Menetrend

Mi lesz veled Brian Waters?

2012. 09. 02. 15:06
Szerző: DoM
Kategória: Hírek
Brian Waters a 2011-es alapszakasz kezdete előtt egy héttel csatlakozott a New England Patriotshoz és Pro Bowl formában játszott végig. Ő volt a csapat leginkább kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó támadó falembere és a jelenléte nyugtatólag hatott az öltöző légkörére is. Idén úgy döntött, annak ellenére kihagyja az edzőtábort, hogy még egy évig érvényes szerződése volt a csapattal. A többség szerint a rangidős guard vissza fog térni Foxboróba, és keveseket aggaszt a leendő játéka, hiszen tavaly is edzés nélkül produkált olyan magas színvonalon.

Ez így rendben van? Elfogadható, hogy egy játékos eldöntheti, részt vesz-e az edzéseken? A Patriotsnak tárt karokkal kellene várni rá?

A Patriots Football Weekly újságírói válaszolnak a kérdésre:


Paul Perillo szerint igen.

Megértem a nagybetűs csapat koncepcióját, hogy minden játékost egyformán kell kezelni, de ez nem amatőr kisiskolások kosárlabda csapata. Ez az NFL és naiv lenne azt hinni, hogy mindenki egyenlő mindenkivel és nincs megkülönböztetett elbánás. Brian Waters nagyszerű játékos, és ezért vártak rá a teljes nyáron keresztül. Ha már nem tudna magas szinten teljesíteni, akkor nem úszhatta volna meg. Ez nem fair, de ettől még igaz. Egyetlen egy kérdést kell csak megválaszolni: Waters egyike a Patriots két legjobb guardjának? Ha a válasz igen (és szerintem az), akkor 2012-ben is itt kell játszania. Ilyen egyszerű.

Andy Hart szerint nem.

Nem lenne szabad visszaengedni, de szerintem nem is fog játékra jelentkezni. Egy dolog, hogy valaki szerződés nélküli játékosként az edzőtábor után csatlakozik egy csapathoz, ahogy Waters tette tavaly. Teljesen más dolog (és véleményem szerinte elfogadhatatlan), hogy érvényes szerződéssel a tarsolyában valaki ne vegyen részt a nyári munkában, egyszerűen azért, mert nincs kedve hozzá. Nem újdonság, hogy egyetlen játékosnak sem az edzőtábor a kedvenc időtöltése. Viszont ez a szükséges rossz. Fizikálisan, mentálisan, érzelmileg fontos állomás, amikor az egyéniségek, a játékosok csapattá formálódnak és felkészülnek az alapszakaszra. Milyen precedenst teremtene, ha Watersnek megengednék, hogy a teljes felkészülés kihagyása után egyszerűen csak megjelenjen a tétmeccseken? Ezt követően Vince Wilfork, Logan Mankins és Tom Brady is bármikor úgy dönthet, hogy ők inkább otthon maradnak nyáron a meló helyett? Senkinek sem kötelező ezt a sportot űzni. Robert Gallery például idén nyáron hozott egy döntést. Akinek a helyére igazolta csapat, szintén hozott egy döntést. Az én olvasatomban Brian Waters júliusban azzal, hogy kihagyja az edzőtábort, eldöntötte, hogy nem akar a 2012-es Patriots tagja lenni. Én már továbbléptem, és remélem a csapat is. Helyes vagy helyes kérdésről van szó és egyszerűen nem helyes, hogy bárki kihagyja az edzőtábort, míg mások az utolsó leheletükig hajtanak. Gyakran mondják: ha nincs velünk, akkor ellenünk van. Waters nemes egyszerűséggel nem volt a csapattársaival a nyár folyamán, és ennek ősszel sem kellene megváltoznia. Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2012. 09. 02. 15:10
Két megjegyzés:

