Menetrend

OTA beszámoló 2.

2013. 05. 29. 20:37
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2013

A New England Patriots játékosai és edzői ötödik alkalommal vettek részt OTA edzésen az idei felkészülés során. A gyakorlást másodszor figyelhették meg a csapatról tudósító újságírók (előző heti bejegyzésünk). A játékosok továbbra sem viselnek védőfelszerelést a sisakon kívül, ami behatárolja a feladatok végrehajtásának tempóját és az elvégezhető feladatokat. A másfél órát felölelő edzésen történt:

1. Az előző héthez képest az egyes feladatok és játékok végrehajtása felgyorsult. A stadionzajt U2 számok szimulálták.

OTA-2013-1

2.
A passzjáték állt ismét a középpontba, de az irányítók mellőzték a shotgun felállásokat, helyette közvetlenül a center mögött vették át a labdát 7-7 és 11-11 gyakorlatnál is. A passzok elsősorban mélységi, hosszú átadások voltak. Azt nem tudhatjuk, hogy mai napon éppen erre került sor, vagy már a korábbi napokon is nagyobb hangsúly volt a pályát hosszában kinyitó passzokon. Az oldalvonalhoz közel Michael Jenkins és Aaron Dobson nyújtotta a magas célpontokat. Danny Amendola sebessége feltűnő volt a hosszabb passzoknál.

3. Az újonc Dobson játékát ugyanaz jellemezte, mint egy héttel korábban. Látványos elkapások mellett újonchibák tarkították a napot. 7-7 elleni feladatnál Alfonzo Dennard és Steve Gregory mellett/mögött mutatott be parádés elkapást az oldalvonal mellett, amit egy könnyen elkapható passz elejtése követett pár játékkal később, majd újabb szép elkapás. A magassága, felépítése, sebessége és az oldalvonal melletti elkapásokhoz ideális adottságai nyilvánvalóak, de újoncként még sok területen kell fejlődnie. Jenkins a másik elkapó, aki méreteivel kimagaslik a többiek közül. Szinte sosem használja a testét az elkapásokhoz, a levegőből is biztosan húzza be a passzokat.

4. A támadófalban Sebastian Vollmer és Dan Connolly is csak az oldalvonal mellett dolgozott az erőnléti edzőkkel, akiknek a munkáját a tavalyi évhez hasonlóan segítette Joe Andruzzi, a Patriots korábbi játékosa. Mivel Will Svitek sem volt ott a résztvevők között, ezért az első csapat támadófalában Markus Zusevics játszott a jobb szélen, a tavaly nem draftolt újonc, aki sérülés miatt a teljes edzőtábort kihagyta akkor. Mellett ismét Marcus Cannon szerepelt guard poszton, aki eddigi Pats pályafutásával ellentétben úgy látszik kizárólag a fal belsejében kap lehetőséget.

5. Jamie Collinst múlt héten a pass rusher játékosokkal láttuk dolgozni. Ezúttal az újonc Jerod Mayo és Dont’a Hightower mellett tűnt fel a linebackerek között az egyéni gyakorlatok során. A csapatfeladatoknál már ismét a védővonal szélén játszott pass rusherként. Arra tippelhetünk, az edzők kísérleteznek vele, hogy kiderüljön a puszta, nyers atlétikus képességei melyik poszton érvényesülnek a legjobban. James Develint, aki eddig fullbackként volt minden rosteren feltüntetve, az egyéni gyakorlatoknál a tight endek között lehetett látni.

6. A punt return és coverage volt a menün a special teams csapatnál. Visszahordó játékosként Leon Washington és Danny Amendola kapta a legtöbb lehetőséget. A csapat a bal oldal oldalvonalhoz közeli helyezett puntokat gyakorolta. 

7. A futóknál nagy szerepet kaptak a rövid passzok az oldalvonal irányába.

8. Ryan Mallett bizonyítja, amit már a draftja előtt is erősségének tartottak: szép spirállal lövi bele a labdát célpontjai kezébe. Egyre otthonosabban mozog a pályán és szinte mindig lehet tőle számítani egy olyan passzra, amire mindenki felkapja a fejét, mert lehetetlen helyre sikerül betalálnia a rakétával. Greg Bedard említi, hogy a kiegyensúlyozott teljesítmény még mindig hiányzik nála, de a lábmunkája, a dobás mechanizmusa sokat javult és jóval hamarabb szabadul a labdától (gyorsult a dobómozdulata). Tom Brady mellett a másik irányító a pályán Mike Kafka, a Northwestern egyetem korábbi negyedik körös választottja. Megdöbbentő a hasonlóság a dobómozdulatában Brian Hoyerhez, ahogy magasan engedi ki a labdát a kezéből.

9. Brian Daboll ismét a támadófal munkáját figyelte és nagyrészt a OT-k gyakorlatait felügyelte.

10. Számtalan passzt ütöttek el a secondary tagjai, kiváltképpen Ras-I Dowling (aki nagyon meggyőzőnek tűnik cornerbackként), Alfonzo Dennard és Kyle Arrington. Aqib Talibnak volt egy interceptionje egy irányváltoztatott passzból. Az elkapók is felmutattak ennek ellenére pár szépségdíjas elkapást: Kamar Aiken védőkkel körülvéve kapott el egy passzt, mint Donald Jones a célterületen a középen a kapu oszlopa alatt bravúroskodott egy elkapással.

