Menetrend

Mit tehet/nem tehet Brady eltiltása alatt

2016. 07. 24. 22:45
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Brady büntetése szeptember 3.-án, magyar idő szerint este 10-kor kezdődik és október 3-án, közvetlenül a Bills elleni mérkőzés lefújása után ér véget. A CSNNE megpróbálta kideríteni az NFL és az NFLPA (játékos szakszervezet) illetékeseinél, hogy az eltiltása alatt mit tehet és mit nem az irányító. Ami kiderült:

Nem teheti meg:

1. Részt venni, vagy akár csak nézni a csapat edzéseit.

2. Nem lehet jelen a csapat egyetlen épületében sem.

3. Nem lehet kapcsolatban a csapat egyetlen alkalmazottjával sem.

4. Nem kaphatja meg a csapat játéktervét.

5. Nem kaphat a csapattól videót, vagy bármilyen más hanganyagot semmilyen formában.

6. Nem vehet részt semmilyen focival kapcsolatos tevékenységen, ami a csapat, vagy bármelyik csapattársával kapcsolatos. Tehát nem edzhet egy semleges területen a csapattársaival.

7. Nem beszélhet a fociról a csapattársaival.

8. Nem mehet a stadionban nézőként sem!

9. Nem utazhat el a csapat idegenbeli mérkőzéseire sem.

10. Nem vehet részt sajtótájékoztatón.


Amit megtehet:

1. Együtt dolgozhat, illetve kezelést kaphat a csapat létesítményeitől távol saját edzőktől. Például a Gillette Stadion mellett lévő TB12 Sports Therapy Center Patriots Place nevű saját edzőtermében is edzhet. Azonban a saját személyi edzőjének státusza jelenleg még kérdéses, hiszen Alex Guerrero gyakran jelent meg az oldalvonalnál Patriots mérkőzéseken, ahol Patriots-os ruhákat viselt, valamint gyakran foglalkozott Brady csapattársaival is (táplálkozási tanácsokat adott, stb.), amiért a csapat fizetett.

2. Az NFLPA szerint Brady edzhet főiskolai, vagy középiskolai pályákon, és dobálhat az iskola elkapóinak.

3. Ugyancsak edzhet olyan játékosokkal, akik abban az időben nem állnak alkalmazásban egyik csapatnál sem. A Patriots által elbocsájtott játékosok is ide tartoznak.

Összességében elmondható, hogy túl sok mindent nem tehet Brady eltiltása alatt. Azonban a most csütörtökön kezdődő edzőtáborban jelen lehet, az előszezon mérkőzéseken annyit játszhat, amennyit akar (illetve edzői akarnak), ebben nincsenek korlátozások.

Kemény kihívás alatt áll Brady és a csapat edzői is.

Forrás: CSNNE

Hozzászólások

2016. 07. 24. 22:54
nszgergo
Nem kaphatja meg a csapat játéktervét...
Persze ez biztos így lesz, nem normálisak
2016. 07. 24. 23:00
lukacstamas
TV-n nézheti a meccseket? :-) :-(
Tiszta kabaré! :-(
2016. 07. 24. 23:13
Pat Patriot
Szerintem az NFL igazán ezzel röhögteti ki magát. Az bőven elegendő lett volna, ha a büntetés annyiból áll, hogy Brady nem léphet be még a stadionokba sem az első 4 RS-meccsen. Tiszta sor. De különösen a 3. pont érdekes... Elképzelem, hogy a pl. Gronkowski dob egy üzenetet az egyik meccs után a Twitterre, amire reagál Brady. Elvileg ez is "kapcsolatot" jelenthet. Igazából akármennyire is nevetséges a büntetés, hihetetlenül veszélyes is, mert nem egyszerű betartani. Brady még talán nem olyan hülye, hogy csináljon valamit, de mi van akkor, ha a Patriotshoz tartozó x vagy y (van néhány alkalmazottja a Patsnek...) ír egy "na, mi újság, Tom?" jellegű e-mailt vagy felhívja, hogy a hogyléte felől érdeklődjön? És mint tudjuk, Goodellék egyik hobbija nem 100%-os vádak alapján büntetést kiszabni.
Szóval röhögünk ezen az egészen, de másfél évvel ezelőtt is röhögtünk az "inkább valószínű, hogy Brady tudott valamiről, mint hogy nem" szintű vádon, és a vége mi lett? Egy olyan ügy, amelynek a döntése lehet, hogy agyonvágja a Patriots 2016-os szezonját.
2016. 07. 25. 00:01
hopi46
Szvsz Goodell-éket most már nem nagyon érdekli az ügy, "győztek" és ez nekik elég.
Maga a 4 meccses eltiltás még nem vágja haza az idényt (képzeljük azt pl., hogy "sérült"!), ami hazavághat egy szezont az a sok kulcsemberes sérülés - ezt kéne végre elkerülni.
Nem kaphatja meg a csapat játéktervét? De hát a háromnegyedét Ő írja! :D
Igenis meg kell tudnunk JG élesben mire képes!

