Menetrend

Néha itt is kerek a labda

2008. 05. 22. 16:35
Szerző: vidor
Kategória: Cikkek
forrás: The Boston Globe (www.boston.com)
A történet egyik része azt mutatja, milyen messzire jutott Wes Welker ebben a sportágban. A másik pedig azt, az immáron 11. szezonját taposó Randy Moss mennyire makacsul hajszolja még mindig a tökéletességet. Ami ezt a kettőt összeköti, az a focilabda. Az, amit mi európaiaik hívunk focilabdának.
A sztori valahogy így szól: Az emlékezetes, 112-elkapásos szezonja során Welker szerzett magának egy előkelő rajongót az egyébként is gyorsan növekvő fan-klubjába – úgy hívják, hogy Randy Moss. Ők ketten természetesen sok időt töltöttek együtt Patriots receiverként, és nem sok idő telt el, amíg Moss rá nem kérdezett Welker tökéletes routjainak titkára. Hogyan tudod megtartani a sebességedet az ilyen éles váltások mellett? Hogyan tudod megtalálni azokat az apró réseket, gyűrődéseket? Mesélj még a lábmunkádról! Welker elmondta Randynek, hogy szerinte a focis alapok nagyon sokat segítettek neki.

Négy éves korában kezdte a „fútbol”-t, és az Oklahoma City-beli Heritage Hall High School végzős évéig űzte a sportot. Wes még most is tart egy focilabdát maga közelében, és rendszeresen használja az edzései során. Dekázik vele. Néha egyszerűen a labdakezelésre figyel. Vagy lábai közt cselezve rohangál fel s alá a pályán, a hirtelen, gyors irányváltásokra figyelve. "Tényleg úgy érzem, segített a lábmunkámon, úgy tűnik, sok apró lépést meg tudok tenni igen rövid idő alatt," mondta Welker tegnap, a passing camp egyik szünetében a Gillette Stadiumban. "Az ember lába néha igen furcsa poziciókba kerül a játék során, de én ehhez már hozzászoktam a soccernek köszönhetően, hogy ott lábbal kell kezelni a labdát. Egyértelműen úgy gondolom, ennek nagy szerepe van abban, hogy sikeresen szerepelek az NFL-ben."

Moss teljesen egyetért ebben is a társával. Annyira mély benyomást keltett benne Wes tavalyi szezonja, hogy ő is hozzáadta a maga futball-specifikus gyakorlatait a floridai edzéseihez az offseason során. Moss és Welker ezen a héten találkozott újra edzésen, de már ezelőtt is elkápráztatta Welkert társa futball-tudása. "Rúgdostuk egy kicsit a labdát és mutattam neki pár gyakorlatot, amit csinálni szoktam," mesélte Wes. "Fantasztikus, mennyire rövid idő alatt megértette őket. Most már remekül bánik a labdával, levegőben és a földön is." Míg tegnap Moss nem volt elérhető a sajtó számára, az, hogy ennyire újítani akar az edzésén, azt mutatja, nem akar üldögélni a babérjain, amelyeket a 98-elkapásos szezonjával és a márciusban aláírt 27 millió dolláros szerződésével szerzett. A 31 éves Moss úgy tűnik, motiváltabb, mint valaha.

Persze nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, az, hogy a foci hogyan hatna Moss játékára, igencsak kérdéses, hiszen teljesen más stílusa van, mint Welkernek. Már maga a tény, hogy Moss hozzá fordult tanácsért, ez amolyan, ha nekem-mesélnék-nem hinném-el féle dolog volt Welkernek. Hiszen ő free agentként érkezett az NFL-be 2004-ben, hogy hosszú, küzdelmes utat bejárva legyen a liga egyik legjobb elkapója, ezzel szemben Moss az 1998-as draft első körében lett kiválasztva, és már 6 Pro Bowlt jegyezhet fel az önéletrajzába. "A szüleimmel beszélgettem erről, és azt mondtam nekik, ’Ez őrület – Randy a fociról kérdez engem, hogy javítson a lábmunkáján. Ő a liga egyik legjobb elkapója, és pont engem kérdez?" emlékezett vissza Welker, akit a hétvégén a floridai Orlandóban fognak kitüntetni (2008 Pop Warner Inspiration to Youth Award). És tényleg, ők ketten igaz barátokká váltak az elmúlt év során, nem beszélve arról, hogy az övék az NFL egyik legveszélyesebb kettőse. Welker elmondta, rendszeresen megbeszélik, hogy segíthetik egymást a még jobbá válásban, így nem fog senkit meglepetésként érni, ha az edzésen focilabdát rúgdosni látják majd őket. "Felhívott, elmondta, hogy elővették a labdát a gyerekekkel, és együtt edzenek. Alig várom, hogy én is így tegyek."

