Menetrend

Patriots által kiszemelt újoncok 7.

2018. 04. 04. 13:43
Szerző: balimate
Kategória: Cikkek, Hírek
Ebben a cikksorozatban próbáljuk követni azokat a híreket, amelyek arról szólnak, hogy a leendő újonc játékosok közül kik azok, akiket a Patriots szemmel tart a draft előtt. 

Nebraska Cornhuskers: 
Tanner Lee

Robert Kraft kijelentette a szokásos éves NFL tulajdonos találkozó alatt , hogy a Patriotsnak az idei drafton mindenképpen húznia kell egy irányítót, akit már Brady utódjaként kell kezelni

David Carr úgy gondolja, hogy méltó jelöltet talált a Patriots tulajdonosának. Az NFL Network adásában, a volt 1/1-es irányító felhívta a figyelmet a Nebraska irányítójára, Tanner Lee-re, mint egy potenciális hátsókörös opcióra a Patriots számára, aki lehetőséget kaphatna Brady mögött.

Tanner Lee

Látod ezeket a srácokat a felvételeken és utána megnézed őket élőben, aztán kitűnik valami, amivel a srácok kiemelkednek – mondta Carr. Egy játékos feltűnt nekem, egy ismeretlen, alig emlegetett srác – Tanner Lee. Beugrott ugye? A Nebraskában és Tulaneben játszott. Kiemelkedő dolgok nem történtek vele és nem sok statisztika van erről a fickóról. De a dobásai ott voltak és szinte lebegett a zsebben. Négy vagy öt fickóval beszéltem a Combine után. Azt mondtam, áruljátok el! Mit gondoltok a srácról? Olyanokat mondtak, mint: „Tanner Lee nálam az ötben van”. Mindegyik egyet értett abban, hogy ez a srác fejleszthető a Patriots számára.

Úgy néz ki, amikor mozog, vagy dropbackkel, hogy nem tudnád megmondani, ki viseli a 12-es mezt, furcsa nem? Egy másik fickó, Tom Brady, azok a mozdulatok és a dobások, nem az a srác,aki képes elkápráztatni a karerősségével és a képességeivel. De ő egy olyan srác, akit ha be tudsz illeszteni a rendszerbe és ez alatt Tom Brady mögött tanulhat, akkor miért ne lehetne egy Brian Hoyer vagy még jobb?

Lee háromcsillagos tehetség volt, amikor végzett a középiskolában és a aláírt a Tulane Egyetemre. Miután némi időt eltöltött a Green Wave támadósorában, a 6’4 magas és 220 fontos irányító áthelyezték a Nebraskára. 2017-ben a Nebraska irányítójaként 12 mérkőzésen kezdett. Ezeken a mérkőzéseken 3143 yardot és 23 touchdownt dobott 57,5%-os pontossággal. Ez alatt megmutatta a karjának a képességeit, az időnkénti rossz döntéshozatali képességét és a kérdéses labdabiztonságát, amik nagy eséllyel nem hatnak csábítóan a Patriots számára, hogy kihúzzák az irányítót.

A Senior Bowl alatt két turnover volt, amiből az egyik az ő interceptionje volt. Az utolsó szezonjában 16 interceptionje volt, amivel végül 46:37-es TD/INT arányt ért el. Ahhoz, hogy ezek a számok jobbnak tűnjenek,más kontextusba kell helyezni őket: NFL csapathoz kell kerülnie a játékosnak ahhoz, hogy az ő útmutatásaik segítségével magasabb, NFL szintre fejlődjön.

A Patriots meglepően erőszakos volt az elmúlt évek draftjain, amikor irányítót húztak. Amíg Lee a hatodik körben kerülhet kiválasztásra, a New England viszont komfortosabban mozog a második és a harmadik körben (Jimmy Garoppolo esete), ha irányítót akarnak választani.

Bár az igazi szerencséjük akkor érte őket, amikor a 2000. évi drafton a hatodik körben kiválasztották Tom Bradyt a Michigan irányítóját. Nehéz elképzelni, hogy a Patriots kétszer nyúl bele ugyanabba a palackba.

Youtube highlight videó

Forrás: 247sports.com


 Southern Mississippi: Ito Smith

A Patriots running back csapata felbomlott miután elveszítették Dion Lewist. Újraszerződtette a csapat Rex Burkheadet, James White mellé és csatlakozott a csapathoz Jeremy Hill is. De szalad az idő New Englandben is és itt lenne az ideje, hogy a fiatal futókra fókuszáljon a csapat.

