Menetrend

Pats hiányposztok

2011. 04. 27. 09:09
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
Az utolsó pillanatig vártam a hiányposztok cikk publikálásával, hogy hátha történik valami a tulajdonosok vs. játékosok fronton, ami még befolyásolhatja a helyzetet a draft előtt. Majdnem sikerült...
Elsődleges hiányposztok A támadófal Stephen Neal (RG) visszavonult, Matt Light (LT) szerződése lejárt, Logan Mankinst (LG) csak a franchise tag tartja a csapatnál. Legrosszabb esetben az elmúlt évek sikereit biztosító támadófal három kezdő játékosa nélkül kell pályára lépniük 2011-ben. Ráadásul Nick Kaczur (T/G) jövője is könnyen kérdésessé válhat magas fizetése és kockázatot jelentő hátsérülése miatt. Így komolyabb kezdő tapasztalattal csak Dan Connolly (C/G) maradt, mint állandó beugró, és a fal belsejében bárhol bevethető értékes játékos, Sebastian Vollmer (OT) illetve a fal leggyengébb állandó kezdőjének tartott Dan Koppen (C) mellett. Feltétlenül szükséges az erősítés, azonnal játékra kész falemberek formájában guard és OT posztra is. A védőfal Az év végére felhalmozódó sérülések miatt nehezen mérhető fel a csapatrész valódi ereje, de biztosan állítható, hogy nem található itt olyan játékos, aki folyamatosan meghatározó erőt képvisel a pályán mozgékonyságával, futás elleni stabilitásával, és a támadófalra kifejtett nyomásban való segédkezésével. Ez a szerepkör Richard Seymour (DE) távozása óta megoldatlan problémát jelent a háromtagú védőfal legfontosabb posztján. Bár vannak biztató jelek különösen Brandon Deaderick játékában, de Ty Warren sérülékenysége miatt (két komolyabb mûtét két éven belül) még mindig van szükség új emberre. Az elkapó Egyedül Deion Branch használható a jelenlegi állományból komplex feladatokra akár a számokon kívül, az oldalvonalhoz közel, akár a pálya közepén. Minél inkább támaszkodik a csapat a két tight endes felállásokra, annál nagyobb szükség lesz a hozzá hasonló játékosra a két elkapó helyén, és egyre csökken az értéke a specialistáknak, korlátozott szerepben használható játékosnak (csak slot elkapó, csak mélységi célpont). Branch jelenlétében ez még nem jelent komoly problémát, de ismerve az ő sérülékenységét, komoly kockázatot képvisel a támadójáték egészére nézve. Képzett, a passz útvonalak teljességét pontosan futó, az őrzőjétől elszakadni képes elkapóra van szükség. További kérdőjelek Külső linebackerként Rob Ninkovich és Jermaine Cunningham is inkább az erős oldalra tûnik megfelelő játékosnak, és ez kisebb problémát jelent az egyértelmûen csak passz útján megoldható downok során, mert hiányzik a sebesség, az ellenállhatatlan agresszió a védővonal széléről… A veterán futók kezdenek kikopni, Kevin Faulk visszatérése is nevezhető kérdőjelesnek sérülése miatt, így szükséges kiegészíteni a BenJarvus Green-Ellis, Danny Woodhead párost egy bulldózer típusú játékossal, aki képes lerázni magáról védőket, áttörni a szerelési kísérleteket, és reális veszélyt jelenti üres területre jutásával korai downok során is… Az NFL csapatok passzközpontú játéka miatt minőségi cornerbackből sosem lehet elég. Az írás először a bowl.hu oldalon jelent meg az AFC East négy csapatának hiányposztjait bemutató cikkben.

Hozzászólások

2011. 04. 27. 13:46
88habi88
Kiemelve a hiányposztokat:
OT
OG és/vagy C
DE
OLB
WR
Power RB

Nálad mi a sorrend DoM? Melyik a legnagyobb need?
van 6 need, és van 6db pick az első 3 körben. Szóval talán, nagyobb feltrade nélkül is orvosolható lehetne minden poszt.
azt már nem merem megkérdezni, hogy ha a sorrendedet nézed, nagyjából kit rendelnél melyik pickhez, mert tudom, hogy sok tényezős az idei draft (is), sok nem várt dolog is lehet, reach-csúszások stb. Ha qb run lesz az első kör végefele, akkor talán kétszer is cserélünk (gondolok itt 1/28ra és 2/1re).
Viccesen még azt is mondhatom, hogy akár szerezhetünk 2db jövő évi 1st round picket ha qb run lenne.

36óra :)
2011. 04. 27. 14:00
Egonba
Az átlaghoz képest rengeteg jó képességű 3-4 DE van a drafton és a csúszásoktól függően szerintem vagy DE-t, vagy OT húzunk az elsőre, de nagyon valószínűnek tartom, hogy ez lesz az első két pickünk. A 3-4. OG/C és WR, majd OLB.
Én várok még DB picket is. A két undrafted RB-ünk mellé stílusos lenne még egy :)
2011. 04. 27. 14:17
A need sorrendem megegyezik a cikkben írtakkal (1.OL 2.DE 3.WR 4.OLB 5.RB). Feltétlenül a támadófal a legfontosabb. Pozíciót azért nem írok, mert nagyban függ attól, hogy mi lesz Light és Mankins sorsa.

