Menetrend

Patriots mock draft

2014. 05. 06. 15:23
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Offseason 2014
Három szerkesztő által készített Patriots mock draft, azt a forgatókönyvet követi, amelyet a szerkesztőségi mock draftban már olvashattatok: az első körben a New England DT Aaron Donaldot választotta a Pittsburgh egyetemről. A második körtől azonban már mindenki a saját útját járta. Értelemszerűen azok a játékosok nem választhatók, akik a nagy mock draft "hivatalos" részében már elkeltek.Patriots mock draft: összegzés

Pick
Caedus

DoM Spigo
2/69
C Weston Richburg, Colorado State

G/T David Yankey, Stanford C Marcus Martin, USC
3/93 TE Troy Nicklas,
Notre Dame
DE James Gayle,
Virginai Tech
RB Charles Sims, West Virginia
4/130
RB Charles Sims,
West Virginia

RB Charles Sims,
West Virginia
TE Arthur Lynch, Georgia
4/140
OLB Adrian Hubbard,
Alabama

WR Kevin Norwood,
Alabama
DB Antone Exum, Virginia
6/198 QB David Fales,
San Jose State
LB Carlos Fields Jr., Winston-Salem LB Kevin Pierre-Louis, Boston College
6/206 S Nickoe Whitley,
Mississippi State
TE Gator Hoskins,
Marshall
DE Aaron Lynch, South Florida
7/244
DE Larry Webster,
Bloomsburg

G Brandon Thomas,
Clemson
TE Colt Lyerla, Oregon

Az indoklások:

2/69

(Caedus) C Weston Richburg, Colorado State - Elég vékonyka az idei draft center felhozatala, de így is megéri a legjobbat elhozni. Legalább Wendell megharcolhat a pénzéért.

(DoM) G/T David Yankey, Stanford - Évek óta várják a szurkolók, hogy végre tesz valamit a stáb a támadófal belső triójának a megerősítése érdekében. Tavaly megint leszerepeltek... Ideje lépni egy korai pickkel. Yankey a center kivételével bármelyik poszton tudhat játszani. Fizikális, nagyszerű futásblokkoló, miközben kellően mozgékony, hogy RG-ként 1-1-ben megoldja a párharcokat agilis UT-vel szemben is. Elég képlékeny lesz a második kör, mert sok a tehetség ebben a zónában.

(Spigo) C Marcus Martin, USC - Először is nem gondolom, hogy az első körben egészen a Patriots-ig csúszik majd Aaron Donald. Másodszor, azt gondolom, hogy ez pont az a draft, ahol, ha az első körben nem csúszik hozzánk egy nagy meglepetés (mint Donald, vagy Ebron, Evans, Beckham, Mosley), akkor egy le-trade nagyon sokat érhet, mert az utóbbi évek legerősebb draftjáról beszélhetünk. Azonban ha már így alakult, akkor a második körben az eredetileg gondolt Dominique Easley (DT) helyett, a támadófalba választanék. Richburg szerintem már nem lesz bent, így Marcus Martint választanám, aki azonnal akár kezdő is lehet a Patriotsban. Egy óriásként tornyosulna a fal közepén, óriási karokkal és kezekkel, de guardot is tud játszani. Sokat segíthetne abban, hogy Brady ne az egyik leggyorsabban sackelt QB legyen a ligában.

3/93

(Caedus) TE Troy Nicklas, Notre Dame - Elég foghíjas a TE keret a csapatban és ki tudja, hogy Gronk miként épül fel. Hogy fog-e idáig csúszni Niklas? Remélem és be is húzzuk:)

(DoM) DE James Gayle, Virginia Tech - A Will Smith igazolás fényében sem érzem feltétlenül kidobott picknek, hogy pass rushert válasszon a Pats, mert tavaly Buchananben megingott a bizalom, Bequette-et már nem sok helyen jegyzik.

