Menetrend

NFL Körkép: 2017 2. Hét

2017. 09. 21. 08:00
Szerző: Raschy
Kategória: Cikkek, Hírek, Egyéb
Teljesítmények

A hét támadójátékosa

Michael Crabtree WR OAK (6 Rec, 80 yard, 3 TD)
A 30 éves játékos a tavalyi év után ismét felmutatott egy 3 TD-s meccset a Raiders színeiben. A meccs során nem elég, hogy az össze felé szálló labdát elkapta, de mindezt úgy, hogy a feléből Touchdownt is szerzett. 

További kiemelkedő teljesítmények:
Tom Brady QB NE (30/39, 447 yard, 3 TD)
C.J. Anderson RB DEN (25 Rush, 118 yard 1TD, 3 Rec, 36 yard 1TD) 
Todd Gurley RB LA (16 Rush, 88 yard 1 TD 1 FUM, 3 Rec, 48 yard 1 TD)


A hét védőjátékosa

Chris Jones DE KC (3 sack, 2 Forced Fumble, 1 INT)
A fent látható statisztikák alapján könnyen kijelenthető, hogy a másodéves játékos a védekezés minden kategóriájában remekül szerepelt a mérkőzésen. 

További kiemelkedő teljesítmények:
Desmond Trufant CB ATL (2 tackle, 1 INT 1 TD)
Jordan Poyer S BUF (11 tackle, 1 sack)
DeMarcus Lawrence DE DAL (7 tackle, 2 sack, 1 Forced Fumble) 


A hét legrosszabb teljesítménye

Cincinatti támadó alakulat
Nehéz lenne a Bengals támadójátékából akár egy poztív példát is kiemelni, hiszen a csapat már a második hete képtelen TD-t elérni. Ez a rossz teljesítmény már túlmutat Dalton játékán. Beszédes tény hogy az alakulat utolsó touchdownját Rex Burkhead szerezte, aki tavasz óta már nem a csapat tagja. A vörös-feketék 2 meccs után, mindössze 4,5 pontot átlagolnak, amivel a ligában az utolsó helyen állnak. 


Sérülések

Greg Olsen TE CAR - A Panthers veteránja a Buffalo elleni mérkőzés első félidejében szenvedett lábsérülést, melyről később kiderült, hogy lábfejcsont törés. A héten már egy műtéten is átesett és a csapat IR-re tette, azonban visszetétése a szezon a második felében még lehetséges.

Marshall Yanda OG BAL -  A Ravens támadófalának talán legmeghatározóbb tagja bokatörést szenvedett és ezzel véget ért a szezonja.

Vic Beasley Jr.  DE ATL - A tavalyi év All-Pro csapatába is bekerülő játékosnak egy combhajlító izom szakadás miatt kellett elhagynia a pályát vasárnap, a sérülésből várhatóan 1-2 hónap alatt épül fel.

Corey Coleman WR CLE - A tavalyi drafton első körös választott Coleman a meccs során eltörte kézfejét, majd a héten a Browns IR-re tette. 

Eric Reid S SF - A 49ers védelmének egyik kapitánya hátsó keresztszalagszakadást szenvedett és ennek következtében jó pár hét kihagyásra kényszerül.

Rob Gronkowski TE NE - Szerencsésnek mondhatják magukat a Patriots szurkolók, ugyanis Gronkowski sérülése az ő szavaival élve "semmi komoly". A Tight End a héten már részt vett az edzéseken, akárcsak Amendola és Hightower.

Kevin Johnson CB HOU - A 25 észtendős harmadéves játkos térdsérülés következtében kénytelen kihagyni a következő 4-6 hetet.

Rodney McLeod S + Jaylen Watkins CB PHI -  Még csak a szezon második hetében tarunk, de az Eagles védelméből máris sorra dőlnek ki a kezdők. Ugyan a két játékos esetében Doug Peterson a csapat edzője a hét elején csak napokat emlegetett, az orvosok szerint ezek a napok akár hetek is lehetnek.

Liga körüli események

1939 óta a Bengals az első csapat amely a szezon kezdéseként 2 hazai mérkőzésen sem tud TD-t szerezni. A gyenge kezdés következményeként a Bengals megvált Kevin Zampese támadókoordinátortól, aki 2003 óta állt a csapat foglalkoztatásában. A szerepét a gárdánál Bill Lazor az eddigi irányító edző fogja átvenni. Lazor számos NFL csapatban megfordult már, azonban ilyen magas pozíciót csak a Buffalo, valamint a Virginia egyetem csapatánál töltött be.

Brian Cushing (MLB HOU) 10 meccses eltiltást kapott, mivel nem megengedett teljesítménynövelő szereket használt. Pályára való visszatérése a Tennessee Titans elleni mérkőzésre várható december 3-ára. A Texans játékosának nem ez az első eltiltása, 2010-ben már ki kellett hagynia négy mérkőzést mivel a vérében HCG-t találtak, amely az NFL tiltólistáján volt.

A Mexico City-t megrázó 7.1-es erősségű földrengés után felmerült a kérdés, hogy a november 19-én esedékes Oakland vs. New England mérkőzést meg lehet-e tartani a 87 000 férőhelyes Azteca stadionban. A helyi szakértők szerint a meccs minden valószínűség szerint meg lesz tartva, hiszen az Aztecát már 50 éve is úgy építették, hogy a földrengések kivédése céljából dilatációs hézagokkal látták el.

Hozzászólások

2017. 09. 21. 10:01
nosbiglem
OFF:
Tuci, kérlek benéznél a Fantasy topicba?
Köszönöm.
Hozzászólás a(z) NFL Körkép: 2017 2. Hét bejegyzéshez