Menetrend

Mini edzőtábor 2. nap

2013. 06. 12. 23:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

Támadóoldalon a fejlődés jelei figyelhetők meg, bár nem ment minden annyira olajozottan, mint a tegnap. A védelem még mindig nagy lendülettel és jó hangulatban keseríti meg a másik oldal életét. 

WR Julian Edelman , S Kanorris Davis, G Nick McDonald, TE Aaron Hernandez és TE Rob Gronkowski nem volt látható az edzőpályán. Hernandez távolléte a leginkább szembetűnő, hiszen tavaszi vállsérülését követően edzésről edzésre aktívabb volt az elmúlt időszakban. Edelman lábáról viszont lekerült a rögzítő csizma.

Azok, akik még rehabilitációjukat töltik vagy csak korlátozott mértékben voltak részesei a gyakorlatoknak: WR Mark Harrison (láb), WR Aaron Dobson, S Duron Harmon, FS Devin McCourty (váll), WR Josh Boyce (váll), RB Stevan Ridley, G Dan Connolly (váll), RT Sebastian Vollmer (térd), RB Brandon Bolden, CB Alfonzo Dennard, LB A.J. Edds, TE Brandon Ford és S Nate Ebner.

Valószínűleg a tegnapi nap öt próbajátékosa ismét a pályán tartózkodott és résztvevői voltak az edzésnek. Korábban tévesnek Jabar Gaffney-nek hitték az elkapót, akiről azóta kiderült, hogy Chaz Schilens, a Raiders és a Jets korábbi játékosa. Második napja komoly problémai akadtak a labda elkapásával.


Amendola-minicamp

A létszámellenőrzés után lássuk az edzés említésre méltó eseményeit:

1. Jake Ballard nem fest a legjobban. Elképzelhető, hogy a térdsérülésének utóhatása, hogy darabos a mozgása és még nem teljes a koncentrációja, de számos labdát ejtett el a tavaszi edzések során.

2. A special teams a kickoff returnöket gyakorolta, ahol külön figyelmet kapott a támadóék (wedge), az a két játékos, aki faltörőkosként próbál utat ütni a returner előtt. Marcus Cannon, az újonc tight end Zach Sudfeld és a Kanadából igazolt, kvázi újonc Armond Armstead (DT/DE) szerepelt ebben a pozícióban. Punt blokkolása alapjaira is sor került. Az irányítók távoltartották magukat a special teams feladataitól és azt csak az oldalvonal mellől szemlélték. Ez lehetőséget adott Bill Belichicknek, hogy az edzés során váltson pár szót Tim Tebow-val.

3. Egyik draftolt újonc elkapó sem volt ott a pályára lépők között, ezért Matthew Slater is beugrott a támadók közé. A special teams csapatkapitánya mélységi célpont szerepében tetszelgett. Több szép elkapása volt már tavasszal, hiszen kiváló sebességgel rendelkezik és utoléri még a kissé túldobott labdákat is. A mai napon jól vette észre, hogy az irányába szálló passzt aluldobták és időben kanyarodott, lassított vissza érte és kapta Kyle Arringtonnal szemben. Pályafutása során mindösszesen egy elkapást tud felmutatni, nem hihető, hogy hirtelen meghatározó eleme lesz a passzjátéknak.

4. Ha már hosszú átadások… Tom Brady meglepően sok mélységi passzal próbálkozik és még mindig megfelelő erő van a dobásaiban. Danny Amendolának szinte minden edzésre jut egy szép elkapása ezekből.

5. A Patriots kabalafigurája, Pat Patriot is feltűnt az edzőpálya mellett, ahol egy csoport különös elbánásban részesülő (VIP) szurkoló figyelhette az edzést.

6. Nem bölcs dolog általánosítani, de nagy szerepe volt ismét a 7-7 elleni csapatfeladatoknak és Ryan Mallett irányítása során sok labda potyogott a földre.

Andruzzi, Vollmer és Connolly

Joe Andruzzi (korábbi Pats támadó falember) két lábadozóval (Vollmer és Connolly)

7. Az edzés utolsó játékában Jerod Mayo kapott el egy irányt változtatott Brady átadást, ami látványos mozdulattal vágott a földhöz a linebacker, védőtársai ünneplése közepette.