Brian Waters szekrénye és a névtáblája a legutóbbi hírek szerint még megvan az öltözőben (viszont a tartalmát mintha ürítették volna az elmúlt napokhoz képest). A keret viszont jelenleg teljes 53-fővel, ami nem feltétlenül azt mutatja, hogy a csapat napokon belül várja az érkezését.
2012. 09. 02. 18:21
DM
lehet ő az éj leple alatt edz :D :D
2012. 09. 03. 10:58
atis87
Hello DoM!
Szerinted Ridley mire lehet képes az első meccsen? Nem nagyon ismerem a Titans védelmét hogy őszinte legyek, de a secondary nem tűnik rossznak, legalábbis nevek alapján. A mi Ofalunk nekem run-blockba egészen tetszett, legalábbis a tampa ellen. fantasy-be lehet játszatnám, közte és doug martin között "filózok" kezdőbe. Adok erősen a véleményedre , so please advise :)
2012. 09. 02. 15:54
agent47
Waters hozzáállása nem az ő malmára hajtja a vizet, és szerintem magát és a csapatot egyaránt megszívatta ezzel. Tízből tíz edzőnél pados az olyan játékos aki nem jár edzésekre, nemcsak az NFL-ben, hanem mindenhol. Ha Bill mégis játszatja, azzal kezdetét veszi a (szerintem jogos) anyázás, hogy: Bezzeg Brian nem edzett, és mégis játszik, stb...
Gondolom így is kicsit feszült minden játékos, hogy miként kezdi a csapat a szezont, nem kell még a fölösleges morgás a játékosoktól.
2012. 09. 02. 16:10
DM
Hát volt olyan felvetésem miszerint ha megkezdődik a szezon itt lesz.Otthon személyi edzők keresztjében készül fel,de akkor tényleg milyen kivételezés már,hogy más szarrá rongyolja magát az edzéseken az előszezon meccseken és még meg sem éli majd a rosterre való kerülést más meg bérelt hellyel rendelkezik ott??Jó persze megérti az ember,hogy egy nagyon jó játékosról van szó valamint tisztelet illeti amit elért,de akkor így a fele frencsájsz pléjőr meg se mutatta volna magát az NFL előszezonjában.Szerintem ne legyen kivételezés az nem vet jó fényt arra,hogy így mutassunk a fiatal játékosok előtt példát?hogy én otthon vakarom a bizonyost majd betesznek ha itt az ideje :D :D
2012. 09. 02. 17:08
lipi
Szezon végén vissza akart vonulni. Az FO nem kevés követ megmozgatott, hogy ne tegye.
Kellően öreg és rutinos, hogy ne legyen gond, ha nem jön el a TC-re. BB megoldja a csapat felé a kommunikációt.
Nem mellesleg pedig kell nekünk, mint egy falat kenyér...