Egy kevésbé ismert újonc játékoson, a Southern Mississippi futóján, Ito Smithen rajta kell tartanunk a szemünket a 2018-as drafton. Tony Pauline a DraftAnalyst.com szakértője szerint, a Patriots és Smith több órán keresztül tartó megbeszélést tartottak a múlt héten, a játékos Pro Day-én.

Smith

Smith a Pro Day alkalmával jobban teljesített, mint ahogy várták előzetesen. A 40 yardos sprinten az ideje 4,45 és 4,54 közötti tartományba esett. A 5’9 láb magas és 194 font súlyú futó 22-szer nyomott bele a súlyba fekvenyomásnál és 37,5 inches súlypontpont emelkedése volt. Smith minden igényt kielégítő futó, aki képes a passzok elkapására, illetve eredményesen és kőkeményen tud futni. A végzős évében 1415 yardot futott és 13 futott touchdown ért el. A futások mellett 40 passzt kapott el 396 yardért és 2 touchdownért.

A Pro Football Focus szerint, Smithnek 690 yardja volt első kontakt után, amivel harmadik legjobb volt a C-USA ligában. Emellett 58 elhibázott szerelés volt rajta, amivel másodiként rangsorolták a C-USA ligában. Amire legjobban csorgatják a nyálukat az edzők, az pedig Smith pass block képessége. A PFF statisztikái szerint, Smith 2017-ben nem engedett egy sacket sem abban a 88 játékban, amikor blokkolnia kellett. Ennek köszönhetően Smith saját erejéből elérte, hogy minden kísérletnél fent maradhat a pályán, így növelve a saját snapeinek számát, amikor meg tudja mutatni a tehetségét.

Smith háromcsillagos tehetség volt, amikor kijött a középiskolából. Több nagyobb egyetem is érdeklődést mutatott iránta. Az Auburn, Florida State és a Tennessee az érdeklődés ellenére végül nem adtak ajánlatot a játékosnak. A Georgia Tech, a Tulane és a Northern Illinois adtak ajánlatot a játékosnak,de ő végül a Southern Miss mellett kötelezte el magát.

Smith jelenleg egy hátsó körös újoncnak néz ki, akinek hasonló a stílusa Dion Lewishoz és Alvin Kamarához. Jelenleg nincs rivaldafényben a futó, ami nagyon ideális ahhoz, hogy a Patriots lecsapjon rá a hátsókörökben, hiszen az előkelőbb draftcetliket sürgetőbb hiányposztokra kell felhasználnia, mint például a linebacker pozíció, offensive tackle  vagy egy használható irányító.

Ha Smith a draft boardon lenne a harmadik kör után, akkor a negyedik körben akár már ki is választhatja a Patriots a 136. választási joggal. Vagy akár megpróbálhatják egy később választási joggal kiválasztani, ha még elérhető lesz a játékos.

Jelenleg csak Rex Burkhead és James White jelentik a hosszabbtávú megoldást a futóknál, hiszen mindketten érvényes szerződéssel rendelkeznek 2020-ig. A csapat többi futója jelenleg 1-1 éves szerződéssel rendelkezik. Emiatt hosszabb távon eléggé vékonynak tűnik az egység. Főleg annak tükrében, hogy James White inkább a passz down specialista futó prototípusa. Mellette Rex Burkhead még nem bizonyította, hogy hosszabbtávon egészséges tud maradni és végig tud játszani egy egész szezont. Ezért fontos, hogy Smithszel olcsón fel tudják tölteni hosszabbtávra a futó szekciót.

Youtube highlight videó

Forrás: 247sports.com

 

Western Kentucky Hilltoppers: Deon Yelder

A Patriots tight end pozíciójának helyzete eléggé képlékeny, a pozíció tetejétől a roster aljáig.

Természetesen még mindig nem tudjuk, hogy Gronkowski nyugdíjba vonul-e, de állítólag nagyon biztos, hogy 2018-ban vissza fog térni. Azt mondta, hogy 28 évesen még fiatal hozzá, de vannak dolgok, amiket meg kell beszélni Bill Belichickkel. Az ESPN-es Jeff Darlington szerint, Gronk és Belichick még nem találkoztak szemtől szemben egymással.

Yelder

„Mindkét oldalon frusztrációkról beszélhetünk. Gronkowski csak fizikailag és szellemileg töltötte fel magát és nem nagyon érzi, hogy ez az offseason megváltoztatta volna a véleményét a következő szezonnal kapcsolatban. Belichick kissé frusztráltnak érzi magát azzal kapcsolatban, hogy Gronkowskin érzi a következő szezonnal kapcsolatos bizonytalanságot. A játékosok motivációja kritikus pontja az edző filozófiájának. A kialakult feszültség egyik megnyilvánulása volt, mikor Gronkowski hozzászólt a Miamihoz távozó Danny Amendola Instagram posztjához. Gronk egy „legyél szabad , legyél boldog” hozzászólással búcsúzott csapattársától. Nyilvánvalóan ettől nem volt nagyon boldog Belichick, amikor ezt az üzenetet olvasta. Ő csak meg akar arról győződni arról, hogy Gronk teljesen elkötelezte-e magát a következő szezonra.” – mondta Darlington az ESPN-en a hétvége folyamán.