Forrás: boston.com

Hozzászólások

2008. 05. 22. 17:00
Szinte látom a lelki szemeim előtt, hogy Wes és Randy rúgják a bőőőrt! :D :D
2008. 05. 22. 17:05
temp
A következő meccsünkön már rögby stílusban játszunk. Előre rúgja valaki a labdát, felszedjük, és utána lateral passzokkal rohamozunk ;)
2008. 05. 22. 18:13
Bulow
Elnézném öket a Fradiban....
2008. 05. 22. 18:20
temp
nem hiszem, hogy a másodosztályba vágynának :P
2008. 05. 22. 19:22
A képlet nagyon egyszerű: Randynek lételelme a siker. Ezért maradt nálunk, és ezért ilyen motivált. Nekem ez a hozzáállás nagyon tetszik. Nem azt mondja, hogy én vagyok a legjobb, csodáljatok, hanem még tanulni és fejlődni akar.
2008. 05. 22. 21:09
fega
Nagyon jó az ilyet olvasni :) Köszi mindenkinek.
Nyilván mindketten tudják, hogy ők ketten veszélyesek igazán hiszen Wes pici route kapja a labdát vagyis leginkább TE szerű, -tényleg csak szerű- routeokat fut, addig Randy, nos hát igen. Szóval szerintem tökéletes párost alkotnak és nekem nem véletlenül Wes toronymagasan a kedvencem aki hihetetlen szerény, mindenféle nagyképűségektől mentes, illetve nem túl magas amivel személy szerint jól tudok azonosulni :D
Huh kicsit fura amit írtam, de úgysem mondtam senkinek újdonságot.

Egy kis OFF:
lucas én még nem gratuláltam a nyelvvizsgádoz, -találkoztunk mikor mentél-
2008. 05. 22. 21:42
Boston
Nagyon élveztem a cikked Dóri! Tök jó szerintem ilyeneket is olvasni...
Én azt látom lelki szemeim előtt, ahogy Randy sarokkal maga elé teszi Tom passzát, majd csinál egy laza brazil kört, hogy aztán hátrastukkolja Wesnek a lasztit ;)
2008. 05. 22. 21:49
Szabotomy
Ülésrendváltozás??Nanana? :D
Amúgy tényleg jó ilyet olvasni az olyan polók és feliratok után. mint: "FOOTBALL IS NOT SOCCER!!!"
Wes és Randy a sportemberek!
2008. 05. 22. 22:44
Nora
Sportemberek nem kicsit... :) Örülök ennek a cikknek és hogy két ilyen remek felfogású csoda elkapónk van :)
2008. 05. 22. 23:22
temp
azért a 2 ember mellé én tennék egy harmadikat is, aki elkapó, és csodás mentalitása volt eddig. Jabar Gaffney. Szolid, teszi a dolgát, és kőkeményen megdolgozott azért, hogy 6. számú elkapóból (ugye Caldwellel küzdöttek az utolsó wr helyért) stabil 3. számú ember legyen, komoly fizetést vigyen haza, és gyanítom ha megméretteti magát jövőre az FA piacon, akkor keresett is lesz.

Nem tudom, hogy Jabar magától ilyen, vagy valami nagyon jó management áll mögötte, de egy biztos, eddig tökéletesen sáfárkodik azzal amije van, és kihozza belőle a maximumot.
2008. 05. 23. 07:51
pat68
Ha esetleg befejezik a Focit, eljöhetnének a magyar válogatotba játszani :-). k biztos nem esnének össze a legkisebb ütközés után.
Örülök az ilyen cikkeknek,mert a háttér ismerete nagyon fontos a csapat igazi megismeréséhez!
2008. 05. 23. 10:04
zolika26
Hello! Kit láttam ma reggel háromnegyed 9kor az árpád híd metrómegállónál brady mezben? :)
2008. 05. 23. 11:15
Szabotomy
Háhá!Ez milyen? :D :D
2008. 05. 23. 12:23
balint
remek hír,már hiányoznak a srácok:D
2008. 05. 23. 14:02
ati
hi all!
Mekkora történet ez is !!:):):)
Azért legyünk öszinték Randy soha nem lesz annyira mozgékony, mint Wes, mivel neki nincs annyira alacsonyan a súlypontja!!!!:):):):), de azért aranyos story hogy együtt nyomják a soccert!!:):)
2008. 05. 23. 19:55
zolika26
Bevallom őszintén a hátizsákot nem láttam, de újságot olvástál:)
2008. 05. 23. 20:03
temp
Pats táskát, kabátot, mezt viselőknek tessék csak felhívni a figyelmét az oldalra, utána könnyebb lesz itt megkeresni egymást :)
2008. 05. 23. 20:30
zolika26
könnyebb felhívni a figyelmet ha van pats.hu-s poló:P:D
2008. 05. 23. 20:31
Tzimisce
Nekem is személyes kedvencem Wes, már csak azért is, mert nem a nagy játékok fűződtek a nevéhez, hanem azok az aprók, amik felőrölték a védelmet.

Mez ügyben: Sajna nem lehet Magyarországon se 83-as se 54-es mezt venni. Mondjuk legszívesebben 67-est vagy 75-öst vennék, mert az illene hozzám :)
Miért van az, hogy csak Brady és asszem Moss mezt lehet csak venni? :(
2008. 05. 23. 20:54
zolika26
vaterán lehet welkert és LoMot is
2008. 05. 24. 14:47
TÖRÖLT
Hy!Az év üzletét kötöttük azzal hogy megszereztünk egy ilyen játékost...
Hozzászólás a(z) Néha itt is kerek a labda bejegyzéshez