Menetrend

OTA beszámoló 1.

2015. 05. 31. 10:20
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Tom Brady, Rob Gronkowski és Bill Belichick idei Patriots keretének java a Gillette Stadium mögötti edzőpályán vett részt pénteken az első, újságírók számára nyilvános OTA edzésen.

A játékosok rövidnadrágot, pólót viseltek, a védőfelszerelések közül csak a sisak került elő a felkészülésnek ebben a stádiumában. A keret tagjai nem viseltek számot, hogy ezzel is rászorítsák a játékosokat a kommunikáció fontosságára és elősegítsék a játékosok egy csapattá alakulását.

Természetesen a mezszámok hiánya nehezíti a riporterek munkáját a pálya szélén, hogy nyomon kövessék az edzőpályán történteket. Mégis végre újra a játék kapta a főszerepet. Az edzést napos, meleg időben tartották.

A pályán 32 védőt (kék pólóban) és 42 támadót (szürke pólóban) számoltunk össze, ami azt jelenti, hogy a kilencven főt számláló aktuális keretből hetvennégyen voltak jelen. Ryan Wendell már az edzés megkezdése előtt elhagyta a pályát. A hiányzó játékosok közül pár név: Sebastian Vollmer, Brandon LaFell, Dont’a Hightower, Jerod Mayo és Chandler Jones. Ők mind műtét után lábadoznak.

1
 
Észrevételek az edzésről:

1. Bár még újoncszerződését nem írta alá, de ott volt az edzésen Joe Cardona. A Navy korábbi játékosa mellett másik játékos is résztvevője volt a long snapper feladatoknak, de az újonc labdáinak pontossága és íve egyértelműen jobb volt.

2. Scott Chandler az új igazolások közül a leginkább impozáns jelenség, aki még Gronkowskinál is magasabb. Chandler vegyesen jobb és rosszabb megmozdulásokkal zárta a napot a passzjátékban.

3. Őrségváltás történt a special teams edzői között. Ray „Bubba” Ventrone segédedző szerepében segíti annak az egységnek a munkáját, ahol egykor ő is játszott. Joe Judge, a korábbi segédedző vette át a nyugdíjba vonult Scott O’Brien helyét. Edzői stílusára a lobbanékony, szenvedélyes jelző illik leginkább. Egyik gyakorlat során meglehetősen hevesen adta tudtára az egyik játékosnak, hogy nem a megfelelő helyet foglalta el.  

4. Csoport és csapatszinten zajlott az edzés nagyobb része. Számos red zone feladat és egyéb előre kimért játékhelyzetek szerepelt a 11-11 elleni játék során. Punt és punt return volt a special teams feladatok fókuszában. Ryan Allennek volt egy-két feltűnően szép rúgása.

5. Drón repkedett az edzőpálya felett a special teams és 11-11 elleni gyakorlatok során. Május elején már a Dallas Cowboys is használta az edzésen történtek rögzítésére a pilóta nélküli repülő eszközt. Belichick kérdésre elmondta az edzés után, hogy „nem tudja” milyen adatokat tudnak kinyerni edzés után a drón felvételeiből a hagyományos rögzítési módokhoz képest.

6. Az edzés ismeretlen résztvevői közül kettőt kell külön is említeni. Egyikőjük piros rövidnadrágban sok időt töltött Belichickkel beszélgetve, viszont az edzés más módon nem vett részt. Másik egy alacsony, jókötésű, szakállas férfi a pass rusherek és védő falemberek kézhasználattal kapcsolatos gyakorlatinál kapott szerepet. Edzés után Rob Ninkovich nem árulta el a személy nevét, csak annyit mondott, hogy mintha MMA harcos lett volna. „Bármi, amiből profitálhatunk” – tette még hozzá.

2

7. Josh McDaniels és Matt Patricia is rádiós fejhallgatót viselt és azon keresztül kommunikált a pályán lévőkkel.

8. Tom Brady a szokásoknak megfelelően kezdett meg minden gyakorlatot az irányítóknál és csapatfeladatoknál, majd őt követte Jimmy Garoppolo. A két játékos között kb. egyenlő arányban oszlott meg a rendelkezésre álló játéklehetőség. Garrett Gilbert, a csapat harmadik irányítója alig jutott lehetőséghez Ez alapján nem tűnik életszerűnek az elgondolás, hogy Brady eltiltása miatt negyedik irányítót is igazolna a klub.

9. ESPN Boston jelentette még hétközben, hogy a védő falemberként három év alatt semmit sem mutató Jake Bequette a tight endekkel is gyakorol. A pénteki edzés szürke pólót viselt, vagyis a támadókkal edzett és sok időt töltött Brian Daboll tight end edzővel.

