Menetrend

New England Patriots Hírességek Csarnoka

2013. 06. 30. 22:33
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Pats.hu

A Patriots Hírességek Csarnokát 1991-ben hozták létre, miután John Hannah személyében először választották be a csapat egyik korábbi játékosát a Profi Amerikaifutball Hírességek Csarnokába. 2007-től kezdve a szurkolók is részt vehetnek a Hall of Famer kiválasztásában. Tizenkilenc főből álló testület tagjai jelölhetnek olyan személyt, aki már legalább négy éve visszavonult, majd szavaznak, és a három legtöbb voksot kapó játékos közül a szurkolók választhatják ki, hogy adott évben kit ér az a megtiszteltetés, hogy a csapat Hírességek Csarnokának a tagja lehet. A szurkolói szavazatokon túl egy tíztagú bizottság 4-5 évente egy olyan személyt választhat be a Hírességek Csarnokába, aki már 25 éve visszavonult. Korábbi játékosok mellett közreműködőként korábbi edzők, tulajdonosok, a Patriotshoz szorosan kapcsolódó személyek is jelölésre, beválasztásra kerülhetnek.

Játékosok:

a

John Hannah

John Hannah 

Hannah teljes pályafutását a Patriots csapatában töltötte 1973 és 1985 között. A Sports Illustrated minden idők legjobb támadó falemberének nevezte 1981-ben. Sérülés miatt csupán öt mérkőzésről hiányzott. 183 találkozón lépett pályára. Egyike volt annak a két Patriots játékosnak (Mike Haynes a másik), akit beválasztottak az NFL 75. évfordulójának álomcsapatába. Sorozatban négy évben volt az év legjobb támadó falembere, kilencszer volt Pro Bowler. Alapembere volt az 1978-as támadófalnak, amely olyan NFL rekordhoz segítette a Pats futójátékát 3165 yarddal, amit azóta megközelíteni sem tudtak. A Pro Football Hall of Fame-nek is tagja és az alapító tagja a Patriots saját Hírességek Csarnokának. 1999-ban az Egyetemi Amerikaifutball Hírességek Csarnokába is bejutott, az Alabama Egyetemen nyújtott játékának köszönhetőnek a legendás edző Bear Bryant kezei alatt. Hannah még mindig aktív a Patriots életében alabamai otthonából is.

 

Nick Buoniconti

Nick Buoniconti

Buoniconti 1962 és 1968 között játszott linebacker poszton a Patriotsnál. Az AFL álomcsapatának ötszörös tagja. Már profi sportolóként a bajnokság közben esti tagozaton végezte el a jogi egyetemet (Suffolk University), diplomáját 1968-ban szerezte meg. 1970-ben az AFL történetének legjobb csapatába is beválasztották. Len Dawson a Hall of Fame irányító mondta róla: „Ha szerencsés voltál, és sikerült a földre vinni, azonnal rá is kellett feküdnöd, különben már újból a talpán volt és rohamozott tovább”. 1992-ben tagja lett a Patriots Hírességek Csarnokának, majd 2001-ben Cantonba is beválasztották. 1969-ben a Miami Dolphinshoz cserélték, ahol tagja volt 1972-ben veretlenül Super Bowlt nyerő gárdának és három idényben volt a csapat legértékesebb játékosa.Gino Cappelletti
           
Gino Cappelletti 

Cappelletti tagja volt az AFL-ben debütáló Patriotsnak és valószínűleg a klub történetének legismertebb alakja. 1960 és 1970 között elkapó és rúgó poszton játszott a Patriots színeiben. Legtöbb pontot szerző játékos címét csak 2005-ben vették el tőle, amikor Adam Vinatieri lépett a helyére. Ötször szerezte a legtöbb pontot az AFL-ben. 1961-ben 147, 1964-ben 155 pontot szerzett. Utóbbi alkalommal a bajnokság legértékesebb játékosának járó díjat is megkapta. Ötször volt az AFL álomcsapat tagja, senki nem próbálkozott nála több mezőnygól kísérlettel. A Patriots történetének tíz legeredményesebb elkapója között található még ma is. Játékoskarrierjét követően Gil Santos partnereként közel három évtizeden keresztült volt a Patriots hangja szurkolók millióinak a rádióközvetítések kommentátoraként. Huszonnyolc idény során 585 tétmeccset közvetített, közte a hat Super Bowllal. A Patriots Hírességek Csarnokába 1992-ben választották be.

