Menetrend

Nyilatkozatok 8. hét: vs. Los Angeles Chargers

2017. 11. 02. 10:52
Szerző: gcsaba
Kategória: Cikkek, Interjú
A Los Angeles Chargers legyőzésével hatodik győzelmét szerezte meg a New England Patriots. A vége izgalmas volt, mert sok támadást nem sikerült TD-vel befejezni, sőt, két mezőnygól kísérlet ki is maradt. Van még hova fejlődni, ez a játékosok nyilatkozataiból is kiderül.

Tom Brady (QB)

 Arról, hogy nem sikerült befejezni a támadásokat:
"Igen, ez valóban nem ment. Javulnunk kell ebben. Tudom, már vagy 100-szor elmondtam ezt  idén, de így van. Próbálkozunk. A végrehajtásba csúszik sokszor hiba a kritikus pillanatokban. Örülök, hogy győztünk, ez most a legfontosabb. 0-1-es kezdéssel 6-2-re feljönni, ehhez nagy mentális keménység kell. Ez jó, de folytatni kell tovább, mert a legnehezebb meccsek még hátra vannak.
Jól kell játszania mind a három csapatrésznek, egyértelmű. A Speciális egység kiválóan játszott. A védelem keményen dolgozik azért, hogy javuljon. A támadó egység sem volt vészes. De nem mutattuk még meg, hogy mire vagyunk képesek. Minden héten ide jövünk, és elmondjuk, hogy kihagytuk ezt vagy azt a lehetőséget. Ez nem egy játékon vagy egy játékoson múlik, mindenkinek együtt keményebben kell dolgoznia azért, hogy működjön, aminek működnie kell. Remélem, a legjobb meccseink még előttünk vannak.”

Mibe fog öltözni Halloween-kor?
„Azt hiszem, feleségem már kitalálta, de nem fogom elárulni. Jó kis jelmez lesz, nem fognak rám ismerni, vicces lesz!”


Rob Gronkowski (TE)

Arról, hogy meglepődött-e, hogy üresen maradt a TD elkapása előtt:
"Egyáltalán nem. Edzésen, amikor ezt a játékot gyakoroljuk, az esetek felében üresen találom magam, máskor meg rajtam vannak ketten is. Nem tudhatod, hogy is lesz, gyorsan kell reagálni a játék közben. Tom látta, hogy üresen vagyok és odapasszolta a labdát. Szép volt.”

Arról, hogy örülnek-e a szoros győzelemnek, vagy frusztráltak a kimaradt lehetőségek miatt:
„Az NFL-ben minden győzelem nehéz. Minden meccs, minden ellenfél kemény. Ha megvan a győzelem, akkor nem igazán számít már, hogy érted el. De egyértelmű, hogy van miben javulnunk, velem az élen. Volt vagy hat mezőnygól kísérletünk a vörös zónában. Jobban kell játszanom, négy negyeden keresztül.”

 
Devin McCourty, (DB)

"Sietnünk kell, Tom mondta, hogy fel kell vennie a Halloween jelmezét. Nincs vesztegetni való időnk! (Széles vigyor)”

Arról, hogy hogyan tovább Dont’a Hightower nélkül, mi volt a kulcs.
„A kommunikáció. Matty P állandóan ezt sulykolja. Kicsit túlzásba is kellett vinnünk, hogy biztosan mindenki tudja a dolgát. High-t nem lehet pótolni, ő a védelem kulcsjátékosa, mindenkinek együtt kell többet nyújtania.”

Melvin Gordon 87 yardos futásáról:
„Gordon nyilvánvalóan jó futójátékos. Ha nem engedtük volna oldalra, hanem befelé tereltük volna a secondary felé, akkor lett volna esélyünk. Bármi történik elöl, velem szemben, nem aggódom, ha áttör valaki ott, akkor 15 yardon belül megállítjuk. De most rossz szögeket választottunk, és még csak rontott szerelés sem volt, mégsem volt esélyünk. Erre oda kell figyelnünk, hogy ne ismétlődhessen meg.

 

Danny Amendola (WR)

"Egyértelműen könnyebbé is tehettük volna magunknak ezt a mérkőzést. Tudunk mi ennél jobban játszani, még nem értük el a legjobb formánkat. Meg kell találnunk a módját, hogy a labda átjusson a gólvonalon, és 6 pont kerüljön fel a táblára.”

 

Rex Burkhead (RB)

A passzjátékokban vállalt szerepéről:
"Olyan futóink vannak, akik több féle feladatra is alkalmasak, és Tom szépen megtalált minket a labdáival, amikor üresen maradtunk. Mindegy volt, hogy zónáznak vagy embert fognak, megtaláltuk a módját, hogy üresre játsszuk magunkat.”

