Menetrend

Milyen mérleggel zárja a Patriots az alapszakaszt?

2013. 11. 15. 14:38
Szerző: pirko
Kategória: Egyéb
A bye week utáni mérkőzésekre készülve nem csak Bostonban, hanem virtuális szerkesztőségünkben is folynak a találgatások, vajon mit hoz az alapszakasz utolsó hét mérkőzése a Patriots számára.

Még az alapszakasz kezdete előtt, szeptember 6-án tette közzé a boston.com a Patriots alapszakaszbeli mérlegére, és a lehetséges Super Bowl részvevőkre vonatkozó, a honlap szerkesztőitől, munkatársaitól származó jóslatokat, elképzeléseket. Talán érdemes röviden feleleveníteni, mit is gondoltak a bostoni sportújságírók a Patriots előtt álló megmérettetés kimeneteléről, és hogy milyen Super Bowlt tudtak volna elképzelni.

Zuri Berry: 12-4; vereség az Atlanta, a Denver és a New Orleans ellen; SB: Seahawks vs. Bengals.

Gary Dzen: 13-3; vereség a Cincinnati, az Atlanta és a Baltimore ellen; SB: Bengals vs. Falcons.

Chad Finn: 13-3; a vesztes meccseket nem nevesítette; SB: Patriots vs. Seahawks.

Erik Frenz: 11-5; bár pontosan nem jelölte meg, elképzelhetőnek tartotta az Atlanta, a Cincinnati, a Houston, a Baltimore, a Pittsburgh, a New Orleans, a Denver és még akár a Miami elleni vereséget is; SB: Patriots vs. Seahawks.

Adam Kaufman: 11-5; vereség a New Orleans, az Atlanta, a Houston, a Baltimore és a Miami ellen; SB: Patriots vs. Giants.

Matt Pepin: 10-6; nem nevesítette a vereségeket; SB: Falcons vs. Broncos.

Steve Silva: 11-5; csak azt jegyezte meg, hogy az AFC döntőben kikapunk a Denvertől; érdekes, hogy ennek ellenére Cowboys vs. Steelers döntőt látna szívesen.

Eric Wilbur: 10-6; a vereségeket nem nevesítette; SB: Broncos vs. Giants (mint megjegyezte, a ’Harbaugh Bowl’ után jöhet egy ’Manning Armageddon’).

Zuri Berry egy külön cikkben mérkőzésenként is leadta a tippjeit, és – bár a Jets helyett az Atlantától számított vereségre –, a bye weekre ő is 7-2-es mutatót jósolt a csapatnak. Nemrég megjelent írásában – egykori jóslatait az idény hátralévő részére némileg módosítva – többek között arra hívja föl a figyelmet, hogy szeptember óta bizony változtak a dolgok. A változások eredménye Berry jóslatát tekintve annyi, hogy eredetileg megvertük volna a Panthers-t, most kikapunk tőlük, a Ravens esetében pedig ennek a fordítottja. A Denvert mindkét előrejelzésében jobbnak látta, így lett 12-4 az általa jövendölt mérleg.

A bostoniak példáján fellelkesülve végeztünk egy kis felmérést a szerkesztők között, hogy szerintünk mi várható a hátralévő mérkőzéseken.

Paul43

„Sokat kellett gondolkodnom mire is tegyem a voksom. Nagyon sok fog múlni az offense teljesítményén. HA nekik beindul a szekér és a védelem hozza az eddigi szintet, akkor 1 max 2 vereséget tartok elképzelhetönek. Ellenben egy gyenge tamádósorral a 3-4 bukó is sima lehetöség. A következö két mérközés nagyon érdekes lesz. A Panthers támadói jók, ha Newtont ki tudjuk kapcsolni, akkor pipa. Manning és a Denver, epic fight lesz. De legalább az egyiket nyeröre teszem. Utána három szerintem sima meccs jön (vagyis gyözni kell). A Ravensnél nem mernék egyértelmü winre tippeni, ök azon csapatok közül valók, akik a Pats ellen hasítanak nagyot. A végén a Buffalo már újra sima meccs, mivel addigra teljesen összeomlanak. Ha tehát nem a Ravens meccs, akkor az elötte levö három sima meccs közül az egyik lesz bukós. Így a tippem egy kellemes 12-4.”

