Menetrend

Nyilatkozatok 15. hét @Pittsburgh Steelers

2017. 12. 19. 09:11
Szerző: gcsaba
Kategória: Cikkek, Interjú

A Pittsburgh Steelers  legyőzésével a csapat nagy lépést tett az első kiemelés megszerzése felé. A meccs óriási izgalmakat hozott, fordulatos, drámai végjátékkal sikerült legyűrni a jó formában levő ellenfelet. Ennek megfelelően Tom Brady, Rob Gronkowsky, Devin McCourty,  Eric Rowe és Stephen Gilmour feldobott állapotban osztotta meg velünk a meccsen átélt élményeit.

Tom Brady (QB)

"Ez egy remek mérkőzés, jó móka volt. Egy remek csapat ellen játszottunk, akik nagyon jól játszottak. Az időjárási körülmények miatt ez olyan nap volt, amikor a labda néha furcsán pattog. Örülök, hogy ma felénk pattogott.
A Steelers jó csapat, 11-2-vel álltak eddig, jól játszottak az egész szezonban, nyilván sokat jelent, hogy legyőztük őket. Szoros meccs volt, de mi eggyel több játékot tudtunk végrehajtani, mint ők.
Az első félidőben nem volt túl sok lehetőségünk. Három labdabirtoklásunk volt csak. Az elején jól ment, aztán jött a labdavesztés. A football egy őrült játék, tovább kell harcolnod, harcolni kell a meccs végéig. A védelem jó munkát végzett. Engedtek ugyan egy nagy játékot, de a végén javítani tudtak. Még előtte, amikor pontokat szereztünk, tudtam, hogy rá kell menni a két pontosra, és az nagy volt. Gronk szépen elkapta, de maradt még 55 másodperc, ami sok idő. Aztán mielőtt észbe kaptunk volna, már meg is csináltak egy nagy játékot, amivel már az end zone ajtaján kopogtattak. Roethlisberger egy igazán szép dobást produkált, de mégsem jöttek jól ki belőle. Aztán jött az a szép szerelés a keresztbe futó játékoson, majd próbálkoztak egy fake spike-kal, de a mieink észnél voltak, és megcsinálták a nagy játékot.”

Gronk szerepéről, hogy hogyan tudta őt játékba vonni:
„Ő csinálta meg a lehetőségeket magának. Amikor tisztán van, akkor megcsinálja az elkapást. Nagy napja volt, nagyon-nagyon jól játszott. Remekül játszotta tisztára magát és kapta el a labdákat. Párszor dobtam felé egy-az-egyes szituációban, a egyiknél megadtak egy pass interference büntetést is. Ő egy nagyon kemény ellenfél az ő méretével és sebességével, fontos szerepe van a támadójátékunkban. Nagyon bízom benne. Talán úgy tűnik, hogy sokszor 50-50% az esély, hogy ő csinálja meg az elkapást és nem a védőjátékos, de ez valójában inkább 95 az 5-höz. Próbálod mindig fejleszteni az összhangot, és Gronk megdolgozik ezért. Hatalmasat játszott ma, nagyon büszke vagyok rá. Ez a srác minden nap kidolgozza a lelkét is. Nagyon örülök neki és az egész csapatnak!”

Rob Gronkowski (TE)

Király volt Pitt-be jönni, itt mindig igazi foci atmoszféra van. Ide jártam középiskolába felső évesként, és itt minden a Steelers-ről szólt. Itt rengeteg a foci-őrült, a Steelers-őrült, ami nagyszerű. Tudtuk, hogy óriási hangulat vár majd minket itt, és valóban nagy meccs volt. Remek volt!
Az utolsó támadó drive-ról:
„Két perc volt hátra. Tudtam, hogy végig kell menni, és tenni kell a dolgodat. Ha a labda feléd száll, el kell kapni. Ez elég jól is ment. Tom megtalált engem. Csináltam pár elkapást, hogy tovább menjen a támadás. Aztán Dion futott egy csodálatosat és TD-t szerzett. Óriási volt – pontot kellett szereznünk. Dion keményen futott. Szuper keményen. Azoknak, akik azt mondják, hogy milyen kicsi: ő nem is olyan kicsi. Ő egy vadállat!”

Devin McCourty (DB)

