Menetrend

Nyilatkozatok Week #3 @ Texans

2017. 09. 26. 08:00
Szerző: patsxanyi
Kategória: Cikkek
A New England Patriots egy végletekig kiélezett meccsen, elsősorban a támadó egységnek köszönhetően két vállra fektette a Houston Texans csapatát. Íme a kulcsszereplők gondolatai a mérkőzésről és egy kicsit többről.


Devin McCourty (S)

(Donald Trumpnak az e heti megnyilvánulásáról)

"Mielőtt a mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolnék, szeretném elmondani, hogy én és a csapat mit érzünk [Trump] kijelentéseivel kapcsolatban. Természetesen nagyon mérgesek és zavartak voltunk. Tudjuk, hogy azt az üzenetet, amit közvetíteni szerettünk volna az emberek felé nem mindenkiben ugyanazt a reakciót váltotta ki. Ki nem állhatjuk azonban a cselekedeteinknek azt az értelmezését, hogy nem tiszteljük a hadsereget, azokat a nőket és férfiakat, aki nálunk bátrabbak és az életüket teszik kockára azért, hogy egyáltalán futbalozhassunk. Mint a csapat vezéréhez, sokan jöttek oda hozzám a mérkőzés előtt és kérdezték, hogy mitévők legyenek. Sok minden futott át a srácok fején ezzel kapcsolatban, természetesen eltérő vélemények is voltak. Egyfajta idegesség érződött mindenkin ezzel a témával kapcsolatban. Azonban eldöntöttük, hogy mint csapat elengedjük ezt a keserű érzést.  Végül összejöttünk, Istent és a hitünket hívtuk segítségül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen játékosokkal játszhatok."

(Az ellenfél irányítójáról, Deshaun Watsonról)

"Kemény munkára késztetett minket. Sokszor tűnt úgy hátulról, hogy elkapjuk és levisszük, ő mégis mindig kiszabadult és csinált jó pár nagy játékot. Olyan elképesztő játékokat mutatott be , amiket nem vártunk tőle. Látszik, hogy hétről-hétre mennyit lép előre. Kiemelkedő irányító lehet belőle. Sokat kell dolgoznunk, hogy az ilyen stílusú irányítók ellen is hatékonyak legyünk."

(A győztes támadást megelőző védekezés fontosságáról)

"Úgy mentünk fel a pályára, hogy mindenképp jól kell csinálnunk a dolgunkat, hogy legyen esélyünk a győzelemre. A terv az volt, hogy esélyt adjunk a saját támadóinknak, hogy egy mezőnygóllal megnyerhessék a meccset, de sajnos a Texans összehozott pár jó játékot. Ekkor már az volt a cél, hogy maximum 3 pontot tudjanak feltenni a táblára. A harmadik kísérletnél 'goal-line' felállást választottunk három corner-rel, ami végül bejött. Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a támadósor megnyeri a meccset egy ilyen kiemelkedő védelemmel szemben, de megcsinálták. Ez egy olyan meccs volt, ahol nem minden alakult úgy, ahogy elterveztük, de a hitünknek köszönhetően mindig mentünk tovább és harcoltunk."

(Malcolm Butler javuló játékáról)

"Ha corner-t játszol ebben a ligában, akkor biztos lehetsz benne, hogy lesz pár gyenge játékod, esetleg meccsed. Azt látom, hogy Malcolm minden nap, minden edzésen, azon belül is minden játékban maximálisan odateszi magát, és azt csinálja ami a csapatnak a legjobb. Jó volt nézni, ahogy Gilmore-ral ma Hopkinson védekeztek. Sokat tettek a mai győzelemért."

(A védelemről)

"Ahogy Bill mondta a mérkőzés után, nagyon sokat kell fejlődnünk védekezésben. Nincsenek ugyanolyan játékok a ligában. Mindig van valami új, valami trükkös. Ehhez kell alkalmazkodunk. Meg kell nézünk a felvételeket és önkritikusnak kell lennünk. A jövő héten egy hasonló stílusú irányító ellen játszunk, akinek nem engedhetünk ilyen nagy játékokat."


Malcolm Butler (CB)

(Deshaun Watson-ról)

"Olyan, mint egy kis fejlődő Cam Newton. Fut keresztbe-hosszába, mindenki megpróbálja elkapni, de aztán mindenki lecsúszik róla. Nagyszerű játékos. Ami a legjobban megfogott benne, az a vezérszerep, amit betöltött. A veterán játékosokat is irányította, és maximálisan hallgattak rá."

(Tom Brady-ről és a győztes támadásról)

"Nem tudom. Amikor megkaptuk a labdát szerintem mindenkiben volt egy kis kétség. Mindig azt hisszük, hogy előbb-utóbb nem jön neki össze, mégis mindig megcsinálja. Megnyerte nekünk a meccset."

Cooks

Brandin Cooks (WR)

(A mérkőzésről általánosságban)

"Nagy győzelem volt, de sokat kell még dolgoznunk. Nem akarjuk magunkat még egyszer ilyen nehéz helyzetbe hozni. Vissza kell térnünk az edzésekhez és keményen készülni."

