Menetrend

New England Patriots 2010

2010. 09. 05. 09:14
Szerző: temp
Kategória: Cikkek
Ők 53-an maradtak idén. Egyelőre. TÁMADÓK Irányító (2): Tom Brady, Brian Hoyer Futó (5): Fred Taylor, Sammy Morris, Kevin Faulk, Laurence Maroney, BenJarvus Green-Ellis Elkapó (6): Randy Moss, Wes Welker, Brandon Tate, Julian Edelman, Taylor Price, Matthew Slater Tight end (3): Alge Crumpler, Rob Gronkowski, Aaron Hernandez Támadófal (8): Matt Light, Dan Connolly, Dan Koppen, Stephen Neal, Sebastian Vollmer, Mark LeVoir, Ryan Wendell, Nick Kaczur, Quinn Ojinnaka (első mérkőzésre felfüggesztve) VÉDELEM Védőfal (7): Vince Wilfork, Gerard Warren, Mike Wright, Myron Pryor, Ron Brace, Brandon Deaderick, Kyle Love Külső linebacker (4): Tully Banta-Cain, Jermaine Cunningham, Marques Murrell, Rob Ninkovich Belső linebacker (6): Jerod Mayo, Brandon Spikes, Gary Guyton, Tyrone McKenzie, Tracy White, Dane Fletcher Cornerback (5): Darius Butler, Devin McCourty, Jonathan Wilhite, Terrence Wheatley, Kyle Arrington Safety (4): Brandon Meriweather, Patrick Chung, James Sanders, Jarrad Page SPECIAL TEAMS (3): Stephen Gostkowski, Zoltan Mesko, Jake Ingram

Hozzászólások

2010. 09. 05. 10:12
Maniac84
Alexander, Woods és Burgess cut-jának én speciel örülök. Aiken meglepett én inkább őt tartottam volna meg mint Slatert. Arrington jó hogy maradt, White-ról én meg spec semmit nem tudok, de egy ST játékosért biztos nem adtunk 6. körnél előbbi picket. Page megszerzése érthető a McGowan IR miatt. Pedig milyen jól nézett ki a DB depth pár hete. Az biztos, hogy a fiatal DB-knek (Butler, Chung, McCourty) lesz lehetősége bizonyítani.
Az OL és az OLB poszt továbbra is némi aggodalomra ad okot, bár sztem az OL végül rendben lesz. Jó jel, hogy Kaczur itt van, ezek szerint a sérülése még PUP-ot sem ért nemhogy IR-t.
2010. 09. 05. 10:24
Kaczurt nem lehetett PUP-ra tenni, mert az edzőtábort az aktív rosteren kezdte, és részt vett a sérülése előtt edzésen is. Így maradt az IR illetve, hogy egy helyet spórolnak neki az 53-ban, amíg kiderül, hogy képes lehet-e játékra idén.
2010. 09. 05. 10:36
Burkus
Off: Pat Kirwan lesz a kedvenc szakértőm, szerinte Tom Brady lesz az Offensive Player of the Year és mi nyerjük az AFC East-et :) Bár MVP-nek Peyton Manninget várja és ez csökkenti a véleménye értékét a szememben:)

Mindenki a Packers-t várja egyébként egyik SB résztvevőnek.