8. Brian Daboll felügyelete mellett (aki eddig általában a támadófal körül volt megtalálható) támadtak a csapat fiatalabb, tapasztalatlan játékosai az edzés legvégén a hasonló cipőben járó védők ellen, a hagyományosnak és rendszeresnek nevezhető csapatgyakorlat során, ami lehetőséget biztosít azok számára is, akiknek az edzés folyamán nem vagy csak minimális játékidő jut 7-7 és 11-11 elleni gyakorlatoknál. Többek között Tebow is csak itt kapott lehetőséget és úgy tűnt, hogy minden passzkísérletének a vége az volt, hogy inkább megpróbálta futással megoldani a játékot, amikor az első célpontját nem találta üresen. A csapat támadójátékának elsajátítása még gyerekcipőben jár nála a második napon, de egyáltalán nem volt szép látvány.

[A Smart Football blogon jelent meg írás is azt taglalja, hogy Tebow legnagyobb hibája, hogy képtelen egyik célpontjáról a másikra időben váltani; s ez a hiányosság gyakorlatilag középiskolás kora óta jellemző a játékára és az évek során előrelépés helyett inkább visszafejlődés jelei látszanak. Egy még középiskolás meccs után készült elemzés tökéletesen leírja az irányító mostani játékát is. –a szerk.]

9. Brady és a két másik irányító még az edzést követően is sokáig a pályán maradt pár elkapóval és tight enddel. Folyamatos kommunikáció mellett dolgoztak együtt. Brady viselkedése, gesztusai alapján a passzjáték hullámzó teljesítményét nagyon szívére vette és a szokásos feltüzelt hozzáállása helyett türelmesebben áll a kérdéshez. Pontosan érti a folyamatot, hogy időbe telik, amíg összeáll a játék. Egy rádióinterjúban azt mondta, hogy akár augusztus közepéig is eltarthat, hogy kialakuljon az összhang elkapóival.

10. Belichick lánya, Amanda is ott volt az edzést megfigyelők között, aki az Ohio State női lacrosse csapata mellett dolgozik edzőként.

Holnapi lesz a Patriots mini edzőtáborának az utolsó napja.

Forrás: patriots.com; fényképek a 2. napról; videó a 2. napról.

Hozzászólások

2013. 06. 13. 07:48
MemphisMaffia
Elég hosszú az a sérült lista... :(
2013. 06. 13. 08:23
Arsenal
Ha Hörni már a minicamp alatt sérült, akkor mi lesz vele a grandcamp alatt? Tibowt úgy látszik TE-nek hoztuk.
2013. 06. 13. 09:47
_bb
Érdekes hogy a pfw-sek mennyivel másképp látják Ballardot mint Reiss, aki inkább pozitívumokat szokott kiemelni róla, hangsúlyozva, hogy bár igaz hogy sohasem a dinamikusan fluid mozgásáról volt ismert, de úgy tűnik teljesen felépült a térdsérüléséből és látható, hogy miért hozta el a Patriots a Giantstől.

Az ötös pontban Jason McCourty "kémkedett a pálya szélén? :D ;)

Az elkapókat illetően, meg pont tegnap volt hír róla, h úgy tűnik Amendolában megvan a kreatív adaptációhoz szüksége plusz, meglesz az összhang Bradyvel, így már csak egészségesnek kell maradnia. Az, hogy a két újonc WR nincs pályán viszont csalódást keltő, pláne, hogy Dobsonról nem is tudni miért (kondíciós probléma?!)!

DoMnak meg minden elismerésem továbbra is...egyértelműen nem egyedül csinálja, de team MVP!
2013. 06. 13. 15:33
bence.szel
BB úgy döntött igyanak a srácok inkább egy-két sört a minicamp helyett és picsi-pacsizzanak... Nem értem ez miért jó, amikor mindenki arról ír, hogy a WR corp több, mint nyugtalanító. :(
2013. 06. 13. 15:47
lipi
Mivel a WR corp jelenlegi egészségi állapota hagy némi kívánni valót maga után, effektív teljesen mindegy, hogy lezavarnak-e még egy napot a fiúk vagy sem...
Az igazi munka úgyis a TC-vel indul meg.
2013. 06. 13. 15:57
bence.szel
Értem én ezt a megközelítést is, de biztos nem lett volna hátrány senkinek sem ha dobálnak még másfél órát ma is.
Hozzászólás a(z) Mini edzőtábor 2. nap bejegyzéshez