11. Nem voltak részesei az edzésnek sem a pályán, sem amellett az erőnléti programban: MLB Brandon Spikes, OT Will Svitek, TE Rob Gronkowski, OL Nick McDonald, WR Julian Edelman, RB Brandon Bolden.

A héten még csütörtökön lesz OTA edzés, de az már nem lesz nyilvános. Június 3-4. és 6-7. van még OTA napra kijelölve. A tapasztalatok alapján nem is biztos, hogy az utolsó edzések is meglesznek tartva. A következő nyilvános OTA nap a június negyedike lesz. Június 11-13. között rendezik majd ezt követően a mini edzőtábort, amelyen már kötelező a részvétel és július legvégén, augusztus elején kezdődő edzőtábort megelőzően az utolsó csapatösszetartás lesz.

OTA fényképek
 
Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2013. 05. 29. 22:55
mhatrix
akkor ezek szerint jól sikerült az e heti edzés,sérülteket kivéve!

a 7. bekezdés,miszerint az RB-k rövid passzal gyakoroltak,megnyugtató hogy woodhead távozása után sem lesz gond az esetleges 3th down szituációkban.
2013. 05. 30. 09:46
Lucius
Gronknak hátműtétje is lesz, most már biztos. Erősödnek az aggodalmak a jövőjével kapcsolatban. Az én optimizmusom is kezd elszállni vele kapcsolatban. :(
2013. 05. 30. 09:56
A hátműtét már egy ideje biztos volt, most a időpontja lett nyilvános. Ha október-november magasságában már teljes értékű, lesz senki nem fog semmit szólni. Ha már így alakult, nagyon remélem, hogy nem fogják megint elsietni a visszatérését egészségileg 100%-os állapotban látjuk csak újra a pályán. McCourtynak is volt offseason műtétje, meg még lehetne sorolni a többieket is. A karja miatt a szokásosnál nagyobb negatív visszhangja van ennek a hátműtétnek. Viszont a hírek szerint a fertőzésnek nyoma sincsen a karjában és most már végre minden a helyén. Elképzelhetőnek tartom, hogy addig nem akarták kitenni a hátműtétnek, amíg a karjával a helyzet nem stabilizálódik.
2013. 05. 30. 10:20
cspeti98
így részt tud venni a training campen?
2013. 05. 30. 10:32
Optimista jóslatok szerint az edzőtábor egy részét fogja kihagyni, de szerintem a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy PUP-on kezdi az évet, tehát az edzőtábort és az első hat meccset biztosan kihagyja.
2013. 05. 30. 10:31
despota
Spikes sérült vagy csak a nem kötelező jellegre hivatkozva kitolja a szabit??
2013. 05. 30. 10:33
Nem sérült. Azt mondja, hogy inkább egyedül készül. A mini edzőtáborban, ami már kötelező mindenkinek, állítólag már ott lesz.
2013. 05. 30. 11:18
despota
2013. 05. 30. 13:12
Andy Hart a Patriots Football Weekly egyik cikkében érdekes párhuzamot vél felfedezni Spikes és a Bears offensive linemaje, az egykori első körös draft pick, Gabe Carimi döntése között, aki szintén nem vesz részt az OTA-n. Úgy tűnik, hogy Carimi eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ezért most - mondhatni - saját kezébe vette a dolgokat, mert úgy ítéli meg, sokkal jobban fel tud készülni a következő szezonra, és jobban tudja képezni magát a jövője szempontjából annál, amit az OTA nyújthatna neki. Némelyek szerint ezzel sokat kockáztat, hiszen nem elég, ha csak "jó" lesz, amikor újra csatlakozik a csapathoz, hanem "baromi jónak" kell majd lennie. Spikes esetében - akivel szemben nem mondhatjuk, hogy túl elégedetlen lett volna a csapat - arról lehet szó, hogy a következő szezonon túli szabadügynök piacra is felkészíti magát, mindent elkövetve annak érdekében, hogy - akár marad a Patriotsnál, akár máshová szerződik - értékes játékosként nagy pénzt szakíthasson. Hart hangsúlyozza, hogy nem lehet tudni, valójában mi állhat Spikes döntése mögött, de azt is érdekesnek tartja, hogy Spikes február óta eltűnt a twitterről, holott addig egyike volt legaktívabb "csiripelőknek".
2013. 05. 30. 11:10
Gordon
2013. 05. 30. 11:28
Gordon
pár hete már írtam, hogyha Ras-I végigtudja csinálni egészségesen a felkészülést végre akkor övé lesz a CB2-es pozi.
2013. 05. 30. 12:14
despota
Nagyon jó lenne főleg a magassága miatt
2013. 05. 30. 12:13
despota
Armstead akkor DT vagy DE poszton számolnak ?
2013. 05. 30. 12:25
Erre még nincs válasz, de a négytagú falban DT ill. LDE lehet - amolyan Ty Warren szerepkörben.
2013. 05. 30. 17:49
_bb
Daboll dolgot olvasva felmerül az emberben, hogy vajh Scarnecchia meddig marad...lehet, hogy előbb lép mint Bill meg TB :(
2013. 05. 31. 22:29
Pats for the Win
Tom E. Curran ‏@tomecurran

"The Patriots waived/injured rookie wr TJ Moe". #PatriotsTalk

Nem örülök azt hittem jó lesz a srác. Nem tudtam, h megsérült volna. Ráadásul asszem 30 ezer garantáltat kiszórtunk neki.
2013. 05. 31. 23:13
Kraft nem rokkan bele, a fizetési sapka szempontjából meg mindegy.
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 2. bejegyzéshez