Menetrend

OTA beszámoló 2.

2015. 06. 05. 16:23
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Csütörtök délelőtt már az idei hatodik OTA edzésnapot tartotta meg a New England Patriots, amely második alkalommal volt szabadon látogatható a csapatról tudósító újságírók számára. A sisakon kívül más védőfelszerelést továbbra sem viselnek a játékosok. Egyelőre a mezszámok sem kerültek vissza a felszerelésre.

Általánosságban elmondható, hogy a napi teljesítmény alapján a védelem teljesített jobban a kiscsoportos és csapatszintű feladatok esetében is. Gyakran került a földre a labda a passzok során, vagy éppen a védők kezeibe. Jimmy Garoppolo nehéz edzésen van túl: lassan olvasta a védelmet és saját célpontjait, elkapók mögé dobott labdák, késői dobások és labdaeladások.

1

Bill Belichick elégedett volt csapata fejlődésével a nyári felkészülés korai szakaszában:

Napról-napra javulunk. Jó alapokat kell teremtenünk, amire tudunk építkezni. A játékosok különböző posztokon és csoportokban edzenek. A lényeg, hogy mindeni számára lehetőséget tudjunk adni, hogy megtanulja a feladatát és azt teljesítse. Nekünk edzőknek pedig most kell felépíteni a játékrendszerünket, amit folytatni fogunk a következő héten is. Hetente négy napot tudunk edzeni, remélhetőleg lépésről-lépésre haladunk előre.

Létszámellenőrzés szerint 31 játékos volt kék felsőben (védők) és 41 játékos szürkében (támadók). Ez összességében két játékossal kevesebb, mint múlt pénteken. A hiányzók sorában többek között Jerod Mayo, Dont’a Hightower, Sebastian Vollmer, Malcolm Butler, Brandon LaFell és Chandler Jones található. Ryan Wendell az edzés megkezdése előtt hagyta el a pályát. Jamie Collins szemlátomást semmitől sem hátráltatva vett részt minden feladatban, azok után hogy előző héten pénteken nem edzett a csapattal.

Észrevételek az edzésről:

1. A secondary és a linebackerek 7-7 elleni játéknál számos passzt levédekeztek mezőnyben és a red zone-ban is. Több labdát szereztek és kiváltói voltak több sikertelen passznak. Nem ritka az OTA és mini-edzőtábor idején, hogy a védelem előrébb tart a támadóknál, mivel a passzjátékban az időzítés és pontosság kialakulásához több idő szükséges. Ráadásul mindig nehéz megmondani, hogy egy-egy jó játék inkább a védő bravúrjának vagy a támadó hibájának köszönhető.

2. LeGarrette Blount futott két büntetőkört. Egyet egy kiscsoportos feladatnál, egy pedig csapatfeladat során.

3. Edzés elején a linebackerek a az irányt váltott passzokból szerzett interception elkapását gyakorolták. Az első játékos beleért a labdába, a másik elkapta, miközben a harmadik már blokkolta a bábot, amellyel már az interception return gyakorlása is szóba került, hogy a legközelebb álló támadót blokkolja a védő.

4. Még a pozíciós gyakorlatok során Jimmy Dee, a videó részlet vezetője a pályáról filmezte az irányítók dobómozdulatát és lábtechnikáját az under center játékok során.

5. Ryan Allen az 50 yard feletti puntokat gyakorolta és több rúgásával sem volt megelégedve, beleértve azt is, amelyik éppen a 20 yardos vonalnál ért földet. Eközben Stephen Gostkowski szimulálta azt a gunner játékost, akinek meg kellett akadályozni, hogy a puntolt labda a gólterületen belülre kerüljön. A rúgónak volt sikerélményben része, amit heves ökölrázás meg is ünnepelt, amikor sikerült a labdát távol tartani a gólterületről.

6. Amikor long snapperre van szükség, akkor Joe Cardona kapja a munka oroszlánrészét. Mellette egy továbbra is ismeretlen játékos kap néha lehetőséget, aki legtöbbször a pálya mellett Ray Ventrone special teams segédedző felügyelete mellett dolgozott. Az újonc játékos hétközben aláírta újonc szerződését is, így már csak az első körben választott Malcom Brown igazolása várat magára.