Caedus:

„Szerintem a legfontosabb, hogy az újoncok kezdik felvenni a tempót és szépen fejlődnek, a rájátszás szinte meg is van, de most jön csak az igazi megpróbáltatás. Én leszek a pesszimista, akire majd lehet mutogatni, hogy károgott és nem lett igaza:) Szerintem a hátralévő meccseken 3-4 vereségünk lesz : Panthers, Broncos és Cleveland/Baltimore-tól hacsak nem a mind a kettőtől. A lényeg, hogy szerezzünk PO helyet, mindegy hogy hol és építsük be/vissza a csapatba Vereent,gyógyuljon fel a védelem. Tehát a tippem 11-5-ös mérleg.” 

Tanko_Sz

„12-4. Számomra a 7-2 eddig pozitív csalódás, ennyi sérülttel és újonccal merem állítani, hogy kevés csapat állna így 10 forduló után. Ráadásul a támadósor csak most kezd belelendülni, Dobson lassan első számú elkapóvá nőtte ki magát, Ridley megbízhatóan fut, reméljük több labdát nem ejt el. A védelembe pedig Talib visszatérését várom. Aki képes Graham-et zéró yardon tartani, az kivételes védő. Ha ez a csapatrész továbbra is ilyen jó teljesítményt nyújt, akkor a rájátszásban is lehet keresnivalónk. A további meccsekkel kapcsolatban: két vereség benne van a pakliban: egyik sajnos a Denver ellen lesz, szerintem a hosszabbításban vagy az utolsó másodpercekben kapunk ki. Majd a rájátszásban bosszút állunk :). A másik vereség fájó lesz és meglepő: a Ravens ellen is kikapunk. Valahogy ellenük soha nem megy, Flacco természetesen ellenünk fogja nyújtani idei legjobb teljesítményét. Tehát 12-4 és második hely, onnan meg bármi megeshet.

DoM:

„Könnyebb lenne tippelni, ha már láttuk volna Shane Vereen visszatérését a pályára, mert a hatása „Gronkowski léptékben” mérhető, ugyanis senki még csak megközelítőleg sem tudja azt, amit ő jelent a támadójátékban. Az évközi nehézségek ellenére a csapat remek tartásról tett tanúbizonyságot, és hétről-hétre megerősíti azt a véleményemet, hogy évek óta az idei a legerősebb játékoskerete a Patriotsnak. December végéig még hat AFC ellenféllel játszanak, akár az is előfordulhat, hogy az utolsó 4-5 fordulóban olyan csapattal kerülnek szembe, akik már lemondhatnak a rájátszás reális esélyéről. A fókuszban sokaknál a Broncos meccs állhat Welker, Brady vs. Manning, a presztízs és a hazai pálya előny fontossága miatt a rájátszásban. Egy KC vs. DEN meccs után már okosabbak leszünk akkor, hogy milyen súlya lesz annak a találkozónak. Én egyelőre nem érzem élet-halál kérdésének azt a csatát, mert a rájátszás szempontjából 12 győzelem is elég lehet a második legjobb csoportgyőztes címéhez (Bengals és Colts ellenében), ami jelen pillanatban a kitűzött cél a csapat előtt „hosszútávon”. Ennek ellenére azonban egy - végre teljesen egészséges - Talibbal számolva, 14-2-es mérlegre voksolok az alapszakaszban, ami hét győzelmet jelent a hátralévő fordulókban.”

Pirko:

A hátralévő meccseket elnézve bennem az a kérdés fogalmazódott meg, hogy vajon kitől kapjunk ki inkább: a Broncos ligaelsőnek tartott támadógépezetétől, vagy inkább a Panthers legjobbak közé fellfejlődött védelmétől (tudom, ennél azért komplexebbek egy vereség okai). Mi lenne hasznosabb a csapat számára, a playoffra történő mentális felkészülés szempontjából? Végül arra jutottam, hogy talán az lenne a legjobb, ha mindkét mérkőzésen vereséget szenvednénk, olyan hibák miatt, amelyeket a playoffban már biztosan nem fogunk elkövetni. A Panthers meccs szoros lesz, valami olyasmi, mint a tavalyi Seahawks elleni vereségünk, a Broncos pedig győzelmet arat a Gillette Stadionban. Wes Welker – legyen meg a sors akarata – betömi a bulvármédia éhesen tátongó száját, és legyőzi egykori csapatát, elégtételt véve az őt ért "méltatlan bánásmódért" (ez ironikus akart lenni!). És persze még egy Ravens elleni kisiklás is beleférhet akár, de én inkább szavaznék egy váratlanabb fiaskóra, akár a Houston, vagy a Cleveland ellen. Titokban persze reménykedek, hogy minden hátralévő meccsünket megnyerjük, és ’Supercam’, Peyton és Wes is lógó orral kullog majd le a pályáról, de félek, ebben az esetben megint „el leszünk átkozva” a playoffban. Szóval legyen csak 11-5, az AFC döntőben verjük a Broncost, a Super Bowlon pedig – micsoda meglepetés – az Eagles-t (már csak Sopoaga miatt is, ugye...).

