Menetrend

Napról-napra épül a bizalom Brady és Cooks között

2017. 08. 08. 11:11
Szerző: patsxanyi
Kategória: Cikkek, Edzőtábor
Tom Brady és Brandin Cooks játékkapcsolata alapjaiban határozhatja meg a csapat támadójátékát a következő szezonban.


Ha egy olyan korszakos egyéniség az irányítód, mint Tom Brady, akkor nem kérdés, hogy a passzjáték határozza meg a támadásaidat. Így volt ez az utóbbi három évben is, amelyből kettő SB győzelemmel zárult. A jó passzjátékhoz viszont nem elég egy irányító, szükség van célpontokra is. Nem mondhatjuk, hogy ne lettek volna az utóbbi időben jó elkapói a Patriotsnak, azonban mélységi célpontja nem igazán akadt Brady-nek. Ebben lehet segítségére a csapatnak a korábbi Saints játékos, Brandin Cooks.

Brady és Cooks
Az összecsiszolódás már tavasszal megkezdődött és nem véletlen, hogy általában az edzéseken is egyszerre vannak fenn a pályán. Cooks az előző két Saints-es évében 15 yardot átlagolt elkapásonként, ebben volt egy 71 és egy 98 yardos TD elkapása is. Ilyen számokra a Patriots-nak is szüksége lesz a következő szezonban. 

Tom Brady kettejük kapcsolatáról: "Egy ilyen jellegű kapcsolat felépítéséhez sok időre van szükség. Ez egy egész szezonon átívelő folyamat lesz, de keményen dolgozunk rajta, hogy minél hamarabb meglátsszon az alapszakaszban. Az egésznek a lényege, hogy sokat beszéljünk egymással, nem feltétlenül a fociról, akármiről. Egy nagyon jó kedélyű srác, aki sokat tesz hozzá az eddigi elkapó brigádhoz."


A beszámolók szerint jól megértik egymást a pályán. A múlt pénteki edzésen például egy 50 yardos játékot hoztak össze. Az ilyen játékok növelhetik a felek egymás iránti bizalmát, ami Brady esetében kiemelkedő fontosságú. Ha baj van, Brady mindig azokat az lekapókat keresi és részesíti előnyben, akikben vakon is megbízik. 

Nézzük Cooks miként vélekedik az eddig Pats-ben eltöltött időről: "Egy ilyen irányítóval együtt játszani különleges dolog. Az ahogy minden apróságra odafigyel téged is arra ösztönöz, hogy minden nap egy kicsit jobb legyél. Egy kiváló elkapó csapat tagja lehetek. Azt gondolom, hogy mindenkinek megvannak az erőségei és ezzel is kiegészítjük egymást. Nincs egyénieskedés közöttünk, és ez nagyon jó. Így kell, hogy együttműködjünk az egész év során."


Bill Belichick is elégedett az új elkapó hozzáállásával: "Minden apróságra odafigyel az edzések során. Megpróbál mindent pontosan úgy csinálni, ahogy azt az edzői elmagyarázzák neki."

Ha ránézünk a Patriots elkapó sorára, (Edelman-Hogan-Mitchell-Amendola-Cooks) akkor nem találunk olyat, aki beférne a TOP 5-be a posztján, viszont biztosak lehetünk benne, hogy kevés olyan csapat van, aki ne cserélne ezzel az állománnyal. Amenniyben kialakul a kémia Brady és Cooks között, a Patriots támadójátékának egy új dimenzióját ismerhetjük meg a következő szezonban.

Forrás: ESPN
Kép: CBS Boston

Hozzászólások

2017. 08. 08. 11:28
lynyrd
Így legyen! Hú, de nagyon várom már! Köszi a cikket!
2017. 08. 08. 13:04
komzoz65
Tavaly Hogan (és Mitchell) bekapcsolódása tette lehetővé az SB menetelést Gronk nélkül is -, a döntőig lényegében simán.

Erre a vonalra erősít rá Cooks. TB a fénykorát idéző hosszú passzok sorát dobta tavaly is, idén ez egy nagyon komoly opció lehet. A rövid passzot az ellenfelek így még kevésbé tudják majd levédekezni. Cooks (és a többi hossszú opció) Edelmannak, Amendolának White-nak, stb. is teret nyit.