 

Bob Dee

Bob Dee            

Dee korának vasembere, pályafutása során egyetlen mérkőzésről sem hiányzott. New England szülöttje (Quincy, Massachusets) 1960-tól 1967-ig volt a Patriots játékosa. Védő falemberként sorozatban 112 meccsen játszott és szinte mindig ugyanazt a sisakot viselte. Az AFL történetének legelső touchdownját ő szerezte, amikor a Buffalo elleni felkészülési találkozón egy fumble-ra a gólterületen vetődött rá. Ötszörös AFL álomcsapattag. 1993 óta a csapat Hírességek Csarnokának a tagja.

 

Jim Lee Hunt

Jim Lee Hunt 

Hunt 1960 és 1971 között játszott a Patriotsnál. A „földrengés” becenévre hallgatott és DT poszton 141 találkozón szerepelt. A legjobb pass rusher belső falembernek tartották (29 sacket szerzett 19 irányító ellen). Négyszer volt az AFL álomcsapatának tagja. Szokatlanul nagy sebességgel rendelkezett méretéhez képest. Egy alkalommal két futótól is sikerült elmenekülnie, amikor 79 yardos interception return touchdownt szerzett. Emléke előtt tisztelegve a legjobb Patriots falembernek járó díjat róla nevezték el. A csapat Hírességek Csarnokának 1993-ban lett a tagja.Steve Nelson

Steve Nelson

Nelson linebackerként játszott 1974-től 1987-ig a Patriotsnál, miközben a védelem összetartó elemének számított. Háromszoros Pro Bowler, kilenc idényben szerzett több mint 100 szerelést. Kétszer választották meg a csapat legértékesebb játékosának. Visszavonulását követően edzőként dolgozott a Patriotsnál, majd a Curry College-nál volt vezetőedző és sportigazgató. 1993 óta a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.

 

Vito Parilli

Vito “Babe” Parilli

Parilli a Patriots irányítója volt 1961 és 1967 között, pályafutása során több mint 20 ezer yardot passzolt. Az AFL álomcsapatának háromszoros tagja, 1966-ban az év visszatérő játékosának választották. Abban az évben 3441 yardot passzolt és 31 touchdownt dobott. Mezőnygóloknál ő tartotta a rúgónak a labdát biztos kézzel, amivel kiérdemelte a „Goldfinger” becenevet. Parilli neve összefonódott Gino Cappellettivel (WR/K) párosuk a „Grand Opera” néven vált híressé. 1993 óta a csapat Hírességek Csarnokának a tagja. 1982-ben beválasztották az egyetemi amerikaifutball Hírességek Csarnokába is a Kentuckynál szerzett eredményei miatt, ahol az edzője Bear Bryant volt.

 

Mike Haynes

Mike Haynes 

Haynes 1976 és 1982 között volt a csapat cornerbackje és egyike annak a két Patriots játékosnak (a másik John Hannah), akik tagja volt az NFL 75. évfordulós álomcsapatának. Hírhedt volt az emberfogásos védekezéséről, hatszor választották be a Pro Bowlra a Patriotsnál töltött hét idénye alatt. Kiváló punt returner volt, ő szerezte a csapat történetének legelső punt return touchdownját. Újonc évében nyolc interceptiont és két punt return TD-t szerzett. 1976-os teljesítménye az egyik legnagyszerűbb újoncként a csapatnál. 1982-es idényre az Oakland Raidershez cserélték, ahol két Super Bowl győzelmet szerzett. A Profi Amerikaifutball Hírességek Csarnokának 1997 óta tagja. A csapat Hírességek Csarnokába 1994-ben, az egyetemi Hírességek Csarnokába (Arizona State) 2001-ben választották be.

