Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Cornerbackek

2017. 04. 21. 05:45
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Cornerbackek

Jelenlegi keret:
Malcolm Butler (27 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Stephon Gilmore (26 éves, 2021-es szezon végéig szerződtetve)
Eric Rowe (24 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Cyrus Jones (23 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Justin Coleman (24 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Jonathan Jones (23 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)

Jelen pillanatban cornerback szempontból rendben van a Patriots. Gilmore és Butler személyében két, akár top 10-es játékosa is van a csapatnak és Rowe is megfelelő játékot mutatott tavaly. Ha még fejlődni tud, igen pofás kis cornerback trio lesz New Englandben. Már ha marad Butler. Ha nem, akkor vagy Cyrus Jones-nak kell megmutatnia, hogy a tavalyi éve csak egy kisiklás volt és képes arra a játékra amiért draftolták, vagy Colemannek és Jonesnak kell feljebb lépnie játékban. Jól látszik tehát, ha Butler megy és nem jön a helyére senki (khm.. Jason McCourty), minimum egy slot cornert draftolni kell.

Prioritás: alacsony (ha mindenki marad), közepes (ha Butler megy és nem jön helyette szabad-ügynök)

Első kör:

Gareon Conley, Ohio State (6'0”, 195 lbs) /Spigo/

Két évig volt kezdő cornerback az Ohio State-ben és az egyik legjobb technikával rendelkező corner az idei évben. Tökéletes a testfelépítése és tudja is,hogyan használja ki testi adottságait. Gyors és fürge. 6,68 másodperces 3-cone-ja egészen elit. Ez talán a legfontosabb mutató egy Patriots cornerback számára. Jó labdaérzéke van. Két év alatt 6 interceptiont szerzett. 2016-ban csak 42-szer dobtak felé az irányítók, ebből 4 interceptionje és 7 labdaelütése volt. Akkor a legjobb, amikor a pálya szélén kell játszania és az elkapó közte és az oldalvonal között van. Ilyenkor nagyon kis helyet ad a passzoknak. A feléje dobott passzok csak 37 százaléka volt sikeres.

Csak az utolsó évében robbantott nagyot. Kérdés, hogy egy éves csodáról vagy állandósítható fejlődésről van szó. A fürgébb, kisebb elkapók ellen megszenvedhet. Dolgoznia kell még, hogy a csípője lazább legyen. A teste elbírna még egy kis izmot is, hogy biztosabban tudjon szerelni, főleg futójátékoknál.

Azonnali kezdő külső cornerbackről van szó, aki ha megtanul rendesen szerelni, akár Pro-Bowl játékos is lehet.

További Conley videók

Egyéb első körös cornerbackek
Marshon Lattimore, Ohio State
Marlon Hunphrey, Alabama


Második nap

Chidobe Awuzie, Colorado (6'0", 202 lbs) /Spigo/

Négy évig játszott a Coloradoban cornerbacket, slot cornerbacket és free safety-t is. Okos játékos, aki mind a három pozícióban képes magas szinten játszani. Emberfogásban és területvédekezésben is otthon érzi magát. Magassága és súlya tökéletes egyensúlyban van, ezt keresik az NFL-ben . Jól olvassa a screen passzokat és azonnal reagál. Sokszor a line of scrimmage mögött vagy nagyon közel hozzá szereli az elkapót. Blitzelésben is kiváló. Az utóbbi két évben 8 sacket szerzett, emellett még hatszor ért oda az irányítóhoz és 17-szer siettette is.

Rövid karjai és kisebb kezei miatt a labdaelkapásokkal gond lehet. Csak három interceptionje volt 42 meccsen. A combine-on nagyon jó számokat hozott, de a pályán nem mindig látszik ez a gyorsaság. 2015-ben nagyon jól szerelt, de 2014-ben és 2016-ban is túl sok elrontott szerelési kísérlete volt, azaz dolgoznia kell még ezen.

Kimagasló futbal IQ-jával, tudásával és sokoldalúságával azonnal a kezdőcsapatban találhatja magát. (második kör)

További Awuzie videók


Kevin King, Washington (6’3, 200 lbs) /Paul43/

Igen, igen, olvadozom, nem kicsit. Régebbi olvasóink, hallgatóink ismerhetnek, hogy nagyon szeretem a magas, gyors cornereket és évek óta ezt szajkózom, hogy talán BB hoz a csapathoz 1-2-t. Igaz 2 van is jelenleg a Pats keretében, Gilmore és Rowe, de Rowe 2018 után FA lesz és sosem árt ha van választék.

