Menetrend

Nyilatkozatok 17. hét: vs. New York Jets

2018. 01. 03. 17:10
Szerző: gcsaba
Kategória: Cikkek, Interjú

A New York Jets legyőzésével biztossá vált a pihenőhét mellett az is, hogy a Patriots otthon fogadhatja ellenfeleit. Reméljük, egy meccset mégis le kell majd játszani Foxborough-n kívül, még ebben a szezonban. Nézzük, mit mondott a meccsről Bill Belichick, Tom Brady és a többiek, különös tekintettel James Harrison bemutatkozására, a farkasordító hidegre és persze az első kiemelés megszerzésére.


Bill Belichick (HC)

 James Harrison első hetéről a Pats színeiben:
"James igazán keményen dolgozott. Keményen hajtott, hogy kezelni tudja a rábízott feladatokat a mai napon. Nagyon profi, tapasztalt játékos, de ezt a rendszert nem ismerte, így sok tennivalója volt, hogy kiismerje, hogy mit hogyan csinálunk, mi a terminológiánk. Sokat dolgozott ezen, napról napra egyre jobb lett ebben, ez jól látszott, ahogy telt a hét. Legtöbbször vannak ilyenkor mélypontok a megterhelés miatt, létezik egy csökkenő mértékű visszatérési effektus. Az ő esetében elmondhatom, hogy nem volt ilyen. Napról napra jobb lett, és  úgy láttam, megcsinált pár játékot a pályán. Meglátjuk, hogy halad tovább, de igen, igazán keményen dolgozott."
Arról, hogy meccs előtt rövid ujjúban és rövid nadrágban lehetett őt látni a pályán:
"Igen, kisétáltunk, csak hogy megnézzük milyen odakint."
Arról, hogy részt vesz-e Szilveszter éjjelén vadul táncolós partin:
"Remélhetőleg nem."

Tom Brady (QB)

 Arról, hogy miért csak a szélső elkapóknak dobált, Rob Gronkowski felé pedig egyszer sem:
"Tényleg így volt? Nem tudtam, nem tűnt fel."
A hidegről:
„Elég hideg volt ma. Egyszer a Tennessee ellen volt egy hideg meccs, a Pittsburgh ellen volt egy még hidegebb, de a mai is hasonló volt. Ez nagy kihívás mindenkinek, fizikálisan és mentálisan is, de óriási volt megszerezni a győzelmet. Gyors kezdés után kicsit akadozott a gépezet, de megvolt az előny, a védelem pedig állta a sarat."
"Csütörtökön hasonló körülmények között kint edzettünk a stadionban, és így mindenkinek volt elképzelése arról, hogy milyen ilyenkor játszani. Szerintem ez nagy előnyt jelent nekünk, hogy itt edzhetünk, és megtapasztalhatjuk, hogy mit  mennyire befolyásolnak ezek a körülmények. De örülök, hogy behúztuk a győzelmet. A nézőknek szintén nagyon nehéz lehetett, igazán nagy dolog volt ilyen időben kint ülni a lelátón. Igazán jó volt így befejezni a szezont. 2-2-vel kezdtünk, így a 13-3 elég jó eredmény, és megvan az első kiemelés is. Így a legnagyobb meccsek még előttünk vannak, és a nézők remélhetőleg élvezik a helyzetet, és itt lesznek, bármikor is játszunk."

 Devin McCourty, (DB)

 A harmadik kísérletes védekezés javulásáról:
„Főleg a végrehajtáson múlik. Volt erről szó a héten. Sok harmadik kísérlet az egyéni párharcok megnyeréséről szól, akár a passzsiettetést, akár az emberfogást nézzük. Mi csak próbáljuk minél jobban végrehajtani azt, ami a dolgunk. A legtöbb leolvadásunk úgy történik, hogy az elkapó csinál egy jó elkapást vagy nekünk kellene szorosabban fogni őt, vagy éppen csak lemaradunk egy sack-ről és az irányító kijut a zsebből. Azt gondolom, ma jobban hajtottuk végre ezeket a játékokat.
A kihagyott interception-ről:
"Inkább nem is beszélnék arról. Nem ez volt a legjobb játék, amit megcsináltam, de ugyanakkor mindannyian elég szorosan fogtuk az emberünket, és nem engedtünk könnyű passzokat, elkapásokat. Összességében jól vettük észre, hogy mit akartak csinálni, amikor embert fogtunk, és amikor zónáztunk, és megfelelően végre is hajtottuk a játékokat."
"Hideg volt! Utálom beismerni, de a kinti edzések ezen a héten egyértelműen segítettek a hideget elviselni. Gyűlöltük minden percét a kinti edzéseknek, de szerintem mindenki úgy ment ma ki a pályára, hogy "ez nem is olyan rossz, minta csütörtöki edzés". Akkor hidegebb volt, de túléltük."