Ha a Kedves Olvasóknak is van kedvük tippelni, ne fogják vissza magukat, várjuk az olvasói jóslatokat!

Hozzászólások

2013. 11. 15. 14:51
DM
11-5
2013. 11. 15. 15:06
DM
jah igen akkor írok már valami okosságot szal mint a igen neves közösségi oldalon is írtam már magunkat várom a Super Bowl.-ba,nem tudom de érzem,hogy itt a mi időnk.Most ismét párhuzamot kell vonnom miszerint a Ravens is ugyan így lett bajnok remek D volt mögöttük és az O is pont jókor érett össze.Most nálunk is ez a helyzet remek D.-ünk van ami még jobb lesz,és az O is lassan de biztosan felveszi a harcot a védelmünkkel,hogy ugyan olyan szinten kiemelkedőt tudjanak nyújtani.Tudom megint elgurult a gyógyszerem lassan szanatóriumból írom "okosságom",de azt kell mondjak a Seattle-Patriots párharcot várok az SB.-n :)
2013. 11. 15. 18:30
Whitealert
+1 Én is SB-ba várom a csapatunkat.
2013. 11. 15. 15:15
lipi
Párducok ellen számolok vereséggel. (Milyen hülyén hangzanak ezek a csapatnevek magyarul :)).
Sokat filóztam, hogy Panthers vagy Denver lesz-e vereség vagy mindkettő. érdekes módon nem félek PM-től és a Denvertől. Valamiért úgy érzem az a meccs meglesz. A Panthers viszont azt a focit játssza, ami nagyon nem fekszik nekünk.
A Browns hazai pályán a múltkori fiaskó után, kötelező.
A teljesen szétesett Texans, Miami, Bills, Ravens négyes ellen meglepő lenne a vereség.
Ergo: 13-3 a vége.
2013. 11. 15. 15:28
csgabor
Én 12-4-et tippeltem, de a szívem 13-3-at mondd!!! :)
2013. 11. 15. 15:35
TMR
11-5, Panthers, Ravens, Broncos.
Hospital SB-t várok: Patriots - Green Bay (bár ennek nagyon kicsi a valószínűsége).

Sajnos azt prognosztizálom, hogy az ifjoncoknak a PO-ban meg fog remegni a keze, ahogy nő a nyomás egyre több lesz a hiba, egyre több lesz a drop. így nem várom a Pats-et a döntőbe.

