Menetrend

NFL Draft - Arrelious Benn

2010. 04. 12. 16:54
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Ideje az elkapókat is megismerni. Kezdjük a Big Ten Főcsoport játékosával, ha már éppen most volt hivatalos látogatáson a csapatnál, ahogy az előző bejegyzésben olvasható.
Arrelious Benn – Illinois – 6’ 1” (185 cm) 219 lbs (99 kg) 40 yard: 4.53 3 év játékának statisztikája: 159 elkapás, 2221 yard és 7 TD. Pozitívum Erős felépítés, átlag feletti méretek… jó versenyzőalkat… remek egyensúly, koordinált mozgás… a testétől távol is el tudja kapni a labdát… erőteljes futás az elkapás után, nem fél az ütközéstől… jól olvassa a védelmet… zóna ellen meg fogja találni az üres területet… pontos route-okat fut… jól vált sebességet, és ejti át a védőjét… nagyon érzi a labdát… fordulékony… nem ijed meg, ha a pálya középén kell játszania… jó sebesség… possession elkapó prototípusa (mindig megtalálható a labdával)… szemmel is jól követi a labdát, szinte belenézi a saját kezébe a játékszert…jól lát a pályán… nem egyszerűen gyors, hanem fürge, átlag feletti irányváltó képesség… minden téren jó adottságok, kompakt WR. Negatívum Mélységi útvonalakhoz nincs elit sebessége… előfordult juniorként, hogy dadogott a kezében a labda… szinte kizárólag slot elkapó pozíciójában játszott egyetemen (az NFL-ben külső elkapóként kell majd játszania – flanker vagy split end poszton)… lassan keveredik ki a védő hatóköréből, ha az off-man coverage-ot játszik ellene (ilyenkor a CB 6-8 yardra áveszi fel a pozícióját a WR-rel szemben –> előnye, hogy így a védő kellő távolságban van, hogy olvasni tudja az irányítót, és ezzel együtt az elkapót is figyelje. Ez különösen a 3 lépéses dropoknál hatékony, mert így könnyebben tudja a védő lefülelni a rövid passzokat.) Összefoglaló Benn rendelkezik a tehetséggel és elég kifinomult a játéka, hogy hamar jól teljesítsen jövőbeli csapatánál. Nincs kétség, hogy egy csapatnál elsőszámú elkapó válik belőle. Juniorként nem produkált kimagasló számokat, de ezt legtöbben az Figthing Illini irányító problémájára vezetik vissza. Az NFL-ben ideális red-zone célpont, többek között. Ez is olyan szerep, amiben nem sokat foglalkoztatták egyetemen. Biztos elsőkörös prospect. Kihez hasonlítható? Anquan Boldin. Boldin Bennhez hasonlóan erős felépítésű, atlétikus és nagyon érzi a labdát.. A prospect bemutatót Matt McGuire, a walterfootball.com draft elemzője készítette.

Hozzászólások

2010. 04. 12. 18:59
Bulow
Egy kérdés: biztos vagytok benne, hogy kell WR pick az első 2 körben? Sztem fontosabb a TE, a DL, az OLB, az OG , sőt az ILB is... Ez meg már 5.
2010. 04. 12. 19:33
Attól, hogy van egy sorrend a hiányposztok között, nem jelenti azt, hogy a draft során ezt az erősorrendet követve kell draftolni körönként.
2010. 04. 13. 08:47
szamaca
Szerintem a második körben a 3-ból az egyik pickre WR-t húzunk!!Bryant és Tate szerintem már nem lesz, de ahogy olvastam ezt az elemzést Benn jó lenne!!!Még Gilyardot tartom jónak aki második körben elérhető lehet!!!Első körben ha nem lesz trade akkor Odrickot vagy Gresham-et húznám, de talán az RDE a legnagyobb prioritás, ezért inkább Odrickot!!!
Egyébként köszi ezt a cikket, mert Bennről nem nagyon hallottam eddig mert én speciel egy mock draft-ban sem olvastam mint elsőkörös prospect!!
Már várom a draftot és BB húzásait!!!Meg Al Davis húzását az első körben azokon mindig nagyon jókat tudok röhögni!!!:D:D:D
Hozzászólás a(z) NFL Draft - Arrelious Benn bejegyzéshez