Menetrend

NFL Combine 2019: Running backek

2019. 03. 03. 11:45
Szerző: Increay
Kategória: Cikkek, Elemzés
Elérkezett a 2019-es NFL Combine, egy hétig a legjobb egyetemi játékosok teljesítménye kerül a középpontba Indianapolisban. Habár a Super Bowl még csak egy hónapja ért véget, a GM-ek, edzők máris az idei draftprospecteket követik figyelemmel. Mi pedig, a tavalyi évhez hasonlóan ismét jelentkezünk posztonkénti összefoglalókkal, különös figyelmet fordítva a hiányposztokra - elsőként a futókat veszem górcső alá.

Roster: Sony Michel, James White, Rex Burkhead, Jeremy Hill (UFA)

A tavalyi drafton az első körben választotta ki a Patriots Sony Michelt, mellette pedig két remek játékos van még rosteren White és Burkhead személyében. Hill első héten elszenvedett sérülése miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, ráadasul a szerződése is lejár. Az első két napon kizárt, hogy érkezzen futó a draftról, egy hátsó körös picket talán rááldoznak Belichickék, vagy maradnak a nem draftolt játékosok.

Az eredményeknél a zárójelben lévő szám a futók közötti helyezést jelzi.

Justice Hill - Oklahoma St. (5'10", 198 lbs)Justice Hill

40 Yard Dash: 4.40 (1.)
Bench Press: 21 (T-10.)
Vertical Jump: 40" (1).
Broad Jump: 130" (T-1.)

Justice Hill a Combine egyik nagy nyertese. Remekül teljesített a feladatok során, megmutatta, hogy milyen robbanékony játékos valójában. Hill az egyetemi évei során is nagyszerűen teljesített, három év alatt 3500+ yardot és 30 touchdownt szerzett. Már a Combine-ra is úgy érkezett, hogy a 3. körben bizonyosan elkel, de az Indianapolisban nyújtott teljesítménye után könnyen a második körben találhatja magát. A három éves tapasztalata nagy előny lesz számára, konzisztensen jó játékra képes, nagyszerű irányváltásokkal. Az alulméretezettsége okozhat gondot neki, bár az elmúlt idényekben láthattuk, ez nem feltétlenül nagy hátrány egy játékosnak, illetve kevés hosszú futása volt 2018-ban, az ún. "második sebesség" lehet nála probléma. Ezektől függetlenül egy kompakt játékosról beszélünk, aki ha a ProDay-en is jól teljesít könnyen top3 futó lehet az idei drafton.

Mike Weber - Ohio St. (5'10", 211 lbs)MW

40 Yard Dash: 4.47 (T-3.)
Bench Press: 22 (T-6.)
Vertical Jump: 33,5" (T-15.)

Weber az Ohio St. Buckeyes üdvöskéje, aki három igen jó szezonon van túl. Ezekiel Elliott távozását követően ő kapta meg a kezdő posztot - és nagyszerűen élt is vele. 2500+ yard és 24 touchdown úgy, hogy a 2017-es évben sérülés miatt kevesebb szerep jutott neki. Minden évben kb. 6 yardot átlagolt futásonként, első szezonjában a megkapta a Big Ten konferencia legjobb újoncának járó díjat is. Remekül lát a pályán, jól veszi észre a kínálkozó lehetőségeket, de nem mondható fürge játékosnak - ez komoly gondot okozhat az NFL-ben. Weber az elkapásoknál sem ügyetlen, rá passzoknál is figyelni kell. Valahol a 3-4. kör környékén várható, hogy elkel az idei játékosbörzén.

