Menetrend

Patriots által kiszemelt újoncok 4.

2018. 03. 22. 15:20
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Hírek
Ebben a cikksorozatban próbáljuk követni azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy a leendő újonc játékosok közül kik azok, akiket a Patriots szemmel tart a draft előtt. 


South Carolina: Hayden Hurst / Skai Moore / Taylor Stallworth

A draftot megelőző időszakban, Bill Belichick sorra megjelenik azokon az egyetemi footballpályákon, ahol olyan játékosok mutatják meg magukat, akik lehetséges jelöltek lehetnek az áprilisi drafton. Legutóbbi látogatása a South Carolina Pro Day-en volt.

Belichick privát megbeszéléseket folytatott hétfőn a South Carolina három játékosával, mielőtt kedden megnézte volna őket a pályán is. A találkozókon a tight end Hayden Hurst, a linebacker Skai Moore és a defensive tackle Taylor Stallworth vett részt.

Hurst a Combine alatt már találkozott Belichick edzővel, így kijelenthető, hogy a Patriots élénken érdeklődik a tight end iránt. Hurst több szempontból is érdekes játékos a Patriots vezetősége számára.

Hurst

Első és legfontosabb ok, hogy nagyon tehetséges tight end-ről van szó. Hurst-öt a második körre várják, ami jó jel egy tight end esetében. Ő egy 6’4 láb magas és 250 font súlyú játékos, biztos kezekkel. (Twitter videó a Pro Day egykezes elkapásról) Az elmúlt szezonban 44 elkapásból 559 yardot és 2 touchdownt ért el.

A második ok, amiért Hurst a New England-nél landolhat az, hogy még mindig bizonytalan Rob Gronkowski státusza. Nyilvánvaló, hogy a tight end már közel áll a visszavonuláshoz és egyelőre még határozott választ sem kapott a csapat a játékostól a jövőjét illetőleg. Még ha Gronk vissza is tér 2018-ra, akkor is érdemes lenne a 31. választási joggal vagy az egyik második körös választással kihúzni a fiatal tight endet. Így a csapat bebiztosíthatná magát és nem függne attól, hogy milyen döntést hoz Gronkowski.

Skai Moore potenciális középső körös játékos. A South Carolina színeiben, 4 év alatt 3 olyan szezonja volt, mikor 90+ szerelést produkált.  Végzős évében 93-szor szerelt és emellett 2 sack és 3 interception került a neve mellé.

Moore

Stallworth várhatóan későbbi körökben fog magának csapatot találni, körülbelül a 6-7. körben. A 6’2 láb magas és 312 font súlyú játékos 2017-ben 30 szerelést mutatott be, amiből 2,5 szerelés negatív yardos volt.

Stallworth

Forrás: 247sports.com 


University of California (Cal): Devante Downs

Az idei drafton a Cal linebacker Devante Down egy „sleeper” játékos, akinek az utolsó körökben vagy újonc szabadügynökként van esélye arra, hogy csatlakozzon majd a New England csapatához. Tony Pauline draft szakértő szerint a Patriots, a Giants, a Vikings, a Redskins, a Browns és a Panthers is heves érdeklődést mutat a játékos iránt.

Downs

Downs októberben a Washington State elleni mérkőzés harmadik negyedében, szezon végét jelentő térdsérülést szenvedett. Ennek ellenére a csapatok érdeklődése nem hagyott alább. Ennek oka, hogy a sérülést megelőzően Downsnak kiemelkedő szezonja volt. A 6’3 láb magas és 245 font súlyú linebacker volt a Cal védelem vezére. Ő hívta a játékokat és eközben a pályán is jól teljesített. A PAC-12 konferencia középső linebackerei között a sérüléséig ő vezetett a szerelések számában és emellett 3 sacket, 2 interceptiont és 2 kiharcolt fumblet csinált 7 mérkőzés alatt. 2017-ben végzősként kétszer volt a hét játékosa.

Downs 4 csillagos tehetség volt. Ő volt a 3. számú akit az államból toboroztak és top 30-as linebacker tehetség volt az egész Egyesült Államokat nézve. Számos egyetemtől volt ajánlata,de a California Egyetemre kötelezte el magát négy évre. A sérülése miatt nem vett részt a Pro Day futógyakorlatokain,de a feknyenyomáson részt vett és 23-szor nyomta ki a súlyt.

A 2017-es szezonban Dont’a Hightower sérülése után a Patriots középső linebacker posztján beindult a domino effektus. Emiatt a linebacker poszt kiemelt fontosságot fog kapni a 2018-as drafton, de a New England mindig kemény játékos az újonc szabadügynökpiacon is. Így került a csapathoz 2014-ben Malcolm Butler és így landolt Harvey Langi is a csapatnál. Ha teljesülnek a jóslatok a játékossal kapcsolatban és draftolatlan újonc lesz, akkor érdekes húzás lehet a Patriots részéről a játékos szerződtetése, hogy megnézzék képes-e élni azzal a potenciállal, amit a sérülése előtti időszakban mutatott.

Forrás: 247sports.com

Hozzászólások

2018. 03. 22. 15:32
balimate
hopi46-nak ajánlanám ezt a cikket ;)
2018. 03. 22. 17:50
hopi46
Minden szavát "ittam"! Köszi! :)
2018. 03. 22. 17:55
hopi46
Akkor a georgiai, bostoni és connecticuti látogatásáról nem írok semmit, legyen meglepetés! :)
2018. 03. 22. 15:42
vodka03
Devante Downs játékát kedvelem, nagyon erősen kezdte az évet, sajnálatos volt a sérülése. Nem bánnám, ha valamelyik hátsóköröst rááldoznánk.
2018. 03. 22. 18:18
vicgeordie
Most láttam a videót BB-ről és Chubb-ról. Nagyon vicces, ahogyan Chubb olvadozik a megtiszteltetéstől, majd BB igazi grincsként annyit mond, hogy "We're picking 31st, no chance we see you." :)
Hozzászólás a(z) Patriots által kiszemelt újoncok 4. bejegyzéshez