Menetrend

NFL Combine 2018: Running backek

2018. 03. 05. 20:22
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Elemzés
Február 27-től március 5-ig rendezik meg a 2018-as NFL Combine-t - az újonc játékosok felmérőjét - Indianapolisban, a Lucas Oil Stadiumban. A rookie-k négy napon keresztül veszik birtokba a pályát, különféle felmérők, tesztek idejére. Az NFL-szurkolók - akik nem követik az NCAA-t - itt ismerhetik meg azokat az újoncokat, akiket majd április utolsó hétvégéjén draftolnak az NFL-be, így egyre nagyobb népszerűségnek örvend ez az esemény is a szurkolók között. A következő cikksorozatban mindegyik poszt szerepet fog kapni, időrendi sorrendben haladva. Lesz itt szó a top prospectekről, illetve megpróbálok majd külön figyelni az olyan újoncokra, akiket ősszel akár Patriots mezben láthatunk játszani. A pénteki napon a futók és a támadófal tagjai - valamint a special teamerek - mutatták meg magukat, az első cikk a futókat veszi górcső alá.

Roster: Dion Lewis (FA), James White, Rex Burkhead (FA), Mike Gillislee, Brandon Bolden, James Develin

Lewis és Burkhead is szabadügynök, míg Gillislee-nél van esély arra, hogy kivágja a csapat, így mindenképpen várható RB draft, de inkább a hátsóbb körökből (4-7.kör). Belichick eddig egyszer draftolt futót az első körben, még Laurence Maroney személyében 2006-ban, illetve egyszer a második körben (Shane Vereen - 2011). A Burkhead-Lewis duóból egyikük biztosan marad szerintem, Gillislee-t elküldik és a 4-5. kör környékén érkezik majd egy újonc.

Sokak szerint az idei draft class rendkívül mély, még a hátsó körökben is lehet remek játékosokat találni. Az egyik különlegesség idén, hogy nagyon sokszínű a választék. Bob Quinn, aki 15 éven keresztül a Patriots kötelékébe tartozott, most pedig a Detroit Lions general managere szerint egy dologban nagyon jók az újonc futók: a pass protectionben. "Vannak akiknek a futás, vannak, akiknek az elkapás megy jobban, de pass protectionben kiemelkednek. Az egyetemen a legtöbb támadósor a passzra épül, így már ott megmutathatják ebben a képességeiket."

Az eredméyneknél a zárójelben lévő szám a futók közötti helyezés.

Top prospectek:

Saquon Barkley - Penn St. (6'0", 233 lbs)Saquon Barkley

40 Yard Dash: 4.40 (2.)
Bench Press: 29 (T-1.)
Vertical Jump: 41" (1.)
20 Yard Shuttle: 4.24 (8.)

Barkley az idei classból a legjobb futó, ez kijelenthető. A harmadéves futónál nem kizárt az 1/1, hatalmas meglepetés lenne ha nem kelne el az első öt hely valamelyikén. Az elmúlt három évében mindig elérte az 1000 yardot, összesen 53 touchdownja van. Rendkívül produktív, sokan LaDainian Tomlinsonhoz hasonlítják, az első naptól nagy hatással lehet a csapatára. A Combine-on is remekül teljesített. "Sokoldalú játékos vagyok, ezt megmutattam az egyetem alatt. Ha kell futok a labdával, ha kell elkapom. Passzblokkolásban és a speciális egységben is játszom. Kész játékossá szeretnék fejlődni" - mondta Barkley. "Kisgyerekként csak álmodik az ember az NFL-ről, draftoljon bármelyik franchise is, a legjobbamat nyújtom majd." Ha Belichick nem hoz össze valami hatalmas cserét, akkor nincs rá esély, hogy a Patriots játékosa legyen.

