Menetrend

Miért fogunk bejutni a Super Bowl-ba

2016. 01. 19. 04:38
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek

Úgy gondoltam itt az ideje egy cikknek, amiben összeszedem, hogy miért fogunk idén is Super Bowl-t játszani. Minthogy a csapat szurkolója vagyok, előfordulhatnak kisebb túlzások, de végül is a lényeg, hogy mindenki elhiggye, hogy sikerülhet… hogy sikerülni fog. Természetesen teljesen szubjektív lesz a cikk.


Nálunk van a legjobb HC
Hol máshol is kezdhetnénk az egészet, mint a csapat főedzőjénél? Belichick nem csak hogy a liga legjobb edzője, de az egyik legjobb az NFL történetében is. Ráadásul ő látja el a GM feladatokat a csapatnál, így gyakorlatilag a legfontosabb dolgokban ő dönt. Természetesen rengetegen segítenek abban, hogy a helyes döntést hozza meg, de övé a végső szó. Sokszor teljesen szembemegy az általános gondolkodásmóddal, néha hajmeresztő dolgokat művel, azonban ezekből jóval többször jön ki jól a csapat, mint sem. Egyik legfontosabb dolog vele kapcsolatban a folytonosság. Látszik, milyen nagyszerű munkát végez a csapattal évről évre, hogyan alakítja ki azt a mélysége, ami lehetővé tette, hogy a rengeteg sérülés ellenére se essen szét a társaság. Az edzői csapatára is igaz ugyanez. Folyamatosan építi fel az edzőit, amint valaki távozik, házon belülről tölti be a posztját, így adott az előrelépés lehetősége a segédeinek. Két fontos segítője Nick Caseiro aki játékos ügyekkel foglalkozik az év nagy részében, nyáron azonban előfordul, hogy besegít az edzéseken, mint egykori irányító. A másik személy pedig Ernie Adams, akiről talán még most sem lehet tudni, hogy mi mindent is csinál igazából, bár az biztos, hogy rengeteg elemzést végez.

Két harcedzett koordinátor
McDaniels és Patricia a csapat két megbízható koordinátora. McDaniels neve évről évre felmerül mint lehetséges célpont egy főedző nélküli csapat számára, azonban idén már Patriciáról is lehetett hallani. McDaniels a csapat igazi megosztó személyisége, időről időre lehet olvasni, hogy sokan a pokolba kívánják, a következő héten meg a kreativitását dicsérik. Szerintem a liga egyik legjobb támadó koordinátora. Patricia felel a védelemért, és bár sokan úgy tartják, hogy ez nem is az ő védelme, hanem Belichické, de évről évre önállóbban dolgozik. Többnyire remekül irányítja fiait. Egyetlen dolgot szeretnék tőle kérni, találjon ki valamit a 3.&hosszú szituációkra vagy ne hívjon annyira konzervatív játékokat, mert túl sokszor szerzi meg az ellenfél az első kísérletet.

A támadóegység vezére
Tom Brady a liga legjobb irányítója! Lehet ezzel vitatkozni, csak felesleges. Az ember azt várná, hogy ebben a korban pontatlanabb, lassabb lesz az ember. És ez így is van általában, de nem az ő esetében. Évről évre felfedezhetünk valami újat a játékában, mindig a fejlődésre törekszik. Az elmúlt két évben olyan szinten felgyorsult, hogy már-már Cam Newtonhoz hasonló veszélyt jelent a futásaival is. Emellett remekül mozog el a nyomás elől a zsebben. Észrevehető, hogy gyakorlatilag mindegy milyen fal dolgozik előtte, ameddig Edelman és Gronkowski a rendelkezésére áll. Vegyük hozzájuk Amendolát, LaFellt, Martint és White-ot és bármelyik védelmet feltöri, legyen az bármilyen jó. Amíg ő áll a fal mögött, mindig van esély a győzelemre, tűnjön bármennyire is reménytelennek a helyzet.