"Kész őrület néha, hogy mennyire másképp tud alakulni a meccs ahhoz képest, ahogy azt előtte vártuk. Egész héten arról beszéltünk, hogy a melletted állóért kell játszanod, együtt, és nem kell az AFC Kelet csoportért aggódni, csak játszani a melletted álló emberért. Brian Flores mondta tegnap, hogy amikor egy ilyen meccset játszol, akkor mindig csak a következő játék számít, hogy az jó vagy rossz. Ezt láttuk ma este. Kimész, van két perc, egy időkérés, és végig kell menniük az egész pályán, és mi hagyunk nekik egy nagy játékot. És itt is vagyunk: a következő játék számít csak. Figyeljük, hogy Jesse James most elkapta vagy nem, utána pedig próbál mindenki a helyére állni és várni a játék hívást. A fake spike olyan játék, amit időről időre elővesznek. Szerintem minden nagy irányító csinálja. Ha úgy gondolják, hogy meg tudnak lepni vele, és így jutnak egy könnyű játékhoz, akkor meg fogják próbálni. Láthattátok, ahogy kiabálunk és próbálunk felállni, mert tudtuk, hogy van rá esély. Aztán ha mégis spike-olnak, akkor spike-olnak. Szóval számítottunk rá. Ilyenkor csak néhány útvonal van, amit megfuthatnak. Aztán pedig lehet sikertelen passz is, de lehet TD is. Nagyon kell tapadni az emberedre, mert nem tarthatják sokáig a labdát a sack veszélye miatt. Az, hogy fel voltunk készülve mindenre, sokat segített.”

Eric Rowe (CB)

"Nagy kapkodás volt az utolsó játéknál. Láttam, ahogy futnak a labdához, láttam Matty P.-t, ahogy hívja a játékot. Aztán látom, nincs senki kint a szélen. Ki kell mennem oda, gondoltam. Mindenki pánikszerűen próbált felállni a vonalra, és akkor láttam, hogy Big Ben csak úgy csinál, mintha földhöz vágná a labdát. „Ó, elindítanak egy játékot!” Rápillantottam az elkapómra, és láttam, hogy csinál egy slant-et. Szorosan mellette voltam, nem hittem, hogy ő kapja a passzt. Aztán láttam, hogy mégis, és tudtam, hogy el kell ütnöm, és boom! Azt hittem, elkapták,”Ó, Istenem!” De mi kaptuk el, és jött az eksztázis.”

Stephon Gilmore (CB)

"AFC csoportgyőztesek vagyunk! Ez nekem az első. A Patriots mindig legyőzött engem az egész karrierem alatt. Örülök, hogy most ezen az oldalon állhatok. Ezek a srácok csapatként együtt játszanak. Mindenki győzni akar, ez az, amit mindig is kerestem.”


Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2017. 12. 19. 10:37
kitalaltnev
Nem mindennapi nyilatkozatok. :)) Igazán feldobódott sportemberektől. Veszett jó olvasni.
Nagy köszi a fordítónak.
2017. 12. 19. 11:21
gcsaba
Örülök, hogy van, aki szereti olvasni ezt a rovatot is! :)
2017. 12. 19. 11:59
kitalaltnev
Óh, ki nem hagynám, a heti protokoll része. "Csak" az a szomorú, hogy nem oldalakon keresztül tart, továbbá bye week alatt és szezonok között hiánycikk a cikked. :)
2017. 12. 19. 12:10
windyp
Fátyolos szemmel olvastam! :)
2017. 12. 19. 12:21
gcsaba
Főleg Patsxanyié az érdem, én csak ebben a szezonban kapcsolódtam be.
2017. 12. 19. 14:18
kitalaltnev
Kérlek, h. add át neki is a hálás köszönetem!
2017. 12. 21. 08:42
Orban71
Én is imádom...főleg egy ilyen mérkőzés után.... :)
2017. 12. 19. 10:45
vicgeordie
"Nagyon bízom benne. Talán úgy tűnik, hogy sokszor 50-50% az esély, hogy ő csinálja meg az elkapást és nem a védőjátékos, de ez valójában inkább 95 az 5-höz. "

Tényleg ez a félelmetes Gronkban. Ha nem lógnak rajta szorosan ketten és nem teljesen homály a passz, akkor biztosra veheted, hogy elkapja. Erősebb bármelyik safetynél vagy linebackernél és (ami nagyon durva, ahogy Márk is mondta) gyorsabb a legtöbb cornernél. Amíg ő és Cooks (na meg a fontos elkapások mestere, Amendola) egészséges, nagy bajunk nem lehet passzjátékban.
2017. 12. 19. 12:45
azimut
Ezért is hiányzik nagyon Minitron mert fal mögötti belső területekben tudna lubickolni.... :( :) :)
2017. 12. 19. 13:06
ötös műhold
"Eszméletlenül" nagyon hiányzik Minitron, még így is, hogy összességében azért "nem vagyunk olyan rosszak". Az idény előtt azt gondoltam, hogy ilyen támadó társasággal (Kecske, Gronk, Minitron, Hogan, Lewis, White, Amendola, Cooks, Gilislee, Burkhead), egyszerűen mindenkit agyonverünk. Elméletileg, ugye...
Hát ez nem egészen így lett, de azért még most sem tettem le a jövő évi hatodik kupáról.
2017. 12. 19. 18:32
ua
Köszönjük, nagyon jó volt olvasni ezeket, a szokásostól eltérő nyilatkozatokat! Go PATS!
2017. 12. 19. 23:26
Plota
"Az, hogy fel voltunk készülve mindenre, sokat segített.” No comment...!
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 15. hét @Pittsburgh Steelers bejegyzéshez