Menetrend

Nyilatkozatok 17. hét - Jets

2019. 01. 05. 08:00
Szerző: Tzimisce
Kategória: Interjú
Az alapszakasz utolsó hetében a Patriots erődemonstrációt tartott a Jets ellen. Remélem ezt a formát sikerül átmenteni a rájátszásra is. Lássuk miképpen látták ezt a Pats tagjai:


Bill Belichick, HC

Természetesen jó újra egy csoportmérkőzést nyerni. Ma nyertünk, ez segít jövő héten is nyerni. Szokás szerint kemény csata a Jets ellen. Szerintem sikerült néhány jó drive-ot összerakni az első félidőben. Nyilvánvalóan Kyle fumble visszahordása nagyon fontos volt, és adott egy kis tartalékot a második félidőben. Szerintem keményen játszottunk. Jó hetünk volt és pozitív hanggal fejeztük be a meccset. Várjuk a folytatást és remélhetőleg a legjobb focinkat tudjuk játszani az elkövetkezőkben. Ma a srácok keményen játszottak, nem csináltak sok hibát, elég játékot csináltak meg, hogy nyerjünk. Ez jó dolog.

Beszélne a védelem teljesítményéről?
A srácok keményen készültek a héten, és bár tudtuk, hogy több elkapójuk is hiányzik, pl. Kearse és Enunwa, de épp emiatt gondot okozott a matchupok megtalálása. Több tight endet és futót használtak. Láttunk sok két futós felállást, Cannonal egyedül vagy második back-ként. Kellett egy kis kiigazítást tennünk, de szerintem jó munkát végeztünk. A srácok remek munkát végeztek. Szereztünk néhány labdát és csináltunk remek negyedik kísérletes megállításokat. Szerintem jó munkát végeztek a kiigazításokkal és a felkészüléssel a hét folyamán. Mi jobb munkát végeztünk a futójátékban az esetek többségében. Volt néhány gondunk a szélső futásokkal, de összességében csináltunk néhány nagy futójátékot, különösen akkor, amikor kellett.

Mennyire volt ez csapat győzelem?
Igen, csapatgyőzelem volt. Mindenhonnan kaptunk segítséget. Van még hova fejlődni, amit jobban tudnánk csinálni, de örülünk, hogy nyertünk, és haladunk tovább.

Mennyire fontos, hogy bye week-et szereztek és van egy extra hetük pihenni?
Nos, az a fontos, hogy jól játsszunk és ezt kell tennünk, amikor legközelebb játszunk.

Mit gondol Kyle Van Noy és Trey Flowers mai teljesítményéről?
Sok jó játékot láttunk sok különböző sráctól. Ők is része voltak ennek. Deatrich és Shelton, Lawrence Guynak is jó éve volt. Egész évben jól játszott. Hightower is jó munkát végzett nekünk. Rivers is csinált néhány szép játékot. De mindenek előtt, jó volt az emberfogásunk, ami adott lehetőséget a pass rushnak, hogy többször is odaérjenek. A pass rush sokszor a coverage-en is múlik, jó védekezés volt. Bármikor, amikor az ellenfelet 3 ponton tartod, örülni kell, ahogy a srácok játszottak, és szereztünk pontot a védelemben is, ez egy jó dolog.

Joe Thuney minden snapen játszott. Milyen hatást jelent egy ilyen srác állandósága a falban, főleg, hogy mind az 5 kezdő játékos egészséges tudott maradni?
Ez nagy dolog. A srácok keményen edzenek. Keményen dolgoznak, és ahogy mondta, sok snapet kapnak, nem csak meccseken, de edzésen is. Nagyon strapabíró csapat, kemény csapat. Marcus kihagyott némi időt. Shaq kihagyott néhány meccset. Ezek a srácok nem csak minden meccsen voltak ott, de minden edzésen és ez segít a csapatunknak mert állandóságot adnak, időzítést adnak, stb. Joe 3 évnyi strapabíróságot adott nekünk. Tudjuk, hogy az idő, amit kihagyott tavasszal nem olyan zavaró, mintha a szezon közben lett volna. Rengeteg stabilitást kaptunk a srácoktól. Igen, ez min denképp nagy segítség volt. Összességében a csapatunk keményen edzett. Relatíve egészségesek voltunk idén. Ezért dícséret illeti a játékosokat a kemény munkáért, és főleg Moses Cabrera-t és a csapatát. Jól végzik a munkájukat, hogy ki tudják tenni a srácokat olyan pozícióba, hogy magas szinten tudjanak teljesíteni és hosszú időn keresztül. Remélem tudjuk ezt folytatni.

