Menetrend

Ninkovich bejelentette visszavonulását

2017. 08. 01. 18:50
Szerző: patsxanyi
Kategória: Cikkek
Rob Ninkovich 8 Patriotsban eltöltött év után, 2 Super Bowl győzelemmel a háta mögött 2017 júliusának utolsó napján bejelentettte visszavonulását.
A sajtótájékoztatóra a Gilette Stadiumban került sor, ahol a média munkatársai mellett Ninko csapattársai is jelen voltak, ami kifejezetten megható volt számára.

Ninkovich NFL pályafutása a Saints-ben kezdődött  2006-ban, ahonnan 3 év után kitették a csapatból egy kisebb floridai kitérőt követően. A 2009-s edzőtábor elején írt alá A Patshez mint a csapat utolsó játékosa a rosteren. Saját elmondása szerint is tisztában volt vele, hogy valami különlegeset kell nyújtania az első pár edzésén. Így emlékezett vissza erre az időszakra: "Komolyan mondom, hogy 2009 volt az én utolsó dobásom. Három évnyi, sérülésekkel teli időszak után érkeztem ide. Ebben a ligában egy év is komoly kihagyást jelent, nemhogy három. Viszont türelmes voltam, és reméltem, hogy egyszer eljön az én időm. Amikor megkaptam a lehetőséget éltem vele, nagy áldás számomra, hogy idejöhettem és ennyi ideig ennek a csapatnak a tagja lehettem."

Ninkovich mellett természetesen Bill Belichick is megszólalt a sajtótájékoztatón. Belichick emlékeztetett mindnekit, hogy Ninkonak nem kisebb nevet, mint Mike Vrabelt kellett helyettesítenie: "Csakúgy, mint a sok játékos -Brady vagy Butler- Rob sem nagy hírnévvel érkezett hozzánk, de beállt a sorba, keményen dolgozott és az egyik legsokoldalúbb játékos lett belőle. Minden dolgot, amit elért pályafutása során egytől-egyig megérdemelt: legyen az sack, kierőszakolt fumble vagy akármelyik másik sikeres play." Ide tartozik, hogy Ninkovich végül 46 sack-kel, 10 kierőszakolt fumble-lal, 14 összeszedett fumble-lal és 5 interception-nel fejezte be a pályafutását.

Brady és Ninkovich

Az esemény után minden volt csapattárs elismerően beszélt Ninkovich mind emberi, mind játékosi mivoltáról. Trey Flowers a mentori segítséget emelte ki, míg Kyle Van Noy a játékbeli képességeit méltatta. Az időzítéssel kapcsolatban megjegyezte Ninkovich, hogy a Super Bowl győzelem után benne volt a pakliban a visszavonulás -amiről egyébként a csapat is tudott- , de egészen az előző hétig nem hozta meg a végső döntést. Úgy érzi, hogy a teste már nem bírná végig egy újabb teljes szezon megpróbáltatásait.

Természetesen a búcsúbeszédében mindenkinek köszöntet mondott: edzőknek, csapattársaknak, a vezetőknek és az egész szervezetnek. A legérzelemdúsabb pillanat az volt amikor Belichick felé fordult és könnybelábadt szemekkel azt mondta: "Mester, mindent beleadtam, ami tőlem telt. Remélem ez megfelelt és elegendő volt. Imádom ezt a játékot, köszönöm."


Mi is köszönjük a felejthetetlen éveket Ninko!

Forrás: bostonherald.com
Kép: Nancy Lane/bostonherald.com

Hozzászólások

2017. 08. 01. 18:57
LasVegas
Jó pihenést, hosszú, boldog életet! Büszkék vagyunk Rád és köszönjük! Patriot 4Life!
2017. 08. 01. 19:31
LaFleur
Ugyanaz volt nekem ő a deffenseben mint Edelman az offensenek. Ugyanannyira szeretem/szerettem mindkettőjük játékát. Ők azok akiket soha senki nem említ sehol a top játékosok között a posztján, de mi akik Patriots meccseket nézünk tudjuk, hogy mekkora játékosok. Nélkülük "EZ" a csapat, a mi csapatunk soha nem lenne az ami lett. Sok ilyen játékosunk van hál' Istennek, de Ninko nálam kiemelkedő volt. Sajnálom, hogy szakoldalakon soha nem kapta meg azt az elismerést ami járt volna neki...
Soha nem felejtem a 49. SB-an azt a kulcsfontosságú sacket a Seahawks 3th kísérleténél, vagy a Broncos ellen azt a szintén kulcs INT-t amivel megfordítottuk a meccset (45-10).
Sajnálom, hogy nem láthatlak többet a pályán, hiányozni fogsz "jugo gyerek"!
2017. 08. 01. 19:57
Kollega
Ő maga a Patriot Way, mint előtte Bruschi, Vrabel, vagy McGinest volt. Remélem igazak a pletykák, hogy itt marad a csapat körül, mert ő igazi példakép!
2017. 08. 01. 20:08
Alexander
Köszönettel tartozunk neki,amit a csapatért tett.Példamutató magatartás és szorgalom,nagyszerű teljesítménnyel.Köszönjük és további sok sikert!
2017. 08. 02. 07:35
1976gabi
sziasztok.az,hogy hiányozni fog ,az nem kérdés.ismét elmegy egy játékos,aki szeme előtt nem a dollárjel lebegett játékos pályafutása során.kár érte,hogy nem nézhetjük tovább.persze sok sikert neki.
2017. 08. 02. 08:43
nszgergo
igazi Patrióta, köszönünk mindent!
2017. 08. 02. 17:45
TommyLee73
2017. 08. 02. 19:23
Ma már mint segédedző ott volt a pálya mellett. :) Reméljük marad hosszú távon!
2017. 08. 02. 20:47
Kollega
Hála az égnek nem sokáig bírta a csapat nélkül! Ez is mutatja milyen ember. Tíz év után végre egyszer nyaralhatna augusztusban, helyette kinn van a pályán a fiúkkal. Tényleg le a kalappal!
Hozzászólás a(z) Ninkovich bejelentette visszavonulását bejegyzéshez