Az első kiemelés jelentőségéről:
"Nekünk ez egy folyamat része volt. Nyilván tudtuk, hogy mi a tét, de fontosabb volt az, hogy a pályán jól játszunk és befejezzük, amit elkezdtünk. Most belépünk a szezon második felébe, ahol az, amit eddig tettünk, már nem igazán számít. Az számít csak, hogy hogyan játszol a következő meccsen, és mennyivel jobb, hogy mindezt hazai pályán, a saját szurkolóink előtt tehetjük. Ezt akartuk, és el is tudtuk érni ebben az évben."
James Harrison-ról:
"Igen, a fickó koncentrált egész héten, hogy mindent felszedjen, remek munkamorállal. Sok fiatal srác a csapatban csak tanulhat tőle ezen a téren. Az első naptól látszott, hogy mindent megtesz, amit kell. Jó volt látni, ahogy játszott, és véget vetett a meccsnek, úgy ahogy mi védőjátékosok szeretjük ezt csinálni.
Arról, hogy hetedik alkalommal végez a csapat 13 vagy több győzelemmel:
"Mondhatom, amit Gronk is mondott múltkor? Tudják, nyolc éve játszom itt, szóval úgy tűnik, Gronk  és én jelentjük a nagy különbséget. Talán ő egy kicsit jobban, de azért én is benne vagyok."
Arról, hogy készen áll-e a csapat a rájátszásra:
"Remélem, hisz már csak ez maradt ebből a szezonból. Nem veheted úgy, hogy, vége a szezonnak, és mindennel kész vagy. Itt kell lennünk a pihenőhéten, egy csomó teendőnk van. Amióta itt vagyok, ez mindig is egy fontos hét volt, amikor kijavítottunk jó pár hibát, amit addig csináltunk. Bármit kell ilyenkor csinálnunk, rendszerint előjön a rájátszás meccsek során, és kihúz minket a bajból, ami nagyon sokat jelent. Meg kell érteni mindenkinek, hogy sürgős tennivalóink vannak, és nem gondolhatjuk azt, hogy "Hé, megcsináltuk! Bent vagyunk a rájátszásban, minden rendben lesz!", hanem van dolgunk még."

 Brandin Cooks (WR)

Arról, hogy a rájátszásba került először a karrierje során:
" Ez egy áldás! Óriási, hogy végre a rájátszásban játszhatok, hálás vagyok."

 Trey Flowers (DE)

 Arról, hogy a pihenőhét kiharcolása után is játszani kellett:
"Azért jöttünk, hogy dolgozzunk, ezért fizetnek minket. Amíg megy a meccs, addig mindig készen kell állni. Nem rajtunk múlik, hogy hány snap jut nekünk. Csak készen kell állni, és mi ezt tettük."
"James Harrison az, aki - nem okozott meglepetést. Sok éve ezt csinálja. Jó érzés volt, hogy ezúttal értünk, és nem ellenünk."

 Rob Gronkowski (TE)

 "Minden rendben van, épp most nyertünk és megvan az első kiemelés. Ez egy nagy győzelem volt, egy jó, egész csapat által elért győzelem.
A második félidei limitált játékidejéről:
"Az edző döntése volt. Ha az edző így dönt, akkor így dönt."

 Duron Harmon (S)

 Arról, hogy az előző héthez képest mi változott:
"A végrehajtás, csak ennyi. Sokkal jobban hajtottuk végre a játékokat. A passzsiettetés és az emberfogás jól működött együtt, és ha ezt a kettőt jól összehozzuk, és ha jó játéktervet hajtunk végre, akkor minden működik, és ma ez történt."
Arról, hogy mit mond el a csapatról az, hogy 0-1-es kezdés után 13-3 lett a végén a mérleg:
"Van bennünk tűz. Soha nem adjuk fel, nem dobjuk be a törölközőt. Mindig harcolni fogunk, nem számít mi van. Ez az igazi arca ennek a csapatnak. Olyan embereink vannak, akik keményen dolgoznak minden áldott nap, mindegy hogy ez jó, rossz vagy semleges, és folyamatosan javítani, javulni akarnak. És azt gondolom, mindez a vezetőedzőnkkel, Belichick edzővel kezdődik."