 

Steve Grogan

Steve Grogan

Grogan, az elpusztíthatatlan, az állandóságot képviselte a csapatnál 16 éves pályafutása alatt 1975-1990 között, amikor 149 meccset lépett pályára. Közönségkedvenc és csapattársak kedvence is játékstílusa miatt. Irányítóként a mozgékonyabb játékosok közé tartozott: 1976-ban NFL rekordot jelentő 12 touchdown megfutása fűződik a nevéhez; összességében 35 alkalommal jutott be labdával a gólterületre. 1976-ban másodpercekre volt attól, hogy Super Bowlig vezesse a Patriotsot. A Raiders ellen nagy vitát kiváltó bírói döntéssel vereséget szenvedő együttest a mai napig a klub történetének legjobbjai között tartják számon. 1985-ban a klub első AFC bajnoki címét szerezték meg. Visszavonulásakor minden passz kategóriában az első helyet foglalta el a csapat történetében. Irányító létére az egyik legnagyobbat ütköző játékosnak tartották, akit keménységben nehéz volt felülmúlni. 1995-ben lett tagja a csapat Hírességek Csarnokának.

 

Andre Tippett

Andre Tippett

Tippett az NFL történetének egyik legnagyszerűbb linebackere, teljes pályafutását (12 idény) a Patriots csapatában töltötte. Kiemelkedő pass rusher, NFL rekordot érő 35 sacket ért el két, egymást követő év alatt 1984-ben és 1985-ben. A Pats színeiben 100 sacket ért el, ami csapatrekord.1985-ben az év védőjének választották a ligában. Abban az idényben AFC bajnoki címet nyertek, amihez 16.5 sackkel járult hozzá. Visszavonulása után is a csapat alkalmazásában maradt. Jelenleg a közösségi kapcsolatok igazgatója. 1999 óta a Patriots Hírességek Csaronkának a tagja. 2008-ben a cantoni Hall of Fame is beválasztotta tagjai közé. Pop Warner focicsapatnak az edző és aktív a helyi kölyök/ifjúsági amerikaifutball életében.Bruce Armstrong

Bruce Armstrong            

Armstrong csapatrekordot jelentő 212 meccsen lépett pályára kezdőként a Patriotsban. Hatszoros Pro Bowler, egyike annak a három Patriots játékosnak, aki három különböző évtizedben játszott náluk. Bár alulméretezett volt az OT pozícióhoz, az 1980-as és 1990-es években a támadófal pillérét jelentette. 1999-ben az idény utolsó nyolc mérkőzésén három szakadt térdszalaggal játszott. A zseniális és Hall of Famer Bruce Smith (DE) ellen vívott csatái legendásak voltak a Buffalo-New England mérkőzések során. 2001 óta a csapat Hírességek Csarnokának a tagja.

 

Stanley Morgan

Stanley Morgan       

Morgan a csapat elkapója volt 1977 és 1989 között, mialatt 534 elkapást gyűjtött be, ami 17 évig jelentette a Patriots rekordot, amikor is Troy Brownnak sikerült azt felülmúlnia. 10352 elkapott yardját és 67 touchdownját azonban azóta sem tudták megközelíteni. Azok között, akik legalább 500 elkapást jegyeztek, 19.2 yardos átlaga NFL rekord. Elkapásai mellett remek punt returnernek is számított. 2007-ben lett a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.Ben Coates