(Spigo) RB Charles Sims, West Virginia - Blount távozott, míg Vereen és Ridley szerződése az idény végén lejár, úgyhogy mindenképpen kell még egy RB a csapatba. Sims, abban tudna segíteni a legtöbbet a csapaton, hogy nem lenne egyértelmű, hogy passz (Vereen) vagy futás (Ridley) jön, amikor a pályán van. Igazából Hyde vagy Hill is jöhetne, mint nagy erős futók, de szerintem itt már nem lesznek elérhetőek.

4/130

RB Charles Sims, West Virginia

(Caedus) Kérdéses, hogy mi lesz a futóinkkal. Ridleynek meg marad-e a bizalom illetve kigyógyul-e a fumbli betegségből, Vereen továbbra is inkább WR lesz-e. Blount elment így a helyére kellett valaki a hátsó körökből.

(DoM) Shane Vereen mellett szükség van még egy olyan futóra, aki akár a belső futások mellett a passzjátékban sem mozog idegenül, hogy ne maradjon túl kiszámítható a futók közötti munkamegosztás a Patsnél.

(Spigo) TE Arthur Lynch, Georgia - Nem, nem ő fogja megváltani a TE posztot a csapatban, de nem is hiszem, hogy kéne. Gronkowski mellé második TE-nek tökéletes lenne, aki az egyik legjobb blokkoló tight end idén és rövid passzos possession elkapóként is jeleskedik, amit Brady annyira szeret. Nem fog sok yardot hozni elkapás után és nem is lesz sok 20 yardos vagy a feletti elkapása, de remek csapattárs és komplett tight end válhat belőle. Csak nem elit.

4/140

(Caedus) LB Adrian Hubbard, Alabama - Kell depht az LB sornak.

(DoM) WR Kevin Norwood, Alabama - Ha van elkapó ezen a drafton mondjuk Michael Campanaro mellett (újabb Wes Welker/Julian Edelman), akire rá van írva, hogy leendő Patriots, akkor az Norwood. Félelmetesen precíz útvonalakat fut, amivel kompenzálni tudja az atlétikusság kisebb hiányát. Dobson lábésérülésből tér vissza, csupa bizonytalanság az elkapósor.

(Spigo) DB Anton Exum, Virginia - A sérülések miatt talán kockázatos választás (kereszt-szalag szakadás 2012 végén), de méretei és sokoldalúsága miatt talán megéri. Nincs igazi posztja, mert külső CB-ként és safety-ként is játszott az egyetemen, de Belichick szereti ezt a fajta sokoldalúságot. Valószínűleg nincs meg a sebessége ahhoz, hogy cornerbacket játsszon a következő szinten, de fizikai paraméterei és keménysége miatt akár egy TJ Ward szerű safety is válhat belőle, amilyen jelenleg nincs a csapatban.

6/198

(Caedus) QB David Fales, San Jose State - Hátsókörös QB pick pipa. Viccen kívül kell valaki Mallett helyére és talán benne lehet valami.

(DoM) LB Carlos Fields Jr., Winston-Salem - Nem kísértem a sorsot egy irányító pickkel Tom Brady egykori drafthelyének közvetlen közelében. A linebacker sor mélysége kritikus. Fields mozgékony, nagy ütköző, "kisiskolás" újonc. Ezen a ponton nem lehet már többet kívánni. Közvetve a pass rushre is hatással lehet, hiszen ha pályán tud maradni sub felállásokban, akkor az azt jelenti, hogy Jamie Collins kötetlenül támadhatja az irányítót.

(Spigo) LB Kevin Pierre-Louis, Boston College - Atletikussága miatt óriási fejlődés potenciállal bír, de még bőven nem tart ott, hogy kezdő legyen egy NFL csapatban, ezért a hatodik kör. Azonban pont a fejlődési potenciál miatt az is lehet, hogy már nem lesz elérhető itt. Mind futás, mint passz védekezés terén van hova fejlődnie, azonban ha úgymond megtanítják neki a játékot, akkor Jamie Collinsszal egyetemben két igen gyors és erős linebacker lesz a csapatban sok variációs lehetőséggel.

6/206

(Caedus) S Nickoe Whitney, Mississippi State - Nagy labdavadász volt ACL sérülése előtt, ha sikerül visszatérnie és rendesen felépülni akkor jó lehet.