A 3 muskétás
Edelamn, Gronk és Amendola lehet Brady három legfontosabb célpontja. Ők azok akik már a vonalon képesek megverni az emberüket és bennük bízik meg a legjobban Brady. Mondhatjuk, hogy ők a támadófal legnagyobb segítsége, ugyanis velük a fedélzeten Brady átlagban alig több mint 2 másodperc alatt elereszt egy rakétát, ez pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi az ellenfél számára, hogy odaérjen hozzá. Látszott, hogy mi történik, ha ők nincsenek a pályán, több idő kell hogy az elkapók elszakadjanak, ezáltal több a sack. A harmadik kísérleteket sikeres végrehajtása pedig drasztikusan lecsökken. Most azonban ismét pályára léphetnek és ennek láttuk az eredményét a Chiefs ellen.

Betonfal a védelem első sorában
Az idei évre remek védőfal állt össze a csapat háza táján. Ráadásul most nem csak a kezdősor jelent megoldást, hanem remek a mélyég is a posztokon. Jabaal Sheard talán az év igazolás volt, az 1. körben kiválasztott Brown pedig mérkőzésről mérkőzésre fejlődik. Ez a fal képes lehet odaérni Manninghez miközben megállítja Broncos futásait is. Chandler Jones remek szezonon van túl, sokáig vezette a ligát sackekben, Ninkovich pedig a nagyjátékok mestere. Akkor villan, amikor a legnagyobb szükség van rá. Remélem egy-két apró sackel elbizonytalanítják az öreget, aztán jöhet a többi.

A két svájci bicska
Szerintem Hightower és Collins jelenleg a védelem alapja. Ég és föld a különbség amikor ők játszanak és amikor nem. Sajnos sok sérülés hátráltatta őket a szezon során, azonban amikor összeállnak, kegyetlen párost alkotnak. Mindketten jól lépnek fel a futás ellen, jól védekeznek passz ellen és a blitzekben is remekelnek. Ők ketten bármire képesek. Reménykedjünk, hogy játékra készek lesznek hétvégén.

Felemás hátsó alakzat
Számomra a legnagyobb kérdőjelet ők jelentik. Egyik mérkőzésen képesek a legjobb elkapó gárdát levenni a pályáról, a következőn csúnyán mondva nevesincs irányítót és elkapókat tesznek naggyá. Ha jó napot fognak ki, akkor a Broncos nem fog tudni a passzjátékkal haladni. Manning (bármennyire is tisztelem és nem kedvelem) nem éppen top irányítóként játszik. Nincs már meg az a karerőssége ami 2-3 éve, labdái rengeteg időt töltenek a levegőben, így a védőnek van ideje reagálni arra, ráadásul nagyon lekorlátozódott a „hatótávolsága”. Mindennek köszönhetően, szerintem a 3.&hosszú szituációkon kívül egyetlen Safety, esetünkben McCourty fogja őrizni a pálya hátsó részét, Chung pedig közel a falakhoz fog játszani, ami hatalmas pluszt jelent majd a futás ellen.

Tökéletesen beállított láb
Végezetül említsük meg Gostkowskit, aki a liga legjobb rugójává nőtte ki magát. Remek 2 év van a háta mögött, elvétve hibázik csak. Reméljük nem lesz szükség arra, hogy a mérkőzés végén győztes mezőnygólt rúgjon, de ha arra kerül a sor, akkor a legmegfelelőbb emberre bízhatjuk a csapat sorsát.

A tippem a mérkőzésre egy 34-16 arányú Patriots győzelem Gronk, Edelman, Amendola és LaFell egy-egy elkpott TD-jével, és hogy narancssárga Gatorade-t kap Belichick a nyakába.