Az üggyel kapcsolatos siránkozásainkat meg már nagyon unom, passzoljuk már el!
2016. 07. 24. 23:28
Chatmansky
Pojáca Goodell. Mint valami bolond király parancsai egy mesejátékból...
2016. 07. 25. 02:17
iceman
Ez nem épelméjű dolog. :(
2016. 07. 25. 06:16
vhs-box
olvasva a felsorolást, mit nem tehet, vártam,hogy mikor jön az alábbi bekezdés

-az eltiltás ideje alatt nem létesíthet sexuális kapcsolatot Pats szimpatzizánssal, így a feleségével sem.

de ezek szerint nem akkora köcsög Goodell, jah de !!szánalom a köbön ez az egész!
2016. 07. 25. 10:32
Foherty
Gondolom, ezek általános előírások a CBA vagy valami hasonló alapján és bármilyen eltiltásra ugyanígy vonatkoznak, nem csak erre az esetre érvényesek.
Tehát, teszem azt Le'Veon Bell pont ugyanezen tevékenységetől lesz eltiltva, nem?
2016. 07. 25. 17:02
igen, minden eltiltottra ugyanezek vonatkoznak.
2016. 07. 25. 20:13
aztán lehet h vannak fokozatok. Josh Gordonnál most azt írják, h ő a 4 meccses eltiltása alatt meetingeken, kezeléseken részt vehet, csak edzésen és mérkőzésen nem.
2016. 07. 26. 09:59
Foherty
Köszi! Akkor ebben a temában pont nem érdemes Goodell-t szídni... Sőt, talán TB maga is benne volt a szabályok ilyen kialakításában, mint NFLPA fejes. De akkor legalább biztos pontosan tudja merre-meddig.
2016. 07. 25. 11:14
fatman
hát, mindegy, maradéktalanul be kell tartani, h ne tudjanak belekötni, aztán legyünk túl az egészen... és minden rosszban van vmi jó, meglátjuk milyen Garoppolo, kiváncsi vagyok... elvárnék tőle - és a csapattól, ami nyilván nagyon oda fogja tenni magát becsületből - egy 3-1-es eredményt...
2016. 07. 25. 14:15
Kornél13
Hát ez kritikán aluli...
Nem is értem! Arra azonban tényleg kíváncsi lennék, hogy akiket tiltott teljesítményfokozó vagy kábszer miatt tiltottak el, vagy esetleg gyerek meg asszonyverés miatt, rájuk is ezek a dolgok vonatkoznak? Petersonnak ennyi erővel nem hogy a stadionba, de még az államba sem szabadott volna bemenni!
Az NFL emberei minden nap ott lesznek majd amikor Tom edz és lefilmezik?! Aztán majd ha visszatér összehasonlítják a playeket?
2016. 07. 25. 17:03
2016. 07. 25. 14:40
lolvin
Szerintetek meddig tart amig GODdell ebből is csinál egy botrányt? Valaki egész biztos, akár alaptalanul is meg fogja majd vádolni a csapatot és Brady-t, és azután megint kezdődhet előröl az egész hercehurca....
2016. 07. 25. 17:24
Biztos vagyok benne, h ki lesz adva mindenkinek, h felejtsék el erre az 1 hónapra. ne hívják, ne találkozzanak, semmi. mindenki tudja h magának is árt vele, ha újabb botrány lesz.
2016. 07. 25. 21:12
Zarathorn
NFL FINDS NO CREDIBLE EVIDENCE
PEYTON MANNING WAS PROVIDED WITH OR USED HGH OR PROHIBITED SUBSTANCES.... KB ennyi volt Brady ellen is VICC
2016. 07. 25. 21:38
lolvin
Előre bocsájtom, h nem vagyok Manning ellenes, mint olyan sok másik Pats szurkoló, de azért az teljesen nyivánvaló, h nem egyforma mérce vonatkozik Manningre és Brady-re...ő talán még ölhetett is volna, akkor is inkább eltussolták volna...
2016. 07. 25. 23:10
fatman
igazad van, tíccsák el az Manninget es!!! :)
Hozzászólás a(z) Mit tehet/nem tehet Brady eltiltása alatt bejegyzéshez