Menetrend

OTA beszámoló 3.

2015. 06. 12. 18:16
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Harmadik alkalommal tartott a New England Patriots OTA edzést a klubról tudósító újságírókkal a nézőtéren. Az idény kilencedik OTA napján is a sisakon kívül egyéb védőfelszerelést nem viseltek a játékosok. Számot egyedül három játékos viselt valamilyen formában: Brian Tyms és Aaron Dobson rövidnadrágján, míg Tom Brady a sisakján.

A nap híre, hogy Malcolm Butler is ott volt az edzés résztvevői között. Valójában már a hét korábbi szakaszában is edzett, miután az első két héten nem edzhetett a csapattal, mert május 25-én késve érkezett az edzésre, mivel rossz idő miatt késett a repülőjárata. A nap folyamán Butler több lehetőséget is kapott Logan Ryan mellett a balszélső cornerback szerepében a két kezdő safetyvel (McCourty, Chung) együtt a pályán. Ez alapján a Super Bowl hőse nem lett a szamárlétra aljára száműzve.

Butler nyilatkozott a riportereknek az edzést követően, de a büntetéséről nem beszélt:

Nincs mit mondanom a témában. Örülök, hogy újra a pályán lehetek és esélye van javulni. A lényeg, hogy fejlődjek. A többiről nem fogok nyilatkozni. Nem volt egyszerű, hiszen azt vették el tőlem, amit annyira szeretek, de ami történt, megtörtént – mondta végül a cornerback. – Magabiztos vagyok, nem éreztem, hogy meglátszott volna a hiányzás.

Bill Belichick, aki döntött Butler sorsáról a késést követően mintha nem is hallotta volna a büntetésre vonatkozó kérdést: Ma már a pályán volt. Aki itt volt az edzésen, mind keményen tették a feladatukat. Akik még hiányoztak, reméljük hamarosan visszatérhetnek.

Ezúttal 41 támadót és 34 védőt számoltunk a pályán. A hiányzók közül néhány név: Jerod Mayo, Ryan Wendell, Sebastian Vollmer, Brandon LaFell és Dont’a Hightower.

 
Átigazolási hírek:
  • érkezett

LB D.J. Lynch (Bowling Green), TE Jimmay Mundine (Kansas) és TE Logan Stokes (Louisiana State). Mindhárman nem draftolt újoncok. QB Matt Flynn.

  • távozott

QB Garrett Gilbert, WR Zach D’Orazio (újonc) és TE Tim Wright.

Észrevételek az edzésről:

1. Stephen Gostkowski mellett volt egy másik rúgó is a pályán. A játékos kilétre rejtve maradt. Résztvevője volt a kezdőrúgásoknak, a mezőnygólok kísérleteknek, és pár alacsony rúgással segítette az extra pontot ill. mezőnygólt blokkoló egység gyakorlását. Nehéz lenyűgözőnek leírni a teljesítményét. Gostkowski ezúttal nem rúgott a pályán. Labdaszedőként funkcionált a special teams mellett.

2. Korábban még drón repülőkről filmezték az edzéseket. Ezúttal hagyományos kamerákat használtak, melyeket általában a támadók illetve a védők háta mögött helyeztek el és onnan vették fel az eseményeket. A két koordinátor Josh McDaniels és Matt Patricia aktív szerepet vállalt a kamerák elhelyezésében. A Dallas Cowboys is használ hasonló technikát, mellyel 3D módban tudták visszanézni a történéseket.

3. Mialatt Belichick az edzés nagy részében inkább volt annak passzív szemlélője, mint aktív részese és Mike Lombardival csevegett, addig a többi edző, különösen McDaniels, Dave DeGuglielmo (támadófal) Joe Judge (special teams) sokat és hangosan hallatta a hangját.

4. Még az edzés elején 2-perces támadójáték során Jonas Gray volt a futó a Tom Brady vezette támadóknál, míg LeGarrette Blount Jimmy Garoppolo csapatában kapott helyet.

5. Sammy Morris, aki korábban a Patriots futója volt, Ivan Fearst, a futók edzőjét követte végig, valószínűlég edző-gyakornoki szerepben.

6. Harmadikszámú irányítóként nem jutott sok lehetőség Garrett Gilbertnek. Brady és Garoppolo mellett inkább csak a scout egység tagjaként segítette a többiek munkáját. Ezen az edzésnek meglepően sok játékidő jutott neki 11-11 elleni gyakorlatnál. Hiába azonban a „nagy lehetőség”, az edzést után nem sokkal a klub felbontotta a szerződését és a helyére Matt Flynnt igazolták le, aki Aaron Rodgers tartalékjában sem Seattle-ben, sem Oaklandben nem tudott kezdő irányítónak előrelépni.

7. Ray Ventrone, a special teams segédedzője eddig nem látott feladattal rukkolt elő Joe Cardona számára. Miután a long snapper továbbította a labdát a punthoz Ryan Allennek, és megkezdte a blokkoláshoz a pozíciója felvételét Ventrone lerohanást színlelt, majd egy teniszlabdát dobott Cardonának elkapni. A gyakorlat lényege, hogy Cardona minden snap után időben felkapja a tekintetét és kezeit a blokkolandó játékosok észlelése és kivédésére. Csak kevés alkalommal tudta elkapni a teniszlabdát.