Én sem szeretném, ha rendszer lenne belőle, de az ő estében rendben van.
2012. 09. 02. 17:16
lolvin
lipi Azt hiszem te emelted ki a lényeget, kell nekünk és emiatt ő diktálja a feltételeket, BB-nek és csapatnak nemigen van más választása minthogy engednek neki...mindig az diktál akinek kevésbé fontos, és úgy tűnik ebben az esetben ez Waters. Persze ez csak akkor igaz ha valóban visszatér a csapathoz, ha nem akkor nyilvánvaló, h a campben sincs keresnivalója.
2012. 09. 02. 18:06
magooc
Ha én lennék az edzője, már rég kirúgtam volna. Milyen erkölcsi alapom lenne a többi játékostól, edzőtől a maximumot kérni, ha egy renitenst berakok a kezdőbe...
A szerződésében biztos nincs benne, hogy nem kötelező edzéseken részt vennie.
Szóval akármilyen jó i, az nem menti fel a kötelezettségei alól
Ha játszani fog , én ellene fogok drukkolni.....
2012. 09. 02. 18:22
DM
2012. 09. 02. 18:48
LaFleur
"Ha játszani fog , én ellene fogok drukkolni….."
Tehát verje meg egy LB és döngölje Bradyt a földbe? Vagy mi? Szerintem is szerencsétlen egy helyzet, de azért álljon már meg a menet, ne szurkoljunk már saját magunk ellen. Véleményem szerint is lipi-nél van a pont, KELL nekünk. Ha egy elkapó csinálná ezt azt mondanám én is amit te, kirúgnám. De az O fal most elsődleges szerintem, az egyedüli egység ami miatt aggódom a SEC mellett.
2012. 09. 02. 18:57
Tzimisce
LaFleur: Örülök, hogy végre látlak!
Teljesen egyetértek Veled, de azt is megértem, hogy ez elvileg egy csapat. A Csapat a fontos, és ha kell, TB is repül, ha a csapatnak ez az érdeke.
De a tavaly nagyon jónak tűnű Ofal borzasztó lett. Vollmer nem épül a sérüléséből, Solder még nem eléggé rutinos bal oldalra (remélem az lesz) Cannon, aki a kedvencem, kénytelen T lenni, pedig elvileg Guardként igazoltuk, Mankins se tudjuk mit fog bírni...
2012. 09. 02. 19:13
LaFleur
Tzimisce! Én is örülök, hogy "látlak", remélem hamarosan találkozunk újra egy meccsnézésen. Persze, hogy csapatérdek, azért is írtam, hogy szerencsétlen helyzet. A fal szar helyzete miatt van csak egyedi álláspontom, egyébként én sem tolerálnám ezt a viselkedést. De a hátán fekve Tom sem tud passzolni, hogy a klasszikus mondást idézzem.
2012. 09. 02. 20:28
magooc
Ha "szek" az ára, hogy Waters kikerüljön, akkor legyen Brady a földbe döngölve... Bár én bízom abban, hogy nem játszatják..
Gondolj (atk) bele, milyen emberek lettek kiszórva... Branch, Hoyer, stb. akik becsülettel végigcsinálták az edzőtábort, és mégis lapát, mert ez a módi.
Nehogy már a farok csóválja a kutyát!
Elég szomorú lenne, ha Watersen múlna, hogy milyen eredményesek vagyunk.
2012. 09. 02. 18:02
Az első hozzászólásom kapott egy frissítést.
2012. 09. 02. 18:36
Medve12
Ha jól látom akkor a patriots.com-on éppen készülődik valami! (Press conference). Valaki aki tud angolul nem közvetítene? Vagy esetleg egy összefoglaló a végén?
2012. 09. 02. 21:02
Semmi extra nem hangzott el. Watersről annyit derült ki, hogy nem jelentkezett a csapatnál játékra. A Pats eközben megkezdte a felkészülést a Titans elleni találkozóra.
2012. 09. 03. 04:15
Medve12
2012. 09. 03. 05:09
Oscar
Szerencsére az oldal fejlődésével az átlagos szurkolókból is egyre jobb szakmai hozzáértő válik.

Nos kifejezetten sokan vannak akik itt fórumoznak és talán többen , akik csak nézelődnek. Türelmetlen és könyörtelen emberként nem szokásom itt véleményt alkotni , de most megkérném pár embert , hogy a véleményét ne fordítsa át ellenségeskedésbe, mert ez nem volt eddig itt szerencsére divat:)

Kérdésem volna mindenkihez , hogy mióta szurkol a csapatunknak?????

Nos szerintem a legtöbben max 2001-től a legkorábban!

Ez azt jelenti , hogy két embert el KELL FOGADNOTOK a mostani edzőt és az irányítót , mivel ők ketten már itt voltak előttünk a csapatnál és velük alakult ki a mostani szuper időszak.Az első volt , ami kicsit érthetetlen :
simita - 2012. augusztus 27. - 20:21 szerint:

Utálni fogtok, de én a leggyengébb láncszemnek az általam is istenként tisztelt Mr Tom Bradyt tartom. Ahogy látom, már 2 éve kiégett. Ezt az évet még kötelességből valahogy lehozza (talán meg is lesz az AFC East), de jövőre sürgősen QB-t kell keresnünk.
DE mindenkinek kívánom, hogy ne legyen igazam !!! Legyen egy +3500 yardos és átlagban 130 feletti ratingje ebben az évben. Nekem is megmutathatná ki a legjobb.
Másfél hét és kezdődik !!!!

Amennyiben figyelemmel kisérted TB fejlődését az nem állt meg a gyűrűk utáni időszakban sem. Még gyorsabb és keményebb a játék , mint volt akár csak 10 éve.

TB-t mindenki elismeri a ligában , akár edzésről van szó , akár a játékelemeiről. Kraft úr nyilatkozata : Ő is a fiam és jobb , mint Montana ....erről ennyit .
Még játszani szeretne kb : 6-10 évet , mint a nagy rivális PM .

Amiért én Bradyt kedvelem , mert hóban 11: 0 a meccsei eredménye ...nos , ha nem akarna küzdeni , akkor vállalna akkor meccset??