(A győztes TD-ről)

"Különleges passz volt Tom részéről, én épp a célterületen belül kószáltam és elkaptam azt. Tökéletes dobás, tökéletes időzítéssel, TB12-től ilyen passzokat lehet várni. Az ilyen elkapásokat nem lehet edzésen gyakorolni. Néha megesik, hogy ilyen elkapást csinálsz, de ez inkább ösztönösen sikerül így, mintsem tudatosan. Áldottnak érzem magam, hogy ilyen nagy részt sikerült vállalnom a fordításból."

(Az amerikai himnusz alatti térdelésről)

"Őszintén szólva ez egy gesztus, amivel kiállunk a közösségünk és a testvéreink mellett. Sok ember úgy gondolja, hogy ezzel tiszteletlenek vagyunk a zászlónkkal és a hazánkat szolgálókkal szemben. Ezzel kapcsolatban a következő az álláspontom: a családomban többen is szolgáltak a seregben és a legnagyobb tiszteletem mindazoké a nőké és férfiaké, akik a szabadságunkért harcolnak. Az üzenet, amit közvetíteni szeretnénk nem a tiszteletlenség, hanem a szolidaritás a közösséggel."

Rob Gronkowski (TE)

(Az egészségi állapotáról)

"Nem voltam 100%-os egészen a mérkőzésig, ezért mondtam az egész hét folyamán, hogy rendben leszek. Ilyenkor végig kell menni különböző rehab és gyakorlási folyamatokon. Egészen addig, amíg ezek nincsenek meg, addig nem mondhatom, hogy teljesen készen állok."

(A győzelem csapatra gyakorolt hatásáról)

"Ez a meccs alkalmas volt arra, hogy építse a csapatot. Hatvan perc kemény küzdelem mind támadó, mind védő oldalon. Ez az amire szükségünk van. Mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez, jól működtünk együtt mint közösség."

(A győztes támadásról)

"A győztes drive előtt összeálltunk a huddle-ben, egymásra néztünk és tudtuk, hogy ezt a meccset együtt kell megnyernünk, nem csak egyedül, egy emberre támaszkodva. Ez egy olyan brigád, ahol a tagok számíthatnak egymásra, az utolsó támadásból mindenki kivette a részét. Amikor Tom elengedte a labdát Brandin felé csak imádkoztam, hogy kapja el és csinálja meg a játékot. Brandin és Tom nagy játéka volt, de rajtuk kívül is sokan teljesítettek ma jól."

(A csapatban betöltött szerepéről)

"Nem igazán izgat, hogy milyen szerepet szánnak nekem. Ha blokkolnom kell, akkor azt csinálom, ha labdákkal tömnek, akkor meg megpróbálom elkapni őket. Egyszerűen csak örülök, hogy kint lehetek a pályán és játszhatok. Ez egy ilyen meccs volt. Ha arra van szükség, hogy JJ. Wattot akadályozzam, és ezzel időt nyerjek Tomnak, akkor azt teszem. Nem csak a különböző útvonalak megfutásával lehetek a csapat hasznára."

Forrás: patriots.com
Kép: Jim Davis/Boston Globe via Getty Images

Hozzászólások

2017. 09. 26. 09:43
kitalaltnev
Köszönet újfent a cikkért, ami a legértékesebb számomra, hétről-hétre.
2017. 09. 26. 16:25
hopi46
Komolyan kérdezem, hogy miért ezek a "nyilatkozat-cikkek" a legértékesebbek számodra, amikor bizony a játékosok többnyire semmitmondóak, mellébeszélők vagy ismétlődő általános infókat mondanak? (Ez a mai talán kicsit kivétel. :))
2017. 09. 26. 17:21
gcsaba
Én meg örülök, hogy van, aki szívesen olvassa. Különben minek fáradjon a cikk fordítója? :)
2017. 09. 26. 13:57
gcsaba
Szép munka, köszönjük!
Nekem még nagyon tetszik Deatrich Wise lelkesedése is, amikor arról kérdezték, hogy milyen Tom Brady csapattársának lenni: "Ő egy élő legenda! Nagyszerű őt a saját szememmel látni egy csapatban velem, nem pedig csak otthon ülve a tévéből. Olyan, mintha belesnél a színfalak mögé, és látod őt, hogy milyen vezéregyéniség, hogy mi teszi őt azzá, aki. Láthatod, hogy beszél a többiekhez, hogy hívja át a játékokat. Láthatod az edzésen, majd a mérkőzéseken. Óriási!"
2017. 09. 26. 16:20
hopi46
Wise jó draft pick-nek látszik! :)
2017. 09. 27. 07:22
zozo692
Na végre, valami jó is van! :-)
2017. 09. 26. 17:23
gcsaba
Nem tud valaki egy linket a meccshez? Az ncore-on még nincs fent, és ma lenne időm újra nézni...
2017. 09. 26. 19:38
pisces53
Sajnos még a TYT-n sincs fent.
2017. 09. 26. 21:16
TommyLee73
2017. 09. 26. 21:59
LAX
Szia! Mivel nalunk delelott 10kor kezdodtek a meccsek muszaly volt talalnom egy oldalt, ha epp vmi program miatt nem tudom megnezni. http://fullmatchtv.com/ itt minden meccs fent van olyan 3-4 oraval a meccs utan! Have fun! :)
2017. 09. 26. 22:38
gcsaba
Hozzászólás a(z) Nyilatkozatok Week #3 @ Texans bejegyzéshez