Ben Coates

Coates kilenc idény alatt 142 meccset lépett pályára a Patriots színeiben, ezalatt 105 alkalommal volt kezdőjátékos. A tight end a negyedik legtöbb elkapással (490), az ötödik legtöbb elkapott yarddal (5471) és a második legtöbb TD elkapással (50) foglal el előkelő helyet a csapat örökranglistáján. 1994-ben NFL rekordot jelentő 96 elkapást mutatott fel a tight endek között. 1993 és 1998 között sorozatban ötször volt neki a legtöbb elkapása a csapatban. 2000-ben beválasztották a Patriots Évszázad Csapatába és a tight endek között a top 10-ben található elkapások, yard és touchdown kategóriában az NFL ranglistáján. Ő volt Drew Bledsoe kedvenc elkapója és hamar a szurkolók kedvencévé vált megbízhatósága, keménysége és teljesítménye miatt. A Baltimore Ravensnél fejezte be pályafutását, ahol 2000-ben Super Bowl győzelmet is ünnepelt. 2008 óta a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.Jim Nance 

Jim Nance

Nance lett az első futó, akit beválasztottak a csapat Hírességek Csarnokába 2009-ben, amikor Patriots alapításának ötvenedik évfordulóját is ünnepelték. Hét éven keresztül volt a Patriots játékosa (1965-1971). Fullbackként 1966-ban az AFL legértékesebb játékosának választották 1458 futott yardjával és 11 touchdownnal. Ő volt az első futó, aki az AFL-ben egymást követő években ért el legalább ezer futott yardot. 1966-ban meccsenként 104.1 yardot futott, ami azóta is Patriots rekord. 45 touchdownt ért el futásai során, ami csapatrekord. 5323 yardjával második helyen áll a Patriots örökranglistáján. 2009-ben tagja lett a Patriots minden idők legjobb csapatának.Sam Cunningham 

Sam Cunningham

Cunningham kilenc évig volt a csapat játékosa, mialatt 107 meccsen szerepelt 1973-1979 és 1981-1982 között. A Patriotsban senki sem futott nála több yardot (5453) és 43 touchdownjával is alig marad el Nance mögött. Jelentős szerepet vállalt abban, hogy 1978-ben máig tartó NFL rekordot ért el a csapat 3165 futott yarddal egy idény során. A USC csapatában már egyetemen is klasszis volt és az első körben választottak ki a New England a drafton. Hihetetlen érzéke volt, hogy az emberhalmon keresztül megtalálja a gólterületet rövidyardos helyzetekben. Tagja a Patriots ötvenedik évfordulós csapatának, a 70-es évek csapatának és 2010 óta a Hírességek Csarnokának.Jon Morris 

Jon Morris

Morris 11 évig volt a Patriots játékosa 1964-1974 között. Első hat évében folyamatosan tagja volt az AFL válogatottjának. 1970-ben ő volt az első Patriots játékos, aki meghívót kapott az NFL Pro Bowlra. Annak a támadófalnak volt az oszlopa, amelyik mögött Jim Nance 45 futott touchdownt ért el. A drafton a negyedik körben választották ki. Már középiskolában is sztár volt, három sportágat is űzött. A Daily News 1960 az „Év Sportolójának” nevezte. A drafton eredetileg a Packers szerezte meg a játékjogát, de megtagadta a szerződés aláírását, és Vince Lombardi csapata helyett a Patriotsot választotta. 1964-ben a „New England év újonca” címet is elnyerte. 2011-ben lett a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.


Drew Bledsoe

Drew Bledsoe

Bledsoe az 1993-as draft legelső választottjaként nyolc éven keresztül volt a Patriots csapatának arca, legelismertebb játékosa. Passzkísérletben (4518), passzban (2544) és passzolt yardokban (29657) is csapatrekordot állított fel akkor. 691 passzkísérlete egy idényben még ma is Patriots és NFL rekord. Négy alkalommal passzolt 400 yard felett egy meccsen. Hetven kísérletből negyvenöt jó passzt ért el 1994-ben a Minnesota ellen (NFL rekord), ami egy hét meccses győzelmi sorozatot eredményezett, amivel a Patriots nyolc év után először jutott be a rájátszásba. Első hat évéből négyszer vezette be a csapatot a rájátszásba. A csapat történetében először vele sikerült egymást követő években megszerezni a csoportelsőséget illetve, hogy háromszor egymás után jutottak be a rájátszásba.1996-ban AFC bajnoki címet szereztek és részesei lehettek a XXXI. Super Bowlnak. Négy idényben is volt legalább 600 passzkísérlete (NFL rekord), sorozatban háromszor 1994-1996 között. 2011-ben lett a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.

