
Jövőre ők jönnek hozzánk: Buffalo Bills, Miami Dolphins, New York Jets, Jacksonville Jaguars, Tennessee Titans, Pittsburgh Steelers, Philadelphia Eagles, Washington Redskins. Közülük pedig talán a Steelers a legerősebb és legérdemesebb hogy betegyék nyitómeccsre.
2015. 02. 08. 23:23
Persze én ezt értem, de ha már utazunk,akkor jó lenne mondjuk a Steelers ellenit látni :)
2015. 02. 09. 20:20
Zandal
Jó lenne tudni mihamarabb, mert idei "nyaralásnak" egy boston-i hétvégét tervezek. :)
2015. 02. 08. 23:25
Andrew900
80% az esélye a steelrersnek mivel nyitó meccs. Komoly ellenfél kell nezzetseg szempontjából
Utazás szemely szerint akkor tudok kint lenni ha elotte vagy utana játszanánk Miamival
2015. 02. 09. 07:42
lolvin
Meg lennék lepve ha nem a Bills lenne, már csak Sexy Rexy miatt is, illetve főként miatta.
2015. 02. 08. 21:57
windyp
Jövő szezonban meg lesz az ötödik!! ;)
2015. 02. 08. 23:22
Andrew900
Sztem is döntőt játszunk. Green Bayyel.
Es simán nyerünk
2015. 02. 09. 07:45
lolvin
Nyerünk az ok, de simán? Nem is lenne igazi Pats SB ha nem kapdosna minket az ideg az utolsó másodpercekig...
2015. 02. 08. 23:49
zebra
A Jaguars-Titans-Redskins szintű csapatokhoz jobb lenne idegenbe menni, és helyettük a combosabb ellenfeleket hozni hazai pályára. Olyan jól bejött idén is az 1seed.
2015. 02. 09. 08:49
Bulow
off, de nagyon jóóó:
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000469390/article/vince-wilfork-surprises-fan-during-bahamas-vacation
2015. 02. 09. 10:18
dravait
Ez már milyen... A mezét hordja, de nem ismeri meg élőben. Mert Baby Vince annyira átlagember. Ha odaáll mellém, eltakarja a Napot, ez a marha meg észre se vette, még amikor felnézett, akkor se ütötte ki a szemét? Érdekes egy szurkoló.
2015. 02. 09. 10:07
Kókusz8
https://www.youtube.com/watch?v=RgloErF-H2c :-)
2015. 02. 09. 18:24
nszgergo
dejó, végre egy olyan video, ahol látom, h ki hogy reagál a játékosok közül, köszi
2015. 02. 09. 12:50
fejszee
Champ Bailey-t nem vadászta le Watson az utolsó yardon?

Illetve a J-E-S-T ellen Alge droppolt TD-je is elég lehetett volna...
2015. 02. 13. 12:36
Iolaus
Revist meg kéne tartani ha lehet viszont ha túl sokat vinne el a capből akkor nem éri meg. Szeretném ha maradna de nem szabad egy játékos miatt az egész capet "se**be" rúgni, ami később évekig is fájhatna.
Hozzászólás a(z) Mi lesz a játékosokkal? bejegyzéshez