Hozzászólások

2016. 01. 19. 06:12
DefenseFan
Ez egy nagyszerű cikk. Go Pats
2016. 01. 19. 07:50
1976gabi
a bicska sajnos most egy kicsit életlen a sérülések miatt.
2016. 01. 19. 08:00
Zarathorn
Árnyoldal - Sérülések nem jönnek rendbe + Godell + nehogymár PM még egy gyűrű nélkül vonuljon vissza... mert megérdemli alapelven bírói hátszél... bocsi csak ezek miatt van bennem egy jó adag pesszimizmus...
2016. 01. 19. 08:17
nszgergo
ha véletlen mi nem is vernénk meg a Denvert, a döntőben olyat kapnának mint 2 éve :)
és ki szeretne olyan unalmas döntőt? na , még a komisszár se! :)
2016. 01. 19. 17:58
nosbiglem
2016. 01. 19. 18:05
BaP
Azért ez veszélyes dolog ám. Mert ha valós különbség van a két csapat között, de a bírók belenyúlnak, és kinyomatják a Patriots-t sorozatos hibákkal, az bizony olyan nyomást helyezhet Goodell-re, még akkor is, ha köze nincs hozzá, hogy az állásába kerülne ( mert az USA média nem állna le a deflate gate vendetta teóriával)
Emellett ma már nem nagyobb sztori Manning 2. gyűrűje, mint Tom 5.-je ....
És szerintem Goodell sokkal szívesebben röhögne bele Brady és Kraft képébe, ha a 3. elbukott SB után tehetné meg .... ( a két NFC csapat azért brutális, ne feledjük)

Abban biztos vagyok, hogy egy kiélezett, szoros meccsben tolni fogják a Denvert egy-egy esetben, de ősszel se nyúltak bele nagyon, ameddig a rontott punt után közel nem jött a Broncos...

Egyet lehet tenni: jobbnak lenni, kontrolálni a meccset.
Ha két jó fallal állunk fel, az LB-k egészségesek lesznek, jó esély lesz erre.

Nem erőltetném az összeesküvés teóriákat
Féltem a csapatot, de remélem meg tudják oldani!

2016. 01. 19. 18:05
BaP
Ja! És remek cikk! Abszolút objektív!
:)
2016. 01. 19. 08:17
csabesz
...legyen meg a Te akaratod...:)
2016. 01. 19. 09:11
Bulow
Még egy dolog Brady-vel kapcsolatban: van-e még egy vezér a ligában, aki ennyire vezér? Sztem messze-messze nincs...
2016. 01. 19. 09:45
Beni
2016. 01. 19. 09:53
polo62
az lesz a legnagyobb kulcs, hogy megállítsuk a futásaikat, ehhez pedig nagyon kell HT és Collins.
2016. 01. 19. 10:40
TMR
Nyugodtan fogom nézni a meccset, mert sajnos az az érzésem, hogy itt most nem juthatunk tovább :s
2016. 01. 19. 14:51
Tibi Twelve
ilyet inkább le se írj!
2016. 01. 19. 20:22
TMR
:-) akkor csak gondolom
2016. 01. 19. 10:48
lynyrd
Szerintem minden rendben lesz, ha a hozzáállással nem lesz baj - és a fiúk nem szokták ellazsálni a dolgokat! Mondjuk BB nem is hagyná nekik. A lényeg: Mindenki kapja el, amit felé dobnak (ha védő, ha támadó)!
2016. 01. 19. 12:08
Zarathorn
OFF

http://www.cbssports.com/nfl/eye-on-football/25453650/chiefs-db-compares-amendola-to-burfict-hints-both-should-be-suspended

Dolát Burficthez hasonlítani????

Elmehetnek oda ahova gondolom!