 Arról, hogy szándékosan lassították-e a tempót, hogy pörögjön az óra:
„Azt hiszem, igen. Bármit talál ki Josh, mi azon vagyunk, hogy végrehajtsuk. Óriási elme, nagyon érti ezt a játékot, nekünk pedig a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy megtegyük, amit eltervez.”

 

Stephen Gostkowski (K)

A kihagyott mezőnygólok utáni érzéseiről
„Dühös és ideges vagyok, mint bárki más. De ez is része a játéknak. Egy-két hétig bennem lesz még a fullánk, de ha ezt nem tudnám kezelni, akkor talán nem lenne itt a helyem. Nehéz azért lenyelni ezt, de nyertünk, és így azért könnyebb lesz holnap felébredni, tudva, hogy bár hibáztam, de a csapat megmentett. Ezért jó egy jó csapathoz tartozni.”

 

Duron Harmon (S)

A javuló védelemről:
„Az egész az egységességről szól, arról, hogy mindannyian egyformán olvassuk a játékot. Mindenki ugyanazt lássa, mindenki kommunikáljon, beszéljen, mindenki energikusan, gyorsan, keményen játsszon, szereljen. Ez az, amiben igazán fejlődtünk az elmúlt hetekben.”

 

Kyle Van Noy (LB)

A védelem irányításában betöltött szerepéről:
„Bármilyen szerepet osztanak rám, jól érzem benne magam. Ezért szeretek itt játszani, és azt hiszem ők is kedvelnek engem. Kész vagyok bármire a győzelemért.

Arról, hogy az utolsó négy meccsen összesen 50 pont alatt tartották az ellenfeleket:
„Azt hiszem, ezt együtt tudtuk megcsinálni. Van jó pár új és fiatal srác a csapatban. Idő kell ahhoz, hogy összeérjünk, és ez történt, próbálunk összeállni, és megismerni egymást. Tanuljuk, hogy kell a Patriots védelmet játszani, és hétről hétre egyre jobb tanulók leszünk.”


És egy kis Bill Belichick:

R: „A szerzett pontszám húsz pont alatt volt a meccs jelentős hányadában. Az ilyen stílusú játékot szereti játszani a csapata?”

BB: ”Ön miről beszél?”

R: "Jobban szereti a kevés pontos, küzdelmes meccseket?"

BB: "Azt szeretem jobban, ha győzünk.”

 
Forrás: patriots.com

Fotó: AP, Michael Dwyer

Hozzászólások

2017. 11. 02. 11:43
petnetman
tudom, h full OFF itt, de ugyis mindenki csak ezt a topikot olvassa mostantol :)