Tom Brady, QB

Hogyan írnád le a passzok ritmusát a mai napon?
Milyen volt? Biztosan lehetett volna jobb, de jó, hogy nyertünk 38-3-ra, csoportellenfél ellen másodszor, ez nagy győzelem volt. Kellett nekünk és örülök, hogy sikerült.

Jól gondolom, hogy nem leszel boldog, hacsak meg nem nyered az év utolsó meccsét, de neked személyesen, amennyi munkát beletettél az életmódoddal, meg minden, mennyire vagy elégedett azzal, ahogy ez a szezon véget ért így 41 évesen?
Nem sokat gondolok erre. Úgy érzem, teszem a dolgom, ahogy mindig is tettem. Jó csapatmunka volt a mai, sok srác csinált jó játékokat. Imádok irányító lenni, imádok itt játszani és nyerni.

Újévi fogadalmak?
Kevesebb interception és több TD. Ennyi lenne.

Mennyire fontos a bye weekre menni?
Volt egy nagy lehetőségünk rá és örülök, hogy sikerült. Utálnás ha meglenne a lehetőséged és nem használnád ki, ahogy nekünk kellett, így örülök, hogy sikerült. Végül jól fejeztük be az évet, kettőt nyertünk itthon, csoportellenfelek ellen, két kemény vereség után, de végül megmutattuk, hogy van ellenállásunk és szükségünk lesz erre a továbbiakban. Sokat kell még tanulnunk magunkról, sok mindenben kell fejlődnünk és meglátjuk, hogy tudunk-e nyerni itt 2 hét múlva.

Most már kilencedik éve zsinórban bye week-en vagytok, de figyelembe véve a szezonbeli hullámzást, ez most nagyobb elégedettséggel tölt el?
Minden év más és nehéz összehasonlítani. Ahogy mondtam, a 11-5 miatt nem kell szomorúnak lenni. Keményen harcoltunk és remek helyzetbe hoztuk magunkat, és ezt most ki kell használnunk.

Mennyire más a meccs neked amikor kint vagy, és a védelem így teljesít, mint ma, hogy hoz némi pontot és keményen játszik?
Igen, remekül játszottak. Remekül játszottak, és az év ezen szakában kell így játszani. Egy jó csapat ellen játszottunk és mindenki tudta mennyire fontos mérkőzés lesz ez. Senki nem vette le a lábát a gázról. Jól kezdtünk, és jó előnyünk volt a félidőben. Jó lett volna megcsinálni a rövid yardos helyzetet a félidő előtt és tenni még pontokat a táblára, de végül ez is jó végeredmény lett. Jól szereztünk pontokat és labdaszerzéseket. Ez édes volt.

Mennyire volt fontos neked, hogy nem csak precíziós focit játszottatok, határozott futballt, de mindenkit bevontatok a játékba-Rex Burkhead-et, James White-ot, olyan srácokat, mint Chris Hogan vagy különösen Phillip Dorsett, akinek nem nagyon volt ideje veled a pályán, vagy akár Robbal, akinek sajnos visszahívták a játékát? Látszólag mindenki sebességbe kapcsol.
Igen, ezt kell tennünk. Úgy értem, ahhoz, hogy jó támadósor legyünk, mindenkinek benne kell lennie, részt kell vennie és futni, dobni, dobni mindenkinek, az elkapóknak, a futóknak, a tight endeknek. A támadósorunkban mindenki blokkol, és ezért nehéz minket levédekezni. Ha mindent le kell védekezniük, elég jól érzem, hogy hol vagyunk. Ha nem kell aggódniuk valami miatt, a többieknek nagyon nehéz dolguk van. Örülök, hogy így tudtunk pontokat szerezni, ahogy ma. Pár hét múlva többre lesz szükségünk.