King igazi colos CB, de emellé igen gyors is (4.43-as 40 yard, 5.56-os 3-cone), ami egy szélső cornernél bizony nagy előnyt tud jelenteni. 4 egyetemi éve alatt összesen 6 meccset hagyott ki és első évében safety poszton játszott. Amellett, hogy ennyire magas, még jól is mozog. Nagyon jól zónázik, az emberét szépen szorítja ki az oldalvonal felé, ezzel is csökkentve az elkapási teret. Ösztönösen fordul a labda felé, legtöbbször tudja hol van a bőr. Nem vonakodik futásnál fellépni és szép mélyen kiütni a futókat. A 2016-as szezonban nem szereztek rajta TD-t, valamint az elmúlt 101 dobásból, mindössze 1 ért TD-vel véget. Mélységben nehéz megverni, 17 go route-ból csak 3-nál tudott elkapást csinálni a WR. Játszott szélső és slot corner pozícióban is. Jó press coverage-ben is. 

A magasság azért nem csak előnyökkel jár a CB poszton. Az alacsonyabb, fürgébb játékosokkal szemben hátrányban van, mivel nem tud olyan gyorsan irányt váltani és a slant illetve out route-nál gondjai akadhatnak. 2016-ban ezen két route-nál 14-ből 12-szer csinálták meg rajta az elkapást. A tackle technikáján még lenne mit javítani. 2016-ban háromszor fújtak rá holding büntetést. Technikai hibáinál érezhető a magassága, de egy megfelelő rendszerben remek játékos lehet. 
Már most a szegény ember Shermanjének mondják. 1. kör vége, 2. kör elejére várják

 

Shaquill Griffin, Central Florida (6'0”, 194 lbs) /Spigo/

Elképesztően jó atléta. A combine-on a legjobb 5-ben volt 40 yardon (4,38 mp), magasugrásban (38,5 inch – 98cm), távolugrásban (132 inch – 335cm) és 60 yard shuttle-ban is (11,62 mp). Remek kezei vannak és ösztönösen megtalálja labdát. Az utóbbi két évben 6 interceptiont szerzett és 34-szer ütötte el a labdát. A felé dobott passzok csak 32,9%-ából lett elkapás. Megvan a gyorsasága, mérete és labdaérzéke ahhoz, hogy emberfogásos cornerback vagy free safety legyen. Nagyon jól és eredményesen szerel.

Hátrafelé menet magasan játszik és nem elég laza, gyors a csípője. Ezért főleg a belső útvonalak során (slant, in, post) verhető. Kevésszer kapják el mellette a labdát, mégis 6 touchdownt is engedett. Sokszor túlságosan is agresszív és sokat kockáztat. Ez a profiknál visszaüthet, okosabbnak, türelmesebbnek kell lennie. Combine számai jobbak, mint amit a pályán láthattunk.

Gyors, robbanékony, érzi a labdát és nagyon jól szerel is. Ha megtanítják neki a belső útvonalak elleni védekezési technikákat, illetve türelmesebbé válik, akkor hosszabb távon is biztos kezdő játékos lehet belőle. (harmadik kör)Ahkello Whiterspoon, Colorado (6’3, 198 lbs) /Paul43/

Jajj, egy újabb magas corner, aki szintén nem lassú és akit sokan szintén Shermanhez hasonlítanak. Így jár az aki 190 centi fölött cornernek áll.

Kinghez viszonyítva Whiterspoon más típusú játékos picit. Rendben ő szintén nagyon gyors (4.45-ös 40 yard, 4.93-as 3-cone) és atletikus (40.5 inch vertical jump). Magasságához képest nagyon laza a csípője, így a gyors oldalváltások és fordulások nem jelentenek gondot neki. Ha véletlen lemarad az emberéről, akkor a hosszú kezeivel (33 inch) be tudja hozni a mínuszt, sok labdát elüt (csak 2016-ban 13 pass break up, ami a legtöbb volt az egész ligában). Mindössze 31%-os volt ellene az elkapási százalék (5. legjobb a ligában). Türelmes játékos, nem siet, megvárja amíg a támadó megmutatja neki merre akar menni, addig is mindig előrébb van, mint az embere. Nem harap úgy rá a double-move-okra, mint más rookie kollégái szoktak. Hasznos csapattag, jól kommunikál, magas football IQ-val rendelkezik.