 
Troy Brown       

Troy Brown

Brown az NFL-ben töltött tizenöt idényét végig a Patriotsnál töltötte, miután a draft nyolcadik körében a 198. helyen kiválasztották. A legtöbb elkapás (557) és a legtöbb punt return (252) fűződött a nevéhez a csapat történetében, amikor bejelentette visszavonulását. Csapatrekordot állított be három punt return touchdownjával. 6366 elkapott yardja második helyet ér a csapat örökranglistáján. 192 meccsen szerepelt a csapatban és tizenöt Foxboróban töltött évével a második leghosszabb ideig volt a Patriots játékosa. Három Super Bowl győzelemnek volt részese. 2001-ben még a Pro Bowlra is beválasztották. 2004-ben sérülések miatt cornerbackként is kellett játszania és még három interceptiont is szerzett. A csapat történetének egyik legsokoldalúbb és legértékesebb játékosa, aki mindig akkor nyújtotta a legjobbját, amikor arra leginkább szüksége volt a csapatnak. Legyen szó támadásról, védekezésről, special teamsről. 2012 óta a Patriots Hírességek Csarnokának a tagja.


bruschi

Tedy Bruschi

Tedy Bruschi példamutató Patriot volt a New Englandben eltöltött 13 éve során. Bill Belichick a tökéletes játékosnak nevezte Bruschi visszavonulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón 2009-ben. Hétszer választották meg társai csapatkapitánynak, kimagasló munkamorálja, soha alább nem hagyó intenzitása mind csapatformáló tulajdonságok voltak és a szurkolók örök kedvencévé is vált. 1996-ban a draft harmadik körében választotta ki csapat és pályafutása öt Super Bowl részvétele közül az elsőt már újoncként átélte és egyike annak a kevés Patriots játékosnak, aki három bajnoki gyűrűvel rendelkezik. Tizenhárom idényben, amit a Patriotsnál töltött 11-szer zárták az alapszakaszt pozitív mérleggel, 9-szer jutottak be a rájátszásba, 8-szor csoportgyőztesként. 5-szor nyerték meg a főcsoportot és 3-szor a Super Bowlt. 211 tétmeccsen lépett pályára a Patriots színeiben. Összmérlege 144 győzelem, 67 vereség, a rájátszásban 16 győzelem, 6 vereség. Először a 2004-es évet követően választották be a Pro Bowlra, amikor társkapitánya volt annak a védelemnek, amely 16.25 pontot kapott meccsenként (harmadik legkevesebb a klub történetében). Bruschinak kiváló érzéke volt a kritikus pillanatokban bemutatott nagy játékokhoz. Egyedüli játékos az NFL történetében, aki sorozatban négy interceptionnel is eljutott az ellenfél gólterületére. Ez a négy interception return touchdown a Patriots rekordok könyvében a második helyre elegendő. 2005. februárjában szélütést szenvedett. Ezt követően létrehozta a „Tedy’s Team” alapítványt, amely az American Stroke Associationnel együtt adományokat gyűjt és hívja fel az emberek figyelmét a szélütés megelőzésére. 2013-ban lett a Patriots Hall of Fame tagja.