Derrius Guice - LSU (5'10", 224 lbs)Derrius Guice

40 Yard Dash: 4.49 (5.)
Bench Press: 15 (T-16.)
Vertical Jump: 31,5" (T-23.)

Guice is a harmadik éve után jelentkezett a draftra. Nagyon erős két éven van túl, bár idén visszaestek a számai, sérüléssel bajlódott. Az LSU-nál ő örökölte meg Leonard Fournette kezdőposztját. A Combine-on változó teljesítményt nyújtott. Az utolsó két szezonjában 1200 yard felett futott, és 29 hatpontost szorgoskodott össze. Idén az Ole Miss ellen volt egy 276 yardos meccse, ami elég szépen megdobta a statisztikáit. Guice megítélése eléggé változó, főleg a sérülése miatt, bár az LSU egyik segédedzője szerint a 2016-os évet kell alapnak venni, nem a tavalyit. Benne lehet egy esetleges első kör vége is, de inkább a második kör eleje-közepe lehet számára a reális, így ha a Patriots őt akarja választani, akkor arra talán az utolsó esély a 49erstől kapott második körös pick.

Ronald Jones II - USC (5'11", 205 lbs)Ronald Jones II

40 Yard Dash: 4.65 (20.)
Vertical Jump: 36,5" (6.)

A harmadéves futó a Trojans növendéke és az utolsó két éve parádésan sikerült. Leginkább Jamaal Charleshoz hasonlítják. A '17-es szezonban 1500+ futott yarddal zárt, három év alatt összesen 39 hatpontost futott. Tavaly 14 elkapásból 187 yardot hozott össze, ez 13,4 yardos átlagot jelent. Elkapásokból nem volt neki sok, de nem volt elveszve akkor sem ha ilyen módon kapta meg a labdát. Ami aggasztó lehet nála az az, hogy idén 275-ször került hozzá a labda. Ellenben egy nagyon harcos, brusztolós srácról van szó, minden yardért megharcol. Guice-hoz hasonlóan neki is felemásra sikerült a Combine, számára is a második kör lehet a realitás.

Potenciális 2-3. körös játékosok:

Sony Michel - Georgia (5'11", 214 lbs)Sony Michel

40 Yard Dash: 4.54 (T-9.)
Bench Press: 22 (T-5.)
20 Yard Shuttle: 4.21 (T-6.)

Michel a Georgia negyedéves üdvöskéje, aki egy gyengébb 2016-os szezon után idén remekelt, így pedig második körösnek tekintik a szakik, sőt olvastam olyan mockot is ahol az első körbe várják. Nick Chubb-bal félelmetes párost alkottak az egyetemen. Michelnek idén 1227 yardja és 16 touchdownja volt futásokból és 7,9 yardot átlagolt, míg egyetemi karrierjét összesen 33 hatpontossal és két 1000+ yardos szezonnal zárta. A második körben szinte biztosan elkel, a felmérőn is ott volt az élmezőnyben.

Nick Chubb - Georgia (5'11", 227 lbs)Nick Chubb

40 Yard Dash: 4.52 (T-6.)
Bench Press: 29 (T-1.)
Vertical Jump: 38,5" (T-4.)
Broad Jump: 128,0" (2.)
3 Cone Drill: 7.09 (T-9.)
20 Yard Shuttle: 4.25 (9.)

Chubb, akárcsak Michel a negyedik egyetemi éve után érkezik az NFL-be. Három évig volt a Georgia kapitánya, és elképesztő számokat produkált. Az első és az utolsó éve sikerült igazán parádésra, de ez főleg annak tudható be, hogy 2015-ben 6 meccs után egy nagyon durva sérülést szenvedett, ami után a karrierje is veszélybe került. Ha nincs az a sérülése, akkor akár mind a négy szezonjában elérhette volna az 1300 futott yardot. Chubb a másodiktól a negyedik körig bárhol elkelhet, de én nem gondolom hogy a harmadik körnél tovább csúszna. El tudom képzelni, hogy akár már a második kör végén is kihúzza őt a Patriots, nekem az egyik nagy kedvencem lett, ilyen típusú futó ugyanis Gillislee mellett nincs a rosteren, tőle pedig nagy valószínűséggel elköszön a csapat. Ami még egy plusz lehet, hogy remekül vigyáz a labdára, ami mint tudjuk Belichicknél fontos. A legtöbb NFL csapat kétféle futót tart a rosterén, az erőfutó szerepébe ő beleillene: "Kész vagyok rá. Megmutattam, hogy milyen jól teljesítek ebben a szerepben. Nagy a verseny idén a futók között, megtisztelő ilyen srácok mellett dolgozni. Minden nap keményen fogok dolgozni, ki fogok adni magamból mindent." - nyilatkozta.