A felek között fennálló feszültség és Martellus Bennett visszavonulása miatt, a halványabb első évét teljesítő Dwayne Allennel és a másodéves Jacob Hollisterrel a fedélzeten a Patriotsnak meg kell vizsgálnia annak a lehetőségét, hogy a rostert feltöltsék tehetséges fiatalokkal.

Nick Caserio egy érdekes tight end tehetséggel, Deon Yelderrel dolgozott együtt. A DraftAnalyst.com-os Tony Pauline jelentése szerint, a múlt hét folyamán Caserio vette kezelésbe a Yeldert a Western Kentucky Pro Day alkalmával. A 6’4 láb magas és 255 font súlyú tight end jól szerepelt.

Eredményei:
- 33,5 inches súlypont emelkedés
- 10 láb helyből távolugrás
- 4,72 sec 40 yardos sprint.

Élesen futotta meg az utakat és jól kapta el a labdáta. Twitter videó linkje

Végzős évében 12 mérkőzésen játszott a Western Kentucky színeiben. Ezalatt 52 passzból 688 yardot és 7 touchdownt szerzett. Kétszer futott 15 yardért és 1 touchdownért. Yeldert meghívták a Senior Bowlra és tisztára tudta játszani magát az end zoneban mikor a richmondi Kyle Lauletta passzolt felé. Youtube videó a touchdown-ról

Yelder kétségtelenül egy projektjátékos a tight end poszton, mert későn, a junior évében kezdett fősikolai focit játszani. Mivel nem volt neki semmilyen sport előmenetele, így nem kapott meghívást egy egyetemre sem. Egy fantasztikus írásban a Yahoo Sports-os Eric Adelson felhívja a figyelmet arra, hogy milyen kemény nevelést kapott a játékos Louisville-ben, a volt Western Kentucky offensive koordinátor és jelenlegi Purdue vezetőedző, Jeff Brohm ajánlott neki helyett a csapatban.

„Ha olyan srácokat kapsz, akik ilyen háttérrel rendelkezenek, akkor ők már ismerik a kemény munkát és azt, hogy mit kell tenniük. Úgy éreztem, hogy benne megvan ez. Amikor a dolgok nem úgy mentek, ő akkor is megcsinálta. Úgy éreztem magam, hogy meg tudnánk csinálni, hogy kihozzunk belőle egy atlatikus tight endet” – Jeff Brohm

Valószínűleg nem az újonc évében fogja megváltani a világot az NFL-ben. De Elder megmutatta, hogy jól edzhető játékos és képes arra, hogy szilárd tagja legyen egy megfelelő NFL rendszernek. Jelenleg úgy néz ki, hogy harmadik napos választás lehet az idei drafton.

Youtube highlight videó

Forrás: 247sports.com

Hozzászólások

2018. 04. 04. 16:48
rolly79
Köszi a cikket!!!
Tök jó belelátni kicsit a Pats. lehetséges választásaiba.
Tetszik ez a Lee gyerek...
2018. 04. 04. 17:13
cspeti98
Ito Smith nagyon alulértékelt prospect, kifejezetten örülnék neki.
2018. 04. 04. 18:00
LAX
Ilyen mock draftot meg nem lattatok!!! Ez mekkora kiraly lenne?!!!!!
https://www.google.com/amp/s/247sports.com/nfl/new-england-patriots/Bolt/Patriots-Seven-Round-Mock-Draft--116993899/Amp
Go Patriots
2018. 04. 04. 18:18
cspeti98
Én Millert inkább kihagynám, helyette jöhetne Reid, Hubbard esetleg Kirk vagy ha mindenáron T-t akarunk ott húzni, akkor már inkább O’Neill.
2018. 04. 05. 13:31
nagyon tetszik nekem is :)
2018. 04. 04. 20:11
hulith
Kolton ott már nem lesz elérhető szerintem.
2018. 04. 05. 08:08
Montesclan-pats
Lee és Smith, az utóbbi mindenképp kellene. Lewis 2.0., még lehet jobb is a végsebessége miatt.
Hozzászólás a(z) Patriots által kiszemelt újoncok 7. bejegyzéshez