Hitch és comeback route-okkal szemben sebezhető, valamint a nagyon fürge, slot elkapókkal szemben neki is van kis hátránya. Nem az az interception gép, mindössze 3 INT-t szerzett 143 dobásból. Ami vele talán a legnagyobb probléma, hogy a futás ellen nem annyira akaródzik neki teljesíteni. Nem elég kemény a tackle-je és nehezen lép fel a futóra, sokszor hezitál mielőtt megindulna. A backpedalba néha beleül, ezzel az egyensúlya nem a legideálisabb. 
Mivel a CB szekció idén nagyon telített, így minden pozitívuma ellenére az elemzők 2-3. körre várják. Talán a 72. helyen még ott lesz.Jalen „Teez” Tabor, Florida (6’0, 199 lbs) /Paul43/

Akkor lássunk egy korábbi első körös tehetséget, aki a gyenge 40 yardos ideje miatt valószínű a második napra csúszik vissza.

Teez Tabor egy igazán jó játékos, kétszer is (2015, 2016) is beválasztották a SEC-divízió All-star csapatába és az össz-amerikai All-star harmadik csapatába is beválogatták. Az ő méreteit nevezik prototípus méreteknek, 183 centi magas, 90 kiló. Agresszív, technikás játékos. Simán be lehet tenni press-man szituációkba és zónázni is jól tud. Erősen ütközik, sokszor a bordákra megy. Képes gyorsan visszalépni a mélységi zónából az underneath zónákba. Érkezési sebessége átlag feletti, 28 passzt védekezett ki az elmúlt két idényben. Neki a rövid route-okkal sincs különösebb gondja.

Akkor mégis mi a gond vele. Amint említettem, botrányosra sikerült a 40 yardja a Combine-on 4.62-nél sok LB és safety is jobbat fut, pláne pár DE reménység. Erre az adatra nagyon figyelnek a csapatok. Ezen kívül voltak pályán kívüli gondjai is. Összeverekedett egyszer a csapattársával és voltak más apróságok is. Ezeket a témákat állítólag nem is kezelte túl jól az interjúkon. Double-move-okkal meg lehet etetni, túl gyorsan ráharap az első irányváltásra. 
Aqib Talibhoz hasonlítják és a 2-3. körben viheti el valaki. Pats?

További Tabor videók


Egyéb második napos cornerbackek
Quincy Wilson, Florida (második kör)
Sidney Jones, Washington (második kör)
Adoree Jackson, USC (második kör)
Cameron Sutton, Tennessee (harmadik kör)
Fabian Moreau, UCLA (harmadik kör)


Harmadik nap

Howard Wilson, Houston (6'1”, 184 lbs) /Spigo/

Hihetetlen természetességgel változtat irányt.. Fantasztikus egyensúlyérzéke van, ezáltal nagyon fürge és sokat segít a szereléseknél is. 2016-ban 50 szerelése volt. Nem fél az ütközésektől. Már a középiskolában is arról volt híres, hogy mennyi labdát szerez és ezt folytatta az egyetemen is. 9 interceptionje volt, ami azt jelenti, hogy minden 15-ik feléje dobott labda a kezei közt landolt. Folyamatosan figyeli az irányítót, akár emberfogás, akár területvédekezés van. Jó képzést kapott és több sémát és technikát is ismer.

Rövidek a kezei és a hosszabb távú sebessége csak átlagos. Vékonynak számít, sok időt kell még eltöltenie az edzőteremben. Állítólag nem elég érett, de egyébként is tanulnia kell még a poszt nüanszait, hiszen 2015-ös keresztszalag szakadása miatt csak egy évet játszott.

Átlagos sebessége és rövid karjai miatt leginkább slot cornerbackként lehet elképzelni, ahol viszont fürgesége, szerelési hajlandósága és labdaérzéke mind az erőssége lehet. (negyedik kör)

További Wilson videók


Corn Elder, Miami (5'10”, 183 lbs) /Spigo/

Ha látod játszani nem tűnik föl, hogy alulméretezett lenne. Agresszív, fizikális, ugyanakkor türelmes is. Játékstílusával kizökkenti az elkapókat az útvonalukról. Több védekezési sémában is tud játszani. Remekül szerel, csak 2016-ban 70 szerelési kísérlete volt, amiből csak 4 nem sikerült. Futás ellen az egyik legjobb cornerback az országban. Ami még hozzáad az értékéhez, az a speciális csapategységben való szereplése. Visszahordóként is kiválóan használható.

Méretei és hosszabb távú sebessége miatt lesz később kiválasztva. Agresszíven játszik, de nem elég erős. Nem egy igazi playmaker. Az utóbbi három évben csak 3 interceptinje és 13 labdaelütése volt. Méretei miatt a nagyobb darab elkapókkal rendesen megszenved.