(DoM) TE Gator Hoskins, Marshall - Kedvenc játékosom az egész draftmezőnyben. A Miaminal 2013-ban végleg befutott Charles Clay kiváló példa, hogy mit művelhet az NFL-ben Hoskins. Akik tavaly sok Dobson egyetemi videót néztek a draft után, akkor biztosan feltűnt neki a tight end játéka is, aki már méreteinél fogva is pályázhat Gronkowski mellett a "Hernandez"-szerepkörre is. Bár kissé alacsonyabb az ideálisnál, akár még fullback szerepben is használható. 28 TD elkapása volt az elmúlt három évben.

(Spigo) DE Aaron Lynch, South Florida - Olyan fizikai paraméterekkel rendelkezik, amik nem taníthatóak. Robbanékony, gyors, erős. Kiemelkedő első Notre Dame-beli éve után került South Floridába, ahol már közel sem teljesített annyira jól. Feljebb is kiválaszthatnák, azonban kérdés, hogy fejben rendbe tud-e lenni. Viselkedési problémákról szóltak hírek, illetve hatalmas egója miatt a csapattársai sem rajongtak érte. A Patriots öltözője nagyon erős, így ha Belichick és Wilforkék helyre tudják tenni agyilag, akár a draft nagy steal-je is lehet.

7/244

(Caedus) DE Larry Webster, Bloomsburg - Van mit dolgozni rajta, de NFL családból való ( édesapja 11 évig játszott a ligában) és jó a munkamorálja. Meg ér egy próbát.

(DoM) G Brandon Thomas, Clemson - Yankey-hez hasonlóan egyetemi OT, akit az NFL-ben inkább guard posztra tartanak alkalmasnak. Tavasszal elszenvedett térdszalag-szakadása miatt képzelhető el, hogy még elérhető lesz a hátsó körökben. 2015-ben lehetne először számítani a játékára.

(Spigo) TE Colt Lyerla, Oregon - Szinte szó szerint ugyanazt írhatnám Lyerla-ra, mint előzőleg Aaron Lynchre. Mindene megvan, hogy jó NFL játékos legyen, de viselkedési problémái, sőt rendőrségi ügye is volt. Fejlődnie is kell szinte mindenben, hogy jó elkapó tight end legyen és ha a Patriotsban köt ki, akkor mindez csakis rajta fog múlni, mert fizikálisan minden megvan benne ehhez. Nem tudom, hogy Hernandez-ügy után a Patriots bevállalja-e idén kétes hírnévvel rendelkező játékosokat, mint Lynch vagy Lyerla, de mindkettő olyan potenciállal rendelkezik, hogy nem volt szívem kihagyni őket. Talán egy hátsó körös cetlit megérnek. Túl nagy a csábítás, hogy ebből a hatodik vagy hetedik körös választásból egy második-harmadik kör szintű játékos váljon.

A mock draft még Will Smith leigazolását megelőzően készült.

Ne felejtsetek el tippelni!

Hozzászólások

2014. 05. 06. 17:50
cescf4
kifejezetten tetszik a második körös OL pick


csak a mindfuck DB picktől mentsen meg minket az Úr Isten!!!

(most mindenki úgy várja a letradet és iszonyatosan kézenfekvő lenne, ezért fogunk feltradelni, mondjuk Bridgewaterért a Browns második pickje elé xD )
2014. 05. 06. 17:59
Boston
Ha Brandon Thomast behúznánk a hetedik körben, biztos elsírnám magam örömömben.
2014. 05. 06. 20:52
Gordon
2014. 05. 06. 22:54
Brady Tamás visszaüt
Rutgersről senki? Ezt ugye nem gondoljátok komolyan :-)
2014. 05. 07. 12:55
fejszee
2014. 05. 07. 16:38
cescf4
nfl.com-on zajló draft fantasy-ben behúztam első körbe Bortles-t hozzánk :D
2014. 05. 07. 17:26
Zarathorn
Akko inkább Manziel :D
2014. 05. 07. 18:04
cescf4
már elvitte a Vikings
2014. 05. 07. 19:56
Zarathorn
Hozzászólás a(z) Patriots mock draft bejegyzéshez