Rashaad Penny - San Diego St. (5'11", 220 lbs)Rashaad Penny

40 Yard Dash: 4.46 (T-3.)
Bench Press: 13 (T-23.)
Vertical Jump: 32,5" (20.)
Broad Jump: 120,0" (T-12.)

Pennynek remekül sikerült az utolsó éve; 289 futásból 2248 yardot és 23 touchdownt szerzett. Tavaly Bryce Love mellett ő lett a legjobb futó az egyetemi bajnokságban, sőt övé volt a legtöbb futott yard is. Van rá esély hogy kezdőjátékos váljon belőle az NFL-ben, néhányan a robbanékonyságot hiányolják nála. Vannak mock draftok, ahol a Patriots a második kör végén kiválasztja, a harmadik körnél nem gondolom, hogy tovább csúszna. A Combine-on a következőt nyilatkozta: "Minden nap bizonyítanom kell, mindig lesznek emberek, akik szerint nem koncentrálok eléggé. Ezek mind negatív szavak, mindig megpróbálom a legjobbam nyújtani és bizonyítani. Biztosan tudom, hogy a legjobb ötben vagyok idén a futók között. Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek class tagja lehetek, itt minden arról szól, hogy mindenki a legjobbját nyújtja. Azt gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy minél több srác érezze ugyanazt mint én. Meg kell mutatnunk mindent amit tudunk, és majd kiderül, hogy ez mire lesz elég."

Nyheim Hines - N.C. State (5'8", 198 lbs)Nyheim Hines

40 Yard Dash: 4.38 (1.)
Vertical Jump: 35,5" (T-9.)
Broad Jump: 119,0" (15.)
3 Cone Drill: 7.18 (12.)
20 Yard Shuttle: 4.35 (T-15.)

Bár a Patriots egy igazi lead backet keres a drafton, Hines személyében egy sokoldalú futó kerülhet Foxborough-ba. Hines korábban elkapót játszott, így a passzjátékban is abszolút használható lenne. Utolsó szezonjában került csak a futó posztra, de így is 1100 yardot és 12 hatpontost szerzett. Hines a Combine alatt beszélt is a Patriots képviselőivel, így abszolút elképzelhető, hogy rá esik a választás majd a játékosbörze során. "Rengeteget hallok a Patriots érdeklődéséről. Azt gondolom ez azért lehet, mert a játék sok aspektusában mutattam már meg a tehetségem. Nem minden futó tud elkapni, visszahordani, sőt még a gunner szerep sem áll tőlem messze, ez tesz engem igazán különlegessé." - mondta.

Harmadik napos játékosok:

Josh Adams - Notre Dame (6'2", 213 lbs)Josh Adams

Bench Press: 18 (T-9.)

Adams egy igazi erőfutó, azonban eléggé nyers még a játéka. 2017-ben 1430 futott yardja volt és 9 touchdownja. Adams személye igazán érdekes abban az esetben, ha a draft első köreiben nem draftol futót a Patriots, ő még a 6. kör környékén is benn lehet, így nem lehet kizárni, hogy ekkor őt választja majd a Patriots.

Mark Walton Jr. - Miami (5'10", 202 lbs)Mike Walton Jr.