ON
2016. 01. 19. 16:12
cspeti98
Egy szó jut erről eszembe: BUTTHURT
2016. 01. 19. 19:50
daelaci
Végül is mindkettő szabálytalan volt, szóval lehet hasonlítgatni. :)
2016. 01. 19. 12:39
torokszabolcs
Jelenleg 2 olyan védelem van a ligában, amelyik bárkit meg tud állítani: a DEN és a CAR. Ettől még látszik az elődöntők alapján is, hogy van sebezhető pontjuk, mégpedig a rövidpasszos játék. No, ebben meg TB és az ő elkapói a legjobbak.
Én most kifejezetten bizakodó vagyok, bár Manninget nagyon tolják mindenhol, hiszen biztosan ez az utolsó lehetősége. Sajnos akármennyire nagy játékos az alapszakaszban, mindig ott lesz az, hogy csak 1 SB-je van, öcsinek meg 2.
Szerintetek mennyire motiválja TB-t, hogy 5 gyűrűje legyen és ezzel lezárja a GOAT vitát és a Montana összehasonlítást?
2016. 01. 19. 13:18
FunHun
Erre csak annyit, hogy amikor megkérdezték melyik a legértékesebb gyűrűje azt válaszolta:
"The next one!"
2016. 01. 19. 17:28
Kollega
Bradyt az motiválja, hogy imádja ezt a játékot. Hajtja, hogy minél tökéletesebb és jobb játékos legyen és hajtja a győzelem. Az ő motiváltsága hajtja előre a többieket is. Ő a vezér, aki után mehetnek a többiek. A példa, aki elsőnek érkezik reggel és utolsónak megy haza este. Ez Tom Brady. Ami biztosan nem érdekli, az GOAT vita, az összehasonlítás bárkivel és az egyéni címek és rekordok.
2016. 01. 19. 23:46
iceman
+1 Én is így gondolom. TE-k megjátszásának döntő jelentősége lesz. Chandler játszani fog?
2016. 01. 19. 13:20
FunHun
Én úgy vagyok vele, hogy jobb lesz ez nekünk, mint a Steelers, ahol egészséges(ebb) BigBen tolná a hosszú passzokat egy egészséges A. Brownnak, M.Bryantnek, M.Whetonnak és H.Millernek, miközben futásra jelentkezik D.Williams...

Szerintem ez a Denver ennél gyengébb, pontosabban jobb matchup nekünk. Ami nekik az erősségük, a pass-rush, a D, azt a mi már oly sokszor, (esetenként erősebb védelmek ellen is) bemutatott offense-ünk simán kikapcsolja!
Egy kicsit több váratlan, vagy inkább csak eddig kevesebbet használt játékkal, játékossal White, Scott Chandler pedig kellő meglepetést fogunk tudni elérni.

Ami egyedül (kissé) aggodalomra adhat okot az az LB sor állapota. Nagyon nagy szükség lesz arra, hogy főleg a meccs elején jól tudjuk fogni a futást! ha ez megvan és pontokat feltenni a táblára, akkor a mérkőzés nagy részében passzra késztethetjük őket, amiben szerintem egy jól működő pass-russhal (hajrá Ninko, Jones, Sheard!!!) fel tudnánk őrölni őket!

Ja! majd elfelejtettem őket --- a felemás társaságot :)
Sajnos a special team nagyon kétarcú idén. Képesek nagy játékokra is, de idén inkább (mint a Denver ellen is) a bakik voltak túlsúlyban...
A másik arc az GOST!!! Na benne szerintem maradéktalanul bízhatunk!!!