Ami az endet illeti - Pats szempontból: Watt, Jordan, Dareus, Wilkerson, Heyward. Rajtuk kívül nem látom nagy értelmét ide draftolni, max leghátul Bair-projectet. Baileyben szinte biztos vagyok, hogy jön, és még az is elképzelhető, hogy McGinest féle OLB-nek képezik át. :)

A futóknál ha BJGE jövőjét elsőszámú futóként látja a csapat, akkor nem kell korán Ingram/Leshoure hanem mögé kiegészítőnek valaki. Viszont ha az ügyvédi iroda lenne a kiegészítő, akkor fog jönni korán a fenti két futó közül az egyik.

Ami a pass rusher OLB-t illeti, egyre inkább úgy gondolom, hogy a korai downok során nagyon rendben vagyunk a Cunningham-Ninkovich kettőssel. Passing downra kellene valaki, aki folyamatosa, állandó veszélyt jelentene a gyenge oldalról. Szerintem a posztba rejlő nagyobb kockázat miatt nem fogunk korán ide választani, legfeljebb a második kör első felében, ha valaki csúszik (Houston). Hátul olyan projectek, mint Ricky Elmore vagy Jonathan Freeney jöhetnek, ezzel el is lőttem két kedvenc sleeperemet idénre.

WR poszthoz nem nagyon tudok már mit hozzátenni, az az érzésem, ha valakiért lesz Pats feltrade az első körben, ha alkalom lesz rá, az Julio Jones.

Ezek voltak a végső jóslatok, a "dühöngést" majd draft közben. Ha Clayborn vmilyen úton-módon Patriot lesz, azt majd egy perc néma csenddel gyászolom... :)
2011. 04. 27. 14:33
88habi88
nálam Danny Watkins hozná az egy perces csendet :)
JJ-t nagyon elnézném nálunk. Ha McElroy (és Ingram) mellett ilyen produktív volt, akkor Tom mellett :D szép belegondolni. Mondjuk az irányítója is jöhetne hozzánk nagyon hátsó körökben, egy solid kis game manager qb lehetne belőle szerintem
2011. 04. 27. 14:47
bradyfan
Ha QB akkor Stanzi. :P
2011. 04. 27. 15:26
lolvin
Én tartok tőle, h az első pickünk Punci lesz, már csak a Florida mniatt is, hiányposzt is, meg a testvérje már bizonyitott...kicsit hasonlit a McC draftra, azzal a különbséggel, h az ő testvérje nem volt ennyire jó mint Puncié....
2011. 04. 27. 23:30
zo72
szvsz a sorrend:
1,DE (J.J.Watt), 2,C/G, 3,OLB, 4,OT, 5,WR, 6,RB
BB szerint meg nem :-)
2011. 04. 27. 23:52
lolvin
Nagyon meg lennék lepődve ha end lenne az első pickünk, még akkor is ha nem tudok jobb opciót...az OL szinte darabokban van, oda nagyon kéne az erősités, de azt sem hiszem, h 25-ön belül választanánk, Chad Jakson okán WR sem várható (én örülnék a legjobban, ha mondjuk jönne Jones) OLB meg szinte esélytelen az első körben, túl rizikós pick...végül ott tartok, h egyetlen posztra sem tudom elképzelni, h BB behúz valakit, a legvalószinűbbnek azt tartom, h ezerrel megy majd a visszatrade, és pick gyűjtés a második, illetve harmadik körre, illetva a következő évre, ne feledjük,h mindössze öt pickje van a csapatna 2012-re...szal szerintem 1/17-nek fucs, feldaraboljuk...28-ra talán húzunk valakit...mondjuk egy CB-t :)
2011. 04. 28. 00:29
Zarathorn
Lehet megköveztek :D de Claybornt miért nem szeretjük?
Csak azért kérdezem mert nem vagyok mellette és még ellene sem csak láttam, hogy DoM frászt kapnál ha hozzánk kerülne?

Gondolom nem illik a 3-4-es sémánkba???
Motiválatlan?
2011. 04. 28. 01:01
lolvin
a csuda vigye el az egész draft cirkuszt, cseréljük el az összes pickünket Payton Manningre azután meg csináljunk belőle puntert, elrugdosna a campben Zolival, utána meg hamisitsuk meg a korát és rakjuk PS-be...minden bajunk megoldódna pár év alatt, ha Manning mellé hoznánk még pár húzó embert a riválisoktól punternek :)
2011. 04. 28. 01:49
lolvin
DoM és többiek...

Valamikor még régen irtad, h mennyire fontos az OLB poszton a magasság, nem leszünk gondban ezen a téren? Cunningham 6-3, Ninko 6-2,TBC szintén 6-2, ha jön Bailey ő is "csak" 6-3...

Egy Warren (Ty), Wilfork, Wright (Brace) Ninko, Mayo, Spikes, Cunni kezdő front seven nem lesz esetleg kicsit alacsonyabb a kelleténél? (bocs ha esetleg hűlyeséget kérdeztem) A még nem draftoltakat és túl öregeket persze nem vettem ide, nem lenne értelme, G Warren, Stroud már úgy sem játszik túl sokáig...
2011. 04. 28. 08:48
re Clayborn

Egyáltalán nem passzol a sémába.

re RDE és magasság

Endet ha draftolnak azért kell korán, gyakorlatilag legelsőre, mert olyan egyéniség/playmaker, aki a Patsnek hiányzik, később már minimális eséllyel lesz elérhető. Magasság terén szerintem még OK a csapat.
Hozzászólás a(z) Pats hiányposztok bejegyzéshez