Menetrend

NFL Holtszezon - Indul a felkészülési időszak

2018. 04. 10. 10:16
Szerző: Croaker
Kategória: Hírek, Edzőtábor

Elkészült az NFL 2018-as évad holtszezonra vonatkozó naptára, amely tartalmazza az önkéntes felkészülési időszakok dátumait.

A Kollektív Szerződés 21-es cikkelye alapján a 9 hétig tartó önkéntes programoknak három szakaszból kell állnia: 

Első szakasz
A teljes Program első két hetéből áll, ami alatt kizárólag erőnléti és kondíció-fejlesztő felkészüléseket, rehabilitációs feladatokat lehet végezni.
 
Második szakasz
A következő három hete tartozik ide, ami alatt már a pályán is folynak felkészülések, személyre szabott feladatokat, gyakorlatokat végezhetnek a játékosok, és sor kerül csapatedzésekre is, de szigorúan kerülni kell az ütközéseket, valamint az offense-defense csapat nem gyakorolhat egymás ellen.
 
Harmadik szakasz
A felkészülési időszak utolsó négy hete alatt minden csapat 10 napon keresztül szervezett csapatgyakorlatokat tarthat (=OTA=Organized Team Activities). Továbbra sem lehetnek ütközések, de a 7 vs 7, 9 vs 7, és a 11 vs 11 fős gyakorlatok már engedélyezettek.

A Kollektív Szerződés 22-es cikkelye alapján minden Klub egy kötelező minicampet előírhat a Veterán játékosainak, azonban ezt kötelezően a Harmadik szakasz ideje alatt kell megszervezni.

(Szerk: Van még szó a cikkben az új vezetőedzővel rendelkező csapatok edzéséről, de szerencsére ez a Patriotsra nem vonatkozik)

Minden csapat tarthat egy 7 héten át tartó fejlesztő programot a Rookie (újonc) játékosainak, ami 2018-ban legkorábban május 14-én indulhat. Ez alatt az időszak alatt nem lehet hétvégén felkészítést tartani, kivétel a draftot követő első, vagy a második hétvégét.

A New England Patriots az alábbiakban határozta meg a felkészülési program dátumait:

Első nap: Április 16

OTA Holtszezon Edzések: május 21-22, május 24, május 30-31, június 11-12, június 14-15

Kötelező Minicamp: június 5-7
 

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2018. 04. 10. 15:06
anikom
Engem most már az érdekel nagyon, hogy Gronk ott lesz-e.
2018. 04. 11. 12:43
Increay
Picit off, láttatok a Pats-es draft sapit? :D szerintem nagyon állat lett:)
2018. 04. 12. 18:28
hopi46
TB nem kezdi meg hétfőn az első két hetet, mert Katarban "jótékonykodik".
2018. 04. 16. 20:52
zsolt75
Ha már indul a felkészülési időszak, akkor hoznék egy lerágott csontot, amit be lehetne illeszteni a felkészülési tervbe: Megvan erről a véleményem. Ott voltam a pályán és hajtottam, ahogy tudtam, az egyik legjobb játékosunk pedig nem játszhatott. Azt pedig továbbra sem tudjuk, hogy miért nem. Nem az én dolgom, hogy ilyen döntést meghozzak, általában nem is aggódok emiatt, de Malcolm remek játékos, és hozzásegíthetett volna minket a győzelemhez. Egész szezonban keményen dolgozott, erre a legfontosabb meccsen padoznia kellett. Nem kaptunk erre magyarázatot, hogy ennek mi volt az oka.
És ezt Amendola mondta, nem pedig egy hozzám hasonló tudatlan... (hitetlen, áruló, Jets szurkoló, BB tagadó, stb, stb...)
Hozzászólás a(z) NFL Holtszezon - Indul a felkészülési időszak bejegyzéshez