law
 
Ty Law

Ty Law tíz éven keresztül volt a Patriots játékosa, miután az 1995-ös drafton az első kör 23. helyén kiválasztották a Michigan egyetemről. 3x Super Bowl győztes, 4x Pro Bowler (1998, 2001, 2002, 2003), 2x All-Pro (1998, 2003) a Patriots tagjaként. Holtversenyben Raymond Claybornnel klubrekorder 36 interceptionnel, melyek során 583 yardot szerzett, amivel első a csapat történetében. Egyedül az 1998-as idényben kilenc interceptiont szerzett, amivel az első Patriot lett, aki vezette az NFL vonatkozó statisztikáját. Meccsek sorsát volt képes megfordítani egy megmozdulásával és legjobb teljesítményét mindig a rájátszásra tartogatta. Komoly szerepet vállalt a Patriots első Super Bowl győzelmében 2001-ben, amikor elkapta Kurt Warner passzát és 47 yardos returnt követően touchdownt is szerzett belőle, megszerezve a meccs első pontjait. 2003-ban az AFC döntőjében háromszor kapta el Peyton Manning passzait a 24-14 arányban megnyert mérkőzésen az Indianapolis Colts ellen. Részese volt a rekordokat halmozó 2003-as Patriots védelemnek, amely ligaelső volt öt kategóriában: ellenük szerzett pont (14.9), interceptionök (29), legkevesebb touchdown elkapás (11), védekező passer rating (56.2) és elütött passzok (121) úton a második Super Bowl győzelem felé. Law-t beválasztották az NFL évtized csapatába (2000-2009) és tagja a Patriots 1990-es és 2000-es évtized csapatának is. A klub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából összeállított csapatban is szerepelt. 2014-ben lett a Patriots Hall of Fame tagja.antwine
 
Houston Antwine

Houston Antwine a New Englandben töltött tizenegy év alatt 142 meccsen lépett pályára (1961-1971). Sorozatban három évben szerezte ő a legtöbb sacket a csapatban (1967-1969) és a csapat örökranglistáján 39 sackkel holtversenyben (Richard Seymourral) a tizedik helyen szerepel. Az AFL álomcsapatának egymást követő években is a tagja volt (1963-1968). Negyedik legtöbb All-Star részvétellel büszkélkedhet a csapat történetében. Negyedik körös draftjogért cserébe szerezték meg Antwine-t a Houston Oilerstől. Tagja az 50. évfordulós csapatnak és az 1960-as évek Patriots csapatának.mcginest
 
Willie McGinest
 
Willie McGinest az 1994-es NFL draft negyedik helyen kiválasztott játékosa volt az első körben. USC Trojans korábbi játékosa a profik között töltött tizenöt idénye közül tizenkettőt töltött a Patriots színeiben és alapembere volt a három Super Bowl győzelmet szerző csapatnak a 2000-es évek első felében. Hatszor szerezte a legtöbb sacket a csapatban (1995-ben tizenegyig jutott, ami karrierrekord), és a Patriots sack örökranglistáján a harmadik helyen szerepel (78). A rájátszásban 16 sacket szerzett, amivel NFL rekord fűződik a nevéhez. 2005-ben a szabadkártyás csapatok hétvégéjén a Jacksonville Jaguars ellen 4½ sacket szerzett, ami NFL rekordot jelentett. Egyik legemlékezetesebb alakítása a 2003-as alapszakaszban az Indianapolis Colts ellen született, amikor a gólvonalnál állította meg Edgerrin Jamest a lefújás előtt tizenegy másodperccel, amivel sikerült megőrizni a négypontos előnyt (38-34). 1996-ban és 2003-ban is Pro Bowl résztvevő volt. Linebacker és defensive end poszton is szerepelt. Részese volt a Patriots nagy sorozatának: 12 idénye alatt 9x pozitív mérleg, 6x csoportgyőztes, 4x AFC bajnok és 3x Super Bowl győztes.

