Menetrend

NFL Draft - Jermaine Gresham

2010. 04. 01. 16:49
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Chris Baker és Ben Watson helyett most Alge Crumpler, Robbie Agnone és Rob Myers neve olvasható a Patriots rosterén a tight end rovatban. Crumpler elsősorban a piszkos munkában, blokkolásban jeleskedik, míg Agone és Myers 2009-es nem draftolt újoncok. Nehezen képzelhető el jobb érték a Patriots számára az első kör végén, mint Gresham, ha jelenlegi ismeretei alapján a még elérhető játékosokkal, és a Pats hiányposztjaival számol az ember.
Jermaine Gresham – Oklahoma – 6’ 5” (196 cm) 261 lbs (118 kg) 2007-2008 között 28 meccsen 100 elkapás, 1400 yard, 25 TD. Gresham ajánlólevele. Lássuk a részleteket: mi rejtőzik a számok mögött? Pozitívum Remek magasság, hosszú karok… erős, jó testfelépítés, ami az NFL-ben is megállja a helyét… puha kezek… atlétikus… igazi red zone veszedelem… koncentrált az elkapásoknál… nehéz földre vinni szereléseknél, ha szabad terület van előtte… rendelkezik olyan sebességgel, hogy a pálya mélységében is fenyegesse az ellenfelet… eredményes… LOS-nál nem lehet zavarba hozni a jammel (jam= az elkapóval szemben közvetlenül áll a védő, aki nem engedi, hogy a támadó gond nélkül el tudja kezdeni a route futását a snap után)… az elkapás után is szállítja a yardokat… linebackerrel nehéz védekezni ellen… tudja, hogyan találja meg az üres területet zóna védekezés ellen… sokoldalú, slot elkapóként is használható… tight end bőrébe bujtatott elkapó… csak a csillagos ég a határ, hogy miket érhet el a profik között. Negatívum A route futáson van mit javítani, hogy pontosabb legyen (route= előre meghatározott útvonal, amit az elkapónak meg kell futni a snap után, és aminek a végén várhatja a passzt – az egyik leggyakoribb oka, amiért egy college sztár nem tud egyből teljesíteni az NFL-ben)… blokkolás terén nem elég fizikális… túl magasan blokkol a futás támogatásánál… alkalmanként probléma a labdabiztonsággal… középiskolában térdszalag-szakadás a bal térdében… egyáltalán nem játszott 2009-ben térszalag-szakadás miatt a jobb térdében… nem kiemelkedő mért idő 40 yardon (4.72). Összefoglaló Gresham első körös tehetség, aki nagyon robbanékony passzjátékot fog eredményezni a csapatnál, amelyik draftolja. Méretei és testfelépítése adott, hogy jobb legyen a blokkolásban (futójátéknál és pass protectionben), de ez könnyen tanítható és egyáltalán nem szokatlan az NFL-ben. Kihez hasonlítható? Tony Gonzalez. Nem túl szerencsés, ha az egyetemről éppen kikerült játékost minden idők legjobb tight endjéhez hasonlítja az ember, de igazából nincs más választása. Nagyon ritka, hogy a megfelelő méretek, felépítés és pályán mutatott produkció annyira jó összhangban legyen egy játékosnál, mint Gresham esetében. A prospect bemutatót Matt McGuire, a walterfootball.com draft elemzője készítette.

Hozzászólások

2010. 04. 01. 17:27
bradyfan
Na neki nagyon örülnék az első körben. Ahogy olvasható igazi red zone veszedelem, mi pedig évek óta szenvedünk ott.
2010. 04. 01. 18:26
pat68
Az írás alapján Vele megoldódhatnának TE gondjaink.
2010. 04. 02. 06:59
Cheater
Én csak attól félek,hogy ha egy Ben Watson-t nem mertünk használni egész szezonban, akkor miért pont egy újoncban bízna BB a red zone-ban...
2010. 04. 02. 07:25
gj2k
Én nem tudom, de az világos, hogy ebben a szezonban már nem fog minket Welker kihúzni a szarból a meccsenkénti 9-10 elkapásával. Kellenek elkapók, legyen az egy tight end, vagy a vécésnéni, tökmindegy. Ílyen egyoldalú passzjátékot, és játékhívásokat még egyszer nem fog benyelni tőlünk egy csapat sem.
2010. 04. 02. 08:11
szamaca
Kicsit off:

Alex Brown Bears-től kitett DE jó lenne nálunk kezdő RDE-nek??
Mert ha igen és ide hoznánk akkor húzhatnánk Gresham-et az első körben ha addig nem viszik el!!Bár szerintem sanszos,h a Cinci TE-t húz!!Mit gondoltok erről???

u.i: Tavaly legalább 10 mock draftot olvastam az nfl.hu-n idén meg csak egyet találtam!!Miért nincs olyan sok mock mint tavaly??Az nagyon jó volt!!!
2010. 04. 02. 08:47
OFF

szamaca

Egyértelműen nem. A holtszezon kibeszélő topikban a forumon a --16:57 2010. március 13.-- hozzászólásban írtam róla, hogy ált. milyen játékost keres a Pats 34-es kezdő RDE-nek.

Mock draftoknál szerintem nem nagyon lehet újat mondani az első körben. Ráadásul ha a készítő veszi a fáradtságot, hogy komolyan csinálja, az első picknél 22-es csapdájába keveredik, hogy mi alapján válaszzon: mit fog tenni a csapat (kvázi jósda) v. mit tenne a készítő?

ON

A Bengals tavaly húzta Chase Coffmant, ha a passzjátékot akarják erősíteni, előbb húznak elkapót mint tight endet, mégha Greshamról lenne szó, akkor is.
2010. 04. 02. 12:05
Bulow
Szerintetek van értelme egy AD-Merrimen cserének? Egyáltalán lehet tudni Merrimenről hogy mennyire gyógyult fel? Vagy soha nem lesz a régi?

Nehéz megmondani. Azonban bármennyire is kérdéses a térdeinek állapota, kizárt, hogy egy az egyben cserélni lehessen AD-re (bár már azon is meglepődnék, ha a SD-t érdekelne AD), főleg hogy tavaly a Chargers draftolta a "pótlására" Larry Englisht. -DoM
2010. 04. 02. 14:51
A sorsolás erősségére a fórumban reagáltam, akit érdekel a téma ott folytassa a diskurzust, hogy a draft témát itt ne zavarja. Az ehhez kapcsolódó hozzászólásokat is áttettem oda.

>>> Holtszezon kibeszélő <<<
Hozzászólás a(z) NFL Draft - Jermaine Gresham bejegyzéshez