Slot cornerbacknek tökéletesen alkalmas. Megvan az önbizalma, keménysége és fürgesége hozzá. Az, hogy visszahordóként is jó, azonnali helyet követel a csapat keretében, ahonnan aztán szépen kezdő játékossá lehet fejlődni (ötödik kör)

További Elder videók


Jalen Myrick, Minnesota (5’10, 200 lbs) /Paul43/

Egy Butler magasságú újonc, akinek előnyei és hátrányai is vannak gazdagon.

Kezdjük megint a pozitívumokkal. Tapasztalt ST játékos, rendszeres kick returner az egyetemen (igaz egyszer egy tackle után összeesett a tüdeje, de azóta jól van), 1.052 yardot és egy visszahordott TD-t ért el. A passzok csak 39%-a talált célt, amikor felé dobtak. Press coverage-ben megállja a helyét, képes követni az ellenfél mozgását és a kezét jól helyezi a támadó játékosra. Gondolkodás nélkül megy futás ellen védekezni. ÉS akkor ne felejtsük el, hogy az elmúlt 12 (!!!) év leggyorsabb CB 40 yardját produkálta a Combine-on, 4.28-as idővel.

Nála is gondot okoz a szerelés, sokszor lecsúszik az emberről. 2016-ban 50 kísérletből 10-nél nem sikerült a tackle. A pálya közepe felé menő route-ok kifoghatna rajta, a benyelt yardok majdnem ¼-e post route-ból jött neki össze. Sokszor túlzottan a sebességére hagyatkozik, így alkalmanként rosszul pozícionálja magát és rossz érkezési szöget választ. Mivel alacsonyabb, mint az átlag, így sokan slot corner poszton látják őt leginkább (nem is baj, kell a Patsnek), mivel magasabb elkapók ellen nagyon is sebezhető. Labdaérzékenysége sem a legjobb. 

Egy kevésbé erős CB évben ehet előrébb lenne, de így a harmadik napon várható a kiválasztása, a 4-5. kör magasságában.


További Myrick videók


Ezra Robinson, Tennessee St. (5’11, 189 lbs) /Paul43/

Korábbi gimnáziumi rövidtávfutó, aki csak lassan kapott játék lehetőséget. 2016-ban tudott végre teljes szezont játszani kezdőként, ahol viszont 8 leütött labdája volt, 5 INT és 2 return TD kíséretében. Nagyon jól mozog zónázásban, jól veszi észre ha az irányító az ő területére akarja bedobni a labdát. Ilyenkor hezitálás nélkül lép a passzsávba és szerzi meg a játékszert. Megfelelő sebessége van a rövid és középtávoli területek levédekezéséhez

Sajnos azonban a backpedal nála sem elég jó, előforul, hogy nehezen jön ki belőle. Nagy hiányosság nála az agresszió, nem egy nagy ütközőgép és fizikálisabb elkapók simán eltolhatják az útból. Emiatt futás ellen sem túl hatékony. Ha úgy érzi az elkapója elszakad tőle, akkor hajlamos holdingolni.

Igazi raw talent, akinek kell legalább egy év, hogy helyre tegyék a fejét és a technikáját. A harmadik napon választhatják ki, az 5-6. kör körül.Egyéb második napos cornerbackek
Brian Allen, Utah
Greg Mabin, Iowa


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football FocusMatt Miller - Bleacher ReportWalter FootballNESN,NE Patriots Draft 

Hozzászólások

2017. 04. 22. 15:13
hopi46
Chad Reuter 7 körös mock draftja a Pats-nek, április 21-én:

72.Jourdan Lewis, CB, Michigan !!!
96.Harvey Langi, ILB, BYU
131.Samson Ebukam, DE, Eastern Washington
163.James Conner, RB, Pittsburgh
183.Delano Hill, S, Michigan
200.Brad Seaton, T, Villanova
239.Tanner Gentry, WR, Wyoming
2017. 04. 22. 18:38
Lewisnak juliusban van a targyalasa csaladon beluli eroszak miatt. Nem hiszem, hogy a Pats boardjan lenne
2017. 04. 22. 19:24
hopi46
Walterfootball tippje:
131. Howard Wilson CB Houston
2017. 04. 23. 00:37
dartib83
Jason McCourty milyen kaliberű CB?
(annyit emlegetik DMC miatt velünk kapcsolatban).
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Cornerbackek bejegyzéshez