40 Yard Dash: 4.60 (15.)
Bench Press: 18 (T-9.)
Verical Jump: 31,5" (T-23.)
Broad Jump 118,0" (16.)

Walton tavaly csak 4 meccset játszott bokasérülése miatt, azonban mégis úgy döntött, hogy profinak áll. 2016-ban 1117 futott yardja és 14 hatpontosa volt. Leginkább Whitehoz és Lewishoz hasonlít a játéka. Waltonnak rendkívül kemény élete volt, édesapját még 7 éves korában megölték, édesanyja pedig tavaly tavasszal hunyt el. Indianapolisban már találokozott a Patriots running back edzőjével Ivan Fearsszel, valamint arról is hallott, hogy Lewishoz és Whitehoz hasonlítják a játékát: "Néztem mindkét srác játékát. Azt gondolom, hogy mindketten hihetetlen munkát végeznek a Brady vezette támadósorban, ha kell futnak, ha kell elkapnak. Nem igazán érdekel melyik körben draftolnak. Úgy vagyok vele, hogy amelyik csapat bízik bennem egy szorgalmas, kemény srácot kap majd. Az idő majd eldönti milyen játékos válik belőlem." Waltonnak nagy valószínűséggel a harmadik napig kell várni arra, hogy meghallja a nevét, a kinti szakértők ugyanis a 4-5. körre prognosztizálják a kiválasztását.

Forrás: Patriots.com ESPN NFL.com

Hozzászólások

2018. 03. 05. 20:45
cspeti98
Guiceon kívül bármelyikőjüket szívesen látnám nálunk, igazából azt is fel tudnám dolgozni, ha őt húznánk, de nekem annyira nem meggyőző. Ha a többiek közül jön valaki, akkor én már elégedett leszek a RB pozícióval.
2018. 03. 05. 20:47
hopi46
Nem akarok okos lenni, de úgy gondolom ezek a draft-ra jelentkező srácok futni biztosan jól tudnak, úgy hogy az "elkapóképességük" és/vagy a passzvédekezésük, azaz a sokoldalúságuk lehet a döntő. Azt hiszem BB-éknél ez biztosan így van. :)
Talán Hines "megvár" Minket a 3. körben...
Michel ár/érték aránya (feltréd pick-ekért) ebben az ínséges defense need-es időkben sajnos nem kedvező. :(
2018. 03. 05. 21:47
vodka03
Nekem Chase Edmonds kell a 3. napon, ha véletlen sikerülne hosszabítani a Lewis-Burkehead duó mindkét tagjával, akkor viszont hoznám power back-nek Freeman-t vagy Darrell Williams-t.
2018. 03. 05. 22:02
Cuchulain82
Részemről Rashaad Penny jöhetne, Laulettával együtt engem már a Senior Bowlon megvett; ha hátsó kör akkor Chase Edmonds, esetleg Josh Adams
Lewis szerintem nekünk drága lesz, de nagyon bízom benne hogy Burkhead marad
2018. 03. 05. 22:26
mammut
2018. 03. 05. 23:17
kitalaltnev
Nekem mindenképpen hiánypótló ez a részletes elemző cikk. Nagy köszönet érte!
2018. 03. 06. 01:43
petnetman
nekem fura lenne ha RB-t huznank az elso korokben. tartsuk meg Burkhead-et és huzzunk vegre valami jóféle passzsiettetot, vagy barmilyen extrat a vedelembe :)
2018. 03. 06. 07:39
kitalaltnev
A CB, TE, LB és RB posztokon feltétlen kellene az erősítés sztem.
2018. 03. 06. 09:47
hulith
Az új defense coordinátor már megvan ?
2018. 03. 06. 13:42
kitalaltnev
Hivatalos bejelentést én még nem találtam, de feltehetőleg a linebackerek edzője, Brian Flores lesz a befutó.
2018. 03. 07. 07:41
kitalaltnev
2018. 03. 06. 10:46
kalapur
szerintem se RB-t fogunk draftolni, azt megoldjuk FA-ból, meg a jelenlegi keret sem rossz... én inkább a két falat próbálnám meg javítani, illetve az LB sort... TE-nek én marasztalnám Benettet, ha Gronkkal együtt egészségesek tudnak maradni, akkor eléggé megállíthatatlan offensünk lenne, a JE-Kuki-Hogan-Dola Wr szekció mellett..
2018. 03. 06. 13:02
csasziqf
CJ Anderson-t dobtak fel nekunk mint lehetseges FA RB-t az amerikai szakirok. Allitolag Broncos meg akar tole valni. vagy igy vagy ugy.