10. A felkészülés tavaszi szakaszában és nyáron gyakran három Belichick is van a pályán. Ez a mostani edzésnapon sem volt másként. A vezetőedző Bill mellett, az idősebb fia Steve, mint a csapat egyik edzősegédje és Brian, a másik fia is ott volt a pályán. Brian többször játszotta a scout csapat irányítójának a szerepét, hogy segítse a családi vállalkozás gördülékeny menetét.

11. Punt returner szerepben Julian Edelman, Danny Amendola és másik is úgy kapták el a rúgásokat, hogy már egy másik labdát is tartottak a kezükben. A két veteránt nézve a feladat pofonegyszerűnek látszott.

12. A zenei palettán többek között helyet kapott a "Code of Silence" (Bruce Springsteen), "Cult of Personality" (Living Colour), és "Desire" (U2).

13. A nap egyik leglátványosabb feladatát a tight endek hajtották végre. Daboll az edzőjük a hátuk mögött állva dobta nekik előre a labdát, hogy reflexüket és kéz-szem koordinációjukat tesztelje. Chandlernek nem igazán ízlett a feladat, miközben Gronkowski és Michael Hoomanawanui nemes egyszerűséggel kapta el a labdákat.

14. Bár még csak az OTA edzések elején tartunk és a védőfelszerelések hiánya miatt nincs lehetőség az 1-1 elleni küzdelmekre, a versenyszellem azért már most is jelen volt. A védőknek és a támadóknak is voltak jobb pillanataik a csapatfeladatok során. Edelmannek volt egy touchdownt érő elkapása védővel a nyakán, miután a labdát a cornerback lábához dobta le, ami meccshelyzetben valószínűleg sárga zászlót eredményezett volna.

15. Az edzés végén a csapat a már jól ismert dombhoz vonult vissza a levezetéshez.

Július első hetében 1-jén, 3-án és 4-én lesz OTA edzés.

Forrás:patriots.com és ESPN Boston

Hozzászólások

2015. 05. 31. 11:18
dravait
"Chandlernek nem igazán ízlett a feladat, miközben Gronkowski és Michael Hoomanawanui nemes egyszerűséggel kapta el a labdákat."

Hómanó meg
Epően ügyes, remélem mostmár több lehetőséget fog kapni elkapáskor is, nem csak a kiváló blokkolásait láthatjuk. :-)
2015. 05. 31. 11:19
dravait
Tehát: meglepően :-)
2015. 05. 31. 12:42
Iolaus
MMA-s segédedzők?
Érdekesen hangzik.
2015. 05. 31. 13:56
Arsenal
A meccsek elején beverünk kettőt az irányítóknak, így nem lesz kedvük dobálni, úgy sincsenek szélső hátvédeink.
2015. 05. 31. 15:40
Reiss szerint itt a cikk 2. képén is szereplő "MMA harcos" Dom Raso, egykori Navy SEAL, a Dynamis Alliance alapítója volt.

https://www.dynamisalliance.com/
https://twitter.com/DomRasoJr
2015. 05. 31. 23:53
nosbiglem
Billbá van lefényképezve a SB 49-es polóban.
2015. 06. 02. 09:50
2015. 06. 02. 10:45
hito71
2015. 06. 02. 18:02
DM
http://www.csnne.com/new-england-patriots/welker-return-patriots-ive-never-ruled-out
2015. 06. 02. 19:50
Tibi Twelve
Nem hiszem h megragadna 53 ban..elcseszte h elment, bár lehet vele nem sikerült volna a SB.
2015. 06. 02. 23:21
Szerintem most gombokért és gyöngyökért hajlandó lenne játszani, annyit meg megér. Edelman, Dola, Wes, Gronk egyszerre a pályán... Ezt nagyon megnézném egyszer! (Vagy sokkal többször!)
2015. 06. 03. 11:39
Tzimisce
Szerencsétlent már úgy szétverték, hogy minden labdát el fog dobálni.
Mi is ezért küldtük el, a Denver is.
Menjen vissza Miamiba, ahol kezdte, vezessen le, találkozhat velünk kétszer, aztán vonuljon vissza. Nagyon szerettem 2007-09 között, de utána fokozatosan kezdett visszaesni a teljesítménye.
2015. 06. 03. 15:05
cashnet
Mindössze 180 yard hiányzik neki a "mérföldkő" 10 000 yardhoz (receiving yards:9,822). Én személy szerint örülnék, ha ezt elérné - és nálunk :D
2015. 06. 02. 19:50
Tibi Twelve
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 1. bejegyzéshez