ma lejott az infó h Hoyert gyakorlatilad a 9ers fizeti helyettunk a kovetkezo ket evben, ha ezt is hozzavesszuk a dealhez akkor ez kicsit szepit a sztorin, vagyis kaptuk egy vélhetően 2. kor elejét és fizetunk egy veterán minimumot Hoyerért, a tobbit meg Ők fizetik(iden mar kapott toluk 6,95$-ot és jovore fizetnek még neki 2,9$-et). Nem is ertettem tegnap h total 4,4$-ert hogyan szereztunk backup QB-t meg 3 évre...
2017. 11. 02. 11:51
Arnold Patsenegger
Úgy szereztünk 4,4 milláért hogy Garoppoloért meg csak egy második kört kaptunk. Ami lehetett volna egy 2. + 3. Vagy 4. kör is.
Ahogy te is írtad, Hoyer is része volt a Garoppolo cserének. :) amúgy ez tényleg aprópénz egy csereirányítónak.
Nem kevés pénzt nyert ezen a csapat, amit lehet majd másra költeni. BB magic.
2017. 11. 02. 13:24
pats4ever
Kicsit lerágott csont már a JG trade, de azért az elgondolkodtató, h a Browns egy 2. És egy 3. Kört adott volna McCarronért. Ha annyira élő a kapcsolat a Browns-szal, akkor JG miért nem oda ment? Értem, h eredetileg Hoyer is a deal része volt a Niners-szel, de ő végülis külön írt alá. Ha Clevelandben Kizert tekintik potenciális franchise QB-nak, akkor miért áldoztak volna ennyit McCarronért backupnak? Ha meg Kizert padoztatni akarják, akkor miért nem mentek rá JG-re? Nem kérek ez nekem....
2017. 11. 02. 13:26
pats4ever
Nem kerek...
Az Android nem ismeri a kerek szót... :)
2017. 11. 02. 13:48
mgabor74
Lehet BB nagyon nem akarta hogy Garoppolo az AFC-ben játsszon, főleg nem a korábbi csapatánál (mármint BB-nek).
2017. 11. 03. 14:47
InfiniteLoop
De az is lehet, hogy BB mégsem egy szemét alak, esetleg kedvelte is JG-t, és egy olyan helyre engedte el, ahol egy Shanahan alatt még bárki is lehet belőle.
2017. 11. 04. 10:10
mgabor74
Szerintem egyáltalán nem olyan a valóságban mint a róla kialakított kép. Igenis nézi a játékosok karrierlehetőségét is, még ha el is kell engedni őket. Persze csak azokét gondolom, akiktől barátsággal válik meg.
2017. 11. 02. 14:26
dravait
Brady nyilatkozatához: én nem a végrehajtásban láttam a hibát a vörös zónában, hanem az eszetlen hívásokban. Gyakorlatilag nem volt RZ játékunk. Nem azon múlt, hogy a passz 2 centivel feljebb vagy balra ment, hanem kidolgozatlan játékokat hívtunk - amik persze rosszul is voltak kivitelezve. Úgyhogy a zseniális JMD-nek kell valami olyan RZ gameplant összerakni, a fiúknak meg begyakorolni, ami eredményesebb lesz a következő meccseken. A Broncos védelme még keményebb lesz, mint az eddigiek, úgyhogy oda kell a jelentős javulás.
2017. 11. 02. 15:48
Lucius
Miért gondolod ezt? Nem vagyok nagy híve a JMD hívásoknak, de abba biztos vagyok, hogy ezek a playek pontosan annyira vannak kidolgozva (ha nem jobban), mint az összes többi. Nyilván nem random hülyeségeket hívnak pusztán szórakozásból.
2017. 11. 02. 20:54
dravait
2. negyed 4:30 - Egy rövid futás, egy rövid passz, majd Bradynek van ideje keresni, de nincs célpont. Itt vajon mit hívtunk?
2. negyed 0:28 - Kábé ugyanez, rövid futás, kivédekezett rövid pazz, majd célpontkeresés, ráadásul egy védő elüti a végül magynehezen megtalált Dola elől a labdát
3. negyed eleje: két drop (itt volt célppont), egy passz siettetés
3. negyed közepe egy rossz futás középre, egy drop, egy passz siettetés
Ésatöbbi....
Szóval igen, voltak dropok, meg voltak értelmetlen középre futások meg eleve rövid passzok.
Ez nekem nem kidolgozott RZ startégiának meg begyakorolt játékoknak tűnnek.
2017. 11. 03. 21:51
B.Toma
Szerintem szólj BB-nek rugja már ki ezt a kutyaütő JMD-t, mert innen a fotelból látszik, hogy nem ért a playhívásokhoz... :D
2017. 11. 02. 17:55
LAX
Meg ne beszeljunk mar a Denver vedelemrol olyan nagy dologkent! Mindig megoldottuk Es a mostani idenyben meg ossze vissza verik oket! 3-4 LoL
2017. 11. 02. 15:39
gcsaba
Tony Romo elemezte egyszer játékhívásainkat (igaz, a védelemét), hogy a megnyert meccsek végén már az ellenfelek elemzőinek mutatunk valamit, ami megtéveszti őket. Szeretném azt gondolni, hogy messze nem lőttük még el a puskaporunkat, és szándékosak ezek a meddő hívások.
2017. 11. 02. 16:11
foldigab
Nekem meggyőződésem, hogy így van, ahogy írtad. Ha visszaemlékezünk, akár csak az elmúlt évekre, a kreatív támadó játékok és nagy trükkök mindig a rájátszásban jöttek tőlünk, amikor nagyon fontos volt, hogy a momentum hozzánk kerüljön. Például mikor Harbaugh-t és a Baltimore védelmét az őrületbe kergettük azzal, hogy most ki a legitim elkapó, vagy ki nem az. Olyankor jönnek a flea flicker játékok is, vagy Edelman passz stb. Az alapszakaszban az ilyeneket nem szokta JMD ellőni, hogy ne legyenek kiismerhetőek a játékaink. Helyette kapnak valami nagyon konzervatív játékhívást amit elemezgethetnek, ugyanis a csapat így is mindig eléri a rájátszást, még ha ennek okán be is csúszik esetleg 1-1 vereség.
2017. 11. 02. 16:21
pats4ever
Szeretném én is ezt hinni, de azért a Chargers szinte végig látótávolságban volt. Kellett volna a TD a megnyugtató több labdabirtoklásnyi különbség eléréséhez. Ha az stabilan meglett volna és utána hívunk konzervatív playeket, akkor hajlamosabb lennénk hinni ennek a teóriának. Tartok tőle h egyszerűen impotensek voltunk. Szóval jól jön a pihenő. És hiszem h rendbe lehet tenni a RZ játékunkat!
2017. 11. 02. 22:33
InfiniteLoop
Nézd, évek óta ez a koreográfia.
Valami furcsa módon, többségében megnyerünk ezeket a szoros meccseket.
Ha gáz van, akkor hogy-hogy nem, az utolsó pár percben, mint kés a vajon...
Ez véletlen lenne? Ha kb. 50%-ban hoznánk az ilyen meccseket, akkor még elgondolkozna azon az ember, hogy ez pusztán az elszántságon, meg a szerencsén múlik. De az utolsó pár percet nagyon nem 50%-ra szoktuk hozni a szoros meccseken.
Szóval annak a fontossága, hogy minél kevesebbet mustassunk a playbook-ból, elég hihetőnek tűnik.
2017. 11. 03. 01:30
hopi46
Nem Én találtam ki: Az egy labdabirtoklás különbségű eredmények hosszú távon kiegyenlítődnek.
Persze kérdés, mi a hosszú táv. (A tuti garbage-time beli eredmények persze nem ide sorolandók.)
2017. 11. 03. 12:07
komzoz65
Hát TB esetében nem válik be ez a törvény. 2001. 3 forduló óta és kihagyva 2008-at, valamint 2016 első 4 fordulót, a 8 vagy kevesebb ponttal eldőlt meccseken szezonban 74-32, rájátszásban 18-ból 13-5, összességében 124-ből 87-37. Azaz a szoros meccsek 70%-át. hozta TB.
2017. 11. 03. 16:50
pats4ever
2017. 11. 03. 08:19
pats4ever
Igen, ebben igazad van, nem a szerencsén múlik, mert egyfajta tendencia van mögötte. Vissza kellene nézni ezeket a meccseket, de vszleg a GWD-knél nagyobb arányban hívtunk kockázatosabbab playeket. Szóval szeretném hinni, h a playbook rejtegetés sokszor cél, de ezt a Chargers meccsen nem éreztem. A LAC 2. TD-je után, Gost 2 kihagyott FG-ja miatt mindenáron TD-t akartak és 8 pontnál nagyobb különbséget, mert nem akarták Gostra bízni a döntést. Csak nem jött össze. Mindegy. Más topicban már sokszor volt szó a RZ hatékonyság növelés lehetőségeiről. Jókor jön a pihenő és én bízom a csapatban. :)
2017. 11. 02. 17:40
Tomk@
Mi az oka annak, hogy Hightower még nem került IR-re? (Bízunk valami gyorsabb felépülésben)
2017. 11. 02. 19:58
hopi46
Talán azért, mert a sérülés-jelentési kötelezettségig még van majdnem egy hét és/vagy mert még "nem tudják" BB-ék kit hoznak helyette a roster-re. Egyébként sérült játékos a rosteren tartható. (ld.Luck)
2017. 11. 02. 22:44
Shea McClellin már edz és a következő meccsünkön vagyis a Broncos ellen már játszhat is akár. Ezért lehetséges, hogy majd amikor az 53-mas keretb kell visszarakni akkor lesz Hightower IR-re rakva vagy, amire elég kicsi az esély, hogy a csapat úgy gondolja hogy Hightower még idén pályára léphet majd és ezért nem rakják IR-re mert onnét még valakit vissza akarnak hozni.
2017. 11. 03. 01:18
hopi46
A nem tudják idéző jelben van. :)
(Egyébként BB-éktől kitelik, hogy nem Mekeleket hozzák vissza...)
2017. 11. 02. 19:19
Pat Patriot
Nem hiszem, hogy én vagyok az illetékes, hogy megvédjem Belichicket, de két ilyen barom kérdésre tényleg hogyan lehet kulturált vagy nagyképűnek tűnő választ adni? És ilyen emberek dolgoznak a médiában? Döbbenetes.
2017. 11. 02. 21:19
Tibi Twelve
BB nem Sanko :D érdemes a videot is megnézni erröl aki nem látta :D
2017. 11. 03. 01:24
hopi46
Azért az újságíró nem biztos, hogy hülye, mert lehet, hogy az olvasói ilyen baromságokra kíváncsiak ezért kérdezte. :)
2017. 11. 03. 09:57
InfiniteLoop
+1
A sportújságírás szerintem kb. a bulvár szintjén van nálunk is és gondolom máshol is.
Mindig abból kell kiindulni, hogy az átlagember, az tényleg átlag ember (pl. 100 IQ, átlagos műveltség (vagy műveletlenség), a dolgok felszínes ismerete (lásd politika, politikai kommunikáció)). Ha választania kell, hogy azt a riportot nézi meg, ahol mélyebb taktikai elemzés van, vagy azt, ahol Suh letépi éppen valaki fejét, akkor 90%-ban a másodikat választja. Márpedig amcsiban méginkább a "klikkelésre" fizetnek.
2017. 11. 02. 22:13
pats4ever
Nemcsak mi hullunk:
DeShaun Watson Out For Season After Suffering Injury At Practice Today
http://offthemonstersports.com/2017/11/deshaun-watson-just-suffered-a-possible-season-ending-injury-at-practice-today/