A futás is fejlődhet, így all in all nagyon kevés védelemnek van reménye limitálni ezt az O-t. Az egyetlen reális lehetőség a futás és a hosszú passz lezárása, minimalizálása és akkor egy párszor a rövid passzos játék megállítható. Ha nem lesz nagy sérülés dömping ez a csapat pontban simán 500 pont környékén lehet a szezonban.
2017. 08. 08. 14:16
Patri Jóska
Nem tudjátok White megkapta az ajándék autót TB től?
2017. 08. 08. 14:49
takirob69
White megkapta az ajándék autóját a CONAN show-ban

https://www.youtube.com/watch?v=H1GCC_EIFHU
2017. 08. 08. 15:51
Patri Jóska
2017. 08. 08. 20:56
lesliemus
Tudom, hogy csak álom, de érzésem szerint egy Randy Moss féle kiemelkedést várok ettől, csak ne az legyen a vége, mint anno... Mondjuk szerintem akkor visszavonulna TB, ha egy tökéletes szezont összehozna a csapat és meglenne a 6. gyűrűje... Én ezt kívánom, de ha nem lesz tökéletes a szezon, de meglesz a gyűrű, akkor is elégedett leszek... Go Pats!
2017. 08. 08. 21:06
dravait
Kár ilyeneket olvasni, mert lassan nem bírunk magunkkal, hogy élesbe lássuk szerintem minden idők legjobb elkapó sorát.
El nem tudom képzelni, hogy az ellenfél védelmek hogyan fogják meg ezt a sort, és még a futókról nem is beszéltünk.

Induljon már el a szezon!!!!!!! Goo PATS!!
2017. 08. 08. 22:21
Lucius
Majd Giants megmutatja az utolsó meccsen, hogyan kell megállítani…
2017. 08. 08. 23:46
Pat Patriot
Ilyet még viccből se!
2017. 08. 08. 23:56
LasVegas
Ezt most komolyan, vagy ez valami viccféleség akart lenni?!
2017. 08. 09. 06:48
Lucius
Nos, valójában nem hiszem, hogy tényleg ez lesz (bár olvastam olyan bold prediction-t az NFL oldalán, ami ezt vizionálta). Azonban nekem mindig ez jut eszembe, mikor ennyire hype-olják a csapatot (nem konkrétan dravait hozzászólására gondolok, úgy általában mindenki már odaadta a Patsnek a trófeát).Amit akkor megtanultam, hogy az "egy meccsen mindenki verhető" klisé sajnos tényleg igaz (ellentétben sok másik közhellyel).
2017. 08. 09. 08:03
dravait
Természetesen igazad van, biztos, hogy meglesz idén is a szokásos indokolatlanul nehéz meccsünk akár vereséggel is - ez már szinte PATS védjegy. :-)
Ettől még szerintem igaz, hogy a mostani a legerősebb elkapó sorunk és a védelmünk is nagyon alakul egy igen jó egységgé.
És az is BIZTOSAN igaz, hogy te is várod már, hogy láthassuk, élesben mennyire jó a - naná, hogy részünkről túlhype-olt - csapatunk. :-)
2017. 08. 09. 12:59
Lucius
2017. 08. 09. 10:37
patsxanyi
Egyetértek, de ezért más ez a liga. A többi ligában kijavíthatod a hibát, itt nem. A lényeg inkább az állandóság, amit a Patriots képvisel, és az, hogy minden évben megpróbálnak újabb embereket beépíteni, nem elégednek meg a tavalyi teljesítménnyel és emberanyaggal. Ha nem nyerik meg idén a SB-t vagy el sem jutnak odáig, akkor sem történik semmi, mert a következő évben ismét esélyesek lesznek a rendszerük miatt. Szerintem ez az igazi teljesítmény.
2017. 08. 09. 12:59
Lucius
2017. 08. 08. 23:33
dartib83
Edelman szivatja a jaguars védőit:
https://www.youtube.com/watch?v=ajterMXE3Tc

nagyon durva :)
2017. 08. 08. 23:46
LasVegas
OFF: Vettünk két Boeing 767-es repülőgépet, mely a csapatot szállítja az idegenbeli meccsekre a jövőben. Akit érdekel esetleg:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000827237/article/patriots-reportedly-purchase-pair-of-767-jets-for-travel

Hozzászólás a(z) Napról-napra épül a bizalom Brady és Cooks között bejegyzéshez