 James Harrison (LB)

 "Úgy érzem, volt néhány nagy játékunk itt-ott. Jobb munkát is végezhettünk volna, de végül is elértük a célunkat, a győzelmet."
A meccs végén két egymás után elért sack-jéről:
"Kintről próbálkoztam, és mivel sokat passzoltak, volt néhány jó lehetőségem, hogy odaérjek. A másodiknál sikerült visszavágnom a guard alatt, miközben az irányító menekült. Jó érzés volt."
Arról, hogy milyen volt a mellőzése után rendes mennyiségű játékidőt kapni:

"Jó érzés volt, igazán jó érzés"

"Ez Isten terve, ezt Isten cselekszi. Én csak elfogadom, amit ő eltervez, és 39 évesen még mindig játszom, szóval különlegesen áldottnak érzem magam."
"Mindig csodálkoztam, hogy Pittsburgh-ben miért nem játszhattam. Ahogy ők mondták, ez nem könnyű, és soha sincs későn, csak idő kérdése. Talán nem akkor történik meg, amikor szeretnéd, de megtörténik, amikor kell."

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2018. 01. 03. 17:51
Oscar
Harrison elég hamar beilleszkedett , már a nyilatkozata is olyan , mint ha mindig itt játszott volna::)))

Tele van még energiával , tűzzel és kész harcolni ez elismerésre méltó 39 évesen!

2018. 01. 03. 18:31
ua
Köszönjük a cikket, go Pats!
2018. 01. 03. 19:09
dravait
Arról, hogy miért csak a szélső elkapóknak dobált, Rob Gronkowski felé pedig egyszer sem:
"Tényleg így volt? Nem tudtam, nem tűnt fel."

Ez már igazi Belichick-szerű leszerelős duma. Méghogy nem emlékszik... Szerintem tíz évre visszamenőleg minden lasztira emlékszik, hogy mit miért kinek passzolt. A kedvenc tightendjének nem adott EGYETLEN passzt sem és nem emlékszik??? Marha vicces.
KB a "semmi közötök hozzá" kategória.
2018. 01. 03. 19:31
loop80
Off:

Aki eddig meg nem tette volna meg, az feltétlenül vegye meg Michael Holley: Belichick és Brady c. könyvét!

Uff, én beszéltem.
2018. 01. 03. 19:54
simiimi
Én voltam az első aki megvette a könyvet és megosztotta az örömét itt, de akkor senki nem hitt nekem! Örülök a visszaigazolásnak testvérem! :)
2018. 01. 03. 20:07
dravait
Karácsonyra megkaptam mindkettőt: a Gronk könyvön már túlvagyok, most jön a BradyBelichick Saga. :) :)
A Gronk könyv is maximálisan javasolt, igen jól érzékelteti, hogy mennyi meló, kínlódás, kitartás van hosszú-hosszú éveken át abban, hogy ide eljutott.
2018. 01. 03. 20:11
wolandrules
Ugyanez, én is a Gronk könyvel kezdtem, ami szórakoztató, de semmi több. A másikat pár napja kezdtem el, nem tudom letenni! Tök jó így utólag újra átélni a meccseket, szezonokat, bepillantani a csapat működésébe. Kötelező olvasmány!
2018. 01. 03. 21:38
simiimi
Azon kívül tényleg egy nagy bohóc! :)
2018. 01. 03. 23:20
Misi56
Már ki is olvatam! Most az"Én Gronk"-ot olvasom! Az sem semmi!
2018. 01. 03. 23:22
BaP
Helyenként nagyon kapkodó, és felületes, de egy Pats drukkernek ez se baj, olyan szép emlékeket ébreszt.
On
2018. 01. 04. 12:20
Tomk@
Nekem is nagyon tetszett a B&B könyv, jó volt bele látni egy picit a rendszer működésébe belülről, hogy látják ezt a játékosok, edzők vezetők. Sokmindenre fény derül, hogy mi miért történt. (pl.: Egy játékos elküldése, mondjuk Moss esetében) De ha bele gondolok a Collins Traderől nem is esett szó... Na mindegy.

Hétvégén én is elkezdem az Én Gronk című könyvet.
2018. 01. 03. 21:17
anti pass
Szilveszter (nem Újév) hajnalára virradóra négykor fejeztem be a B&B könyvet és ezzel én is alapoztam az éjszakai meccsekre! Most következik a Gronk-é!
2018. 01. 04. 10:32
Kornél13
Reggel leültem a munkahelyemen a székbe, bekapcsoltam a gépen, gondoltam egy jó kis podcastel megindítom a napot..... :(