 
Közreműködők:

b


Billy Sullivan

Billy Sullivan

Sullivan egy üzletemberekből álló konzorcium élén 1959-ben sikeresen gyűjtött össze akkora tőkét, hogy a nyolcadik, utolsó helyet megvásárolja az újonnan alakuló AFL-ben, melynek célja volt, hogy a már megalapozott hírnévvel rendelkező NFL riválisa legyen, amivel már többen próbálkoztak sikertelenül a korábbi években. Az eredeti nyolc tulajdonos, akiket csak „Bolondok klubjának” neveztek, azonban túléltek és sikerként könyvelhették el, hogy 1970-ben beolvadtak az NFL-be. Sullivan 1988-ig volt a Patriots tulajdonosa, amikor is eladta Victor Kiamnak, aki borotvapengék gyártásából vált milliomossá. Sullivannek elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a profi amerikaifutball képes volt gyökeret ereszti New Englandben. A Patriots már 1963-ban az AFL bajnoki címért játszhatott. 1976-ban, 1978-ban, 1982-ben, 1985-ben és 1986-ben jutott rájátszásba a csapat. 1985-ben AFC bajnokok és Super Bowl résztvevők lettek. 2009-ben, a csapat ötvenedik évfordulóján került beválasztásra a Patriots Hírességek Csarnokába.


santos

Gil Santos
 
Gil Santos 36 éven keresztül volt a Patriots hangja öt évtizedet is érintve. 743 alkalommal közvetítette rádióhallgatóknak a Patriots mérkőzéseit, amivel kiérdemelte a „New England Patriots hangja” címet. Robert Kraft, a csapat tulajdonosa közölte Santosszal a meglepő hírt, hogy a legendás rádiós a Patriots Hírességek Csarnokának 20. tagja lett és csak a második személy, akit nem játékosként választottak be, aminél nagyobb megtiszteltetés nem érhet senkit a Patriotsnál. Még a Fenway Parkban játszották hazai meccsekeit és Boston Patriots volt a csapat neve, amikor Santos először közvetítette a mérkőzésüket 1966-ban. Első öt évben a szakértő hang volt a kommentátor, Bob Starr mellett. Amikor 1971-ben a klub Foxborough-ba költözött lett ő a kommentátor (1971-1979). A WBZ adó a nyolcvanas években elveszítette a Patriots mérkőzések közvetítésének a jogát, amit csak 1991-ben szereztek vissza. Ekkor kaphatott ismét szerepet Santos kommentátorként, amit az elkövetkező 22 idényben is betöltött. 2012-es bajnokságot követően vonult vissza. A közvetítések  mellett ő volt a WBZ News Radio sportigazgatója, amely szerepben számos díjat vehetett át riportjaiért, sportközvetítésekért és kommentátor munkájáért. A WBZ rádiónál betöltött posztjától 2009-ben vonult vissza 39 évnyi szolgálat után. Massachusetts állam rádiósainak hírességek csarnokának még abban az évben a tagja lett. A Patriots mérkőzései mellett közvetítette a Boston Celtics és Providence Friars kosárlabda meccseit, akár csak a Penn State Nittany Lions, Boston College, Brown Bears és Boston Breakers amerikaifutball mérkőzéseit. 2013-ban lett a Patriots Hall of Fame tagja.

Forrás: patriots.com és The Hall at Patriots Place

Hozzászólások

2013. 06. 30. 23:24
nosbiglem
Köszönöm! Végre valami emészthető poszt! Nagyon érdekes volt!
2013. 07. 02. 11:39
_bb
Jó kis összefoglaló!
...erről jut eszembe: A kiemelt cikkek közt még mindig nincs ott Solder és Cannon az újoncportrék között. (Hernandez igen, de szerintem nem kéne cenzúrázni.)
2013. 07. 02. 12:15
2013. 07. 02. 21:15
simita14
Ha jól emlékszem úgy volt, hogy július 1-én kivonul Európából az ESPN. Nálam a UPC Direkten ma is fent van a sima és a HD is. Reménykedhetünk, hogy ősszel is itt lesznek még?
2013. 07. 02. 22:46
Július 31-ig lesz még.
2013. 07. 03. 07:59
csabesz
Ez most komoly az ESPN-nel?!A műholdasnak is vége?
2013. 07. 03. 10:26
Aic
UPC ügyfélszolgálat szerint igen
Hozzászólás a(z) New England Patriots Hírességek Csarnoka bejegyzéshez