1

7. Kickoff return volt a special teams gyakorlatok fókuszában. Danny Amendola (returner) és Tyler Gaffney (up back) alkotta az első párt. Ventrone különös helyről és módon követte a returnereket. Mögöttük helyezkedve el és végig sprintelt a két játékos mögött és követte őket végig a return során. Dion Lewis és Travaris Cadet futók is kaptak returner szerepet.

8. Josh McDaniels továbbra is viseli a rádiós fejhallgatót, amivel a játékok kommunikálja az irányítók számára.

9. Pályán kívüli észrevételek: számos játékosnak van egyedi frizurája. Chris Harper, nem draftolt újonc Beckham által népszerűvé tett faux hawk frizurával büszkélkedett. Mások, mint Aaron Dobson vagy nem draftolt Zach D’Orazio nem törődik a haja hosszával. Hagyják, hadd lógjon ki a sisak alól. 

10. Rob Gronkowski és Scott Chandler több közös gyakorlatot is végzett. Például  amikor a duó Tom Bradyvel edzett hármasban Brian Daboll tight end edző vigyázó tekintete mellett. Van lehetőség az „ikertornyok” formációban. Chandler sokat javult a múlt heti edzéshez képest. Szép elkapást mutatott be védővel a nyakán az egyik gyorsított, hurry up játék során az edzés végéhez közeledve. Az látszik, hogy még mindig tanulja a különböző útvonal kombinációkat, amit már elkapókkal vagy tight enddel kell futnia, de úgy tűnik van fantázia abban, hogy a két óriás kihívások elé tudja majd állítani a védelmeket.

11. Julian Edelman lassan tápászkodott fel egy játék során, de csak egy pár játékost töltött az oldalvonal mellett, utána visszatért a pályára.

12. Gostkowski mezőnygólokat előbb Cardona és Allen társaságában rúgta, majd később az edzés végén a scout egységgel szemben is.

13. Nem biztos, hogy nagy jelentőséget kell tulajdonítani neki, de a 2-perces támadójátékok szimulálása során Brian Tyms a Brady vezette, míg Aaron Dobson a Garoppolo vezette támadók között kapott szerepet. Ez volt az a feladat, ahol látványos nehézségei akadtak a másodéves irányítónak több interception dobásával, bár elejtett passzok is nehezítették az életét (Dobson).

14. Jonas Gray már tavaly sem tartozott a kisebb futók közé, de most még azon a képen is túltesz. Különösen a lábai erősödtek. Gray tiszta lappal indulva problémamentes évet szeretne. Az edzés elején volt egy nagyon csúnya elejtett passza, ami a mellkasáról vágódott le. Nem valószínű, hogy passzelkapásban különösen nagyobb szerep jutna a számára.

Június 11-én csütörtökön lesz a következő nyílt nap.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 06. 05. 16:37
nosbiglem
2015. 06. 06. 04:48
zoli0321
Szerintem a TE párosunk baromi jó lesz idén!:-)
2015. 06. 06. 08:04
Pontyi
Sziasztok! Ki az az ismeretlen LS, aki Cardona mellett próbálgatunk? Újonc?
2015. 06. 06. 11:29
mstrgz
Szerintem, ha lehetne róla tudni valamit, nem ismeretlenként lenne feltüntetve a cikkben :)
2015. 06. 06. 12:34
Pontyi
Köszönöm az értelmes és építő jellegű hozzászólást.. :(
2015. 06. 06. 13:17
Valószínűleg nem draftolt újoncról vagy NFL-ben 53-as keret közelébe sem került játékosról lehet szó, aki próbajátékon (tryout) van a csapatnál. Tehát olyan emberről van szó, aki nem található meg a jelenleg teljesen feltöltött 90 fős keretben. Különben a beatwriterek már azonosították volna.

Az újonc mini-edzőtáborában fordul elő legtöbbször, hogy több próbajátékos is pályára szokott kerülni.
2015. 06. 07. 17:44
Pontyi
Köszi a választ!
2015. 06. 06. 10:45
DM
hehehe Ikertorony nekem erről egy San Antonio Spurs.-ben lévő ikertorony jut eszembe David Robinson-Tim Duncan remélem a Pats ikertornyai is ilyen sikeresek lesznek,mint ők voltak együtt :)
2015. 06. 07. 10:10
fatman
Gray tiszta lappal indul?
végre!!! :)
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 2. bejegyzéshez