Mikor jön már a podcast????
2018. 01. 04. 10:44
nszgergo
most már komolyan minden cikk alatt lesz egy ilyen hozzászólás?
jön amikor jön, és akkor örüljünk neki, ennyi...
2018. 01. 04. 11:30
Kornél13
Elnézésedet kérem. Nem tudtam, hogy a hozzászólás-etikett' szerint csak a kategóriába (Cikkek, Interjú) illeszkedő gondolatokat lehet megfogalmazni, míg egy zseniális (jelen esetben a podcast) rovat iránti izgatott várakozásomat nem!
2018. 01. 04. 11:57
nszgergo
izgatottan várhatod, csak akkor azt is kellene kifejezni, nem 4 db kérdőjellel "ordibálni"...
és még egyszer, attól hogy minden cikk alatt türelmetlenkedünk, még nem fog hamarább jönni az új rész...
2018. 01. 04. 14:58
Kornél13
Szerintem ezt egy kicsit túlgondolod nszgergo :)
Nem volt szándékomban senkit sem megbántani.
Ha én szerkesztő lennék, és sorjában jönnének a - te megfogalmazásoddal -
türelmetlenkedő, ordibáló hozzászólások akkor örülnék, mert várják a produkciómat.
Majd ha ők veszik ezt rossz néven, akkor tőlük is bocsánatot kérek, addig csak tőled.

De mivel az ízlésrendőrség színre lépett, szeretném revideálni a hozzászólásomat az alábbiak szerint:

Reggel leültem a munkahelyemen a székbe, bekapcsoltam a gépen, gondoltam egy jó kis podcastel megindítom a napot..... :(

Mikor jön már a podcast?

Üdv,
2018. 01. 04. 15:47
szeder
2018. 01. 04. 19:21
nszgergo
én se akartalak bántani ám :) bocsánatot se kell kérni, de mondjuk egy podcast alatti pozitiv hozzászólás szerintem százszor többet ér, mint ez...
csak ez kezd megint olyan lenni, mint mondjuk a tippelde, ha késik vagy van benne egy hiba akkor az összes cikk alatt arról van szó (véletlenül csak a tippsor cikk alatt)
2018. 01. 04. 16:37
Arsenal
Nem értelek Geri, te nem várod a podcast???? Nem is értem! :-D
2018. 01. 04. 19:12
nszgergo
de én is nagyon várom, de még tőlem se fog hamarább jönni :P
2018. 01. 04. 11:51
kitalaltnev
A szokatlanul bőbeszédű BB :) és a többiek mellett különösen érdekes volt olvasni Harrison szavait is.

Más. Az alapszakasz összegző stat-jait olvasgatva: a kapott pontokban A Vikings, Jaguars, Chargers és Eagles mögött az 5.-ek vagyunk, a szerzett pontokban pedig csak a Rams előzött meg, míg a pontarányunk 162, amely holtversenyes első hely az Eagles-szel. Szerzett yardokban pedig a 2. lett a Pats. Sztem hatalmas gratula ezekért!
2018. 01. 04. 15:02
patriota
Bakker én is rá akartam kérdezni a podcast-re,de már nem merek...
Nem "láttam" ordibálást,de látom vkinek nincs jó napja.
Szerintem az hogy van aki így várja,és szerintem sokan vannak így,az egy elismerés Spigoéknak,mert bizony bazi jó és ennek szerintem örülni kéne...szerintem....Nem lehurrogni másokat.Nem türelmetlen volt,csak várja.
2018. 01. 04. 16:45
Croaker
Megvédve kicsit Gergőt szerintem a "már" szó a zavaró a mondatban (Mikor jön már a podcast????).

Már= miért nincs már itt, hol van már, ez kicsit sürgető, vádaskodó, hogy ugyan már miért nincs kész, kicsit leszúrás hogy még mindig nincs kész.

Én erre tudok gondolni,hogy Gergőnek ez szúrt szemet. Nyilván mindenki várja, de másképp hangzik ha azt írja, hogy srácok, nagyon várom a podcastot, remélem mielőbb meghallgathatom a véleményeteket a meccsről és az egyebekről, mint kvázi "követeli" hogy ugyan már miért nincs kész.

Francos dolog ez az internet, néha félreérthető a látható/hallható érzelmek nélkül a közlendő valós tartalma, így ebben az írt formában ez kicsit tolakodónak hangzott.

Aztán lehet Gergő más miatt írta, akkor sorry :)

Peace, GO PATS!
2018. 01. 04. 19:25
nszgergo
Ez így van, köszönöm. (+ a kérdőjel halmozás)
És egyébként én is várom :P
2018. 01. 04. 15:22
fandorin
Én is csatlakozom a nagyonvárommárapodcastot csoporthoz, de csak félve, és nagyon halkan!
"Tény és való", hogy már nagyon hozzászoktunk!
2018. 01. 04. 18:30
LasVegas
Podcastgate!!!! :-)))))
2018. 01. 04. 19:11
torokszabolcs
Ha nem kapom meg a minden heti podkásztomat, akkor begurulok, nehezen alszom és agyára megyek a családnak...

Podcastot a népnek, irgumburgum!
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 17. hét: vs. New York Jets bejegyzéshez