Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Safety-k

2017. 04. 25. 09:23
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Safety-k

Jelenlegi keret:
Devin McCourty (29 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Patrick Chung (29 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Duron Harmon (26 éves, 2020-as szezon végéig szerződtetve)
Jordan Richards (24 éves, 2018-as szezon végéig szerződtetve)
Nate Ebner (28 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Brandon King (23 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)

McCourty-Chung-Harmon hármas az egyik legjobb a ligában, de főleg Chung mögé kéne egy csere, aki tehermentesíteni tudja, vagy be tud szállni egy esetleges sérülés miatt. Sajnos Richards úgy tűnik nem az a játékos, akire rá lehetne bízni ezt a feladatot, a többiek meg inkább csak a speciális csapategységben jeleskednek.

Prioritás: alacsony - közepes

Első kör

Jamal Adams, LSU (6'0”, 214lbs) /Spigo/

Vezérnek született. Remek testfelépítés. Egy másodpercig sem habozik, ha ütköznie kell. Támadja a futókat és ütközéseivel az egész védelem morálját, lelkesedését emeli. Folyamatosan 100%-on ég a pályán. Edzői és csapattársai is imádják. Ő az, aki rendezi a védelem sorait, gyorsan olvassa a támadókat. Játszott közel a linebacker sorhoz, slotban és free safety-ben is. Tight endek ellen szoros emberfogásban is bevethető. Cápaként közeledik a labdához vagy a labdás játékoshoz. Öt interceptionje volt és két fumblet is szerzett tavaly. Óriási ütköző, ugyanakkor fegyelmezett is. Egy szabálytalansága sem volt 2016-ban.

Egyetlen safety-ként nem használható, nem ez a játéka. Ha egy elkapót fog, akkor sokszor túlságosan is használja a kezeit, rángatja, visszahúzza. Labdaérzéke csak átlagos, több interceptionje is lehetne. Mivel agresszíven játszik, play action játékoknál sebezhető.

Az egyik legbiztosabb választás a drafton. Mentalitásával és játékával azonnali segítséget tud majd nyújtani bármelyik védelemnek.

További Adams videók

Egyéb első körös safety-k:
Malik Hooker, Ohio State


Második nap

Obi Melifonwu, UConn (6’4, 224 lbs) /Paul43/

Ha valakire azt lehet mondani, hogy „rising star”, akkor az bizony Obi Melifonwu a UConnról. Spigo a megmondhatója, hogy nem tartom neednek a safety pozíciót, főleg az első körökben (igaz ott a Pats jelen állás szerint nem is fog húzni), de ha egy emberről el tudtam képzelni az elmúlt lassan 2 hónapban, hogy nálunk játsszon, akkor az csak ő.

Kevés ekkora játékos van a posztján (talán George Iloka a legjobb minta), de hogy ennyire gyors (4.40-es 40 yard) és atletikus (44 inch vertical, 141 inch broad jump) talán, ha 2-3, akkor lehet sokat mondok. Igazi állat a srác és mindezek mellett nem egysíkú a játéka. Elég gyors, hogy free safety-ként a hátsó régiót őrizze, elég erős, hogy a boxban strong safety-ként aprítson és sokak szerint szélső cornerként is bevethető a magas WR-kel szemben (Mike Evans, Kelvin Benjamin). TE-k ellen kiválóan alkalmazható. Utolsó egyetemi évében 118 tackle-t, 4 INT-t csinált. Legtöbbször jól megy futás ellen és akkor nagyon erőseket üt.

Picikét lassan ismeri fel a playeket alkalmanként, így késve reagálhat rájuk. Bár nagyon atletikus, nála is érezhető a magassága, a hírtelen irányváltoztatásoknál van, hogy megakad a mozgása. Ha futás ellen fellép, előfordul, hogy túl lelkes és elhibázza a tackle-t (overpursuit). Technikásabb, erősebb blokkolók ellen képes eltűnni, annak ellenére, hogy ilyen nagy.
Obi annyit segített a saját értékelésén a Senior Bowlon és a Combine-on, hogy most már sima 1. körös választásnak tartják. Budda Baker, Washington (5'10”, 195 lbs) /Spigo/

Safety és slot cornerback pozícióból is terrorizálta az egyetemi támadósorokat. Robbanékony, gyors, fürge és teljes sebességgel közlekedik a pályán. Lazán és gyorsan vált irányt, ezt bizonyítja kiváló 3-cone eredménye is (6,76 mp). Mindig ott van az akció közelében, akkor is ha nem az ő emberét vette célba az irányító. Passz szituációkban védekezhet hátul, de blitzre is lehet küldeni, amiben szintén eredményes. Érti a játékot, az irányítónak nem könnyű átvernie. Egy tasmán ördög a pályán, vezér és alpha hím az öltözőben.