TE kozul es is szivesen vennem ha Gronk, Bennett, Hollister maradna + 1 draftolt ujonc. Allen-ert meg johetne valami draft cetli trade.

WR-kozul szerintem a JE-DA-CH harmasbol csak ketto marad megpedig a legolcsobb kombinacioban. Tekintve h JE Brady kedvenc jatszopajtasa es meg 2 evig szerzodve van ot biztosnak erzem. CH es DA kozul az marad szerintem aki olcsobb. CH jelenleg 3M-s caphit-el bir. Mig DannyA-nek uj szerzodes kell. (Velemenyem.... Amendola marad olcso 2 eves szerzodessel - 3 millio alatti caphit) es Hogan-t pedig elfogja cserelni Bill Belichik. (Meg 1 ev van a szerzodesebol).
Figyelembe veve, hogy Malcolm Mitchell is jon vissza serulesbol aki azert egy 3ik koros draft pick volt. Meg 2 evig olcso szerzodessel es TB bizalmaval.
Cooks szinten marad mivel lehivtuk az otodik eves opciot.
2018. 03. 06. 13:43
Cuchulain82
CJ Andersont nem tartom valami sokra nekem nem kellene /nem a Dolphins akarta őt nagyon 1-2 éve?/

TE poszton Gronk nem hiszem hogy sokáig bírja még egészségileg /max még 2-3 évet látok benne, de ne legyen igazam/, Hollistert szinte egyáltalán nem használtuk vele kapcsolatban ötletem sincs mi a terv, Bennett egy fizucsökentés után tőlem maradhatna, de nem olyan embernek ismertem meg aki ebbe bele menne, Allen csereértéke kb a 0-hoz közelíthet /baromi sok a fizuja, blokkoláson kívül semmit nem mutatott idén, inkább megvárják míg kivágjuk/
Edelman helye tuti a WR sorban; Amendola szerintem kap egy ajánlatot kb. az idei fizujával ha elfogadja marad ha nem akkor sok sikert neki a jövőben; én Hogant megtartanám olcsó megoldás és jó játékos; Mitchell az elmúlt évekből az egyetlen Wr akit mi draftoltunk és be is vált + olcsó nincs értelme elküldeni; én Cooksot próbálnám meg elcserélni, érte szerintem lehetne kapni komolyabb draft cetlit /értsd első kör vége, de min. második kör/, ahhoz képest mennyibe került számomra nem volt meggyőző + jövőre szerződés kell hosszabbítani vele és nem hiszem hogy aláírna egy éves átlag 10 misi körüli szerződést, márpedig annál sokkal több nekünk nem fog beleférni /és szerintem nem is ér többet/
2018. 03. 06. 19:00
cspeti98
Hogan és a Jules-Dola páros nem egy szerepkörben játszik, nem függenek egymás szerződésétől. A 3 milliós cap hit nem magas, nem értem miért kéne bolygatni a WR posztot ennyi pénzért.
2018. 03. 06. 13:23
nikos1976
Ha a támadósorra egyetlen cetlit is pazarolunk, nagyon csalódott leszek. Ez az offense jelenleg is rendben van. És rendben lesz Dola vagy Hogan nélkül is.
2018. 03. 06. 16:00
hopi46
Gronk marad-megy ügye azért befolyásolhatja a cetlihasználatunkat. :)
Hozzászólás a(z) NFL Combine 2018: Running backek bejegyzéshez