Menetrend

Nyilatkozatok 10. hét: @ Oakland Raiders

2017. 11. 22. 09:18
Szerző: gcsaba
Kategória: Cikkek, Interjú

A Patriots Mexikóvárosban mérkőzött meg az Oakland Raiders csapatával, és a meccset végig kontrollálva sima győzelmet aratott, 8:2-re javítva ezzel a győzelmi mutatóját. A csapatnak népes szurkolótábora volt Mexikóban, akik remek hangulatot teremtettek vasárnap este. Lássuk, hogy élte meg a mérkőzést Devin McCourty és Rob Gronkowski.


Devin McCourty, (DB)

 "Óriási volt. Arról beszéltünk, amikor elindultunk Denverbe, hogy hosszú utazás lesz, de csináljuk úgy, hogy megérje. Messze voltunk az otthontól, de ez egyet jelentett azzal, hogy felkészülünk, együtt vagyunk, és végrehajtjuk a játéktervünket. És úgy érzem, ma ez sikerült is, a labda mindkét oldalán. Magas szinten játszottunk, és bár ők is végrehajtottak pár jó játékot, de pontosan az történt a pályán, amit akartunk, amit elterveztünk.

Az atmoszféra csodálatos volt. Már meccs előtt is, amikor sortban, pólóban kijöttünk a pályára, a nézők szinte megőrültek. Sejthettük, hogy mi lesz majd, ha elkezdődik a meccs. És úgy is volt, négy negyeden keresztül. Nagyra értékeljük, hogy eljöttek! És nagyszerű volt így nyerni.

Jonathan Jones nagy X faktor volt ma este. Az nyilvánvaló, hogy szilárdan kell védekezni, végre kell hajtani a tervünket, de egy labdaszerzéssel megfordítani a játékot mindig sokat jelent. Így bár Duron interception-je harmadik kísérletre jött, így olyan volt „csak”, mintha punt lett volna, de mégis óriási energiát adott. Amikor egy turnover után átveheti a pályát a támadósor, az nagyszerű. A félidő végi labdaszerzés, majd a harmadik negyed elején a mély passz gyakorlatilag eldöntötte a meccset.

A mexikói szurkolók jó munkát végeztek ma, ezt igazán értékeljük. A Raiders játszott itt az előző szezonban, így kialakulhatott egy szurkolói bázisuk. De egyértelműen érezhettük a Pats szurkolók támogatását.

 Az Air Force-nál eltöltött idő nagyon hasznos volt. Remek ellátásban részesültünk ott, jól tartottak minket, és mutattak nekünk pár dolgot. Azt hiszem, ez még jobban összehozott minket, és ez meg is mutatkozott a pályán.

 Mindig, minden évben elmondom, hogy meg kell tanulnod, hogy ki is vagy. Ti is mindig azt kérdezitek a szezon elején, hogy mi a csapat identitása. Azt hiszem, megtaláltuk. Értjük, hogy ki ellen készülünk, ki ellen gyakorlunk. Mindegy, hogy milyen edzésről van szó, tudjuk, mit kell tennünk. És ha megtesszük, adunk egy esélyt magunknak. És ez láthatóan kifizetődik vasárnaponként, amikor mindenki fut fel-alá, és mindenki tudja a dolgát.

 Persze folytatni kell tovább, hogy még jobbak legyünk. Persze, nagy győzelmet arattunk, de soha semmi sem tökéletes. Tök jó győztes meccs után videózni, de tanulni is kell belőle. Volt pár játék, amit jobban is végrehajthattunk volna, és ez biztos igaz a támadó és a rúgó játékokra is. Ezeken mindig javítani akarsz, mert sosem tudhatod, hogy mikor lesz szükség rá egy nagy meccsen.

 Azt gondolom, mi egy munkás csapat vagyunk. Oda kell állni, és dolgozni keményen. Kimentünk egy kései Denver meccs után is, kimentünk szerdán is, új környezetben az Air Force-nál, teljes szerelésben, dolgoztunk a futójátékon, hogy hogyan legyünk agresszívek, hogyan  legyünk gyorsak. A srácok ismerik ezt, nincs is panaszkodás.

Legutóbb az Air Force-nál sok időt töltöttünk bent az edzőkkel. Hosszú napokat. Volt, amikor reggel 6:30-tól este 5:30-ig. Tudjuk jól, hogy a csapatnak szüksége van erre. Ott kell lennünk, együtt kell videózni, tanulni. Ha ezt megtesszük, akkor képesek leszünk jól játszani.

 Steve hosszú mezőnygólja óriási volt. Láttam egy hosszú rúgását az Air Force-nál is. Ma vagy talán tegnap volt, hogy Bill beszélt a mezőnygól távolságról, és az mondta, hogy igen, láttuk Steve-et egyik nap, ahogy rúgott egy 70 yardosat. Tudtuk, hogy ha sor kerül rá, meg tudja csinálni. Ahogy Bill is elmondta, az egész csapat együtt állt az oldalvonal mellett, amikor a hosszú mezőnygólra készültünk. És ezt a momentumot át tudtuk vinni a második félidőre is, és Cooks megszerezte azt a nagy TD-t. Ez tíz pont úgy, hogy közben az Oakland nem ért labdához. Ez hatalmas volt.”

 Rob Gronkowski (TE)

 A Mexikóban töltött időről:
"Igazából nem volt időnk sok mindenre, körülnézni vagy ilyesmi, dolgunk volt. A szurkolókkal is csak akkor kerültünk kapcsolatba, amikor kifutottunk az alagútból a pályára. Király élmény volt látni őket, ahogy bevadultak, meg pacsizni velük. Szuper volt! Igazából nem tudtam, mire számítsak, sosem játszottam még itt. Nagy élmény volt. A szurkolók hihetetlenek voltak. Úgy értem, szuper hangosak voltak, és büszkék. Óriási volt, egyértelműen megérte eljönni ide. Rengeteg Patriots szurkoló is itt volt. A szurkolóink mindig sokan utaznak velünk, még Mexikóvárosba is."

A mérkőzésről:
„Igazából felülmúlta a várakozásokat. A csapat egésze jó munkát végzett, mindenki jól játszott, különösen a speciális egység. Steven 62 yardos mezőnygólja a félidő végén hihetetlen volt. Szóval fieszta volt az egész pályán!”

 Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2017. 11. 22. 14:48
kitalaltnev
Csúcs, h. McCourty ilyen beszédes volt. Oldalakon keresztül tudtam volna még olvasni. Sokat elárul a csapatvezetés és az ilyen (profi) játékosok maximalizmusáról, hozzáállásáról. Emelem a kalapom előttük!
S nagy köszönet a fordításért!
2017. 11. 22. 20:19
kovend
2017. 11. 22. 14:50
kitalaltnev
Gronk meg (szerethetően) egyszerű volt, mint a faék. :))
2017. 11. 22. 20:18
kovend
Barlangrajz ... :P ;) Amúgy meg tényleg élmény tudni róluk. Ma néztem meg 'Dola és Edelman "Mehikói" szösszenetét ... zsinórban 2x. "Vizesre röhögtem magam" :)

+1 Köszönet a fordításért és a "szerkesztőbizottságnak"! :)
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 10. hét: @ Oakland Raiders bejegyzéshez