8. A futók között Brandon Bolden tűnt ki leginkább az OTA-k során elkapásaival és sok dicséretet is kapott az edzőktől. Special teamsben jeleskedő játékos sötét ló lehet a Shane Vereen pótlására „meghirdetett” versenyben James White és Travaris Cadet mögött.

9. Special teams csapatgyakorlatok a kickoff coverage-re koncentráltak. A coverage csapat tagjai rúgásról rúgásra váltottak oldalt, miközben a már említett ismeretlen rúgó végezte el a kezdőrúgásokat a scout csapat kickoff returnerének.

10. Rob Gronkowski és Scott Chandler ismét külön edzett Bradyvel és Brian Daboll tight end edzővel. Brady időt szánt arra is, hogy a rövidebb útvonalaknál pontosan megmutassa Chandlernek, mit is vár el tőle az irányító, sőt még azt is, hogy kezeivel miként kerülhet ideális helyzetbe, hogy elkapja a labdát. Ezután Brady Gronkowskival demonstráltak, miként kell ezt tökéletesen végrehajtani. A két magas tight endet jó lesz figyelemmel kísérni a felkészülés további programjai során is.

11. Nem mond vele az ember nagy újdonságot, de Gronkowski nagyon jó formában van. Szinte mindent elkapott, amit az irányába dobtak. Neki kellene az egyik legjobb játékosnak látszani a pályán és egyáltalán kelt csalódást. Őt nézve, olyan egyszerűnek néz ki ez a sport. Kivételes adottsága van az elkapásokhoz. Jól mozog, fut és kap el. Ha minden jól megy, újabb nagyszerű éve lesz. Még ha ez csak az OTA edzés.

12. Jabaal Sheard több lehetőséget kapott 7-7 ellen az elsőszámú védelemmel. A védővonal jobb szélén kapott helyet. Vele átellenben Rob Ninkovich szerepelt. Passz elleni védekezés miatt volt hogy zónázni is hátralépett. A extra pont, mezőnygól blokkoló gyakorlat során egy rúgásnak sikerült az útját állnia.

Pénteken tartja az utolsó OTA edzést a Patriots. Június 16-18-ig tart minden játékosnak kötelező részvétellel a mini edzőtábor.

2014-ben Super Bowl győztes csapat tagjai vasárnap este díjátadó ünnepség keretében kapják meg a győzelemért járó gyűrűt Robert Kraft csapattulajdonos otthonában.

Hozzászólások

2015. 06. 12. 19:30
loop80
Alakul a molekula! :D
2015. 06. 12. 20:14
Studi
Bolden átnevelése Vereen 2.0-ra ez nagyon tetszetősen hangzik!
2015. 06. 12. 21:59
Whitealert
Nem értem a 2 új TE igazolást. Lehet, hogy a gyakorlócsapatba kerülnek, vagy max special teams.
2015. 06. 12. 22:11
Jó eséllyel már az edzőtábor első szakaszában lemorzsolódnak, mikor más poszton frissít töltelékemberekkel a csapat.

Más fórumon írták, hogy Wright fejlődése a stáb szerint stagnált, már nem volt mit kihozni belőle. Próbálkoznak mással
2015. 06. 12. 23:29
Whitealert
És az a szint amin Wright megrekedt nem volt elég az 53-as keretbe? Így utólag tényleg nem értem a Mankins trade-et. Legalább Wright-ot is tradelni kellett volna valakiért vagy draft cetliért.
2015. 06. 13. 07:18
1976gabi
a fizuját más fizeti.bajban lenne a csapat,ha őt is fizetni kell,ha jól emlékszem 8-10 milla volt egy évre
2015. 06. 13. 10:08
Ez már végképp spekuláció, de könnyen lehet, hogy a passzjátékot csak olyan szinten tanulta meg egy év alatt, hogy csupán limitált játékhelyzetben, korlátozott útvonal repertoárnál lehetett rá számítani. Úgy ítélték meg, hogy ezt más is tudja, akiben még lehet nagyobb fejlődési lehetőség is.

Wright visszakerült a Bucshoz.
2015. 06. 13. 00:22
loop80
Ennyi volt Wright-ban... Csak beugrott egy gyűrűért. ;)
2015. 06. 13. 12:51
Newman
A Deflategate-s cikkel már elsüllyedtek, ezért ide szúrom be. A NY Times-ban (amin nem tekinthető a Pats szócsövének) megjelent egy cikk az American Enterprise Institute jelentéséről. Ebben egyértelművé teszik, hogy a Wells riport gyenge lábakon áll, és a büntetést nem lehet erre alapozni. (Az összefoglalóban a már ismert érveket erősítik meg, a hőmérséklet hatását, mikor mennyi labdát melyik mérővel mértek, stb.)

http://www.nytimes.com/2015/06/14/opinion/deflating-deflategate.html?&_r=0
2015. 06. 13. 15:53
BaP
Ezt még leírhatja 100 másik intézet is, Goodell kiskirály már kiosztotta a büntit, senkit nem érdekelnek már a tények.
Brady nem fog meccset kihagyni, az a véleményem.
2015. 06. 14. 09:33
LicskaiJ
Ezt én is nagyon remélem :)
Hozzászólás a(z) OTA beszámoló 3. bejegyzéshez