Broncos - Saints döntőt tippelek Brees-ék győzelmével
2013. 11. 15. 16:04
Tzimisce
Azt kell, hogy mondjam, LaFleurnak lesz igaza a 13-3-al.
Egy vereség még lesz, szerintem a Denvertől, ugyanis ez tudja azt garantálni, hogy mi nyerjünk ellenük a Rájátszásban. Sok sikert a Kansasnak, akár a 16-0-hoz is, de szerintem nem jutnak el a főcsoportdöntőig se.
Én év elején azt tippeltem, hogy SB-t nyerünk, ha nem mi, akkor a Denver vagy az Indy lesz bent, másik oldalról pedig talán a Saints, a Seahawks vagy valamelyik NFC East fekete ló.
2013. 11. 15. 18:14
LaFleur
Tartom a 13-3-t továbbra is, de már necces. Ugyanis a szezon előtt biztos voltam benne, hogy vagy a Carolina-tól vagy a Cleavland-tól ki fogunk kapni, mert ez olyan jellemző ránk. Ha így lesz, akkor viszont lehet 12-4 is. Azzal a k@rva Jets meccsel nem számoltam.
NFC-ből a Saints csak akkor juthat be sztem a SB-ba, ha végig dome-ban tud játszani. Amint kimozdulnak onnan végük. Én odaátról a 'Hawks-t várom. Természetesen ellenünk. :)
2013. 11. 15. 16:25
lipi
OFF:
Milyen gyorsan változik a világ :). A delfinek utáni cikkekben még ott tartottunk, velem az élen, hogy milyen bitang nehéz sorsolás vár ránk a bye után. Eltelt két hét, és nehezen tudjuk elhinni, hogy a hátralévő 7 meccsből kettőnél többet veszítsünk :). Kíváncsi leszek a Panthers utáni véleményekre :)
2013. 11. 15. 17:31
Raschy
11-5-t tippelek, de lehet blőle 14-2 is. Broncostól Pantherstől Brownstól és Ravenstől félek.
2013. 11. 15. 17:54
Bazsi
Én 14-2-t tippelek, vagyis behúzzuk mind a 7 meccsünket. Tudom ez optimista jóslat lehet, de általában az alapszakasz második felében jobb teljesítményt nyújtunk. Ezt leginkább a védelemnek tulajdonítom, de úgy gondolom a támadójáték is sokat fog javulni( Vereen is visszatér). A PO-ban meg már bármi történhet, de egy főcsoportdöntő mindenképp kinéz. Ja és az egyik legfontosabb: kerüljenek el a további sérülések, mert hiába vagyunk jobb szériában, ez könnyen megtörhet minket.
2013. 11. 15. 17:56
tottingetosz
12-4. A Panthers meglesz. Ennyi idő elég BB-nek a felkészüléshez, ráadásul MNF-en hagyományosan jók vagyunk. A Broncos előrébb tart - jelenleg. A többin még egy L becsúszik, leginkább a Cleveland gyanús.
2013. 11. 15. 18:23
lali23
Én nem hinném hogy egy Clevland idegenben meg tudna minket verni, otthon nagyon jók vagyunk.
2013. 11. 16. 09:32
tottingetosz
Úgy látom, más is tart a Cleveland-től... Csak sose legyunk jollakottak.
2013. 11. 15. 18:21
lali23
12-4

A Carolina és a Denver ellen 1-1,
Houston, Clevlend, Miami, Buffalo 4-0,
Baltimoreban szerintem kikapunk, (de ne legyen igazam)
A playoffban meg bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is, de Super Bowlba várom magunkat ahol majd jöhet az újabb Saints verés!!!!
2013. 11. 15. 18:27
simiimi
December a miénk, novemberben egy zakó (semmi esetre sem a Broncostól) még talán belefér, úgyhogy örök optimistán: 13-3 :)
2013. 11. 15. 19:16
infidelitas
Akkor nézzük:

Benne van a vereség a Carolina, bunkóz, Miami, Ravens, Texans ellen. Ebből nem fogjuk mind elbukni, úgyhogy 3 vereséget tippelek, azaz 11-5 a vége és PO szereplés.
2013. 11. 15. 19:39
Wolverine89
SZerintem a Carolina meccset gond nélkül behúzzuk, tudom, hogy a nagy számok törvénye alapján lassan bekéne nyelni egy L-t a bye week után, de szerintem nem idén. 12-4 es alapszakaszt várok: Broncos-tól kikapunk sajnos, a ravens meg határeset, de sajnos a jets mellett szerintem ők fejlődtek a legtöbbet és ez nagyon aggasztó(mindkétesetben)! Afc döntőt játszunk természetesen a Denverrel. Sb.: Denver-Seattle (ők nagyon durvák, sajnos, jobb is h nem játszunk ellenük, mert ezzel a fallal amink van leamortizálják Brady-t)
2013. 11. 15. 21:16
MatCauthon
Szerintem továbbra is hozzuk a formánkat, a nagy csapatukat legyűrjük, de a kicsikkel gyűlik majd meg a bajunk, lehet, hogy bután hangzik, de a Cleveland és a Baltimore teszi a nevünk után az L betűt, míg a többieket sikerrel abszolváljuk - 12-4 a vége nálam is.
2013. 11. 15. 21:23
BaP
12-4
A Broncos és a Ravens ellen megcsúszunk, és szerintem nem is fér bele több. A Browns kemény lesz, ahogy a Panthersel, meg a Dolphins-al iseg fogunk kínlódni.
Remélem több komoly sérülés már nem lesz, ha igen, a PO veszélyben lehet egy-két nem várt zakó al.
Persze a most sérültek fokozatos visszaépülésével remélem a playoffra csúcsosodik ki a formánk.
Ha így lesz, az SB se elérhetetlen, ha nem, akár az első körben kizúghatunk...
A SB szerintem Pats vagy Bengals-Seahawks esetleg Saints
2013. 11. 15. 23:22
cescf4
nálam min elvárás a 11-5, a PO-ra sztem még korai jósolni, kiváncsi leszek hogy pl a Panthers\Ravens védelmével mit tudunk kezdeni, aztán jön a Denver O#, sztem ezek a meccsek jó erőfelmérők lesznek mert a PO-ban KC-CIN-DEN biztos ott lesznek kőkemény D#\O#-ükkel

