Menetrend

Mini-edzőtábor 2. nap

2014. 06. 18. 21:54
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2014

Szerdán folytatódott a mini-edzőtábor. A második nap beszámolóját olvashatjátok:


Az edzés főbb eseményei:

1. A felkészülés eddigi állomásain mindig megtalálható volt a Darrelle Revis. A cornerback ma azonban nem volt ott az edzés résztvevői között. Távollétében Kyle Arrington és Logan Ryan kapott szerepet az első csoportnál. Bill Belichick szokás szerint semmit sem árult, ami magyarázná Revis hiányát. Újdonság, hogy a Boston Globe szerint Alfonzo Dennard a holtidényben vállműtéten esett át, így őt eddig azért nem lehetett az edzéseken látni.

1

2. Még mindig sérülések: Ryan Mallett korlátozott edzésmunkájának köze lehet egy feltételezett térdsérüléshez. A jelenlegi másodikszámú Patriots irányító térdgépet viselt a bemelegítés során. Az edzés későbbi részében már nem vett részt. Ez ismét több játéklehetőséget jelentett Jimmy Garoppolo számára. Az újoncnak büntetőkört kellett futnia Braxston Cave centerrel együtt egy elrontott snap miatt. Ezúttal pozitív értelemben nem volt látványos, feltűnő megmozdulása Garoppolónak az edzésen.

3. Még a bemelegítést követően Josh Boyce-hoz sietett az orvosi stáb, miután az elkapó - aki egyelőre minden forrás szerint a legfeltűnőbb jó játékot nyújtotta - bal lába megsérült. Az edzés hátralévő részében egyetlen gyakorlatban sem szerepelt.

4. A nap pillanatai Tom Brady nevéhez fűződnek. Az irányító Kenbrell Thompkinsnak dobott egy gyönyörű passzt a gólterület sarkába (CB Brandon Browner védekezett vele szemben), majd Michael Hoomanawanui tight endet találta meg a jobboldali hashmarkon egy hosszúpasszal (LB Jerod Mayo volt a szenvedő fél). Bár még csak a felkészülés első felében járnak, de az augusztusban 37 éves Brady remek benyomást tesz edzésről-edzésre.

5. Tegnap a punter megvédése, ma a punter lerohanása és a punt blokkolása szerepelt a special teams repertoárjában. Brandon Bolden, futó és James Anderson, a nemrégen igazolt linebacker volt az a két játékos, akik kiemelkedtek a gyakorlat során a többiek közül.

6. Daxton Swanson nagyon jó labdaérzékről tett tanúbizonyságot: két interceptiont is szerzett, valamint több elütött labdával is jeleskedett. Május végén szerződött a Patriotshoz a Sam Houston State korábbi cornerbackje, miután újoncként a 2013-as idény második felét a 49ers gyakorlócsapatában töltötte.

2

7. A Patriots több támogatója, szponzora is a helyszínen tekintette meg az edzést, amit aztán svédasztalos ebéd követett… Az elkapók és a cornerbackek a „jam” technikát gyakorolták, amikor a védők célja, hogy az elkapók ne tudja zavartalanul megkezdi az útvonalának futását, amivel már a LOS elhagyása közben szabályok adta lehetőségekkel akadályozni próbálják az elkapót… 3 tight enddel operáló, romboló felállást gyakorolták a támadók olyan szereposztással, hogy támadó falember volt az egyik legális passzelkapó játékos a tight endek között. A szerepet kapó játékosok között több meglepő név is felbukkant… A downt és távolságot jelző bóják ismét használatban voltak. A játékosoknak rövid idő alatt kellett reagálni az eszközökkel jelzett új játékhelyzetre… Reese Wiggins elkapót és Malcolm Butler cornerbacket kellett kakaskodás miatt szétválasztani az edzés során…

Forrás: ESPN Boston

Képgaléria: patriots.com

Hozzászólások

2014. 06. 18. 23:45
Whitealert
Remek cikk! Köszönjük!

Olyan nevek tűnnek fel, akikről még csak soha nem is hallottam. Daxton Swanson, Reese Wiggins, Malcolm Butler... Kik ezek?
Van rá reális esély, hogy valamelyikük megragad a rosteren?
2014. 06. 19. 09:25
nDRo
Elég valószínűtlen. MC és TC idejére igazolt játékosok, "rostertöltelékek". Tőlük az is nagy eredmény ha esetleg PS-be visszakerülnek a keretszűkítések után.
2014. 06. 19. 09:56
Amint vége a mini.edzőtábornak folytatódik a "Küzdelem a keretbe kerülésért" cikksorozat, ahol a friss igazolású UDFA játékosok is szóba kerülhetnek.

Swanson rövid életrajza viszont szerepel is a cikkben.
2014. 06. 19. 16:10
Mate-x
Josh Boyce-ról lehet tudni valamit? Remélem nem sérült meg súlyosan!
2014. 06. 19. 17:02
Reiss szerint nincs ok az aggodalomra, mert nem tűnt vészesnek.
2014. 06. 19. 20:23
Studi
3 tight end...
Behoztuk a 2 tight end-es játékot, most már 3, és kik lehetnek a titokzatos átnevelések?
2014. 06. 19. 20:42
Más fórumon azt írták, hogy Jamie Collins (linebacker) szerepelhetett Mike Vrabel szerepben elkapó tight endként ilyen felállásból.
2014. 06. 19. 23:28
Marein
Devlint is írták valamelyik nap, hogy TE-t játszhat
Hozzászólás a(z) Mini-edzőtábor 2. nap bejegyzéshez