Menetrend

Patriots Draft Board 2017 - Tight Endek

2017. 04. 13. 10:57
Szerző: Spigo
Kategória: Egyéb
Közeledik a draft (Április 27-29), így itt az ideje, hogy mi is kicsit részletesebben foglalkozzunk vele. A következő napokban megpróbálom összeállítani a Patriots draft boardját, avagy azt a 100-120 játékost, amely szerintem érdekes lehet a csapat számára. Bár még változhat, jelenleg úgy tűnik, hogy Belichick csak a második nap második felében (3-ik kör) választ majd először. Azonban mindig közbejöhet egy csere, úgyhogy első és második körös játékosokról is szó lesz. Posztonként és napi bontásban lesznek bemutatva a játékosok, így poszttól függően egy játékos (ha van) az első napról (első kör), kettő (ha van) a második napról (második és harmadik kör), és kettő a harmadik napról (4-7 kör).

Tight Endek

Jelenlegi keret:
Rob Gronkowski (27 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Dwayne Allen (27 éves, 2019-es szezon végéig szerződtetve)
Matt Lengel (26 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Rob Housler (29 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)
Michael Williams (26 éves, 2017-es szezon végéig szerződtetve)

Prioritás: közepes

Öt tight end is van a keretben, de igazából csak Gronkowski és Allen helye biztos. A többieknek az idény végén lejár a szerződésük és amúgy sem biztos, hogy játszanak. Gronkowski lehet, hogy a valaha volt legjobb tight end, de sokat sérült sajnos. Allen nem tudjuk, hogy beválik-e. Az idei tight end felhozatal pedig az utóbbi évek legjobbja. Egy tehetséges rookie kezdetben simán lehetne harmadik számú tight end a csapatban, hogy aztán akár a kezdőbe is beverekedhesse magát.

Első nap

O.J. Howard, Alabama (6'6”, 251 lbs)

Tökéletes fizikai adottságok. Hosszú karok, nagy kezek, gyors, fürge és útvonalainak a végén is tud még gyorsulni. Amikor levegőben a labda olyan gyors, mint az elkapók. Könnyed, sima a mozgása. A legnagyobb természetességgel kapja el a labdákat. Nem csak elkapások terén a legjobb tight end idén, de blokkolásban is. Technikailag kiváló képzést kapott és használja is a tudását. Bármely tight end és elkapó pozícióban magas szinten tud játszani. Igazi csapatjátékos. Sosem panaszkodott, hogy nem kap elég labdát, pedig tehetsége és képességei alapján sokkal több járt volna neki.

Nincs túl sok gyengesége. Technikailag rendben vannak a blokkolásai, de a profiknál még fel kell szednie gár pár kiló izmot. Nem elég agresszív, nincs meg benne az alpha hím felfogás. Az, hogy Alabamában nem kapott olyan központi szerepet, mint ami tehetsége miatt elvárható lett volna, kérdéseket vet fel. Igaz, a csapat egyik leggyengébb posztja pont az irányító volt.

Szinte tökéletes tight end. Az egyik legbiztosabb választás lehet az egész drafton. Ha olyan csapathoz kerül, ahol lesz normális irányítója és a támadó koordinátor tudja használni a tehetségét, hosszabb távon is All-Pro játékos lehet.

További Howard videók

Egyéb első napon szóba jöhető tight end:

David Njoku, Miami

Második nap

Bucky Hodges, Virginia Tech, (6'6”, 257 lbs)

Olyan tight end, aki 2016-ban néha WR-t is játszott. Bármely elkapó poszton tud játszani és méretei és sebessége miatt egy rémálom a defensive back-ek számára. Futása könnyed és természetes. 2016-ban elkapásai 28 százaléka volt 20 yard feletti. Útvonalai végén még nagyobb sebességre tud kapcsolni. Jól követi a labdát, így az 50/50 labdákat is leszedi. Irányítóból lett tight end, így jól tudja olvasni a védelmet.

Csak három éve tight end, így van még mit tanulnia. Gyors, de nem a fürgeségével fogja megverni a védőjét. Több poszton is játszott, ami azzal járt, hogy nem tanulta meg az összes útvonalat. Sokszor kikerekíti az útvonalai végét, nem elég hirtelen vált irányt. Átlagnál többször droppol, ezen fejleszteni kell. Az egyetemen nem nagyon kérték, hogy blokkoljon.

Jimmy Graham-i atletikussággal rendelkezik. Ahogy Grahamnél is anno, első évében a blokkolást kell megtanítani neki. Ha fejleszt az útvonalain és magtanul blokkolni, az amúgy is erős idei tight end felhozatal egyik legjobbja is lehet. (második kör)

További Hodges videók

Adam Shaheen, Ashland (6'6”, 278 lbs)

Brutális testfelépítés egy tight endnek. Erős, izomzatilag tökéletesen elosztott test. Gimnáziumban nagyon jó kosárlabdázó volt és ez a mai napig látszik a lábmunkáján. Gyors irányváltoztatásokra képes. Méreteihez képest gyors és fürge is. Nem csak a támadófal széléről indult, hanem slotban és kint az oldalvonalról is futott útvonalakat az egyetemen. Szem-kéz koordinációja átlag feletti és úgy használja a testét az elkapásoknál, hogy azzal kizárja a védőt. Passz blokkolásban meg lehet benne bízni. Atletikusságát tekintve akár Rob Gronkowskihoz is hasonlítható.