2017. 11. 02. 22:39
InfiniteLoop
"non-contact injury", meg "torn ACL" együtt nagyon aggasztó páros. Sajnálom a srácot, főleg azután, amit a Seattle ellen csinált :(
2017. 11. 03. 01:21
hopi46
Csak spekulálok: félelmetes terhelésű volt a meccse, talán pihentetni kellett volna a héten...
2017. 11. 02. 23:35
hulith
A Kis Patriotsot azert sajnalom iden nagyon rájuk jár a rúd végre találtak egy
kezdő irányítót a szezomjuknak így igen annyi.
Ebben a szezonban olyan mintha több kulcsjátékos sérült volna meg akiket eddig elkerült a baj.
2017. 11. 03. 01:19
hopi46
A sérült játékosokból SB győztes 53-at lehetne összerakni...
2017. 11. 03. 22:17
TMR
Legalább megtalálták.
Tavaly még ez sem volt nekik, sőt sok más csapatnál még mindig nincs Franchise QB
2017. 11. 02. 23:39
hulith
Luck is IR rendbe fog jönni még egyáltalán
a válla vagy bejelenti a visszavonulását.
2017. 11. 03. 09:05
Lalika
Közben nem semmit csatázott a Bills és a Jets :O
2017. 11. 03. 09:59
InfiniteLoop
Bakker, el is felejtettem, most nézem én is.
Köszi Jets!!! :)
2017. 11. 03. 10:00
pats4ever
Rettenetes le vagyok törve az eredmény miatt! :-)
2017. 11. 03. 10:03
InfiniteLoop
Mindig elmosolyodom, amikor ez a két csapat szóba kerül, mert a szezon előtt, mindenki azon viccelődött, hogy milyen kemény küzdelem lesz közöttük az 1/1-ért. :)
2017. 11. 03. 11:19
komzoz65
Igen, ennyit érnek a szezon előtti értékelések. A Jets tavaly 5-11-et ment ugye és a végén emlékszem a Foxborough-ban az a 3-41 az ő szempontjukból és bizony kinézetre is minden idők egyik legszánalmasabb Jetsét láttuk.