több mint valószínű hogy a SB egy idegenbeli meccsen át vezet, vagy KC-be kéne utazni vagy a Mile High-ba, hát egyik sem tűnik sétagaloppnak... :S
2013. 11. 16. 07:29
1976gabi
eddig is tisztességesen helytállt a csapat,ezt várom ezután is tőlük.az meg elég bőven ahhoz,hogy élcsapat maradjunk,akár hogy is temetik a csapatot mindig bizonyos körökben.
2013. 11. 16. 08:12
magooc
kicsit pesszimista vagyok ezért azt kell mondanom, hogy nehéz lesz a hátralevő meccseket hozni, csupa szoros meccset játszunk. De azért optimista vagyok, és negyedik gyűrűt várok Bradynek. Természetesen 14-2-t tippeltem az alapszakaszra. Tehát február elejéig csupa W :D
2013. 11. 16. 14:23
pat68
12-4 a tippem, lehet jobb az eredmény. Igazán a Panthers és Baltimor mecstől tatok. a Denver hazai pályán verhető, a többi majdnem kötelező. És ha nem lesz több jelentős sérülés SB!
2013. 11. 16. 14:34
chateautorres
Akkor egy pesszimista tipp:
Én 10:6 -ot jósoltam a szezon előtt, főleg a várt gyengébb kezdet miatt, de szerintem még most sem múlt el a "veszély".
7:3 Félek, hogy a Carolina bedarál bennünket.
7:4 A Denver túl erős most nekünk, egyszerűen több pontot szereznek majd. (Bár ha Manning rásérül a héten a lábára, lehet hogy egészen új szituáció alakul ki.)
8:4 Ez a Taxans nem lábal ki az idén a krízisből.
9:4 A Browns most is komolytalan csaapat, akkor is az lesz.
9:5 A legfájóbb vereség.
9:6 A még fájóbb vereség (de természetesen másért).
10:6 Hozzuk a kötelezőt.

....és akkor harcolunk a Jets-cel a csoportelsőségért.
(Amúgy csak közlöm, hogy nagyon jó vagyok a tippelésben, amit mutat a heti 2,8-as kvótám is!)
2013. 11. 17. 09:55
infidelitas
mi az a 2,8-as kvóta?
2013. 11. 16. 14:43
DM
Tom Brady Interjú bazira OFF :) de érdemes megnézni

http://www.youtube.com/watch?v=3wWXsbZuncc lehet már egyszer beküldtem
2013. 11. 16. 14:45
DM
valamint bazira régi :)
2013. 11. 16. 15:02
Oscar
Nem számít az arány ,mert a csoportot megnyerjük!!

Egészséges legyen a csapat , és külön Gronk is a PO-ban!!

A legfontosabb meccsünkön , végre egy havas - hideg és kőkemény időjárás legyen SB-én , mint amikor a Macikat vertük otthonukban , ha még emlékszik valaki a havas csodás képekre::))

Nyitott SB-t nyerni , na ezzel aztán lehetne emlékezetes győzelmünk , és én kimondom , hogy bizony még az Óriások ellen is akár ,a saját otthonukban!!!

Brady havas meccseinek aránya 11:0 , bár ezt csak egy régi adatból tudtam megnézni!!2013. 11. 16. 15:29
balint-benyo
Álmomban a nagy almában jártam az SB előtti héten, minden a harmadik Dzsájents-Patsről szólt :), amúgy 12-4, de a Broncost meg kellene verni.
2013. 11. 18. 09:48
Firewalker
Szervusztok!
Az én tippem 11-5, és a Texans, Dolphins, Ravens.
Szerintem -bár nagyon nehéz meccs lesz- két hét alatt fel tudott készülni a csapat a Panthers-ből, ezért ez meglesz. A Denvernek csak büszkeségből sem adom nekik a W-t. (Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon haragszom Welkerre, amiért szarban hagyta, nem is a csapatot, hanem a legnagyobb pártfogóját Brady-t, ezért remélem a sors itt is, és az AFC döntőben is revansot vesz ezért.)
A SB-t pedig a Seahawks ellen elveszítjük, csak Brady ne sérüljön le ott.
Hozzászólás a(z) Milyen mérleggel zárja a Patriots az alapszakaszt? bejegyzéshez