Elijah Holyfield - Georgia (5'10", 217 lbs)EHF

40 Yard Dash: 4.78 (22.)
Bench Press 26 (3.)
Vertical Jump: 29,5" (T-21.)
Broad Jump: 118" (T-15.)

Holyfield - akárcsak Michel - a Georgia növendéke, így mondott is pár szót korábbi csapattársáról, aki most a Patriots tagja: "Két évig játszottunk együtt, nagyon jó emlékeim vannak róla. Rengeteget tanultam tőle, láttam, hogy minden nap keményen dolgozik, aminek most élvezi a gyümölcsét." Holyfield szerencsés helyzetben van, hiszen a Bulldogs running backjei az elmúlt években rendre első és második körös játékosok voltak: Todd Gurley, Sony Michel, Nick Chubb. "Külön figyelemmel követem az egykori Bulldogs futókat, de mások játékát is tanulmányozom, például Ezekiel Elliottét. Mindenki játékából csípek egy kicsit" - zárta mondandóját Holyfield. A legtöbben Mark Ingramhez hasonlítják a játékát, passzjátékoknál egyáltalán nem használták. Tavaly 159 futásból 1018 yardot szerzett a földön, hét touchdown mellett. Ez volt az első éve, amikor sok snapet kapott. Ez egyrészről jó - hiszen kevesebb terhelést kapott, így könnyebben maradhat egészséges hosszútávon, másfelől viszont kevés tapasztalattal bír. A sebességéből is látszik, ő inkább egy erőfutó, de remekül gyorsul fel, így gondot tud okozni a linebackereknek, ha nem megfelelő szöget választanak. Akkor sem kerül bajba, ha irányt kell változtatnia. Sokak szerint azonban inkább fürge, mint gyors játékos, ezzel meggyűlhet a baja az NFL-ben. A legtöbb kinti szakértő szerint második napos játékos. Amennyiben csúszik, akkor olcsó megoldásnak nem elképzelhetetlen mondjuk Hill helyére.

Bryce Love - Stanford (5'9", 200 lbs)BL

Bench Press: 18 (17.)

Bryce Love a 2017-es egyetemi szezon egyik legnagyobb sztárja volt, 263 futásból 2118 yardot (8,1-es átlag) és 19 touchdownt szerzett, amivel Baker Mayfield mögött a második lett a Heisman szavazáson. Sokan várták, hogy jelentkezik a draftra, ő azonban még egy évre visszatért a Stanfordra. A 2018-as szezonja azonban hatalmas csalódás lett. Mindössze 739 yardot és hat touchdownt ért el, ami nagy mértékben csökkentette az értékét, ráadásul az utolsó meccsén elszakította az ACL-jét is. Sokan Dion Lewishoz hasonlítják a játékát, emellett rendkívül intelligens és jó karaterű játékos. Az ütközések utáni yardokból nem szerzett túl sokat, illetve a sérülése is egy óva intő jel lehet sok franchise számára. A tavalyi drafton simán második körös lehetett volna egy jobb RB-classból, idén egyértelműen a harmadik napra várják csak.

James Williams - Washington St. (5'9", 197 lbs)JW

40 Yard Dash: 4.58 (T-13.)
Vertical Jump: 36,5" (5.)
Broad Jump: 118" (T-15.)
3 Cone Drill: 7.01 (4.)
20 Yard Shuttle: 4.25 (4.)
60 Yard Shuttle: 12.2 (4.)

James Williams teljesen más játékos, mint az eddigiek voltak. A legjobban James White-hoz lehetne hasonlítani a játékát, igazi Patriots-back tehát. A Patriotsszal volt is találkozója a Combine során, ez is azt bizonyítja, hogy akár benne is gondolkozik az edzői stáb. A 2018-as szezonban 122 futásból 560 yardot és 12 touchdownt, 83 elkapásból 613 yardot és 4 TD-t ért el. Remekül futja meg a routeokat, biztos kezei vannak, emellett rendkívül atletikus is. A blokkolásán még mindenképpen javítania kell, illetve ha közel van hozzá egy védő, akkor hajlamos őt figyelni a labda helyett - ez dropokhoz vezet. Williams összességében egy ígéretes játékos, azonban van még mit csiszolnia a képességein. Egy hátsó körös picket szerintem mindenképpen megér, és egy év "tanulás" után egy korrekt játékos válhat belőle, átveheti Burkhead helyét is akár.

Forrás: NFL.com ESPN Patriots.com

Hozzászólások

2019. 03. 03. 14:03
tommasi
"Az első két napon kizárt, hogy érkezzen futó a draftról"

Akkor teljesen egyértelmű,hogy RB-t pick lesz 1/32-re.

És Sony Michel-el párban futó terrorban fogja tartani a következő években a ligát Bill Belichick.
Én Elijah Holyfield-re tippellek :-)
2019. 03. 03. 20:10
Gabesz70
BB logika alapján jogos! :)))
2019. 03. 03. 14:50
vodka03
Holyfield teljesen meggyilkolta a draft stock-ját azzal a 4,8-al. Full érthetetlen, hogy futott ennyire gyengén, mikor korábban atletizált. Szép value pick lehet, ha csúszik emiatt. Én továbbra is Miles Sanders-t preferálom. Neki a fumblikra kell odafigyelni, de az meg orvosolható. Bőrfejet nagyon szeretem, de szegénykém állandóan sérült, ott lehetne picit spórolni.
2019. 03. 09. 18:24
JAM
Sziasztok, ugyan a Combine-nak vége, de szívesen olvasnék a többi posztról is (a beígért) elemzést. Ez teljesen kútba esett?
Hozzászólás a(z) NFL Combine 2019: Running backek bejegyzéshez