Menetrend

NFL Draft - Brandon Graham

2010. 02. 22. 10:12
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Még mindig pass rush.
Brandon Graham – Michigan – 6’ 1” (185 cm) 268 lbs (122 kg) Jelenleg Graham számít az egyik legdivatosabb picknek, amikor a mock draftokban a Patriots első körös választottjához érnek a készítők. Graham jó sajtóját segíti LaMarr Woodley sikere a Steelersnél (erről az összehasonlításról később). Patriots szempontból érdekes megjegyezni, hogy Shawn Crable is a Wolverine volt. Pozitívum Erőből játszik… nem lazsál el playeket, egész meccs alatt viszi előre a „motorja”… remek produkció elit ellenfelek ellen (29 és fél sack karrierje során)… megtartja a védőfal szélét futás ellen… erős és aktív kezek… jól használja a karját, tudja hogyan váljon le a blokkokról… pass rush repertoár (rip, swim, spin, club)… üldözésben is jeleskedik… tudja, hogyan használja ki erősségeit az offensive tackle-lel szemben… sérülten is játszott… megfelelő a technikája… hamar felismeri a játékot (passz v. futás, utóbbi iránya)… remek Senior Bowl hetet tudhat maga mögött. Negatívum Gyors első lépés hiánya… nincs figyelemre méltó sebessége, robbanékonysága… átlag alatti magasság és rövid karok (30.5”)… korlátozott atlétikus képességek… passz elleni zónában, emberfogásban idegenül mozog… merev csípő/derék… kérdéses, hogy tudna-e felállva játszani (3-4-es külső linebackerként)… lehetséges, hogy kizárólag 4-3-as bal defensive endként használható. Összefoglaló Nyilvánvaló és klisé LaMarr Woodleyhoz a hasonlítás. Grahamnek nincs olyan gyors első lépése és sokkal rövidebb a karja. Ugyanakkor Graham az a játékos, akiben nem lehet kételkedni. Semmi más, csak meggyőző játékot mutat a felvételeken, és biztosra vehető, hogy mindent kiad magából, hogy sikeres legyen az NFL-ben. Amelyik csapat Külső, pass rusher linebackernek akarja használni (3-4-es sémában), meg találni a módját, hogy elfedje Graham látható gyengeségét a passz elleni zónában, emberfogásban. Nem tartom top25-ös picknek, és az a véleményem, hogy jobb egyetemi játékos volt, mint amilyen a profik között lehet belőle. Valószínűleg az első negyven játékos között kerül kiválasztásra. Kihez hasonlítható? Dewayne White. Hasonló méretekkel rendelkezik, mint Graham. Futás ellen remekül megállja a helyét és kiemelkedő, soha le nem állló „motorja” van. A prospect bemutatót Matt McGuire, a walterfootball.com draft elemzője készítette.

Hozzászólások

2010. 02. 22. 11:22
norbertobaggio
OFF-nagyon unalmassak ezek a hetek NFL nélkül lehetne nyitni egy fórumot vagy valamit ,hogy ilyenkor ki mivel köti le az idejét hátha ad valaki valami jó ötletet!
2010. 02. 22. 15:51
Neo
OFF
Norbertobabbio: Munkával :DDD
ON
Szerintem pont egy ilyen kaliberű játékos kellene a védelembe...aki minden meccsen végig odateszi magát és eközben eredményes is. Azt én kevésbé érzem fontosnak, hogy nem olyan gyors... meg ezen talán még lehet fejleszteni. Az mit jelent, hogy üldözésben is jeleskedik?
2010. 02. 22. 16:44
Szabotomy
Szerintem levadássza a meglépő, szereléseket meghiúsító futókat, futó irányítókat.
2010. 02. 22. 17:24
Justicar
Azon gondolkodom, hogy a gyorsaság és a magasság hiánya igen komoly gond. Ezeket nem lehet edzéssel és képzéssel növelni. Mert ha ezek nincsenek meg, akkor csak is kizárólag pass rush-ra lehet használni. Ergo szituációs ROLB lehet belőle. Coverben gynege, akárcsak zonázásban. Viszont ha még raknánk rá pár font súlyt, és futás megállításában is jeleskedik, akár árképzhetnénk(márha megvan a képessége hozzá) 3-4 RDE-nek. Ekkor lehetne all down RDE.
Szvsz.

Kövezni ér! :D
2010. 02. 22. 20:53
Neo
Mit gondoltok Jared Odrick-ról (DT)?
A cbssports egyik újságírója őt jósolja hozzánk első körben.
Itt írnak róla (többek között, hogy erős gyors és olyan mint egy tank, viszont a kezeit is használja,és volt már börtönben valami rendzavarásér, verekedésért)

http://www.cbssports.com/nfl/draft/players/1117620

Érdekelne, hogy ti ebben a srácban mennyi relációt láttok?
Szerintem nem tűnik rossznak, igaz volt már bokaficama és kéztörése is.
2010. 02. 22. 20:53
Baloldalra akár jó is lehet külső linebackernek. RDE: nem tudnak rá annyi plusz súlyt pakolni, ráadásul ezen a poszton legalább annyira fontos a magasság, ha nem fontosabb, mint az OLB poszton. Ez a poszt nála kizárható.

Lassan a végére érek a pass rushereknek, a következő körben a 3-4-es RDE jelöltek kerülnek bemutatásra. Odrick lesz az első közöttük.
Hozzászólás a(z) NFL Draft - Brandon Graham bejegyzéshez