Termete kisebb az elvártnál. Kérdés, hogy elbír-e 200 fontot, ha még izmot akarnak rá pakolni. A csapatok attól is tarthatnak, hogy játékstílusa miatt esetleg korábban elhasználódik a teste. Meg kell tanulnia türelmesebben és kontrolláltabban játszani, hogy szerelési kísérletei nagyobb arányban sikerüljenek.

Linebacker szívvel rendelkező alulméretezett free safety. Mindegy, hogy slotban, vagyvalamelyik safety poszton vetik majd be, hamar a szurkolók és az edzők kedvencévé válik majd. Ha egészséges tud maradni és erősségeihez alakítják a játékát, akár pro-bowl játékos is válhat belőle. (második kör)

További Baker videók


Josh Jones, NC State (6’1, 220 lbs) /Paul43/

Na jöjjön valaki a második napra, azaz, aki még a Pats húzásainál ott lehet szabadon. Jones méretei rendben vannak, 40 yardos ideje (4.41) sem rossz, sőt, de összehasonlítva Melinfonwu ugrásaival, bizony az övé nem említhetőek egy lapon, független attól, hogy szintén nagyon jók (37,5 vertical, 132 broad jump).

Sokan nem is nagyon figyeltek rá, egészen 2016-ig, de akkor letette a névjegyét azzal a 109 tackle-lel és 3 INT-nel, amit szerzett. Volt már FS, SS és CB is, tehát szintén egy sokoldalú játékosról beszélünk. Agresszív, folyamatosan az irányítót nézi és reagál rá. A mozgása egyben van, nincsenek benne nagy törések és jól tud ugrani a labdákért is. Futás ellen szintén jó és a méretei már képessé teszik a TE elleni védekezést is.

Sokszor túl agresszív és elég sok tackle-ről csúszott le 2016-ban (13), ami sosem jó ómen. Zónázásban akadnak gondjai, rosszul méri fel a route-ot és nem a megfelelő szögben érkezik valamint a play-action szituációkra ráharap, ezzel szabaddá téve a területét. A legnagyobb problémája mégis a feje. Megvan benne minden, hogy kiváló játékos legyen a nagyok közt is, de ehhez jelenleg nem elég koncentrált. Emiatt a szétszórtsága miatt, a teljesítménye nem állandó és ez el fog sokakat ijeszteni, hogy korán húzzák. 2-3. körben lehet kiválasztva, de elnézve kik vannak előtte, inkább a 3. a reális.Marcus Maye, Florida (6'0”, 210 lbs) /Spigo/

NFL safety testfelépítése van már most. Csupa izom és hosszú karok. Ösztönösen játszik, jól lát a pályán. Szemeivel folyamatosan pásztázza az irányítót és az elkapókat, elemzi a látottakat és annak megfelelően reagál. A feléje dobott labdák 21 százalékában vagy interceptiont szerzett vagy elütötte azokat. Oldalvonaltól oldalvonalig bejátssza az egész pályát. Biztosan szerel. Csak egy sikertelen szerelési kísérlete volt tavaly. Azok után, hogy 2014-ben és 2015-ben négy-négy touchdownt engedélyezett, tavaly már csak egyet.

Elveszíti az elkapókat, amikor a levegőben lévő labdára figyel. Nem megy egyszerre az, hogy mindkettőre figyeljen. Egyébként is sokkal jobban szeret és tud előrefelé játszani, így inkább strong safety poszt való neki, hiába játszott mindkettőt, sőt slotban is bevetették.

NFL-kész safety, aki inkább közelebb a line of scrimmage-hez érzi majd jól magát a profiknál. Az edzők szeretni fogják, hogy vezér tud lenni a pályán és azon kívül is. (harmadik kör)

További Maye videók


Josh Johnson, Boston College (6’0, 208 lbs) /Paul43/

A helyi erő is képviselteti magát az ismertetőnkben. Johnson szintén belekóstolt a CB életbe, de a fő területe a safety poszt. Utolsó évében 77 tackle-t, 9 kivédekezett passzt és 3 INT hozott össze.