Őszintén mondom nagyon meg lennék lepve, ha izgalmasabb lenne, mint a KC elleni meccs. Szerintem nyerünk simán, főleg ha Slater eltalálja az elején :)
2016. 01. 19. 14:33
frazer0819
A védelmünk szerintem van olyan jó mint a Steelersé ha egészséges) és láttuk h mire volt képes ellenne a Broncos. Brady pedig fel tud 24 pontot pakolni a táblára bármelyik D ellen!
2016. 01. 19. 15:15
torokszabolcs
2016. 01. 19. 15:32
Increay
2016. 01. 19. 15:53
DeXTeR
Remélem megorvendeztetnek a srácok születésnap alkalmából egy házi nagy W-vel :)
2016. 01. 19. 19:14
Tibi Twelve
Mekkora vicc h a Denver csak a RockyMountain körzetben lakhellyel rendelkezőknek árul jegyet :-D be vannak szarva egy 2000 mérfölddel arrébb lakó szurkolótábortól.
Mondjuk igy is lesznek Pats drukkerek, a helyiek meg akiik megveszik a denveriektöl.De ez kb a legkisebb tényező, a SB-t is hangzavarban toltuk
2016. 01. 19. 20:29
TMR
Már miért lennének? Azért - ha jól tudom - amérikában a pats szurkolók nem tartoznak a vérmesebbik fajtába.
2016. 01. 19. 21:15
Tibi Twelve
Denver környékén is akadnak, nem lesz 100 százalék narancsos így se a lelátón.
2016. 01. 20. 07:34
1976gabi
a narancs nem zavar.a zebra csík legyen jó
2016. 01. 19. 21:28
cspeti98
Pont volt róla egy cikk, hogy mindig akadnak szép számmal idegenbeli meccseken is. Sajnos nem emlékszem hol olvastam :(
2016. 01. 19. 20:37
TMR
Brandon Marshall meg már most elkezdett panaszkodni Gronkra, hogy állandóan szabálytalankodik. Vicces, vagyis nem.
2016. 01. 19. 21:19
Tibi Twelve
Bakker valahol emlitettem tegnap h milyen Goodelles bíróválasztás lenne Hochuli és tényleg ő lesz. Vinovich meg NFC.Ő sokkal jobb lenne de nyilván nem adják neki a AFC döntőt már a XLIX miatt sem
2016. 01. 19. 21:31
cspeti98
Én jobban örülök Hochulinak bár őt se kedvelem és a rosszabb bírók közé sorolnám, nem is értem mit keres a playoffban, de ő csak szimplán hülye és néha olyan mintha azt se tudná milyen rendezvényen van, viszont Vinovich hajlamos ellenünk fújni, pl.: a tavalyi Ravens elleni meccs.
2016. 01. 19. 21:44
Zarathorn
De az SB-n már korrekt volt :)
2016. 01. 19. 22:33
ptblanco
Nyilván nem mondok ezzel újat, de szerintem 2 lehetőség van:
1. Rommá alázzuk őket, nem feltétlenül 865 ponttal, de simán, végig vezetve, esélyt sem adva nekik.
2. Hosszabbításban nyerünk, szenvedve.

Annyit csalni még goodell sem tudhat, hogy ne nyerjünk!
2016. 01. 19. 22:35
nnnnnnnna, az ilyeneket szeretem:

"Broncos defensive lineman Antonio Smith said it's fair to call the four-time winning Super Bowl quarterback a crybaby."

az ilyenekre mindig megvan a 12-es méltó válasza :)
2016. 01. 19. 22:36
ha bennem felviszi az adrenalint az ilyen, mi lesz a csapattal, amelyiknek a vezérét síróbabázzák?:)
2016. 01. 20. 15:09
Tibi Twelve
Címet véd és bemutat Goodellnek meg a denvernek
2016. 01. 20. 11:17
takirob69
A Denveri oldalról már rendesen beindult a Trash talk ami nem foglalkoztat igazán (Smith,jackson).
Egy dolog azonban aggaszt, nyíltan kijelentik, hogy Gronk esetében a térdét fogják támadni ami szerintem több mint undorító - egyértelmű, ki akarják venni a játékból bármi áron!
2016. 01. 20. 20:58
Tibi Twelve
Ez elég undorító ahogy játszanak és nyilatkoznak, érződik a félelem szaga is :-D
nem a legjobb D csak lesérítik akivel nem tudnak mit kezdeni.
Gronknak azt kéne csinálni amit Brady is csinált a KC elleni futott Td kor, hogy felugrott mikor jött a block igy nincs súly a térden mikor kiütik.

Ha esetleg elkezdenék én kiadnám a fejvadászat parancsot az oldalvonalon BB vagy Patricia helyében a mieniknek offense defenseben.Persze nem lóvéért nehogy BountyGateII legyen :-D

Ez háború, és azt hiszik csak ők tudnak mélyen térdre meg sisakra menni.Az nem túl nehéz. Tiszta meccset szeretnék,ők nem, és fel kell vennünk a kesztyűt ha úgy alakul.
2016. 01. 20. 22:16
Plota
Azért Gronk válasza sem rossz: https://twitter.com/RobGronkowski/status/689592169271816193 :D
2016. 01. 20. 22:25
Tibi Twelve
Így kell ilyenre válaszolni, meg 4 GronkSpike-al a z endzoneban :-D
Hozzászólás a(z) Miért fogunk bejutni a Super Bowl-ba bejegyzéshez