http://www.nfl.com/kickoff/story/09000d5d81a35e90/article/packers-unanimously-picked-to-reach-super-bowl-xlv?module=HP_spotlight
2010. 09. 05. 11:59
kolok
Továbbra sem látom értelmét a White trade-nek,még ha sokat nem is adtunk érte.Egy 9. szezonját kezdő játékos,aki az eddigi 8 szezon alatt nem tudta bizonyítani,hogy a ST tagságnál több lenne benne,nem hiszem h bmiféle upgrade lenne.Wendell rosteren maradása engem meglepett,én nem láttam eddig fantáziát benne.Page trade-je lehet h szükséges volt a McGowan IR miatt,az azonban beszédes h még a Chiefs topikban sem tartják nagy veszteségnek + szvsz az sem annyira jó jel h végig holdoutolta az egész pre szezont,így absz. nincs játékban.
Ezen túlmenően sajnos osztom viito véleményét,h ez a LB corpsra legfeljebb a "szegény ember vízzel főz" mondás illik... .Mindegy ebből kell kihozni a legjobbat. A Burgess cut azért bejön. :)
2010. 09. 05. 12:19
Jarrad Page teljesen átlagos kezdő FS. Az, hogy a Chiefsnél holdout, meg feketelista semmit sem jelent. Korábbi rezsim embere volt, plusz állítólag a tavalyi sérülése során különbözött össze Haleyvel. Öltözőben sosem volt problémás játékos. Eric Berry draft után nyilván a saját embereikben bíznak arrafelé. Tavaly Pollardtól is megszabadultak, akinek talán még Cushingnál is nagyobb szerepe volt abban, hogy összeállt a Texans futás elleni védekezése, és stabil lett a front 7. A KC meg örül ha a 60 milliós franchise QB-val néhanapján nyer egy meccset.

Ami az LB sort illeti az utóbbi években először látszik, hogy megmozdult valami, és olyan játékosok vannak a rosteren, akikből még lehet valaki, és nem használhatatlan 30+ feletti kiöregedett/sérült veteránok illetve kilátástalan ST játékosok ténferegnek a kezdő védelemmel a pályán.

Ami aggodalomra adhat okot, az Mayo játéka a premeccseken, és hogy passz ellen mennyire sebezhető volt kb. 10 yardos mélységben a coverage a LOS mögött, amelyik területet a secondary még éppen nem játssza be. Spikes coverage képességeit illetően nem lehetnek illúzióink, de Mayo nem tűnik gyorsabbnak, mint tavaly, amit akkor sokan a Bills elleni nyitányon összeszedett térdsérüléssel magyaráztak.

Nem vitás, hogy a safetyk közül vkinek nagyot kell lépnie előre, és itt nem McGowan-féle szituációs játékra gondolok, hanem állandó jelenlétre, aki levadássza a labdás embert a boxban, különösen a passzjátékban lehetőleg az elkapás előtt. Most ezt a szerepet érzem döntőnek a védelmet illetően, hogy ennek segítségével mennyire gyorsan sikerül megtalálni az összhangot a pass rush és a coverage között.
2010. 09. 05. 12:45
triangle
én a White trade-be esetleg azt tudnám belemagyarázni, hogy elküldtünk egy rakás st alapembert (minimum 3-4), úgyhogy kellett legalább egy plusz ember ebbe a csapatrészbe, hogy pl. ne Mossnak kelljen takarítania az utat a visszahordók előtt. véleményem szerint egy normális mérleghez pro-bowl szezon kell Vödörtől, és szintén nagyon jó teljesítmény Chungtól. Viszont ha együtt marad, 2-3 év múlva ez a védelem a liga egyik top védelmévé válhat.
2010. 09. 05. 13:16
kolok
DoM
A holdoutot nem a hozzáállásra írtam,hanem h egyetlen edzésen ill. premeccsen sem vett részt emiatt,így nyilván abszolút nincs játékban.
"és olyan játékosok vannak a rosteren, akikből még lehet valaki" Gondolom ezalatt nem Murellt,Ninkot,White-ot és Fletchert értetted.(Bár Fletcher és Ninko legalább fiatal)Cuni még egy snapet sem töltött a pályán NFL meccsen tőle most még megváltást nem várhatunk.Az ILB még csak rendben van a névsort tekintve,de ha abba belegondolunk h az OLB poszton a stabil kezdő TBC mellett (akit valljuk be pár évvel ezelőtt max.backupnak gondoltunk,még ha azóta sokat is fejlődött),a Cuni,Murell,Ninko trióból vkinek stabil kezdőnek kell lennie,akkor az elég necces.Abban egyébként teljesen egyetértünk h a fiatalítás vmilyen szinten elkerülhetetlen volt.
2010. 09. 05. 13:42
kolok