PM majd meg tudja milyen is teremen nélkül játszani télen Denverben :)))

Nos Brady csúcsa jobb , mint Brees elért eredménye , mert Brees 10 meccse minimum teremben van évente ( 8otthon + 2 Atlanta ).

A másik történet :

magooc - 2012. szeptember 02. - 18:06 szerint:

Ha én lennék az edzője, már rég kirúgtam volna. Milyen erkölcsi alapom lenne a többi játékostól, edzőtől a maximumot kérni, ha egy renitenst berakok a kezdőbe… Nagyon igaz!!

A szerződésében biztos nincs benne, hogy nem kötelező edzéseken részt vennie. Bocsánat , de Ő nem írt alá még semmit , így nem is lehet ezt számon kérni!!!

Szóval akármilyen jó i, az nem menti fel a kötelezettségei alól
Nos itt jön elő BB kérdése , mert Ő volt és mard is az edző , aki szintén a CSAPATOT tartja mindenek előtt , én ezért imádom. Senki sem tudja , hogy ŐK ketten mit is beszéltek a másikkal meg????

Ha játszani fog , én ellene fogok drukkolni…. Hát ez nem a Fradi B közép és nem kell ellen érzéseket kiváltani mád szurkolókból.

Akik nem fogadják el , hogy indul a bajnokság és a mi csapatunk BB és TB vezetésével áll fel minden meccsre , attól azt kérném , hogy válasszon a másik 31-ből nyugodtan......

A megoldás pedig a következő lesz . Brady nyilatkozta , hogy sokáig tartogatta a labdát , tehát érzékelte , hogy majd a szezonban pörögni kell , de rendesen . A másik , hogy BB pedig végre egy mindenki által várt erősebb védelmet alakít meg , így nem csak a támadóktól várható , hogy hozzanak meccseket!!!

Nem baj , ha az elején kicsit rozsdásak leszünk , de NOV-DEC -JAN
és különösen a DÖNTŐBEN legyünk fantasztikusak::)))

Szerintem a legújabb támadó felállás lehet Ballarddal majd a 3
Te-s szuper támadó gépezet!!!

Mindenkinek izgalmakban bővelkedő meccseket és izgalmakat kívánok , de egyben , aki itt szurkoló az a álljon a CSAPAT mellé egész évben::)))

Vissza éltem sok ember türelmével és idejével , de legyünk inkább kevesebben , de azok a negatív véleményüket ( természetesen játékosokról vagy edzőkről , Kraft úrról is lehet) , ne a csapaton vezessék le , mert egy ember nem nyerhet az NFL-ben , csak egy CSAPAT!!!!
2012. 09. 03. 06:50
magooc
Igazad van.
Ezek után csak azt nem értem, hogy lehet a csapat tagja, ha nincs szerződése...Mert ugyebár a csapat tagja?
2012. 09. 03. 09:59
fejszee
Nos Brady csúcsa jobb , mint Brees elért eredménye , mert Brees 10 meccse minimum teremben van évente ( 8otthon + 2 Atlanta ).