Ezután nem oldották meg, mert McCown nem tűnt annak, és elengedték a kulcsjátékosaik zömét. Ebből bizony nem látszott a feltámadás.

Márpedig, ha nem bénáznak a meccsek végén, ez akár 7-2 is lehetne a javukra.

A Bills meg odahaza nagyon komoly eddig. Persze a Bills számára az igazi mércét a Pats elleni 2 meccs jelenti. Ha akarnak valamit az idényükkel, akkor legalább az egyiket meg kellene nyerniük. Hát erősen bízom benne, hogy ez nem fog nekik sikerülni, de nekünk se lesz egyszerű.
2017. 11. 03. 13:46
petnetman
csak annyit kell csinalnunk, amennyit tegnap a Jets tett. az meg lemásolható az életjeleket mutató D-nkkel. Brady meg kipiheni magát a mostani bye week-en :)
2017. 11. 03. 14:56
Arnold Patsenegger
Nem csinált semmi varázslatosat a Jets, ölték a futást ami a Bills erőssége és Passzra kényszerítették őket... ami meg nem pont az erősségük.

A Billsnek viszont komoly gondja lehet később, pont egy ilyen csapattal mint a Pats ha a Jets ilyen szépen megtömte őket pontokkal. Köszi Jets ez már kellett a Billsnek.

Ahogy lejebb is írtákk, BBnek ott a recept a Bills ellen. Ezért is külön köszönet. (Főleg hogy a Pats D a futás ellen jobb)
2017. 11. 04. 10:49
FunHun
Azt azért ne felejtsük el, hogy ellenünk már játszik Benjamin is. Szóval kicsit potensebb passzjáték várható.
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok 8. hét: vs. Los Angeles Chargers bejegyzéshez