Ahogy említettem képes free safety poszton játszani, és slot corner helyen is alkalmazható. Laza a csípője, emiatt képes nagyon jól követni az ellenfél mozgását, nem esik nehezére az irányváltás. Jó kezei vannak és gyorsan találja meg a labdát a levegőben. A labda nem csak beleesik a kezébe, hanem aktívan tesz is ezért, agresszívan támadja a dobást. Táncolósabb futók ellen is megtartja az egyensúlyát és nem esik nehezére őriznie őket. Igazi ST bajnok, az elmúlt 3 év alatt 30 ST tackle-je volt.

Hiába laza a csípője és jól követi az emberét, mégis akad problémája a amikor előre kellene jönnie támadni. Ha a hátramozgásból előre vált, akkor sokszor késlekedik kicsit, illetve nem azonnal előre megy, hanem oldal irányba, ami a bizonytalankodás jele. A tackle technikája is finomításra szorul. Nem a teljes testével üt, hanem inkább a kezével kapaszkodik, így nem lehet annyira hatásos az ütközés.
2-3. napon várják, a 3. vagy 4. körben találhat csapatot.


Egyéb második napos safety-k:
Desmond King, Iowa (második kör)
Jabbrill Peppers, Michigan (második kör)


Harmadik nap

Delano Hill, Michigan (5'11”, 216 lbs) /Spigo/

Kifejezetten szeret ütközni és jól bújik vagy kerül ki a blokkok elől, hogy aztán megtalálja a labdacipelő játékost. Ösztönösen tudja olvasni azt, hogy mikor és hol lesz a futó, akit szerelni kell. Ugyanakkor tavaly nem csak ebből élt, hanem három interceptiont is szerzett, ami jelzi, hogy fejlődőképes. Ideális testfelépítése van egy strong safety számára, csak még nincs kész mint játékos, mert csak egy évet volt kezdő a Michiganben.

Passz elleni védekezés során nagyon merev és lassan fordul. Lassan éri el a teljes sebességét. Robbanékonyságán, ha lehet, sokat kell fejleszteni. Irányváltásokkal könnyen verhető. A játéka alapján nem tűnt átlagon felüli atlétának, így 4,47-es 40 yardja meglepő volt. Sok szabálytalanságot hozott össze.

Jó sebessége és testfelépítése van, ráadásul kiválóan szerel. Azonnali speciális csapategység játékos lesz belőle. Onnan kell majd fejlődnie és feljebb lépnie a ranglétrán. (ötödik kör)Eddie Jackson, Alabama (6’0, 201 lbs) /Paul43/

Egy Alabama-ról kijövő védőre mindig érdemes figyelni, független attól, hogy hova várják. Belichick sosem ódzkodik onnan kiválasztani prospecteket (Hightower vagy tavaly Cyrus Jones). Egy kifejezetten jó 2015-ös, junior szezon után (first team All-SEC), a 2016-os szezont idő előtt be kellett fejeznie egy lábtörés miatt.

Atletikus, jó mozgású fiú, akinek kitűnő labdaérzéke van. Slot cornerként is alkalmazható és TE-ek ellen sincs feltétlen elveszve. Ő is volt korábban corner, valamint középiskolában elkapó is. Ezek így együtt nagyon veszélyessé teszik, ha a dobás közel megy hozzá. Jól ugrik be a passzsávba és szerzi meg a labdát. 3 pick sixe volt. Szintén plusz nála, hogy returnerként is játszott, 2016-ban sérülése előtt 2 return TD-t is csinált.

Na igen, a sok jó után valami negatív. A tackle. Az nem az ő asztala. Nem is igazán akar belemenni az ütközésekbe és a technikája is bajos. Túl magasan próbálja megütni az ellenfelét, de az ereje nincs meg hozzá, hogy meg is csinálja. Sokszor leragad az irányítónál és nem figyel oldalra, ha valaki elfut mellette. A tavaly lábtörésén kívül, 2014-ben, a tavaszi edzések alatt ACL szakadása volt. Sokat azt vetik a szemére, hogy az Alabamánál egy kész védelem volt mindig előtte, ami sokat segített a teljesítményén, azaz nem saját jogon jöttek a sikerek.
A 3. napon a 4-6. körök körül kelhet el.


További Jackson videók


Egyéb harmadik napos safety-k:
Rayshawn Jenkins, Miami (ötödik kör)
Damarius Travis, Minnesota (hatodik kör)
Dymonte Thomas, Michigan (hetedik kör)
Rudy Ford, Auburn (hetedik kör)


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSPro Football FocusMatt Miller - Bleacher ReportWalter FootballNESN,NE Patriots Draft 

HozzászólásokHozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Safety-k bejegyzéshez