8 otthon + 1 Atlanta, játszottak a Minnesotával is, bár már lehet hogy nyitott pályán játszott akkor a Vikings ( de a 9 is sok). Én Brees rekordját azért tartom kevesebbre, mint Brady-ét, mert Brees kb. az összes meccset végigjátszotta, még 20 pontos előnyöknél is, még Tom a már megnyert meccseken gyakran kiült.
2012. 09. 03. 08:03
Pats78
+1 pont Oscarnak én is hasonló képen látom ezt a dolgot.Lassan ott tartunk hogy saját magunk ellen szurkolunk.Én egyébként 1995 óta szeretem a Patriotakat, bár már régebben követem figyelemmel az Nfl-t.
2012. 09. 03. 08:25
Gordon
felesleges itt a célegyenesben olyan dologról vitatkozni ami pár nap múlva világossá válik. lehet egy nem publikált sérülés a háttérben, családi dolog..kitudja. szerződése van még erre az évre de nem tudjuk milyen opciók találhatóak benne. BB nem idegeskedik, így mi se tegyük:-)
jönni fog és akkor majd elmondják, hogy mi volt a háttérben.
2012. 09. 03. 09:02
Pat Patriot
Andy Harttal tökéletesen egyetértek. Egyébként az "Edzőtábor 17. nap" címet viselő cikkhez gyakorlatilag ugyanezt fogalmaztam meg - két és fél hete. Alapvetően a problémát a következőben látom.
Adott egy edző, akinél nincs pardon. Ha beállsz a sorba, akkor rendben vagy nála. Ha pedig nem akarsz beállni vagy kikívánkozol onnan különlegesebb elbánást óhajtva, akkor nem állsz meg előtte. (Most nem akarok hülyeséget beszélni, de talán Seymour volt az, akivel valami hasonló - szerződésével kapcsolatos - probléma volt, ami miatt elküldte BB?) Kevés, de nagyon egyértelmű szabályokra építette fel ezt a csapatot Belichick. Waters képességeit senki sem vitatja, posztján az egyik legjobb. Mint ahogyan Tom Brady is. Vagy Wilfork. Vagy Gronkowski. Vagy Polamalu. Vagy Patrick Willis. Vagy Ndamukong Suh... Természetesen mindig lesznek egyenlőbbek, de ez egy csapatjáték. Ha arról lenne szó, hogy a csapatnak van 20 guardja, Waters pedig lazsálva is lepipálja őket a végső keretszűkítés előtt, mert annyira jó, akkor az más kérdés. Itt viszont edzőtábor volt. Nem emlékszem olyanra, hogy csak az O vagy csak a D edzett volna, csak a SEC vagy csak az O-fal... Ott kellett volna lennie. Ha azzal számolt, hogy a gyenge O-falnak ő úgy kell majd, mint egy falat kenyér, és a Pats majd csúszni fog előtte, hogy visszatérjen, akkor ez egyszerűen undorító. Belichicknek döntenie kell, hogy az elveit választja vagy pedig Waterst. BB egyébként mindenképpen jól jöhet ki a történetből, mert amennyiben visszafogadja(?) Waterst, akkor csak annyit kell mondania, hogy a csapat érdekében, az eredmények érdekében stb. stb. tette ezt. Nyilván ezzel nyernénk - a csapat erősödne. Itt az az egyszerű kérdés merül fel, hogy mit lehet megtenni a minél jobb csapat érdekében? Minden elvünkkel szembe kell mennünk, mindent lesz**ni, és csak "A CSAPAT" számítson? (Bár más probléma volt, de nagyon hasonlít ez a helyzet ahhoz, ami tavaly Carlos Tévez és a Manchester City edzője, Mancini között történt. Mancininek szinte meghunyászkodva kellett visszafogadnia azt a játékost, akiről kijelentette, hogy amíg ő az edző, addig Tévez nem lép pályára...)
Nagyon fura egy történet ez, remélem - ha visszatér Waters, ha nem -, a csapatra nem lesz negatív hatással ez az ügy.
2012. 09. 03. 09:29
Gordon
remélem él majd a Tevez párhuzam, mert a City bajnok lett és ahhoz kellett Tevez is:-)
2012. 09. 03. 09:52
nosbiglem
A lényeg: egy szurkoló jóban és rosszban is szurkoló marad, ennél többet nem tudsz hozzá tenni. Hiába kritizálsz, és haragszol, stb. Ha te ennek a csapatnak a SZURKOLÓJA vagy, akkor bármi történik a csapattal, akkor is mellette kell állnod.
Aki ezzel nincs tisztában, az szerintem más elfoglaltságot válasszon magának.
2012. 09. 03. 09:54
nosbiglem
Ihedigbot leigazolták a Kányák!
2012. 09. 03. 12:42
tottom
off: Új fantasy ligát indítottam, teljesen hagyománybontó, csak offense játékosok, de abból jó sok. Szerintem érdekes lenne. Akit érdekel: http://fantasy.nfl.com/league/1299696
jelszó: szeged
2012. 09. 03. 17:32
Gabesz
off

Sziasztok

valaki tudna segíteni GamePass dologban?
mennyire jó a kép minőség? szaggat, nem szaggat?
bárhol bármikor elérhető? hogyan nézhető? szükség van valamilyen kiegészítő szoftverre vagy bármi másra?

előre is köszi :)
2012. 09. 03. 19:11
takirob69
A legfrissebb információk szerint Hightower fogja viselni az 54-es mezt az szezonban, ezzel nagymértékben csökkent Waters visszatérésének az esélye.
Hozzászólás a(z) Mi lesz veled Brian Waters? bejegyzéshez