Az egyetemi másodosztályban játszott, így nem tudni, hogy nem lesz-e túl nagy lépés neki az NFL. Nem tanulta meg, hogyan használja a kezét ahhoz, hogy kiszabaduljon a szoros emberfogás alól. Ha jammelik, könnyen eltérítik az útvonaláról. Futásblokkolási technikáján bőven van mit csiszolni.

Blokkolni meg kell tanítani, de egy olyan elkapó tight endről van szó, aki egy támadófal széli tight end testével rendelkezik. Ha az egyetemi első osztályban játszott volna úgy, mint a másodosztályban, simán első körös is lehetne. (harmadik kör)

További Shaheen videók

Egyéb második napon szóba jöhető tight end:

Evan Engram, Ole Miss (második kör)
Jake Butt, Michigan (harmadik kör)
Jordan Leggett, Clemson (harmadik kör)
Gerald Everett, South Alabama (harmadik kör)

Harmadik nap

Michael Roberts, Toledo, (6'4”, 270 lbs)

Elkapásainak 80 százaléka first downt ért és tavaly elkapásainak a 35,5 százaléka touchdown lett (16). Óriási teste van, de kezei még így is gigantikus nagynak tűnnek. Nem gyors, inkább fürge. Az ember nem gondolná, hogy ekkora testtel ennyire fürgének lehet lenni. Elég nagy ahhoz, hogy remek red zone célpont legyen, ráadásul szinte mindent elkap amit feléje dobnak.

Meg kell tanulnia blokkolni. Technikailag blokkolásban és útvonalak futásában is fejlődnie kell. Egyelőre csak akkor tud blokkolni, ha pont előtte van a játékos. Útvonalai végén nincs meg a plusz sebesség, amivel elszakadhat a védőjétől.

Megvannak a fizikai méretei ahhoz, hogy NFL tight end legyen, de meg kell tanítani blokkolni, illetve tisztábbá kell tenni az útvonalait. Harmadik számú tight endként kezdené pályafutását és ha fejlődik, feljebb is léphet a depth charton. (Negyedik kör)

További Roberts videók


Jeremy Sprinkle, Arkansas (6'5”, 252 lbs)

Klasszikus tight end, aki leginkább a támadófal szélén érzi jól magát. Hosszú karjaival jól blokkol passzjátékoknál és futásnál is. Már most erős, de még van hely plusz izomzatnak. Kicsit lassabban gyorsul be, de végsebességével SEC védőktől is el tudott szakadni. Elkapás után nem fél az ütközésektől. Leginkább a pálya közepén és a vörös zónában él.

2016-ban a Belk Bowl előtt eltiltották, mert bár minden játékos kapott 450 dollárt érő ajándékkártyát, amit a Belk üzleteiben válthatták be, őt mégis lopáson érték tetten. A szem-kéz koordinációja gyengébb, így hiába magas és erős, az 50/50 labdák elkapásában nem jeleskedik. Hosszabb távon gyors tud lenni, de hiányzik a fürgeség, a hirtelenség a játékából.

Blokkolni már most tud és a vörös zónában is használható. Ha másban is fejlődni tud, hosszabb távon is megragadhat a csapatnál. (ötödik kör)

További Sprinkle videók

Egyéb harmadik napon szóba jöhető tight end:

George Kittle, Iowa (negyedik kör)
Jonnu Smith, Florida International (ötödik kör)
Cole Hikutini, Louisville (hatodik kör)
Antny Auclair, Laval (hetedik kör)


Forrás: Lance Zierlein – NFL.com/draftDane Brugler - CBSMatt Miller – Bleacher ReportPro Football Focus

Hozzászólások

2017. 04. 13. 13:37
hopi46
Nekem Hodges a favoritom, a cbssport prospect-jében TE-ként 10., összetettben 173.. Talán bent lesz így a 3.-4. körben. NFL szakírók Butt-ot tippelik nekünk, nem rossz, de jelenleg ACL sérült (bár az ilyen játékos nekünk való! :)), talán Kittle volna még jó. Ők messze Hodges előtt rangsoroltak az összetettben.
Mivel Gronk teljes szezonja az utóbbi években sötét ló, mindenképpen kellene egy legalább 2 m-es elkapó TE, azaz egy "Gronk-pótlás" vagy egy "leendő Gronk-utód".
2017. 04. 13. 13:55
NFL.com-on és PFF-nél 6-ik, Matt Millernél 4-ik, kinek a pap... :)
Attól függően, hogy ki lesz még bent 3-4 körben, van esély rá és nem bánnám én sem. De lehet lesz jobb más poszton, ki tudja
2017. 04. 13. 15:37
vodka03
96-ra Jake Butt nekem nagyon jó lenne. Hátrébb meg Kittle.
2017. 04. 13. 19:07
cspeti98
Buttot írtátok többen is és egy ideig nekem is tetszett volna 3/96-on, de nemrég voltak olyan pletykák, hogy a legutóbbi ACL szakadásánál idegek is sérültek, ami viszont már elég komoly problémákat okozhat. Ha ez igaz, akkor én a 3. napon húznám be maximum. Hodges vagy Kittle viszont nagyon tetszene, de ha Hodgest húzzuk, akkor azért remélem jobban megtanítjuk blokkolni, mint a Saints Grahamet (bár lehet neki az volt a baja, hogy NFL mércével mérve "puhány").
Hozzászólás a(z) Patriots Draft Board 2017 - Tight Endek bejegyzéshez