Menetrend

Patriots Hall of Fame 2017 - Raymond Clayborn

2017. 07. 30. 09:12
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Mint minden évben, idén is új taggal bővült a New Engand Patriots Hall of Fame társasága.
Ebben az évben a szavazatok alapján nem más, mint a 13 évig Pats mezben játszó cornerback, Raymond Clayborn lett a befutó.


Ha még sosem hallottál Raymond Claybornról az két ok miatt lehet. 1. Nem vagy elég öreg illetve 2. nem vagy annyira őrült fan, hogy kívülről fújd az elmúlt 40 év játékosait.
Clayborn ugyanis a Patriots első körös (16. helyen) választottja volt az 1977-es Drafton. Nem csak corner poszton, de visszahordóként is nagy szerepet játszott a csapat életében 13 éven át. Eddig háromszor volt a döntősök közt, de csak most, negyedik alkalommal sikerült bekerülnie a kiválasztottak csapatába.
Egyébként a vicces az egészben az, hogy Clayborn a 26. tagja a Pats HoF-nek és pályafutása egészét a 26-os mezben játszotta végig. Talán így a tökéletes.

Ahogy említettem Claybort ’77-ben az első körben húzta be a Pats. A University of Texas játékosa volt. Korának egyik legjobb cornere, amit mi sem bizonyít jobban,mint a 3 Pro Bowl hely (1983, 1985 és 1986). A texasi születésű játékos franchise rekordot jelentő 36 interceptiont ért el az itt töltött évei alatt, amit egyébként egyedül a szintén Pats HoF tag, Ty Law-nak sikerült csak elérnie 2004-ben.

Robert Kraft a felkonferálása alatt megemlített egy történetet, amikor Clayborn 3 kickoffot is TD-re hordott vissza.
„El sem tudom hinni, hogy ez már 40 éve történt. Főleg, hogy én még mindig csak 35-nek érzem magam” – mondta Kraft.

Kraft szintén kiemelte, hogy Clayborn a több, mint 1 évtizedes pályafutása alatt 147 mérkőzésen lépett pályára megszakítás nélkül a Pats színeiben, de semmi nem olyan emlékezetes vele kapcsolatban, mint az 1985-ös AFC döntő Miamiban, amikor a védő vezetésével lenullázták a Dolphins prominens játékosokból álló támadósorát. Az akkori győzelem vetett akkor véget egy 18 meccses nyeretlenségi sorozatnak Miamiban és segítette a csapatot az első SB részvételükhöz a klub történetében.

„Teljesítményével az 1985-ös AFC döntőben tényleg sikerült kiugrasztania a nyulat a bokorból” – mondta Kraft.

Amikor Kraft nemrég felhívta Claybornt a hírrel, hogy idén őt választották a HoF-be, az idős ex-játékos annyit kérdezett, hogy lehetne-e, hogy ő hivatalosan Pats játékosként vonuljon vissza. Ugyanis az utolsó két évét a Cleveland Brownsnál töltötte.
Kraft ígéretéhez híven szombaton megmutatta az egynapos szerződést a közönségnek, illetve átadott a friss HoF-tagnak egy modern 26-os mezt, mielőtt az megkapta volna a vörös zakóját.

Mikor Clayborn a mikrofonokhoz lépett, a hálaadással kezdte a mondanivalóját.

„Köszönöm Istennek… nélküle egyik nagy dolog sem történhetett volna meg. Anyámnak, Isten nyugosztalja, aki megengedte nekem, hogy ezt a csodálatos sportot űzhessem, ami teljesen megváltozatta az életem.”

Szintén köszönetet mondott a családjának, akik közül mind ott voltak, akik tehették (felesége Kimberly, két lánya, fia és unokák).

„Köszönöm a szurkolóknak” – folytatta Calyborn – „mindig is mondtam, hogy a Pats szurkolók a legjobbak a világon. Ti tettétek lehetővé, hogy ez itt megtörténhessen. A negyedik alkalom varázsa.”

„Köszönöm Mr. Kraft-nek és Belichick edzőnek is, ember, bár csak játszhattam volna nektek. Lenne pár bajnoki gyűrűm.”

Visszaemlékezései során természetesen nála is előjött a Miami elleni győztes meccs, az Orange Bowl stadionban.
„Az volt az egyik legszebb pillanatom, mint Patriots játékos.”

A köszönetnyilvánításokból nem hagyta ki korábbi csapattársait sem, akikkel együtt harcolt abban a ’85-ös szezonban. Akik személyesen is meg tudtak jelenni az eseményen: Steve Grogan (QB), Steve Nelson (LB), John Hannah (OG), NFL Hall of Fame tag Andre Tippett (LB), Stanley Morgan (WR), Sam Cunningham (RB) és Mike Haynes (CB). Ők mind korábbi Patriots HoF választottak.

„Igazi megtiszteltetés, hogy ezekkel a fiúkka állhatok egy színpaon” – mondta Clayborn a beszéde vége felé – „rengeteget jelent nekem, hogy ezekkel a rendkívüli emberekkel lehetek együtt a Patriots Hall of Fame csapatában. Senki sincs egyedül. Ilyen ez a sport. Csapatjáték. Köszönöm, hogy való váltottátok ezt az álmot.”

A beiktatás

Kis highlights

forrás: patriots.com

Hozzászólások

2017. 07. 30. 14:19
DefenseFan
Visszavonul Ninko....
2017. 07. 30. 15:13
narbony78
Tudunk valamit, hogy miért most? Kivel pótoljuk, ha tudjuk?
2017. 07. 30. 15:27
balimate
Nem sokára megtörténik a hivatalos bejelentés. Gondolom azután már sokkal okosabbak leszünk a visszavonulásával kapcsolatban.
2017. 07. 30. 16:50
hopi46
Máshova menni nem akar, az ideje meg, sajnos, lejárt. 33 éves. Szégyenkezni és alibizni nem akar. Korrekt döntés, amit nyilván a vezetőséggel is megbeszélt.
Köszönjük Ninko!
(Már nincs is a rosteren. :()
2017. 07. 30. 17:08
csasziqf
Es mar meg is tudtuk miert volt szukseg Gilmore-ra. HA esetleg a passrush Nink nelkul nem lesz olyan mint tervezik, akkor kell a cover corner aki tud menni az elkapoval.

Nink kb defense snap-el 50%-n fennt volt szoval hagy maga mogott kicsi urt.

Koszi neki mindent, es varjuk vissza DE/LB edzonek. :)
2017. 07. 30. 17:41
narbony78
Hozzászólás a(z) Patriots Hall of Fame 2017 - Raymond Clayborn bejegyzéshez