White-ot ne keverjük ide, mert a keretszűkítéses cikkben is szerepel, hogy kizárólag ST játékos. Ilyen szerepet évekig betöltött Izzo is. A többinél viszont igen, pontosan rájuk gondoltam. Játékidő és edzésidő nélkül senkiből sem lesz pro-bowler. Most legalább már elérkeztünk oda, hogy olyanok kapnak lehetőséget, akik még hasznosak lehetnek a csapat számára (Cunningham, Murrell, Ninkovich). Cunninghamről sokszor leírtam, ha az idény utolsó harmadában már egyértelmű passzhelyzetekben tartósan pályán tud lenni, az hatalmas eredmény. Murrell és Ninkovich gond nélkül tudja azt hozni, amit Woods és Burgess produkált tavaly, ráadásul náluk még lehet arról beszélni, hogy meccsről-meccsre jobb játékos válhat belőlük, mert fejlődhetnek, ahogy egyre több tapasztalatot szereznek. A védőfal stabilnak tűnik, különösen ha Brace is tud rendszeresen játszani, ami felszabadítja Wrightot a sub csomagokban, ahol remek inside pass rusher lehet, és ez megkönnyítheti az LB-sor dolgát.

Ez a mostani radikális tisztogatás és fiatalítás elengedhetetlen volt, mert az utóbbi évek meccsei óriási "tehetség deficitet" mutattak a védelemben (egyben kritikája is a 2004 óta folytatott játékospolitikának a védelemben).

Ezen a védősoron olyat most nem lehet változtatni FA kukázással, vagy akár egy trade-del, hogy lényegesen javulna a csapatrész kilátása a 2010-es évre. Ez a csapat továbbra is a támadóktól, közelebbről a támadófal pass protectionjétől és Brady passzjátékától függni. Hogy ezzel meddig lehet eljutni? PO helyezésig biztos az alapszakaszban. Hogy a PO-ban mire lehetnek képesek, azt már viszont a védelem fejlődése fogja meghatározni. Szerencsére most olyan játékosok alkotják a defense-t, akiktől várható a fejlődés.

Amúgy előbb is írtam, hogy a névsor ellenére középen lehetnek gondok, különösen passz ellen, ha Mayo azt a játékot folytatja, mint a premeccseken. Ez sokkal jobban aggaszt jelenleg mint a pass rush.
2010. 09. 05. 14:06
csabesz
off: mankinsnek illetve holdout-társainak pl. revis-nek a jetsnél mi lehet a sorsa a folytatásban?
2010. 09. 05. 15:25
sirCharles
McGowan nagyon-nagyon fájó IR-je ellenére szerintem egész jó keretszűkítésen vagyunk túl, a megmaradt minőséget tekintve. Abból a felhozatalból, ami rendelkezésre állt, sokkal többet/jobbat nem nagyon lehetett volna kihozni, és végre megszabadultunk olyan "nehezékektől", mint pl. Burgess.

Irányító, TE, WR és special-teams csapatrészben biztosan liga TOP5 a csapat, a kezdő védőfal szintén elég jó, a futó- és a safety gárda ugyancsak szolid, és ezzel a kezdő O-fal is el lehet azért lavírozni elég sokáig. Olyan csapat meg úgy sincsen, ahol egyik-másik egységen nem lehetne reszelgetni többet-kevesebbet. Ezzel a felhozatallal is alapvető elvárás kell, hogy legyen egy, de inkább 2-3 meccs a PO-ban.
2010. 09. 05. 15:38
Maniac84
sirCharles:
Nekem is nagyon tetszenek a rookie TE-ink. Azonban még egyetlen tétmeccset se játszottak, így egyelőre még a Top10-be se raknám be a TE különítményünket. Az ST-ről se merném a Top5-öt kijelenteni. A többivel egyetértek. :)
2010. 09. 05. 16:07
sirCharles
Maniac84:

Gronkowski mozgásán és hozzáállásán látszik (legalábbis számomra), hogy szinte kész játékos, a jövő egyik potenciális TE-sztárja a ligának. Crumpler többszörös Pro-Bowler, és amit blokkolásban ill. néhány elkapásban bemutat, az igazolja, hogy bőven megérte leigazolni. Hernandezben óriási potenciál van, TE-hez képest nagyon gyors, elkapóhoz képest borzasztó erős felépítésű.

Gostkowski szerintem nyugodtan befér a legjobb rugók közé, Ingramre nem lehet panasz, Meskó pedig nem kérdés, hogy jelenleg a legjobb punter a ligában :-) Jók a visszahordóink, a preseasonben elég jó volt a ST munka.

Szóval szerintem legyünk csak nyugodtan büszkék a csapatra, jók leszünk idén ;-)
2010. 09. 05. 17:53
temp
csabesz: holdoutoló játékosok előtt a következő lehetőségek állnak:

- abbahagyják a holdoutot, és elkezdik az munkát a csapattal. Ez gyakorlatilag bármikor bekövetkezhet, nem kell az első meccs előtt megtenniük, akár a szezon közben is munkába állhatnak, persze előbb helyet kell csinálni nekik a rosteren. Persze, hogy miért hagyják abba a holdoutot, annak több oka lehet:
1) megkapják amit kértek
2) maguktól feladják
3) bár nem kapják meg amit kértek, de megegyeznek a csapattal valami köztes megoldásban, pl idén itt játszik Logan, de jövőre nem teszünk rá franchise taget, és mehet isten hírével
4) a 10. hét nagyon fontos, ha azt akarják, hogy az NFL szabályai szerint teljesített legyen a szezonjuk, akkor legkésőbb itt vissza kell térniük. Ha valamelyikük nagyon komolyan is gondolja a holdoutot, akkor is valszeg a 10. héten visszatér.

- a trade deadline (ezt követően nem lehet több tradet csinálni) előtt elcserélik őket, és az új csapatnál helyet csinálnak nekik, majd ott játszanak. Ehhez persze alá kell írni a tender szerződést előbb, amit eléjük tettek a csapatok
2010. 09. 05. 18:02
szeder
És Mankins-szel mi a helyzet? Mikor unja meg a pihenést? Rá melyik opció vár az előbbiek közül?
2010. 09. 05. 18:47
temp
ezt ma senki nem tudja
2010. 09. 05. 19:07
csabesz
1 opció kihúzható, legalábbis remélem, annyira azért nem nagy a need és a megajánlott összeg is reális volt

köszönöm viito
2010. 09. 05. 19:45
TÖRÖLT
Sziasztok.Szép Estét Mindenkinek:-).

Nos igen azért akadnak itt meglepetések ám,azokról akikről egyáltalán nem gondoltuk megélhetik azt,hogy belekóstolnak az NFL igen kellemes és népszerű légkörébe.Reméljük a sérülések elkerülnek minket,mert az IR listát nézve igencsak probléma olyan nevekkel találkozni akiket feltettünk rá:-(.Bár ahogyan már fogalmaztam remélem sikerül felnőni azon fogalmazzuk így másodhegedűsüknek akik eddig csak kívülről voltak szemtanúi a mérkőzéseknek.

GO PATRIOTS!!!GO WELKER!!!!!!!!!
2010. 09. 06. 14:19
simita
Bárhogy számolom, ez 54 név......
9 támadófal ember van megadva a 8 helyett. Quinn Ojinnaka eltiltása miatt nincs is a rosteren ? Ha lejár az egy meccses eltiltása, ki fog helyette kimaradni ?
Hozzászólás a(z) New England Patriots 2010 bejegyzéshez