James White, RB

Mennyire fontos, hogy ma nyertetek, így kaptatok egy hét pihenőt?
Ez mindenképp egy nagy győzelem nekünk, egy tiszta győzelem, amiből idén kevésbé volt részünk. A támadók, a védők, a speciális egység jó kiegészítő focit játszott, és egyértelműen nagy segítség lesz a pihenőhét, néhány srác meg tud gyógyulni, és mindenképp késznek kell lenni, ahogy visszatérünk a gyepre.

Senki nem ismeri Phillip Dorsettet olyan régóta, mint te. Egy ilyen srácot látni, hogy kevés snapet kap, ahogy telik a szezon, de ahogy ma teljesített, mit mutat ez az elhivatottságáról?
Ő egy remek csapatjátékos, mindig motivált, keményen dolgozik az edzéseken akár sok ismétlést kap az első csapattal, a scout csapattal, ott van, teszi a dolgát. Tudod, hogy gyors, minden játékban gyorsan fut, elkapja a labdát, megcsinálja a játékokat. És amikor a lehetőség eljön meccsnapon, kimegy és megcsinálja a játékokat. Ma bemondták a számát, és nagy segítség volt nekünk. Mindig ilyen, amióta ismerem, és átjött értünk.

Mennyire fontos ilyen erős futócsapattal nekivágni a rájátszásnak?
Csodálatos, remek csapatunk van. Itt van Sony, Rex és én, mindannyian remekül kapunk el, mindenki tud blokkolni. Az edző bármilyen játékot tud hívni, mindegy ki van benn, így a srácok frissek tudnak maradni, a védelemnek figyelnie kell, hogy ki van benn, és ez szerintem segíti a támadósorunkat. Rengeteg playmaker-ünk van, és ahogy mondtam, a védelmeknek komolyan kell tervezniük ránk, és ki kell találniuk, hogy kit akarnak megállítani.

Mennyire vagy elégedett Tom Brady mai passzteljesítményével és a múlt heti futójátékkal, hogy tökéletes kiegészítő támadósorotok van a rájátszás kezdetén?
Meg kell találnod az utat, hogy megnyerd a meccset. Néha futni kell, néha passzolni, meg kell találnod az utat. Nem kell, hogy szép legyen, szerintem remek támadósorunk van aki az egyik héten tudja futtatni a labdát, passzolni a másik héten, mindkettőt csinálni, amire szükség van. Ezt próbáljuk csinálni, nem szépen akarunk játszani, ki akarunk menni és nyerni szeretnénk.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2019. 01. 05. 14:34
grof
Végre nem csak a sablon.
2019. 01. 05. 15:18
kitalaltnev
Nahát, milyen szószátyárok voltak mindhárman! :o Érezni a nyilatkozataikból, h. jócskán elégedettek. Még BB is felszabadultan "csacsogott".
Bízom benne, h. otthon hasonlóan erősen tud majd játszani a csapat a jövő hétvégén is. Idegenben meg...akkor még idegbetegebb leszek a meccs alatt. :/
2019. 01. 05. 16:12
ötös műhold
Én csak azt szeretném itt nyilatkozni, hogy remélem, hogy a következő három (igen, 3) meccsen a fiúk most már jó munkát fognak végezni, és megcsinálják a játékokat. Mindegyiket megcsinálják, amikor kell.
2019. 01. 05. 17:52
Alpok
Minél szebb a győzelem,annál jobb a sajtótájékoztató !Csak igy tovább,megy ez...
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 17. hét - Jets bejegyzéshez