Menetrend

OTA beszámoló 2.

2014. 06. 05. 21:00
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2014

Borús, hideg, esős idő fogadta a Patriots játékosait és edzőit a ma délutáni OTA edzésen a Gillette Stadium mögötti edzőpályán. Ez volt az idei hatodik edzés és összességében a második, amelyet az újságírók és riporterek megtekinthettek.

Hiányzók: WR Aaron Dobson (lábműtét), DT Dominique Easley (térdszalag), OL Cameron Fleming (egyetem), DL Armond Armstead, CB Alfonzo Dennard, CB Malcolm Butler, WR Jeremy Gallon.

Korlátozott edzésmunka (rehab csoport): TE Rob Gronkowski (térdszalag), DT Vince Wilfork (Achilles), DT Tommy Kelly (térdműtét), DE Will Smith (térdszalag), LT Nate Solder, TE D.J. Williams, WR Matthew Slater, CB Justin Green, RB Brandon Bolden, LB Deontae Skinner.

 
Észrevételek:

1. Brandon LaFell (WR) és Logan Mankins (LG) már ott voltak a résztvevők között, miután az előző héten nem láthattuk őket. LaFell igazoltan volt távol, középiskolai edzőjének rendezett ünnepségre volt hivatalos Texasban. Miközben Mankinsnek családi ügyben volt távol.

2. Jimmy Garoppolo és Asa Watson újoncok visszatértek los angelesi hivatalos programjukról, így már ők is ott voltak a pályán.

3. Wilfork a bemelegítést követően a feladatok felét még teljesítette, mielőtt a fedett edzőpályára ment volna a többi rehabilitációt végző játékossal együtt. Ezt Kelly és Smith egy-két feladattal már korábban megtette mint Wilfork. Ez fejlődést mutat az előző héthez képest, amikor csak a bemelegítő, nyújtó gyakorlatokat és lassú futást végezték együtt a csapattal.

4. Az idő egyáltalán nem kedvezett a valamivel kevesebb, mint két óra hosszáig tartó edzésnek a folyamatos esővel és 15C hőmérséklettel. Az elkapók külön gyakorlat keretében tesztelték lábmunkájukat a vizes talajon. A játékosok jól szerepeltek a mostoha körülmények ellenére. Bár pár elejtett labda ismét előfordult, de ezúttal az időjárás miatt mégis jobb képet festett az elkapók teljesítménye, mint egy héttel korábban.

5. LaFell szerepet kapott a kezdők között is, továbbá kickoff returnerként is látható volt.

6. Még az edzés elején Jerod Mayónak volt egy látványosan elütött labdája a pálya közepén egy passzjáték során. 

7. 11-11 elleni játéknál Brandon Browner szerzett interceptiont Tom Brady hosszú dobásából. Ugyanennél a feladatnál Ryan Mallett (irányt váltott labdából Daxton Swanson és Nate Ebner) és Garoppolo (Chris White) is interceptiont dobott. Mindkét tartalék irányítónak nehéz napja volt. Garoppolo jó pár gyenge dobása volt sorozatban, mindből sikertelen kísérlet lett.

8. Roy Finch, a 167 cm magas futó rendkívül mozgékony. Várható, hogy sokat hallunk majd róla a felkészülési meccsek során akár a támadóknál, akár special teamsben kap lehetőséget.

9. Soldert távollétében Marcus Cannon helyettesítette a támadófal bal szélén. Már a múlt héten is ott szerepelt. Érdekes fejlemény, amit érdemes nyomon követni. Ugyanakkor a falemberek munkáját ebben a szakaszban a fizikai kontakt hiánya miatt lehetetlen megítélni.

10. Josh Boyce-nak ismét remek napja volt. Amennyiben egészséges tud maradni, akkor az ő fejlődése lehet a nyár egyik slágertémája. A végsebessége szembetűnő, különösen ahogy a védelem utolsó vonalát támadja a pálya mélységében. Brady jól szabott passzal találta meg, miközben az elkapó jól osztotta meg a két safety figyelmét, ahogy átrobogott kettőjük között, amivel a gólterületre is beért. LaFell az edzést követő interjúban elmondta, hogy Boyce segített neki a legtöbbet, hogy új érkezőként megértse és megtanulja a Patriots játékrendszerét.

Jövő héten még négy OTA edzést tart a Patriots, amiből a csütörtöki ismét szabad lesz az újságírók számára.

 
Forrás: Boston Herald Patriots blog – Jeff Howe

Hozzászólások

2014. 06. 05. 23:21
MemphisM
" Tom Brady is staying far, far away from Revis Island."
2014. 06. 06. 07:17
danmajerle
Armsteadról lehet vmit tudni? Egyre inkább úgy tűnik, hogy behalt ez a project :(
2014. 06. 06. 09:31
Brady Tamás visszaüt
2014. 06. 06. 10:26
Levis
Valaki elmondhatná, hogy mi a baja ennek az Armstead gyereknek valójában. Most kezdi a második szezonját, de még 1 percet sem töltött pályán.
2014. 06. 06. 14:23
Armsteadröl kb semmit nem lehet tudni. Tavaly nagy reményekkel leigazolta a csapat, aztán valami fertözése volt (nem tudni mi) és emiatt kellett müteni (nem tudni mit). Most hol dolgozik a rehabosokkal, hol nem. De per pillanat nem annyira fényesek a kilátásai, föleg Williams esetleges érkezésével válhat expendable-nek.
2014. 06. 06. 13:13
petyus33
Gronkról valami konkrétabb hír? hogy mozgott? lesz belőle valami szezonkezdésre?
2014. 06. 06. 15:21
Mankins családi ügy miatt volt távol a múlt héten, írja Reiss. Szóval ez a kérdőjel is tisztázódott.

petyus33: ha lesz konkrétum Gronkot illetően a twitter dobozban minimum lesz róla említés. A beszámolók biztosan megemlítették volna, ha jelentősebb munkát végez a támadókkal együtt a rehab csoport mellett - mint ahogy Wilforkot kiemelték.
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 2. bejegyzéshez